Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcı İncelemesi (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
20
Favori
125.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 sene önceki HP bilgisayarımda da oluyordu. Yaklaşık 9 aylık bilgisayarımda da 10 gündür şu sorunla karşılaşıyorum.

Bilgisayar sekme geçişlerinde, klasör geçişlerinde takılmalar yapıyor. Aynı anda internetten radyo dinliyorum. Sesi oynatması yavaşlıyor, metalik bir ses geliyor. Böyle iğrenç bir ses, her şey oldukça yavaşlıyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir ki? Bu bilgisayara ne oyun yükledim ne büyük ağır programlar, hiç bir şey yüklemedim. Sadece film indirdim, hepsi bu.. Durduk yere sekmeleri yenileyince yeni sekme açınca falan..

Şimdi Görev Yöneticisinden baktım. Chrome'da 6 forum.DH sayfasını bir Facebook sayfasını yenileyince işlemci anlık olarak yenileme işlemi devam ederken %50ler ile %95+ lar arasında dalgalanıyor bu sırada başta internet radyosu olmak üzere ses çalan programlarda metalik bir sesle yürütme yavaşlıyor.
  • Orijinalden alıntı: excell74

Pekı bısı daha sorucam Z580 için tum SSD ler uyumlumudur?

Yanı Sata 3 yazan herhangı bır SSD olur degıl mı?

Z580 de sata 3 desteği var. o nedenle sata 3 olan bir ssd alınması mantıklı. marka tercihi size kalmış. düz bir kullanıcıysanız. internet oyun ve benzeri. çok fazla para vermeye gerek yok. ssdler arasındaki fark ancak programla ölçülür. o da normal kullanıcılar için bir fark oluşturmaz. ancak internette yayınlayıp benim ssd testlerim çok iyi çıkıyor demenize yarar. ssd taktıktan sonra yapılan bir kaç ince ayar var. onuda araştırırsanız kolaylıkla bulabilirsiniz zaten.

Hocam bunu dusunuyorum almak ıcın , dedıgıne gore bu da uyar sanırım sısteme?

http://www.gold.com.tr/corsair-force-cssd-f128gbgs-bk-sabit-disk_u

Birde şöyle bırsey dusundum , eger DVD surucnunuun yerıne takacak olursak bunlarda sınıflar , cesıtler varmıs sanırım ... 12,5 bilmem kac vss :)

Lenovo Z580 e uyan hangı tıp yuva olur :)

• dvd çıkarıp, ssd takılınca garanti durumu ne oluyor acaba.?
  • Orijinalden alıntı: suhatuna

Orijinalden alıntı: excell74

Pekı bısı daha sorucam Z580 için tum SSD ler uyumlumudur?

Yanı Sata 3 yazan herhangı bır SSD olur degıl mı?

Z580 de sata 3 desteği var. o nedenle sata 3 olan bir ssd alınması mantıklı. marka tercihi size kalmış. düz bir kullanıcıysanız. internet oyun ve benzeri. çok fazla para vermeye gerek yok. ssdler arasındaki fark ancak programla ölçülür. o da normal kullanıcılar için bir fark oluşturmaz. ancak internette yayınlayıp benim ssd testlerim çok iyi çıkıyor demenize yarar. ssd taktıktan sonra yapılan bir kaç ince ayar var. onuda araştırırsanız kolaylıkla bulabilirsiniz zaten.

Hocam bunu dusunuyorum almak ıcın , dedıgıne gore bu da uyar sanırım sısteme?

http://www.gold.com.tr/corsair-force-cssd-f128gbgs-bk-sabit-disk_u

Birde şöyle bırsey dusundum , eger DVD surucnunuun yerıne takacak olursak bunlarda sınıflar , cesıtler varmıs sanırım ... 12,5 bilmem kac vss :)

Lenovo Z580 e uyan hangı tıp yuva olur :)

ssd lerde bu ara kampanya dönemi var. fiyat problem değilse alınabilecek bir ürün. o tip dönüştürücülere caddy deniyor. Ben niyetim olmadığı için hiç araştırmadım lenovo z580 e hangisi uyar.

www.newmodeus.com
    SSD Hard Drive and Caddy Adapter for Lenovo Laptops and Notebooks
    http://www.newmodeus.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=2_7&sort=20a&page=1

yabancı bir site. buradan bakabilirsiniz. Türkiyede nerde hangi bir model var bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayvan eti Yiyen

dvd çıkarıp, ssd takılınca garanti durumu ne oluyor acaba.?

muhtemelen garanti patlar:) o nedenle hdd yi düm düz edip recovery bölümlerini silmemek lazım. garantiye göndermeden önce eski haline getirebilmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 29 Haziran 2013; 17:31:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excell74

quote:

Orijinalden alıntı: Hayvan eti Yiyen

dvd çıkarıp, ssd takılınca garanti durumu ne oluyor acaba.?

muhtemelen garanti patlar:) o nedenle hdd yi düm düz edip recovery bölümlerini silmemek lazım. garantiye göndermeden önce eski haline getirebilmek için.

Tamam üstadım cok tesekkurler bılgıler ıcın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teamspeak-tr

Menteşeler kronik sorunlu.

2 ay önce garantiye verdim yaptılar ekran değiştşler,şuanda gene aynı sorun var.

Renkler birbirine girmiş durumda.

Ek olarak makineyi aldığımdan beri masadan kıpırtdartmadım,vurgu hasar yok yani.

Bilgisine herkesin.

hocam menteşeler kronik sorunlu derken? z580 den bahsediyorsunuz değil mş yaklaşık 10 aya yakın suredir kullanıyorum menteşesinde felan hiç bir sorun gormedim. Genelde masada kullanıyorum bilgisayarı. Arada sırada okula da goturuyor cekyatta felanda kullanıyorum... Kronik diyebilmek içn bence bu sorunu kullananların en az %20 si yaşaması lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

3 sene önceki HP bilgisayarımda da oluyordu. Yaklaşık 9 aylık bilgisayarımda da 10 gündür şu sorunla karşılaşıyorum.

Bilgisayar sekme geçişlerinde, klasör geçişlerinde takılmalar yapıyor. Aynı anda internetten radyo dinliyorum. Sesi oynatması yavaşlıyor, metalik bir ses geliyor. Böyle iğrenç bir ses, her şey oldukça yavaşlıyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir ki? Bu bilgisayara ne oyun yükledim ne büyük ağır programlar, hiç bir şey yüklemedim. Sadece film indirdim, hepsi bu.. Durduk yere sekmeleri yenileyince yeni sekme açınca falan..

Şimdi Görev Yöneticisinden baktım. Chrome'da 6 forum.DH sayfasını bir Facebook sayfasını yenileyince işlemci anlık olarak yenileme işlemi devam ederken %50ler ile %95+ lar arasında dalgalanıyor bu sırada başta internet radyosu olmak üzere ses çalan programlarda metalik bir sesle yürütme yavaşlıyor.

Chrome mu guncel tutun benim eski surumde de kullanım cok artıyordu fakat %90 ları hiç hatırlamıyorum. sadece chrome dan değildir %90 ları cpu nun gordugu bir durum cok ilginç. Belki toolbar felan yukluyse ondan kaynaklanıyor da olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

3 sene önceki HP bilgisayarımda da oluyordu. Yaklaşık 9 aylık bilgisayarımda da 10 gündür şu sorunla karşılaşıyorum.

Virüs programınız varsa tarama yada güncelleme yapıyordur birde w8 uygulamalarını açtıysanız da oluyor ama bayağı bir zorlamanız gerekir bence sadece chrome dan o kadar olmaz benim %2-%5 oluyor face falan açıkken alta alınmış halinde.Oyunda oynuyorum gayet memnunum makineden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba.. geçen yaz lenovo z580 notebook satın aldım deha önceden varmıydı bilmiyorum ama son 4 5 aydır bir sorunla karşı karşıyayım .. internettte gezerken sayfayı aşşağıya doğru yavaşca kaydırdığımda veya oyun introsu izlediğimde ekranda yatay kırılma benzeri ince bir şerit oluşuyor sayfa durağanken öle bişe yok ama hareketlendiğinde tekrardan oluşmaya başlıyor sayfayı aşşağı kaydırdıkça dalgalanma gibi çok ince bir şerit ... acaba normal midir donanımsal veya yazılımsal bir sorun mudur eğer öyleyse bilgisayarı garantiye göndermelimiyim ??
    şimdiden yardımlarınız için teşekkürler ..
  • Arkadaşlar. 1500 tl ye kadar lenovo marka bir laptop almak istiyorum. Bu modelin genel olarak iyi olduğunu okudum. Ben bilgisayardan çok anlamam, işlemci ekran kartı v.b. özellikleri okudukça kafam karıştı iyice. Ben office programları, SPSS gibi istatistik programları kullanıyorum ve çoğunlukla film izliyorum. OYUN amaçlı istemiyorum. Webden al sitesinde 200 tl hediye çekim var bu yüzden bu siteden almak istiyorum. Şu anda kullandığım toshiba satellite A300-15 G ekranında artık görüntü problemi var. (5 yıldır kullanıyorum :) ) Özellikle Z500 ve Z580 modelleri arasından seçim yapmak istiyorum. Ama Z500 de sorunlar olduğunu okudum.
    Önerilerinize ihtiyacım var tşk.ler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerçeksöz

Arkadaşlar. 1500 tl ye kadar lenovo marka bir laptop almak istiyorum. Bu modelin genel olarak iyi olduğunu okudum. Ben bilgisayardan çok anlamam, işlemci ekran kartı v.b. özellikleri okudukça kafam karıştı iyice. Ben office programları, SPSS gibi istatistik programları kullanıyorum ve çoğunlukla film izliyorum. OYUN amaçlı istemiyorum. Webden al sitesinde 200 tl hediye çekim var bu yüzden bu siteden almak istiyorum. Şu anda kullandığım toshiba satellite A300-15 G ekranında artık görüntü problemi var. (5 yıldır kullanıyorum :) ) Özellikle Z500 ve Z580 modelleri arasından seçim yapmak istiyorum. Ama Z500 de sorunlar olduğunu okudum.

Gayet iyi bir notebook fiyatına göre alabilirsin hocam sadece ilk geldiğinde wireles çekim gücünden rahatsız olursan yani zayıf gelirse sitesinden İntel Pro Microsoft Wmax Wlanı ındır kendı broadcomunu kaldır onu kur eğer alırsan tabi iyi geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gerçeksöz

Arkadaşlar. 1500 tl ye kadar lenovo marka bir laptop almak istiyorum. Bu modelin genel olarak iyi olduğunu okudum. Ben bilgisayardan çok anlamam, işlemci ekran kartı v.b. özellikleri okudukça kafam karıştı iyice. Ben office programları, SPSS gibi istatistik programları kullanıyorum ve çoğunlukla film izliyorum. OYUN amaçlı istemiyorum. Webden al sitesinde 200 tl hediye çekim var bu yüzden bu siteden almak istiyorum. Şu anda kullandığım toshiba satellite A300-15 G ekranında artık görüntü problemi var. (5 yıldır kullanıyorum :) ) Özellikle Z500 ve Z580 modelleri arasından seçim yapmak istiyorum. Ama Z500 de sorunlar olduğunu okudum.

Aynen @mozkan01 ın dediği gibi sadece wifi sıkıntısı çekersin oda yazılımla gideriliyor.Bayağıda high da oyunda oynuyorum COD Black Ops II yi yüklerken Face açık + 720p film izliyorum donma takılma yok gerçekten oyunlarda da başarılı. Bazı oyunlarda ısınıyor soğutucuda almanızı tavsiye ederim onun dışında bir ısınma söz konusu değil tatlı bir üfleme var fandan benim tavsiyem alırsan eğer soğutucuda al yanında TX Cool Stand Öneririm

@mozkan01
    @gerçeksöz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 2 Temmuz 2013; 23:11:47 >

• SSD var HUZUR var :)
  • slm arkadaşlar bir sorunumun var dün balıkesir vatandan lenova z580 i7 olanından aldık sistemi (kurtarma bölümünü) d ye kurmuşlar vatanda şimdi ben bu bölümü nasıl gizleyebilirim veya c ye taşıyabilirmiyim çünkü yanlışlıkla silme durumu olmaması için ne yapmayılım yardım edermisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspıran

slm arkadaşlar bir sorunumun var dün balıkesir vatandan lenova z580 i7 olanından aldık sistemi (kurtarma bölümünü) d ye kurmuşlar vatanda şimdi ben bu bölümü nasıl gizleyebilirim veya c ye taşıyabilirmiyim çünkü yanlışlıkla silme durumu olmaması için ne yapmayılım yardım edermisiniz ?

d ye kurma gibi bir şey olmaması lazım. d de sadece driverlar ve mcafee antivirüs program dosyaları var. bilgisyar-sağ tık- yönet-disk yönetiminden bakarsanız recevery bölümünü burada görürsünüz.
  • tşkler bunların silinmesi önemlimi,her kurtarma işlemi yaptıgımda bunlar tekrar gelmez mi ?
  • tşkler bunların silinmesi önemlimi,her kurtarma işlemi yaptıgımda bunlar tekrar gelmez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspıran

tşkler bunların silinmesi önemlimi,her kurtarma işlemi yaptıgımda bunlar tekrar gelmez mi ?

silmeyip bir yerde yedek olarak saklayabilirsiniz. farklı bir windows 8 sürümü bulup sıfırdan kurulum yaptığınızda driverlar gerekli.oradan yükleyebilirsiniz. sizde de windows 8 single language yüklü sanırım. recovery den yükleme yaptığınızda driverlara gerek kalmadan kendisi kurulum yapıyor. o bölümdekileri silerseniz recevery yapınca ordakiler geri gelmez.
  • Arkadaşlar laptop'la birlikte gelen mcafee internet security antivirüs programının deneme süresi doldu, şimdi bilgisayarınız risk altında diye uyarı veriyor ve satın alma seçeneğinden başka bir çözümü yokmuş gibi gözüküyor. Bir kaç araştırma yaptıktan sonra bu antivirüs programından daha iyilerinin olduğunu söyleyen arkadaşlar var, ancak başka bir antivirüs programı yüklerken mevcut programı silmemiz gerekiyormuş. Yani Mcafee internet security programını bilgisayardan tamamen nasıl kaldırabilirim yardımcı olabilir misiniz? Bir de önereceğiniz ücretsiz ya da ücretli bir antivirüs programı var mı? Şimdiden çok teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.