Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (415. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.897
Cevap
118
Favori
519.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen altta çıkıyor program açık ama ekolayzır hareket etmiyor açık ya da kapalı olması arasında fark yok
  • OneKeyTheater ile DolbyHomeTheater aynı anda kurulu olmamalı diye hatırlıyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lost

OneKeyTheater ile DolbyHomeTheater aynı anda kurulu olmamalı diye hatırlıyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa...

onekey theater dolby home theater'ın modlarını yönetir. onekey theater simgesi üzerinden normal, film, ya da müzik seçersen dolby home theater'daki film, müzik moddarı değişir. onekey theater normal modda ise dolby home theater simgesi gri olur, yani aktif olmaz. yine aynı şekilde modları dokunmatik tuşlardaki video kamera simgesinden de değiştirebilirsiniz.
  • Arkadaşlar uzun süredir iki büyük sıkıntım var bilgisayarımla. Bilginiz varsa lütfen yardım edin.

- Birincisi, bilgisayarım kafasına göre sesini kapatıyor. Yani ses simgesi açık görünse de, hoparlör etkin görünse de kesinlikle ses çıkmıyor. Düzelmesi için yeniden başlatmam gerekiyor ancak bazen birkaç kez yeniden başlatmadan düzelmiyor. Gerçekten nefret ettim bu sorundan.

- İkincisi de fanı sürekli yüksek devirde çalışıyor ve ıslık çalar gibi ötüyor. Antivirüs taraması yaptım, kaliteli termal macun kullandım vb, bu sorunu da bir türlü çözemedim. Son olarak fan değiştirmeyi düşünüyorum ama bir değişiklik olur mu olmaz mı emin değilim.

Yardımlarınızı bekliyorum.
  • usb999 U kullanıcısına yanıt
    Dostum o tuşu ben de kullanamıyorum. EKran görüntüsünü koyduğun menüyü hiç görmedim bile bilgisayarımda. Onun için hangi sürücüyü yüklememiz gerekiyor acaba?
  • arkadaşlar emektar z580 imde menteşe kısmında resimdeki bir sıkıntı mevcut ekranı kapattığım zamanda resimin olduğu menteşe tarafı tam olarak oturmuyor. Bununla alakalı ne yapılabilir veya daha önce başına gelenler ne yaptılar. Teşekkürler...

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu
  • Arkadaşlar merhaba ekte gördüğünüz resimdeki gibi bilgisayarın her açılışında bu ekrana geliyor. 3-4 sefer sonra kapatıp açınca normal açılıyor bilgisayar sorun nedir acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünün en büyük sorunu menteşesi.

:(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flat_kil

Arkadaşlar merhaba ekte gördüğünüz resimdeki gibi bilgisayarın her açılışında bu ekrana geliyor. 3-4 sefer sonra kapatıp açınca normal açılıyor bilgisayar sorun nedir acaba ?

hangi bios sürümü yüklü? en son sürüm bios 95ww var. onu yükleyin. eski sürümler problemli.

• 5FCN95WW sürümü yüklü.

• quote:

5FCN95WW sürümü yüklü.

ara sıra hdd'yi görmüyor sanırım. verdiğin fotoğrafta hdd yok boot ekranında.
    ayrıca iki tane boot manager var. bios ekranına girip bios back flash kısmını enable yap. sonra biosu private dosyası ile tekrar flashla. sanırım birkaç kez sistem yüklemesi yaptığın için fazladan windows boot manager oluşmuş biosta. bende de iki tane vardı. daha yeni bios flash yaptım, şimdi hiç windows boot manager yok.

ama sendeki asıl problem sanırım hdd de. o problem çıkarıyor bazen.
  • Hiç bir işletim sistemi filan yüklemedim kendi orjinal işletim sistemini sadece yükseltmiştim devamlı ve şu an windows 10 bulunmakta. Bios private dosyasını indirdim lenovo destek sitesi üzerinden fakat bunu tam olarak nasıl uygulayacağım acaba ? Acaba bunu yapmadan önce açma tuşunun yanındaki küçük tuşla fabrika ayalarına geri mi dönsem daha mı etkili bir yöntem olur ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Hiç bir işletim sistemi filan yüklemedim kendi orjinal işletim sistemini sadece yükseltmiştim devamlı ve şu an windows 10 bulunmakta. Bios private dosyasını indirdim lenovo destek sitesi üzerinden fakat bunu tam olarak nasıl uygulayacağım acaba ? Acaba bunu yapmadan önce açma tuşunun yanındaki küçük tuşla fabrika ayalarına geri mi dönsem daha mı etkili bir yöntem olur ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

bios ayarlarına girin, ayarlarda bios flash back disable ise enable yapıp kaydedin. fabrika ayarlarına gerek yok. sonra normal windows işletim sistemini başlatın. indirdiğiniz program masaüstünde olsun. oradan başlatın. yaklaşık bir dakika içinde tekrar güncelleyip sistemi baştan başlatır. daha sonra isterseniz bios flash back kısmını tekrar enable yapabilirsiniz. flash yapınca default olarak tekrar disable yapıyor çünkü. ben bir zararını görmedim. günde 3-5 kez yaptığım da oldu.

• Bu dediğinizi de yaptım formatta attım bilgisayara ama sonuç değişmedi maalesef :(

• quote:

Bu dediğinizi de yaptım formatta attım bilgisayara ama sonuç değişmedi maalesef :(

bilgisayarı açıp fan temizliği falan yaptınız mı hiç. söylediğim gibi harddisk görünmüyor verdiğiniz ekran görüntüsünde. fan temizliği falan yapmadıysanız hdd de arıza çıkarabilir. sıcaktan bozulabiliyor. benim fan arızası nedeniyle bir iki defa bozulmuştu hdd. harddisk sata girişlerinde de bir problem olabilir, düşme falan olduysa. problem bios'un hdd'yi bazen algılamamasından kaynaklanıyor
  • Temizlik filan da yapmadım hatta bilgisayarın içini hiç açmamıştım dün bios pilini çıkarıp takıyım diye açtım ilk defa çıkardım yeniden taktım fakat şimdi de pc açılırken dit dit dit dit dit dit diye peş peşe sesler geliyor ve siyah ekranda kalıyor sanırım hdd de sorun var ve değişmesi gerekli gibi düşünüyorum ben.

• quote:

Temizlik filan da yapmadım hatta bilgisayarın içini hiç açmamıştım dün bios pilini çıkarıp takıyım diye açtım ilk defa çıkardım yeniden taktım fakat şimdi de pc açılırken dit dit dit dit dit dit diye peş peşe sesler geliyor ve siyah ekranda kalıyor sanırım hdd de sorun var ve değişmesi gerekli gibi düşünüyorum ben.

lenovo serviste garanti kapsamında bir kere fan ve hdd değişimi yapıldı benim. bazen başka hdd takıp windows 7 kullanıyorum, ona rağmen hdd yine çok fazla ısınıyor. senin öyle bakım ve değişim yapılmadıysa arıza yapması normal fan temizliği yapmak lazım.

bios pilini çıkarmışsan bios varsayılan fabrika ayarlarına döner. windows'u kurarken uefi modda mı kurmuştun legacy modda mı? bios ayarlarına bakıp hangi modda kurduysan o moda getir ayarları. siyah ekran çıkıp açılmaması o nedenledir.

• quote:

Arkadaşlar merhaba ekte gördüğünüz resimdeki gibi bilgisayarın her açılışında bu ekrana geliyor. 3-4 sefer sonra kapatıp açınca normal açılıyor bilgisayar sorun nedir acaba ?

Bios sürümüyle alakası yok.dün basima geldi bios zifresini kaldirayim derken oldu.biosa girince f9 a bas bütün menü ayarları default load set up olsun. Exita gelince loading default setup u swcetek cikis yap windows gelir.

Eger harddiskinde bir sorun varsa ki düsuk bir ihtimal bu yüzden de olur.ama 1. Yol sana kafi gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgilendirme: Arkadaşlar 2-3 gün önce wifi kartı söküp takmıştım. wifi simgesinde kırmızı çarpı vardı ve hiç açılmıyordu. Bugün çözümü buldum: Enerji Menagement 6. sürümü yüklemek.
    Videolu anlatım da burada :
    SYSNETTECH Solutionsyoutube
    ✅ How to Turn on WiFi in Windows 10 on Lenovo Laptop | How to Fix WiFi in Lenovo SYSNETTECHSolutions
    https://www.youtube.com/watch?v=C8rdfeC7Y6Q&t=137s

• Bugün tanıdık bir bilgisayarcı arkadaşıma gösterdim incelediler ve hdd değişecek olmuş artık yine de verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 15 Ağustos 2017; 23:47:33 >
  • 
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.