Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcı İncelemesi (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
20
Favori
125.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-347084-z580-(gri)-core-i5-3210m-250ghz-8gb-ddr3-1tb-156-dvdrw-2gb-gt630m--bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=62771

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-347087-z580-core-i7-3632qm-220ghz-6gb-ddr3-1tb-2gb-gt635m-156-dvdrw-win8/productdetails.aspx?I_ID=62781

Aralarındaki fark
    1.sinde işlemci i5 2.de i7
    1.de ram 8gb 2.de 6gb
    1.ekran kartı 630m 2.de 635m

sizce hangisi ?

• 2. tereddütsüz
  • z580 59-352526 kodlu ürün pcdepoda başka istanbul bilişimde başka özellik gösteriliyor.Aynı kodlu ürün birinde gt660m diğerindede gt635m gösteriyor.Büyük ihtimalle istanbul bilişimden alıcam acaba gt635m çıkar mı ? :))
  • dün y570'imin yanına bir de z580 aldım darty'den.
    tek sıkıntım y570 deki gibi fan ve ekran modlarının - etkili ısı, gece, akıllı, film vs.- değiştirilirken ekranda herhangi bir bildirim penceresinin çıkmaması.
    yani tüm seçenekleri gösterip içlerinden hangisinin aktif olduğunu göstermiyor. bir bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
  • Pazar günü i7 z580 aldım gayet memnunum. Şu ana kadar oyun yüklemedim,onun dışında herşeyi yaptım gayet iyi bir makine tavsiye ederim.Oyun yükleyince de yorumlarımı yazıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostefe

quote:

Orijinalden alıntı: hendivli

Arkadaşlar üründe memmun musunuz? Almamış olsaydınız şu anki deneyimlerinizden sonra iyiki almışım veya keşke almasaydım dermiydiz?

Not:z580 modeli pcdepo da peşin 1,232.46 TL olmuş.

Ben bilgisayarcıyım ve bu ürünü kullanıyorum.Oyun oynamak isteyen ya da parası olan tüm müşterilerime bundan satıyorum..Ayrıca yeni gelen ürünlerde 635m var.Ürün ısınmıyor.Şimdiye kadar herhangi bir şikayet almadım.Her yönden kaliteli bir ürün.2000 tl nin üzerine çıkmayacaksanız yani i7 ve 650m ekran kartı kullanan veya daha yüksek ekran kartı kullanan bir cihaz almayacaksanız bu ürünü kesinlikle alınız.

quote:

Orijinalden alıntı: lifeisdh

quote:

quote:

310.70 driverını kurabilen var mı?

O driver WHQL sürücü değil.Muhtemelende onun için kurulumda sorun yaşıyoruz.Bir hafta içinde WHQL sürücü çıkacaktır.Bugün win8 yüklü bilgisayarımda güncellenmedi ve teknik servisime gelen bir makinaya temiz win7 kurmama rağmen kurulmadı.Bir önceki WHQL sürücüyü kurdum.Performansı testlerde iyi görünüyor.Bir de WHQL sürücüsü çıkarsa tam güzel olacak...

WHQL sürücü nedir?

WHQL Nedir ve Önemi
    WHQL = Microsoft Windows Hardware Quality Lab

Windows Donanım Kalite Labaratuvarları sertifikasına sahip sürücüler anlamında.. Bu neden bukadar önemli diye düşünenler olabilir normal ev kullanıcılarında arasıra mavi ekran çıkması yada bir karasızlık olması pek can alıcı bir olay değildir fakat bir firmanın Serverında böyle bir problem çıkması büyük zarar ve kayıplara sebep olabilir. Serverin hata verip kilitlenmesi pekte hoş bir durum değildir ki ev kullanıcıları bile bu olaya tahammül edemezken. Donanım için yazılan sürücü Microsoft a yollanır ve microsoft tarafından bu sürücü test edilir işletim sistemi üzerindeki etkilerine bakılır eğerki bir problem ortaya çıkarsa donanım üreticisine rapor edilerek bu hatayı düzeltmesi istenir. Ve sonuçta bu testi gecen donanım sürücüleri microsoft tarafından uyumludur sertifikası alır. Ortaya çıkan Mavi ekran hatalarının büyük bir çoğunluğu uyumsuz donanım yada uyumsuz donanım sürücüleri yüzündendir. Böyle bir hata aldığınızda Microsoftan destek istediğinizde size ilk sorduğu soru WHQL imzasız sürücünüz olup olmadığıdır. Eğer imzasız sürücü kullanırsanız Microsoft size destek vermez çünkü bu sürücüleri kurarken size çıkan uyarı mesajında bu belirtilmiştir ve siz bunu kabul ederek yükleme yapmışsınızdır.

Eğer sisteminizdeki imzasız sürücüleri bulmak istiyorsanız Sigverif komutunu Başlat->Çalıştır'a yazarak çalıştırdığınızda karşınıza çıkan araçla bulabilirsiniz
    Alıntıdır.

öyleyse biz nvidia driver kurarken güncel olanı değil de lenovo'nun driver sitesindekinı kurmalıyız.yanılıyor muyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: himan

Ben ekran kalitesinden memnun değilim farklı açılardan bakınca görüntü kaltesi çok kötü. Doğru açıyı bulup kafanızı hi oynatmamanız gerekiyor :))

ben şu an asus i3 kullanıyorum. asus ta da durum aynı. eski laptoplarda görüntü daha iyiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdayd

öyleyse biz nvidia driver kurarken güncel olanı değil de lenovo'nun driver sitesindekinı kurmalıyız.yanılıyor muyum?

arkadaşım konu incelersen güncel driverların nasıl kurulacağını anlatmışım lenovo sitesindeki eski driverdır güncel driverların yüklenmeme sebebi nvidia dan kaynaklanmaktadır lenovo ile alakalı bir sorun değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 30 Ocak 2013; 14:24:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdayd

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hendivli

Arkadaşlar üründe memmun musunuz? Almamış olsaydınız şu anki deneyimlerinizden sonra iyiki almışım veya keşke almasaydım dermiydiz?

Not:z580 modeli pcdepo da peşin 1,232.46 TL olmuş.

Ben bilgisayarcıyım ve bu ürünü kullanıyorum.Oyun oynamak isteyen ya da parası olan tüm müşterilerime bundan satıyorum..Ayrıca yeni gelen ürünlerde 635m var.Ürün ısınmıyor.Şimdiye kadar herhangi bir şikayet almadım.Her yönden kaliteli bir ürün.2000 tl nin üzerine çıkmayacaksanız yani i7 ve 650m ekran kartı kullanan veya daha yüksek ekran kartı kullanan bir cihaz almayacaksanız bu ürünü kesinlikle alınız.

quote:

quote:

quote:

310.70 driverını kurabilen var mı?

O driver WHQL sürücü değil.Muhtemelende onun için kurulumda sorun yaşıyoruz.Bir hafta içinde WHQL sürücü çıkacaktır.Bugün win8 yüklü bilgisayarımda güncellenmedi ve teknik servisime gelen bir makinaya temiz win7 kurmama rağmen kurulmadı.Bir önceki WHQL sürücüyü kurdum.Performansı testlerde iyi görünüyor.Bir de WHQL sürücüsü çıkarsa tam güzel olacak...

WHQL sürücü nedir?

WHQL Nedir ve Önemi
    WHQL = Microsoft Windows Hardware Quality Lab

Windows Donanım Kalite Labaratuvarları sertifikasına sahip sürücüler anlamında.. Bu neden bukadar önemli diye düşünenler olabilir normal ev kullanıcılarında arasıra mavi ekran çıkması yada bir karasızlık olması pek can alıcı bir olay değildir fakat bir firmanın Serverında böyle bir problem çıkması büyük zarar ve kayıplara sebep olabilir. Serverin hata verip kilitlenmesi pekte hoş bir durum değildir ki ev kullanıcıları bile bu olaya tahammül edemezken. Donanım için yazılan sürücü Microsoft a yollanır ve microsoft tarafından bu sürücü test edilir işletim sistemi üzerindeki etkilerine bakılır eğerki bir problem ortaya çıkarsa donanım üreticisine rapor edilerek bu hatayı düzeltmesi istenir. Ve sonuçta bu testi gecen donanım sürücüleri microsoft tarafından uyumludur sertifikası alır. Ortaya çıkan Mavi ekran hatalarının büyük bir çoğunluğu uyumsuz donanım yada uyumsuz donanım sürücüleri yüzündendir. Böyle bir hata aldığınızda Microsoftan destek istediğinizde size ilk sorduğu soru WHQL imzasız sürücünüz olup olmadığıdır. Eğer imzasız sürücü kullanırsanız Microsoft size destek vermez çünkü bu sürücüleri kurarken size çıkan uyarı mesajında bu belirtilmiştir ve siz bunu kabul ederek yükleme yapmışsınızdır.

Eğer sisteminizdeki imzasız sürücüleri bulmak istiyorsanız Sigverif komutunu Başlat->Çalıştır'a yazarak çalıştırdığınızda karşınıza çıkan araçla bulabilirsiniz
    Alıntıdır.

Hayır öyle değil.Nvidia driver indirdiğinde indirdiğin dosyanın sonunda whql yazıyorsa size sorun çıkarmaz.Fakat beta yazıyorsa driver isminde mavi ekran alabilirsiniz ya da daha başka sorunlar.Şu an 310.90 WHQL sürücü sorunsuz çalışıyor.Bir önceki 310.70 bizim kartları görmüyordu fakat 310.90 sürümü gayet sorunsuz ve başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostefe -- 30 Ocak 2013; 20:22:49 >

• anlamadığım neden nvidiadaki driveri (310.90) lenovonun driver sitesinde göremiyoruz. Madem bu driver yeni daha iyi lenovo niye eklemiyor? Batarya ile ilgili olarak ben devamlı%60 ile kullanıyorum. Böyle olunca bataryanın atıyorum %30uncu bölümü ya da %90ıncı bölümü kullanılmamış oluyor. Bu bölümdeki hücreler ölür mü kullanmayınca?

• anlamadığım neden nvidiadaki driveri (310.90) lenovonun driver sitesinde göremiyoruz. Madem bu driver yeni daha iyi lenovo niye eklemiyor?

Batarya ile ilgili olarak ben devamlı%60 ile kullanıyorum. Böyle olunca bataryanın atıyorum %30uncu bölümü ya da %90ıncı bölümü kullanılmamış oluyor. Bu bölümdeki hücreler ölür mü kullanmayınca?
    Ayrıca lenovo win 8 için neden süper sessiz mod çıkarmıyor bilen varmı?

• z580 i7 modeli aldığımdan beri her 2 açılmadan 1 inde 1dk donma oluyor sonra düzeliyor

2 kere format attım hala aynı sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: QrY!

quote:

Orijinalden alıntı: mobyye

1400TL bütçem var, hangi modelini almamı tavsiye edersiniz?

Bu model hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
    www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8618

Bu da daha önceden açtığım konu;
    (http://forum.donanimhaber.com/m_67231135/mpage_1/f_/key_//tm.htm)

aynı işlemciyi kullanmaktayım işlemci oyunlarda gayet yeterli ve i7 ler kadar ısınmıyor tavsiye ederim yalnız lisanslı işletim sisteminiz yoksa freedos almayın 30 günde bir format atmak zorunda kalırsınız

quote:

Orijinalden alıntı: oncuozkan

Arkadaslar bu bilgisayarı epeydir arastırıorum ancak bazı sitelerde ramlar 1333 mhz bazıların 1600 mhz lenevonun sitesinde tüm modellerde 1600 mhz ram lar satndart 1600 mhz mi yoksa modele göre değişiyormu birde z 580 nin y 580 den tek farkı ekran kartı mı?

Arkadaşım kaç defa söyledik forumda ramler 1600mhz ivy bridge standartı biraz forumu takip etseniz sormanıza gerek kalmayacak y580 z580 den sadece ekran kartı farklı değil tasarımda ufak tefek farklar mevcut klavye aydınlatması vs..

hocam bende z580 almayı düşünüyorum inanın 3 gündür başıma ağrılar girdi araştırmaktan halim kalmadı ben şunu alıcam 1600mhz mi çalışacak ?

birde l580 daha mı iyidir ? klavye aydınlatması beni cezbediyor

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=62771

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 31 Ocak 2013; 14:53:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

z580 i7 modeli aldığımdan beri her 2 açılmadan 1 inde 1dk donma oluyor sonra düzeliyor

2 kere format attım hala aynı sorun

Bende aynı sorunu yaşıyorum ama bende 3-4 açılmada bir oluyor. Çözümü bilen varsa yada sebebini yardımcı olursa sevinirim.
  • z580 kullananlara bir sorum olacak sol ctrlnın alt tarafında yazı yazarken elinizi koyduğunuz kısımda biraz sert bastırıp çektiğinizde ses çıkıyor mu ?
  • soldaki usb girişlerinin üst tarafı klavyenin alt tarafı dediğim kısım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aek28

z580 kullananlara bir sorum olacak sol ctrlnın alt tarafında yazı yazarken elinizi koyduğunuz kısımda biraz sert bastırıp çektiğinizde ses çıkıyor mu ?

Bahsettiğiniz bölgeye baskı yapmamanızı öneririm.Çünkü o bölge alüminyum malzemeden yapıldığından içe doğru eğrilme yapabilir ve düzeltmek ancak kasayı sökmekle olur.iPhone 5 te olduğu gibi yamulur cihazınız.
  • quote:

soldaki usb girişlerinin üst tarafı klavyenin alt tarafı dediğim kısım

Öyle bir ses yok ve orasıda esnemiyor çok fazla.
  • quote:

quote:

z580 kullananlara bir sorum olacak sol ctrlnın alt tarafında yazı yazarken elinizi koyduğunuz kısımda biraz sert bastırıp çektiğinizde ses çıkıyor mu ?

Bahsettiğiniz bölgeye baskı yapmamanızı öneririm.Çünkü o bölge alüminyum malzemeden yapıldığından içe doğru eğrilme yapabilir ve düzeltmek ancak kasayı sökmekle olur.iPhone 5 te olduğu gibi yamulur cihazınız.

tamam teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoru998

quote:

soldaki usb girişlerinin üst tarafı klavyenin alt tarafı dediğim kısım

Öyle bir ses yok ve orasıda esnemiyor çok fazla.

denediğiniz için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.