Pulsar termal macun bugün elime ulaştı ve 2 cihaza sürdüm. Cihazlardan birisi Lenovo Legion pro5 rtx 3060 130w ekrn kartı i7 11800h işlemci diğeri ise Monster tulpar t7 v20 rtx 3060 130w ekran kartı i7 10750h işlemci mevcut. Durumu şöyle izah edeyim. 1.si gerçekten zor sürülen bir macun çok katı, sürerken baya uğraşmayı gerektirdi maalesef. 2 cihaz da sürdükten sonra açtık Monster tulpar ilk açıldığında sıcaklık derecesi 45 lerde geziyordu. Termal sürüldükten sonra 38 dereceye düştü, uzun kullanımında gerekli sonuçları yazacam Legion 5 pro ilk açıldığında 40-45 derece arasıydı. Termal sürüldükten sonra gene aynı ve 45-50 derece arasında gezmeye başladı. Yanlış sürme ihtimali zor çünkü her iki cihaza da ben sürdüm :D Artık vazgeçtim bilgisayarı açıp termal macun vs değişmeyecem uzun bir süre. Artık Legionun soğutma kısmında bir problem olduğunu kabul etmemiz gerekiyor bence |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (135. sayfa)
-
-
Hallettim ama sadece disable turbo yaptım hocam
-
ilk sıcaklıklar yanıltıcı olabilir. Önemli olan stress altında soğutma yapıyor mu ona bakın hocam. Benim alette şu anda boşta 39 a düşüyor ama yük altında ilk macun sürdüğümde 75 80 olurdu şimdi 90 92 de :D MX6 ile
-
-
İnsanlık hali olabilir yanlış sürmüşümdür diye sinirlenip cihazı tekrar açtım. silip baştan sürdüm termal macunu, malesef değişen bir sonuç olmadı.
Cihaz yerden yüksekte alt tarafı boş hava alışı rahat.
Yük altında eskisi gibi ekran kartı gene 85 dereceye geliyor ( turbo fan açık ), Cpunun düşük olması sizi yanıltmasın Throtlestop uygulaması açık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destannnn -- 28 Nisan 2023; 3:25:40 >
-
Lenovo Legion Toolkit uygulamasında max fan kısmını bulamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destannnn -- 28 Nisan 2023; 3:21:50 > -
Orası için ince ayarlar var fakat bilgisayardan bilgisayara değişiyor yanlışım yoksa, riskli bir program deniliyor eğer yanlış işlemler yapılırsa işlemcinin zarar görme ihtimali var galiba. Benim pc nin aynısını kullanan bir vatandaş direkt kendi ayarlarını atmıştı. İsterseniz ayarları atabilirim.
-
Fan’ları daha önce hiç açıp temizlediniz yani gpu sıcaklığı normal değil.Soğutma bloğunu sökmeden fanların üzerinde muhafaza kapağı var ufak vidalar ile kapatılmış onları açıp radyatörleri içeriden temizlemek gerekiyor zamanla radyatörün köşelerinde toz birikiyor atamıyor.Diğer olasılık ise yüksek voltaj.Ben unvdervolt/overclock ile kullanıyorum.Olmadı sizde belirli saat hızına voltajı sınırlayın hem performans artar hem sıcaklık düşer.Gpu hot spot kaçı gösteriyor yük altında ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 28 Nisan 2023; 7:22:56 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar legion 5 serilerinde mux swich var mı bileniniz var mı. Birde oyun sırasında fanlar otomatik mi devreye giriyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada ben ekran kartını 850mv 1860 mhz sabit olarak kullanıyorum.Ramlar hynix +440.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 28 Nisan 2023; 11:3:52 >
Bu dediğinizi kapakları açma kısmını hiç yapmadım, zaten cihazı 0 olarak aldığımdan beri ekran kartıma max watt güç uygulandığı an 86 dereceye sabitleniyor. İlk 0 cihaz iken içerisine toz dolma ihtimali ne kadar olur bilmiyorum, dediğinizi deneyebilirim.
Gpu hot spot tam olarak nedir ? ben Testi direkt olarak kullandığım render motorundan yapıyorum, render alma kısmında 130 watt kullanıyor ekran kartını o yüzden sıcaklığı o şekil hesaplıyorum.
Ama voltaj dediğinizde şunu fark ettim, ekran kartım rtx 3060 130 watt versiyonu ama yer yer 140-150 watt çektiği oluyor, bunun nedenini anlamadım.
ekran kartına undervolt / underclock için hangi programı kullanıyorsunuz ?
-
Oyun sırasında değil de sıcaklık yükseldiğinde devreye giriyor. Performans modunda kullanırsanız daha yüksek döner. Her serisinde var mı bilmiyorum model olarak söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Çünkü bildiğim kadarı ile ekran kartı kısmında Max Q kullandığı da var Max P kullandığıda var
-
Msi afterburner kullanıyorum.Hwinfo adlı programı indirin orada tüm değerler yazar.Kaç voltaj çekiyor her şeyi görürüz termal limit uyguluyor mu.Çünkü 87 termal limit zaten.Hotspot cip üzerindeki ölçülen en yüksek sıcaklık 86 iken hot spotun ortalama 96 olması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 28 Nisan 2023; 18:12:8 >
Arkadaşlar fanın hızını fulledim programla şimdi daha az ısınıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Pro modeli mi bu mux swich var mı
Pro modeli mux mevcut.
legion 5 pro 5800h ve diğer 5xxx serisi amdler hariç diğer tüm cihazlarda mux switch yanında advanced optimus da var. Yani açıp kapatmaya gerek kalmadan kendisi karar veriyor. Nedense bizim aletlerde advanced optimus konulmamış.
-
tamamdır onada bakacam. Tekrardan bilgisayarı açıp fan kısmı için bakmak istedim, vidaları söktüm ama kapak çıkmadı :D Bu Legion Pro 5 modeli video da bulamadım nasıl açıldığına yönelik
-
Cevabınız için teşekkür ederim peki attığım model hakkında ne düşünüyorsunuz almaya değer mi. Kasa kalitesi nasıl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X