eğer boşta iken ekran kartı ve işlemci ısınıyorsa fan çalıştırır soğutmak için, durduk yere çalıştırmaz. Yada sistemsel bir hata vardır sıcaklık düşük olmasına rağmen yüksek gördüğü için fan çalıştırıyordur. Legionun sessiz modunda çokta fan çalıştırmıyor, ama güçten kıstığı için ısınmıyor ve fan çalıştırmaya da gerek duymuyor. Ama sessiz modda da oyun oynayamazsınız çünkü güç kısıyor |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (141. sayfa)
-
-
bunun hakkında ayrıntılı bir bilgim yok 125 watt ekran kartı + 15 mux swich toplam 140 olabilir. Ama dediğim gibi bilmiyorum, yanlış bilgilendirmeyeyim
-
Bi kaç yorumda öyle demişler o yüzden sordum pişman olurum diye korkuyorum birde iade ile uğraşmak istemiyorum. Gerçi asus da zamlandı Bi bu kaldı en çok satan 4. Ürün olmuş demekki baya sattı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biosta termal ayar var kapalı, 1 2 3 diye. Eğer kapalı seçiliyse belli sıcaklık altında fan çalışmaz. 1 2 3 ise kademeli olarak sürekli açık olan fan konumudur. 3'de 2000 devir civarı olması lazım.
-
masa üstü dizin hocam, güçlü her laptop ısınır, masaüstü alın kafanız rahat etsin
-
-
hayırlı olsun güzel alet. masaüstü alırım artık diyordum geçen sene. Laptop bana göre değil diyordum da, artık laptoplar 4000 serisi ile ekran kartı konusunda ciddi anlamda ilerledi. Her halde ileride yine laptop alırım masaüstü yerine. Ama mutlaka sıvı metal uygularım alüminyum blok değilse. :D fan sesi bir süre sonra rahatsız ediyor sessizlikte. Nekadar legion fanları diğer ürünlere göre sessiz çalışsa da.
-
hayırlı uğurlu olsun hocam, ürün geldiğinde fotoğraf atarsınız artık :)
-
Sağolun daha iyileri sizin olsun. İnşallah sıkıntısız gelirde kafam rahat eder atarım hocam gelsin de.
Sağolun daha iyileri sizin olsun bende masa üstü bakıyordum ama sonra laptopa döndüm. İnşallah pişman olmam bakalım nasıl olacak. 3070 iyi bi kart diyorlar aslında 3070ti vardı amazon da aynı fiyata ama 105 watt tı onunla bunun arasında baya gidip geldim. İnşallah dedikleri gibi bu 140 watt çıkar bakalım gelsin görelim.
Alet geldi inşallah sıkıntı çıkmaz akşam video çekipte açacağım Bi sıkıntı çıkmasın diye. Çok sağlam kutuda göndermişler 1 günde geldi kutuda sıkıntı yok güvenlik bandı var inşallah açınca da sıkıntı yoktur. Bi kaç resim ekliyorum akşam açınca resim eklerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 6 Mayıs 2023; 19:26:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hayırlı uğurlu olsun tekrardan hocam ^^
-
Teşekkür ederim hocam çok premium bir cihaz olmuş çok beğendim ayrıca ekran kartı 140 watt şuan bütün güncellemeleri yaptım. Daha oyun yüklemedim oyun performansını denemedim.
testlerden sonra daha yakından tanırız canavarı
-
Arkadaşlarım hepinize selamlar, size daha önce ısınma sorunum olduğunu söylemiştim. Sağolun yapılabilecekleri sıraladınız, denedik olmadı.
Bilgisayarı yetkili servise götürdüm dün, birkaç saat sonra sms gönderdiler. Yurtdışından parça gelecekmiş. Lenovo Premium’a hangi parça dediğimde, “Cihazın ısınma sorunuyla alakalı fanda arıza tespit edildi, termal modül yani termal boru ve iki fan değişecek.” dedi.
Daha önce bu durumu yaşayam oldu mu?
Klavye ışıklandırma sorununun çözüldüğü söylendi, daha önce sizlerle de çok düşünmüştük sebebini. Durum bu kadar şimdilik.
Tahminen ne zaman alırım bilgisayarı? Sizin bu arızaya yorumunuz nedir?
Bu arızanın sebebi nedir sizce?
Saygılar dostlar…
Tamam hocam daha oyun yüklemedim bende merak ediyorum
Ben laptopu usb-c çıkışı üzerinden harici bir monitör ile kullanıyorum. Nvidia ayarlarına girip baktığımda da şema olarak harici monitörün direkt RTX 3070'e bağlı olduğunu gösteriyor. Fakat laptopun da kapağını kapatmadım, monitörün yanında açık duruyor. Yani iki ekran olarak kullanıyorum şu an.
Dolayısıyla, MUX switch ile ilgili bir işim var mı? Şu an MUX switch açık konumda. Zaten harici monitör bağladığım için MUX switchi kapatmam herhangi bir performans kazanımına neden olmaz diye düşünüyorum??
-
Ben yaşamadım bu şekil bir problem, ısınma için gönderdiğim de bakım yapıp geri göndermişlerdi. Geldikten sonra da ısınma problemi düzelmemişti. Bende undervolt ve overclock yaparak sorunu düzenledim kendi çapımda, umarım cihazınız düzelip güzel bir şekilde gelir
-
Çift ekran kullanımında ikinci ekran direkt nvidia ya bağlı olarak kalıyor. Eğer Hbrit kipi açık ise laptopun ekranını İntel ekran kartını kullanıyor, yetersiz kaldığı seviyede ise tekrar nvidia ekranına geçer. Sadece kontrol ettiğiniz de göremeyebilirsiniz. Ayrıca 2. monitör kullanımında laptop un ekran HZ si bazen düşebiliyor onu da kontrol edip düzeltirseniz ekstra bir sorun çıkmayacaktır.
Mux switch i neden sorduğunuzu anlayamadım ?
-
HDMI ve type-c çıkışları direkt ekran kartına bağladır. Mux switch kapalı halde bağlarsanız laptop ekranı ve harici monitör ekran kartını kullanır. Mux açık yaparsanız laptop ekranı öncelikli olarak dahili kartı kullanır harici monitör ise yine harici kartı kullanır.
Yani harici monitör bağlı ise harici monitördeki performansı etkileyecek bir durum olmaz. Zaten 5800h değil de intel olanı kullanıyorsan advanced optimus vardır. Onu otomatik seçersen kafasına göre halleder her şeyi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X