Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (413. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.897
Cevap
118
Favori
519.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam harici diske kopyalayabilirsek sorun yok 1 tb lık diskim var. Harici diske kopyalayabilir miyiz ?

Ekleme : Bu parted magic adlı programı da rufus ile mi yazdıracağız usb belleğe ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 5 Mart 2017; 21:29:51 >
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    oo güzel, harici disk olması çok iyi oldu.
    evet parted magic programını da rufus ile yazın.

Sistemi açın. C'deki verilerinizi hariciye aktarın.
    masaüstünü unutmayın.

Bu arada. internet tarayıcılarında bookmark vs varsa onları da yedekleyebilirsiniz.
    google'dan arayın diskdeki yerlerini bulup yedek alın.

Tüm yedekleme bittikten sonra. Win 10 kurulum .iso dosyasından usb kurulum oluşturun.
    Sonra win 10 yüklemeye başlayın.
    Diskdeki tüm bölümlendirmeyi silin. win8'den kalanlar ve z580'in win8 için olan kurtarma bölümü de dahil.

Sonra win10 ile yeni bölümler oluşturun. yukarıda C için 200 gb dedim ama oyun vs ya da yer kaplayan başka programlar yüklüyorsanız daha geniş alabilirsiniz.
    tekrar kolay gelsin.
  • lost kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam her şey için çok teşekkürler Allah Razı Olsun Vallahi. Son bir şey sorabilir miyim win 10 iso dosyasını da rufus ile yazdıracağım doğru mu anladım ? Şu an indiriyorum zaten dosyayı windows 10 yazanı seçtim sadece single vs de vardı onları seçmedim inşallah doğruyu seçmişimdir. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

Evet, evet, rufus bizim için her zaman gerekli bir program...

win 10 kurulum .iso seçiminde hata yapmışsınız, muhtemelen sizinki de Single Language'dir.
    Yani "win 10 Home SL 64bit" seçin.
    Diğerleri de olur da orjinal lisanslı olmaz.
    Hemen kesip düzelterek devam edin.

Kurulumda lisans anahtarı isterse o bölümü atlayın.(ATLA seçeneği var.)
    İnternete bağlanınca otomatik etkinleştirme yapacaktır.

Parted magic ile açtığınızda verileri yedekledikten sonra.
    Masaüstünde "Disk health" isminde programla diskinizi bir taratın derim.
    Belki düzeltme ihtimali olabilir.

Son olarak da,
    win 10 kurtarma, win 10 kurulum, partedmagic .iso dosyalarını CD veya DVDlere ayrı ayrı yazdırın elinizin altında her zaman bulunsun.
    Windows bu ne zaman çökeceği hiç belli olmuyor .
    :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 5 Mart 2017; 22:19:52 >
  • lost kullanıcısına yanıt
    Hocam çoktan bitmişti artık şimdilik onu yüklüyüm daha doğrusu yüklenecek mi onu bir test ediyim parted magic kuracağım şimdi sonradan sizin dediğinizi indirip kurarım sonucu yazarım teşekkürler tekrardan bütün bilgiler için :)

Ekleme : Partid magic le de çalışmıyor bilgisayar yine siyah ekran da kalıyor youtube dan videoları izliyorum bende siyah ekran da kalıyor hocam sanırım hdd ye bir şey olsu ya da ramlerde problem var :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 5 Mart 2017; 23:13:57 >
  • 2011 mi 2012 demi aldım tam hatırlamıyorum hala kullanıyorum taş gibi artık oyun falan oynanmıyor ama yinede işimi görüyor üstüne çay döktüğüm için bi tek klavyesini değiştirdim birde window 8.1 le kullanıyorum tavsiye ederim yakın zamanda da bi ssd takarım
  • Merhaba arkadaşlar ssd almayı düşünüyorum da sata 3 destekliyor mu bu cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 yılın ardından cihazın pili öldü :( pil değişimi yapan arkadaşlar marka ve fiyat tecrübelerini paylaşabilir mi ? Teknik servisten mi almak lazım yoksa yan sanayi mi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 10 sürücüleri driver varmı bir sitede
  • fast-man F kullanıcısına yanıt
    Resmi olarak win 10 desteği yok. Haliyle sürücü desteği de yok.
    Ama win 10 yüklerseniz sürücüye gerek kalmadan çoğu donanımı tanıyor.

ek olarak 8-8.1'den Energy Management yükleyin. Kart okuyucuyu tanımıyordu sanırım, bir de onu yükleyin.
  • Merhaba arkadaşlar bende z580 kullanıcısıyım, 1 TB lık HDD vefat etti ne yazık ki yeni kullanacağım HDD şu model:

http://www.hepsiburada.com/toshiba-500gb-5400rpm-sata-2-0-8mb-2-5-notebook-disk-mq01abd050-pm-bd40125

Merak ettiğim şey bu yeni takılacak olan HDD ye göre bozulan HDD arasında çok büyük bir fark var mı,hangisi daha iyidir? Performansı nasıl etkiler? Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrearici

Merhaba arkadaşlar bende z580 kullanıcısıyım, 1 TB lık HDD vefat etti ne yazık ki yeni kullanacağım HDD şu model:

http://www.hepsiburada.com/toshiba-500gb-5400rpm-sata-2-0-8mb-2-5-notebook-disk-mq01abd050-pm-bd40125

Merak ettiğim şey bu yeni takılacak olan HDD ye göre bozulan HDD arasında çok büyük bir fark var mı,hangisi daha iyidir? Performansı nasıl etkiler? Teşekkürler

kardeş ben z580 i7 3632qm serisi kullanıyorum.5 sene oluyor maaşallah.ekran kartı artık oyunlarda pek tat vermesede pc hala canavar.ben de eskisi gibi oyuncu olmadığım için değiştirme gereği duymadım.

alacaksan ssd al.ben 330 liraya toshiba tr 150 ocz aldım.pc 3 saniyede açılıyor.sanki yeni makine aldım.zaten 5 yıl önce bu pcnin tek kötü tarafı hdd olmasıydı.neyse 1tblik eski hdd yi de harici olarak kullanıyorum.ama mekanik diskle hiç uğraşma derim.zaten pc eski sistem en azından oyun dışında bir bilgisayarın vereceği yüksek performansı alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dryope_21

quote:

Orijinalden alıntı: emrearici

Merhaba arkadaşlar bende z580 kullanıcısıyım, 1 TB lık HDD vefat etti ne yazık ki yeni kullanacağım HDD şu model:

kardeş ben z580 i7 3632qm serisi kullanıyorum.5 sene oluyor maaşallah.ekran kartı artık oyunlarda pek tat vermesede pc hala canavar.ben de eskisi gibi oyuncu olmadığım için değiştirme gereği duymadım.

alacaksan ssd al.ben 330 liraya toshiba tr 150 ocz aldım.pc 3 saniyede açılıyor.sanki yeni makine aldım.zaten 5 yıl önce bu pcnin tek kötü tarafı hdd olmasıydı.neyse 1tblik eski hdd yi de harici olarak kullanıyorum.ama mekanik diskle hiç uğraşma derim.zaten pc eski sistem en azından oyun dışında bir bilgisayarın vereceği yüksek performansı alırsın.

DVD-RW ı çıkarıp SSD takma gibi bir planım var benim de maşallahı var ilk gün ki gibi hala :)

• Merhaba arkadaşlar ssd almayı düşünüyorum da sata 3 destekliyor mu bu cihaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: WOoBER

Merhaba arkadaşlar ssd almayı düşünüyorum da sata 3 destekliyor mu bu cihaz

Destekliyor. Samsung 850 Evo ile kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

Hocam bende almayı düşünüyorum. Kaç gblık sizin disk ve memnun musunuz -hız vs.-, birde hangi işletim sistemi ile kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: --kemal--

quote:

quote:

Hocam bende almayı düşünüyorum. Kaç gblık sizin disk ve memnun musunuz -hız vs.-, birde hangi işletim sistemi ile kullanıyorsunuz?

250 GB. Çok memnunum. Ssd siz laptop işkence gibi geliyor bana. Windows 10 ile kullanıyorum. Windows 10 dan eski bir sistemle kullanmanı tavsiye etmem. windows 7 cok uygun değil. 8/8.1 yarım yamalak windows 10 kullan keyfine bak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: --kemal--

quote:

quote:

250 GB. Çok memnunum. Ssd siz laptop işkence gibi geliyor bana. Windows 10 ile kullanıyorum. Windows 10 dan eski bir sistemle kullanmanı tavsiye etmem. windows 7 cok uygun değil. 8/8.1 yarım yamalak windows 10 kullan keyfine bak.

Vaktinizi ayırıp mesajıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Sanırım alırsam 120 gb olanı alırım ve Windows 7'yi kullanırım çünkü orjinal lisansım var onda.

• Bende yaklaşık 4-5 yıldır kullanıyorum i5 modelini. Bir kere anakartını yakmıştım anakartı değiştirdiler. Benim tek sıkıntım wifi çekim gücü. Diğer bilgisayarlara oranla az çekiyor. Yeni wifi kartı almayı düşünüyorum. Sizce ne almalıyım ?
  • Yaklaşık 4-5 seneden beri kullanıyorum i.

Menteşeleri gidik. Açılırken çat çut ediyor. Şarj alma yuvası oynak, dolby kısmı silik : aliminyum kısmı yani.

Onun dışında sorunu yok. RAM ükselttim ve hardiski değişmişti garantiden.

Şahsen bu modeli çıksa yine alırım.

Alinlnyum kasa ve dolby ses kalitesi Harika.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.