< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 30 Nisan 2023; 13:11:15 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (139. sayfa)
-
-
Aynen hocam bende beğendim ama sağ ve sol tarafında fan çıkışı yok mu ben mi göremedim sadece arka tarafında mı var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Var hocam taarımı farklı sadece. media markt da falan varsa yeni seri legionlar onlara bakın isterseniz.
-
Tamam hocam sağolun peki asusdan ekran kartı ve ekran olarak iyi mi. Benim aklım hala daha asus ta 😀 ama almışken iyi bir şey olsun diyorum
asus hangisiydi hocam unuttum :DD
-
Asusta 3060 vardı hocam ekran kartı Asustan iyi, asus un Rog kasası efsaneya , bmw tasarımcıları tarafından yapılmış diye duydum hatta. 1650ti lik versiyonu var arkadaşımda altta döner led filan baya şık ve havalı duruyor kasası :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destannnn -- 30 Nisan 2023; 17:19:9 > -
-
bu şekilde düzenledim hocam, birde sizin yaptığınızı atar mısınız
-
Şuan evde değilim geçince atarım memory 200 girin gpu saat hızıyla eşleşsin.Kanımca görüntü oluşturma süresi bu şekilde en aza indirgenebilir.Ben 1860-1860 olarak kullanıyorum.Birde hwinfo gpu performans… yazıyor ona tıklayın bir görelim ne olmuş ne bitmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 30 Nisan 2023; 17:54:49 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Evet hocam çok güzel ama lenovo da 3070 olduğu için canım istedi bilmiyorum ne yapacağım.
Alıp uzun süre kullanırım dersen 3070 olan daha iyi. Kasa görünüşte iyi asusta ama soğutma nasıldır bilmiyorum eski serilerde berbattı bu kasada. bir de şu var uzun süre kullanacağım diyorsan bütçeyi zorlayıp 4000 serisi kartlı bir model de bakmayı aklıında bulundur derim. Alıp kullanayıp DLSS ile de idarerim bir süre sonra da satar üst modele geçerim palanın varsa asusu al geç. Ama ilerde satarken lenovo yine daha değerli olacaktır. işlemci ve ekran kartı olarak.
6800H yeni işlemci ama 12700h daha iyi. İşte bütçe ve tercih meselesi. Ben alırken bütçeyi olabildiğince zorladım legion 5 pro aldım. RTX 2060 alabiliyordum rahat şekilde ama iptal etmiştim siparişi. Bir süre daha götürür bu alet beni sonrası Allah Kerim :D Hatta ben laptop alırken gtx olan modelleri önerip al geç diyorlardı. Şimdi iyice eskimiş olacaktı onlar. onuncu ya da 9 uncu nesil işlemci ile gtx ekran kartı.
Kilit nokta şu, alıp kullanıp çok değer kaybetmeden satabilir miyim ? Ya da zamanın en iyisini alayım uzunca süre kullanayım. Tamamen full performans ve oyun odaklı düşünülüyorsa döemin en güçlü donanımına fiyat /performans olarak hangi model yakınsa onu almak mantıklı.
-
Hocam bütçe olarak en son 35 oluyor 4000 serisine çıkamam. Alıp satma gibi bişey yapmayacağım gittiği yere kadar kullanacağım o yüzden iyi bir şey olsun diyorum. Soğutma olarak asus da iyi ama lenovo nasıl ki beni memnun eder mi.
Ben şunu söyleyeyim eğer lenovo legion da ısınma olmuyorsa onu tercih edeceğim tereddütlerim var. 3060 ve 3070 arasında çok fark olur mu
Hocam 2 tane merak ettiğim şey var
1.si sıcaklık olarak oyunlarda ısınma çok fazla olur mu
2. Si bir yorumda mux swich var demiş birinde yok sizde var dediniz ama bu modelde var mı. Diyelim ki yok çok fark eder mi
Legion laptopların hepsinde mux switch 'de var advanced optimus da. Daha önce verdiğim linkte yazıyor zaten batarya kısmında. Hibrit mod onboard ekran kartını kullanırken. Burada advanced opitmusu devreye alırsan muxswitch gibi de çalışıyor biostan açıp kapatmaya gerek kalmıyor ama en temizi mux switch. Ben hep harici grafikte kullanıyorum hibrit modu hiç kullanmadım gibi bir şey.
psref.lenovo.comLegion,Legion 5 15IAH7H,Model:82RB00DCTXhttps://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_5_15IAH7H?M=82rb00dctx&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberEvet harici grafik ile onboard üzerinden harici grafik kullanmak arasında ciddi fark vardır. muxswitch olmayan bir laptop almam ben.
-
Bu şekilde kullanıyorum.
-
Müşteri temsilcisi yok dedi o yüzden terettüd ettim birde şu soğutma işi kafamı kurcalıyor sağ ve sol tarafta fan çıkışı görünmüyor. Alırım iade işi ile uğraşmak zorunda kalırım diye korkuyorum yoksa hiç beklemez alırım da.
Hocam +200 yaptım az daha ekran kartı gidiyordu :) Renkler geldi gitti baya bir kasmaya başladı yeniden başlatıp iptal ettim, sanırım kullanmasam daha iyi olacak :D
-
hocam 3070 ekran kartı ve 12. nesil işlemci katıyorlar. Bunlar kesinlikle çift kanallı fan çıkışına ihtiyaç duyar, katmazlarsa zaten cihazı soğutamazlar. Bende attığınız görsellerde ilk baş görmemiştim fakat sonradan fark ettim yatay şeklinde konumlanmış alt kısmında
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X