Hocam bu hangi model asus mu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (137. sayfa)
-
-
Hocam işin teknik konularından anlamıyorum o yüzden soruyorum ben sadece oyun oynayacağım. 3070 i o yüzden istiyorum izlediğim videolarda 10 20 fps fark ediyor bazı oyunlarda 2 kat fps oluyor. Sizce ısınma falan olur mu bu fiyata alınır mı ne dersiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam video da karşılaştırma var bi bakabilir misiniz
Random BenchmarkyoutubePart 2 1440p https://youtu.be/5nvEM9MQbeM Resizable BAR was enabled on both laptops and it is a default setting. Both laptops tested in performance mode, on a flat desk, when plugged in with hybrid mode off. Lenovo Legion 5 Gen 6 (15ACH6H 82JU006YUK) RTX 3060 Spec: CPU: AMD Ryzen 7 5800H RAM: stock 2x8 GB 3200MHz CL22 Graphics: NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB 115-130W Storage: 512 GB SSD NVMe Screen: 15.6" 1080p 120Hz 250 nits Lenovo Legion 5 Gen 6 (82JU002YUK) RTX 3070 Spec: CPU: AMD Ryzen 7 5800H RAM: stock 2x8 GB 3200MHz CL22 Graphics: NVIDIA GeForce RTX 3070 8 GB 115-130W Storage: 512 GB SSD NVMe Screen: 15.6" 1080p 165Hz 300 nits Recorded using a capture card and a second PC, zero performance loss. 24 Games 1080p 0:00 - Assassin's Creed Valhalla 0:47 - Control 1:30 - CSGO 2:15 - Cyberpunk 2077 3:01 - Days Gone 3:49 - Death Stranding 4:35 - Dirt 5 5:22 - Doom Eternal 6:08 - Fortnite 6:55 - Gears 5 7:41 - GTA V 8:27 - Hitman 3 9:13 - Horizon Zero Dawn 10:00 - Metro Exodus Enhanced Edition 10:47 - PUBG 11:32 - Rainbow Six Siege - Vulkan 12:20 - Read Dead Redemption 2 13:08 - Resident Evil Village 13:53 - Rocket League 14:40 - Shadow of The Tomb Raider 15:26 - The Division 2 16:12 - Valheim - Vulkan 16:59 - Warzone 17:44 - Watch Dogs Legionhttps://www.youtube.com/watch?v=_TWD-3SFapI&feature=youtu.be
6 derece diye belirttiğim gpu ile gpu hot spot arasındaki sıcaklık farkı.Performans modunda furbo açınca sıcaklık düşmüyor ise aynı seviye güç kullanıyorsa zaten fanlar maksimum seviyede çalışıyor demektir.Şuan için aklıma gelen ilk olarak radyatörlerin tıkandığı.Ben sürekli bakım yapmama rağmen radyatörü dolu görünce şaşırmıştım.Ancak bir daha sökmeyin cihazı aç sök temizle zahmetli gpu undervolt ile işi çözebileceğinizi düşünüyorum.Ne demek rica ederim sorunu halledersek ben de keyif alacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 29 Nisan 2023; 14:57:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
bu fiyata bence makul bir seviyede duruyor. 2 kat fps olmasının sebebi işte bu VRAM kısmı bellek harita çok yüklenmesi gereken oyunlarda 3070 daha çok etkili olur. Siz 3070 ı alabilirsiniz, amd genel olarak ısınan bir işlemci, ekran kartından ziyade işlemci kısmının sıcaklığı ile uğraşırsınız
-
evet bu videoyu biliyorum şu kısıma dikkat edin. Sıcaklığın yanında Watt değeri yazıyor, orası yüksek seviyelere geldiğinde FPS artar bununla birlikte sıcaklıkta artar. 3070- 3060 a göre daha iyi bir ekran kartı %20-%30 daha güçlü bir ekran kartıdır.
-
fanların kapaklarını açmadan temizleyebileceğim malzeme var mı ? Örneğin hava basmak gibi vs şeklinde. Gerçekten cihazı çok açtım uzun süre açmayacam :/
-
Hocam bu benim kullandığım uygulamaya benzemiyor :/
-
Hocam bu benim kullandığım uygulamaya benzemiyor :/ Sizin işlemci neydi bu arada ?
-
Peki siz asusa ne dersiniz ısınma olarak çok yüksek mi olur fanlar düşürmez mi sıcaklıklığı. Valla kafam allak bullak oldu ne yapacağımı şaşırdım. 3070 videolarında sıcaklık 80 ni geçmiyor du daha mı yüksek olur.
Ben fanı açamadım ya vidaları söksem de yapıştırılmış gibiydi. Dedim yamulur kırılır bozulur şimdi boş ver ellemeyeyim :D
-
Fanları bir yandan tutup bir yandan radyatöre hava basılabilir yahut.Yahut belki fanı tutarken bir yandan fanın üstünden çekilebilir makine ile.Fanın ilk üflediği kısımda köşelerde birikme olduğu için radyatörün dışından çekme ile gelmiyor.Ben 2-3 ayda bir makine ile temizlememe rağmen yaklaşık %20’si kapanmıştı köşelerden.Temizledikten sonra 2 derece düşmüştü sıcaklık.Fan devrine etkisini bilmiyorum ama oyun içinde gördüğüm değişim buydu.
lenovoya göre fiyat normal hocam. Lenovo cihazlar nedense çok pahalı piyasada. Bütçe yetiyorsa alınabilir. Ama pro model değil bu haberin olsun. 17 ekran ve FHD 300nit olması lazım ekkranı. Bunun dışında donanım iş görür. Fakat bu fiyatlara 12 inci nesil olan başka modeller de bulunabilir. 5800h güzel işlemci ama yıl olarak eskisi. 40 bin civarı 12inci nesil bulabilseydim ona yönelirdim.
-
Bende siz zamanında radyatörü sökmeden temizledim diye yazmıştınız diye hatırlıyorum aklımda öyle kalmış ondan yazdım 😅.Açılacağını düşünüyorum ama bantlı kısma doğru kıvrılmıyorsa şayet açılmaz zorlamayın.En iyisi ben kendim bakarım cihazda size haber ederim.Ellemeyin cihazları yamultursanız çok etki eder soğutmaya.Bir kaç güne açarım cihazı vakit bulunca.
Hocam 40 bin çok o fiyatlara çıkamam ama 3060 yerine alınır mı yoksa bunu almak mantıklı mı. 2 gündür karar verip alamadım. Birde şuna kafam takıldı hb da ürün danışmanı mux swich yok dedi yok mu o mu bilmiyor.
hocam gerçekten mux swich vs gibi durumlar fps 5-10 fark ettirecek. Ben 95 watt güç harcaması yaparken RDR 2 de fps 60 , 130 watt harcamaya çektiğim de fps 64-65 oluyor :D ve daha çok ısınmaya başlıyor.
4000 bin serileri çıktığı için hepsi şuan bu fiyat. 3060 yerine 3070 i tercih edebilirsiniz.
4050 serisine de bakmanızı tavsiye ederim, yeni ekran kartı ve Vram 6 gb oldu.
-
Isınırken fanlar soğutamıyor mu nasıl oluyor ben 3070 ve 17 inç için heves ediyorum. Hocam bu model de mux swich yok mu bilginiz var mı hb lenovo müşteri temsilcisi yok dedi başka yorumlarda var yazıyor hangisi doğru ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 29 Nisan 2023; 23:23:22 >
Arkadaşlar merhaba yüksek ısı sorunu yaşıyorsanız bendeki laptobun termal bakımlarını kullanırken linkde paylaştığım macun kıvamındaki termal pastayı(Termal pad) kullandım iletken değildir güvenelerk kullanabilirsiniz ısı iletimi de iyidir Bende asus rog serisi 5900hx 3070 li laptop var yüksek grafikde AA Oyunlarda Gpu 70c Cpu 82Cyi geçmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_60 -- 29 Nisan 2023; 23:28:12 > -
Hocam ben online oyun oynamam o yüzden benim işimi görmez mi god of war call of duty falan oynayacağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X