Şimdi Ara

LENOVO K3 NOTE ROOT Multilanguage ROM + Google Play + CWM Recovery + IMEI DEĞ (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.211
Cevap
28
Favori
128.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bendeki cihazda sol kapak kenarına dokununca çıtırtı sesi çıkıyor. Sizde de böyle mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brl266

Arkadaşlar, telefona OFFICIAL BUILD Lenovo K3 Note K50a40_6.0_S427 Stock ROM kurdum. rom fena değil.fakat kamera vasat. hareketli bir görüntüyü çekmek imkansız gibi. flu bir görüntü ortaya çıkıyor.kamera için tavsiyesi olan varmıdır?
    örnek foto
     LENOVO K3 NOTE ROOT Multilanguage ROM + Google Play + CWM Recovery + IMEI DEĞ

Bir çok kamera programı var daha güzel çekebilen. Ayrıca Lenovo Super camera'nın da 5.8 versiyonunu tavsiye ederim.
    Diğerleri: Camera FV5, Snap camera HDR, Open camera, Oppo camera...

• quote:

Orijinalden alıntı: redsonic

Öncelikle herkeze merhaba. Lenovo k3 note fabrika ayarlarına dönmek zorunda kaldım . hat gitmişti tamamen. Şuanda telefon düzeldi fakat e mei si Çin e mei sine döndü.en kolay yoldan nasıl halledebilirim . root rom işlerinden çok anlamam lütfen yardım edin.

Bana özel mesaj atarak da sormuşsun. Bir önceki sayfada yazdığım mesajların linkini vermiştim ama galiba dikkatli okumamışsın.
    Ben Maui META 3G programıyla uğraştım fakat yapamadım. Ben problemi başka türlü çözdüm. Buraya daha ayrıntılı yazıyorum. Her işlemi adım adım takip ederek yaparsan başarırsın.

1. Adım: Telefona TWRP Recovery kurmak

Şu linke >>> TIKLA <<<

Şu dosyaları indir:
    LenovoUsbDriver_v1.1.13.exe
    SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1452.00.000.zip
    TWRP_v3.0.0-3_for_SP_Flash_Tool.zip

Bu dosyaları bilgisayara indirdikten sonra LenovoUsbDriver_v1.1.13.exe dosyasını çift tıklayarak kur. Bu Lenovo K3 Note için USB driver'ları kuracak. Bu dosyayı kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

"SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1452.00.000.zip" dosyasını Winrar ile bir klasöre çıkartın. (Mesela masaüstüne çıkartın.)
    Sonra bu klasörün içine girerek SP Flash Tool'u çalıştırın.

Options > Option... > Download > "DA DL All with Checksum" seçeneğini işaretleyin (işaretli olsun). Aşağıdaki resimde 4 numara ile gösterilen yer. Sonra kapatın.
    SP Flash Tool'u da kapatın.

TWRP_v3.0.0-3_for_SP_Flash_Tool.zip dosyasını da bir klasöre Winrar ile çıkartın.
    SP Flash Tool'u çalıştırın. Yukarıdaki resimde 5 numara ile gösterilen "Scatter-Loading" yazan yere tıklayın.
    TWRP_v3.0.0-3_for_SP_Flash_Tool.zip dosyasını çıkarttığınız klasör içindeki "MT6752_Android_scatter.txt" dosyasını gösterin.

Telefon tamamen kapalı olsun. Fakat bataryasını çıkarmayın. 6 numara ile gösterilen "Download" tuşuna tıklayın. Telefonu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. Biraz bekleyin. Ekrana şöyle bir işaret geldiği zaman yükleme başarılı olmuştur.

2. Adım: Root'lu ROM dosyasını yüklemek
    Şimdi şu linke >>> TIKLA <<<

Sayfanın altlarında Downloads kısmı var. "Builds : LINK" yazan yere tıkla. (Aşağıdaki resimlere bakınız)

zip dosyası olarak indirdiğin zip dosyasını SD karta kaydet. (Telefon açıkken bilgisayara bağlayıp dosyayı atabilirsin.)

Telefonda önemli şeyler varsa yedeğini al. Çünkü hepsi silinecek.

Telefonun şarjı az olmasın bir de şarj işiyle uğraşmayalım. Telefonu TWRP Recovery modunda aç.
    (Telefon kapalıyken Ses kısma tuşu + Ses açma tuşu + Power tuşlarına birlikte basın biraz bekleyin telefon TWRP Recovery modunda açılacak)

Şimdi bu ekranda Wipe (Türkçesinde Temizle) 'ye gir. Advance ayara gir (Türkçesinde ileri yazar galiba ) wipe, dalvik cache, system , cache , data yani harici SD kart kart hariç hepsini seç. Wipe (temizle) diyerek sil. Silmenin başarılı olduğuna dair bir mesaj çıkacak. Bu durumda telefonun SD kart haricinde işletim sistemi dahil her şeyini silmiş olduk.

Sonra TWRP Recovery ilk ekrandaki "Yükle" kısmına gir (Install). Depolama olarak SD kartı seç. SD karta yüklediğin zip'li ROM dosyasını göster. Yükleme başlayacaktır. Yükleme işlemi 5 dakika kadar sürebilir. Sabırla bekle, sonunda yükleme bitecek. Daha önce dediğim gibi telefonun şarjı az olmasın bir de şarj işiyle uğraşmayalım.

Yükleme işlemi bittikten sonra böylece root'lu yeni ROM'u yüklemiş oldun. TWRP Recovery çıkıp telefonu normal başlat (Reboot).

3. Adım: IMEI değiştirebilen bir program yüklemek
    Daha sonra telefon açılınca Chamelephon 'u indirebilirsin. Bu program root yetkisiyle çalışmak isteyecektir. SuperSu ile yetki vermelisin. (SuperSu bu ROM'da kurulu geliyor. Ayrıca kurman gerekmez.) Chamelephon çalışınca kolayca IMEI değiştirebilirsin. IMEI değişikliği gerçekleşmesi için telefonu kapatıp açman gerekir.

Not 1: Telefonu sıfırlarsan, yani fabrika ayarlarına döndürürsen IMEI numarası ilk orijinal IMEI olur. Böyle durumda Chamelephon'u tekrar Google Play'den kurman gerekir.

Not 2: TWRP Recovery bölümü çok önemli bir bölümdür. Çok temel ama çok kullanışlı özellikleri barındırır. İstersen bu ekranda telefonun mevcut ROM'unun yedeğini alabilirsin. Eğer sonradan yükleyeceğim ROM'u beğenmezsen veya orijinal ROM'a dönmek istersen aldığın yedekten dönebilirsin. Ben yedek almadım. Ama bilgi olarak belirteyim.

Takıldığınız yerler olursa, elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    LİNKTEKİ ROM UN AYNISI BENDE YUKLU HERŞEYİ NOKTASI NOKTASINA TUTUYOR FAKAT ROOTLU DEĞİL. 2 GÜNDÜR KAFAMA AĞRILAR GİRİYOR BİR E MEI DEGİŞTİREMEDİM :((((
    DRAGON KARDESİM VE FORUMDAN BİR KAC ABİM YARDIMCI OLMAK İSTİYOR AMA ÇÖZUM OLMADI. AT +EGMR 1.7 VS.. HER TÜRLÜSÜNÜ DENEDİM THİS İS UNKNOW BUİLD UYARISI ALDIM. MAUİ Yİ HERŞEYİ AYNEN YAPTIM FAKAT TELEFON BAĞLANMIYOR. EKRANA ÇİNCE VE ALTINDA HAVE MATE MOD VS... LE UZAYAN PRESS LONG POWER TUSUNA BASIN DEYİNCE TELEFON NORMAL AÇILIYOR. YOK MU SU İŞİ UZAKTAN BAĞLANTI İLE YAPACAK BİR HAYIR SEVER . TELEFONUM LENEVO K3 NOTE .
  • quote:

LİNKTEKİ ROM UN AYNISI BENDE YUKLU HERŞEYİ NOKTASI NOKTASINA TUTUYOR FAKAT ROOTLU DEĞİL. 2 GÜNDÜR KAFAMA AĞRILAR GİRİYOR BİR E MEI DEGİŞTİREMEDİM :((((
    DRAGON KARDESİM VE FORUMDAN BİR KAC ABİM YARDIMCI OLMAK İSTİYOR AMA ÇÖZUM OLMADI. AT +EGMR 1.7 VS.. HER TÜRLÜSÜNÜ DENEDİM THİS İS UNKNOW BUİLD UYARISI ALDIM. MAUİ Yİ HERŞEYİ AYNEN YAPTIM FAKAT TELEFON BAĞLANMIYOR. EKRANA ÇİNCE VE ALTINDA HAVE MATE MOD VS... LE UZAYAN PRESS LONG POWER TUSUNA BASIN DEYİNCE TELEFON NORMAL AÇILIYOR. YOK MU SU İŞİ UZAKTAN BAĞLANTI İLE YAPACAK BİR HAYIR SEVER . TELEFONUM LENEVO K3 NOTE .

Bu ROM yüklü ise zaten otomatik olarak root olmuş oluyorsun. Telefon bilgilerine baktığın zaman şöyle mi görünüyor?

VALLA BASTAN SONA NOKTASINA KADAR AYNI EKRANIM .. GÖRENDE BENİM EKRANI KOYMUSLAR SANAR YARIN RESİM ATABİLİRİM İSTERSEN YADA İSTERSEN SUANDA WHATSAPTAN VS.. ROOT YETKİSİ YOK SANIRIM BENDE :(
  • quote:

VALLA BASTAN SONA NOKTASINA KADAR AYNI EKRANIM .. GÖRENDE BENİM EKRANI KOYMUSLAR SANAR YARIN RESİM ATABİLİRİM İSTERSEN YADA İSTERSEN SUANDA WHATSAPTAN VS.. ROOT YETKİSİ YOK SANIRIM BENDE :(

Tamam o zaman buraya kadar doğru gelmişsin. Root olmuş da farkında değilsin.
    Google Play'den Chamelephon programını kur. Bu programı çalıştırmaya kalktığında tam olarak çalışamayacak. Çünkü root yetkisi istiyor.

Şimdi SuperSu'yu çalıştır. (SuperSu bu ROM'la yüklü gelir. Ayrıca kurmaya gerek yok.)
    SuperSu ile Chamelephon programına çalışması için yetki ver. Chamelephon bu defa düzgün çalışacak. IMEI kısmına ya kendi istediğin IMEI yaz veya program rastgele IMEI üretiyor. Sonra kaydet.

Böylece IMEI değişikliği yapmış oldun fakat telefonu yeniden başlatmak gerekiyor. Telefonu yeniden başlatınca yeni IMEI'ler geçerli olur.

Yüklenmiş su kodlaması yok. Supersu bunu yukluyemiyor bir sorun oluştu . Uyarisi veriyor . eğer cihazinizi 4.3 android sürümüne yukselttiyseniz manüel olarak tekrar rootlamaniz gerekli diye uyarı çıkıyor.

• quote:

Yüklenmiş su kodlaması yok. Supersu bunu yukluyemiyor bir sorun oluştu . Uyarisi veriyor . eğer cihazinizi 4.3 android sürümüne yukselttiyseniz manüel olarak tekrar rootlamaniz gerekli diye uyarı çıkıyor.

ROM yükledikten sonra telefonu hiç fabrika ayarlarına döndürdün mü? Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra tekrar dener misin?
  • Telefondan fabrika ayarlarina dondurdum. Ama telefon rootlu değil .zaten herşey fabrika ayarlarına dön dememle başladı.yakında msj gelir kapanır cihaz diye korkuyorum. nasıl kolayca root edebilirim.

• IMEI tamir rootsuz. https://yadi.sk/d/dvVBmSZfuBzxC buradan MAUI META 3G 7.1444.0.0 ve BPLGUI dosyasını indir. programı kur ve aç options da üstteki iki şıkkı işaretle, reconnect e bas. telefonu kapali olarak bilgisayara bağla, biraz bekle connected with target yazdıktan sonra bir uyarı kutusu açılabilir onu kapat ,yeni pencere açılacak , NVRAM Database File yazan yerin altındaki kutuya MT6732-52 BPLGUI dosyası seçilecek, sim 1 veya sim2 seçilip IMEI yazılacak,son rakam sağdaki tek kutuya. Download to flash a tıkla.
  • quote:

Telefondan fabrika ayarlarina dondurdum. Ama telefon rootlu değil .zaten herşey fabrika ayarlarına dön dememle başladı.yakında msj gelir kapanır cihaz diye korkuyorum. nasıl kolayca root edebilirim.

ROM'u yüklemeden önce işletim sistemine ait cache tam olarak temizlenmediğini düşünüyorum.
    TWRP Recovery ekranda Wipe >> Advance ayar >> wipe, dalvik cache, system , cache , data yani harici SD kart kart hariç hepsini seçip temizlenmesi gerekiyor. Ben bu işlemi sağlam olsun diye 2 kere yapmıştım. Ondan sonra ROM kurdum. Sonra telefon normal açıldıktan sonra fabrika ayarlarına döndüm. Bu şekilde bende başarılı oldu.

Ben yaptığım şekilde burada tarif ettim. Yapan arkadaşlar var.

quote:

Orijinalden alıntı: alekos50

IMEI tamir rootsuz. https://yadi.sk/d/dvVBmSZfuBzxC buradan MAUI META 3G 7.1444.0.0 ve BPLGUI dosyasını indir. programı kur ve aç options da üstteki iki şıkkı işaretle, reconnect e bas. telefonu kapali olarak bilgisayara bağla, biraz bekle connected with target yazdıktan sonra bir uyarı kutusu açılabilir onu kapat ,yeni pencere açılacak , NVRAM Database File yazan yerin altındaki kutuya MT6732-52 BPLGUI dosyası seçilecek, sim 1 veya sim2 seçilip IMEI yazılacak,son rakam sağdaki tek kutuya. Download to flash a tıkla.

Ben MAUI META programıyla yapmaya çalıştığımda BPLGU dosyasını kabul etmemişti. Hata verdi, dosya telefona uygun değilmiş. Yani yapamamıştım. Telefona uygun BPLGU dosyası da bulamadım. Daha sonra burada anlattığım şekilde çözmüştüm.

• Merhaba arkadaşlar, eşimin K3 note unda 6.0 rom vardı. Sd kartı da dahili hafıza olarak ayarlamıştık. Sonra romda sesle ilgili sıkıntılar çıkınca yeni bir rom attım, yine 6.0 ama daha güncel bir versiyon. Fakat şimdi sd kartı desteklenmeyen kart olarak görüyor ve formatlamam gerektiğini söylüyor. İçindeki verileri nasıl kurtarabilirim? Kartı bilgisayara taktım ama orada da görmüyor. İlla formatlamak gerekiyor ama verileri kurtarmam gerek. Var mı bir yolu?
  • acizcool kullanıcısına yanıt
    sd kart bir şekilde bozulmuş o nedenlede görmen içini çok zor illede biçimlendirmen gerekli zaten onuda diyormuş ama yinede recovery my files ve benzeri programlarla okutabilirsen biçimlendirdikten sonra ne ala ama onlarlada zor sanırım..
  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

Kartın donanımsal ya da yazılımsal herhangi bir bozukluğu yok aslında. Sorun daha önceki romun karta başka bir dosya sistemi oluşturup onu dahili belleğe baglamasiyla ilgili. 32 gblik bir dosya sistemi kartın içinde duruyor ama onu okutabilecek ya da tanitabilecek bir çözüm gerekiyor galiba bana.
    Gparted vs. gibi programları denedim ama olmadı bir türlü

• acizcool kullanıcısına yanıt
    o zaman tek çare başka bir rom kurup denemek sonra verileri aldıktan sonra yine bu rom işinde uğraş vermek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

Cevap için teşekkürler.

Kartın donanımsal ya da yazılımsal herhangi bir bozukluğu yok aslında. Sorun daha önceki romun karta başka bir dosya sistemi oluşturup onu dahili belleğe baglamasiyla ilgili. 32 gblik bir dosya sistemi kartın içinde duruyor ama onu okutabilecek ya da tanitabilecek bir çözüm gerekiyor galiba bana.
    Gparted vs. gibi programları denedim ama olmadı bir türlü

7-Data Card Recovery isimli program var. Free Edition versiyonu 1 GB data kurtarmaya imkan veriyor.

Eli kolu bağlı oturmaktansa bence denemeye değer.

• panorama_ömer16 P kullanıcısına yanıt
    Yalnız değilsin

• fbuyukbalkan kullanıcısına yanıt
    Kurulum nasıl yapılıyor. Yuklenemedi uyarısı veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.