Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.093
Cevap
43
Favori
132.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaparken şöyle aşama aşama video çeksene ya.Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

video zor olur da foto çekerim unutmazsam Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

ya da durrr çekilimişi var Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)Fuku - Techyoutube
    Ask me anything in the comments! Detailed Graphs PDF: https://www.mediafire.com/file/40g6z14am2i843q/L5PLMTemps.pdf/file
    https://www.youtube.com/watch?v=jBejOh41Sfw
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

nikeli baya araştırdım ama evde yapması zor olacak plaka için. Aslında şeytan diyor sök komple ver nikel krom kaplayan bir yere komple kaplattır :D

Bu arada oje sürmekten vazgeçtim. Böyle bir yazı buldum.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)reddit
    r/pcmasterrace on Reddit: Liquid metal went dry and nail polish started to burn...
    https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/a0cotp/liquid_metal_went_dry_and_nail_polish_started_to

aslında yüksek ısıya dayanıklı bir kaplama da varmış ama TR de bulamadım. Bunun yerine pcb reçinesi arayacağım sanırım. Kapton bant yollamışlar yanında sıvı metalin ama o da kalkma yapar sonra boşluk oluşur da altına sızar diye korktum. Acelesi yok. İşi sağlama alıp öyle uygulama yapacağım :D

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)trendyol.com
    Thermal Grizzly Shield Termal Macun Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/thermal-grizzly/shield-termal-macun-p-336267437

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 20 Mayıs 2023; 3:3:51 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Daha önce 3 kere tırnak cilası kullandım böyle bu sorunla karşılaşmadım.Belki süslü renkli filan var cilalar onlardan kullandıysa içerisindeki o parlamasını sağlayan pullar yanmıştır.Resmi incelediğimde kristalleşme var gibi simli tırnak cilası kullanmış gibi.Cila yerine konformal kaplama malzemeleri kullanabilirsiniz.Kaptonda uygulanan yüzey iyicene temizlendikten sonra eğer altında öyle tüy müy kalmazsa kalkmıyor ben denemiştim.Nikel kaplamayıda radyatör bölümü hariç yaptırırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum nikelin ısı iletkenliği bakırdan düşüktür.Ama bulacağız yer yapamıyorsada çok sorun değil komple kaplasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 20 Mayıs 2023; 10:7:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu kadar termal macun vs ile uğraşıyorsunuz gerçekten ısı çok mu yüksek merak ettiğim için soruyorum. Yabancı inceleme sitelerinde oyunlarda 80 dereceyi geçmiyor sizde daha mı yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın içindeki macunu değiştirme ve heatsinki sökme 3-4 sene götürür içindeki macun. ben fanlardan hava bastım içeri + süpürgeyle çektim. Resident evil 4 remake cpu en fazla 83 derece gpu 69 derece. Fanlar bagırmıyo bile performans modunda fan silent moddaki gibi çalışıyor.

• dobisco kullanıcısına yanıt

Baya bi yazılıyor burda dedim çok mu kötü pişman olmayalım sonra. Şuan bende legion 5 var onun sıcaklık oyunlarda en fazla 81 dereceyi geçmiyor

içindeki macun iyi hocam söktükten sonrası için bizim uğraş. Çünkü lenovo fabrikasyon kaliteli macun kullanıyor. Yani yalıtım derecesi düşük 8,5 luk ama pumpout olmadığı için ömürlük oluyor. Ben de macun bakımı yaptıktan sonra öğrendim. Zaten sürdüğümüz macunlar 1 2 ay anca dayanıyor sonra pumout oluyor ve tepe değerlerde fazlalık oluyor.

Mesela şu an laptopu yeni açtım, boşta 46 derece. Ama bu git gide 55 civarına çıkıyor. Hadi boştayken iyi ama işlemciye yük binen işlerde 90 95 dereceye çıkıyor. Macunu yeni sürdüğümde max 80 görüyordum. 10 derece az gibi gözükebilir ama bayağı fark var aslında.

Ben stok macunu sökmeden önce 80 90 arası alıyordum stress testinde ve CPU GPU birlikte test edince işlemci hızı düşmüyordu. Şimdi ise anında işlemci hızını kesiyor aida 64'de stress testi yapınca. 3,2 ye indiriyor çarpanı.

Hal böyle olunca deneme yanılma ile iyi olanı bulmaya çalışıyoruz. Alet sorunsuz yoksa. Biz kurcaladık Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  Ama nadir de olsa arada kötü sürülmüş macunlu alet denk gelebiliyor.

hımm evet olaiblir süslü cila kullandıysa belki. Aklıma şey geldi ya benim. Kapton bant yaptıktan sonra çipin etrafına ısıya dayanıklı yüksek gerilim bantlarından var bende onlardan yapayım dedim ince şeritler halinde çekip. conta gibi de tutar hem. Tam çipin kalınlığında belki bir tık daha alçak olabilir. Diğer aklıma gelen şey de sıvı conta Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  300dereceye kadar dayanıklı sonuçta siyah contalar ondan yapacaksın mis gibi olur :D

Aslında fabrikasyon olarak çipin etrafı özel reçineyle kaplansa böyle açıkta smd elemanlar bırakmasalar çok daha iyi olur. Niye böyle bir tasarım yapıyorlar acaba .

Sıvı contaların elektrik iletkenliği var mı yok mu bilmiyorum.Ama bu yüksek gerilim bantı olabilir gibide geldi bana ama erime miktarı nedir acaba ne kadar artıyor eriyince malzeme çipe gelir mi?Aslında ekran kartının çipine yakınlar işlemcide rahat uygulama.Ekran kartınada sıvı metal uygulamaya gerek yok.Hatta normal macun daha iyi oluyor.Çünkü işlemci daha az ısınıyor hemde ekran kartının yüzey alanı yüksek olduğu için etkisi az.İkincisi ise ekran kartının köşeleri düz olmadığı için macun kalınlığı daha iyi termal iletkenlik sağlıyor.Sıvı metal bakırla birleştiğinde ise normal macun ile aynı sıcaklık değerini yakalıyor bir süre sonra.Yani uygulama gereksiz.İsterseniz bir araştırın ekran kartı için sıvı metal uygulamasına özellikle laptoplarda.

Hocam nazar değmesin bende oyunlarda işlemci 75 i geçmiyor ekran kartı da 80 81 derecelerde. Gerçi benim laptop daha 2 haftalık ama siz böyle yazınca benimde 90 95 lere yükselir diye korkmuyor da değilim. Şuan 4060 4070 ekran kartlı laptoplara bakıyorum 65 70 dereceleri geçmiyor nasıl oluyor anlamadım bizimler neden yüksek. Ekran kartı yüksek güç çektiği için mi mesela benim laptop 140 watt güç çekiyor ama 4060 4070 ler 100 120watt ancak bundan mı kaynaklanıyor ısınması.

Aynen GPU sıkıntıydı ama uygulaması rahat oldu cpu ya göre. CPU da sadece kapton bant kullandım umarım problem olmaz.

Ben ikisine de sürdüm ya. Mesajını bugün daha önce görseydim belki sürmezdim de olsun yaptık artık Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Şu an yüksek performans modunda otomatik fan ayarı açık bataryayı ve bios pilini falan sökmüştüm uygulama yaparken. sıfırlanmış hali var şu anda. Ve bu haliyle eskiden 55 60 derecede gezerken sıcaklıklar şu an 40 45 derece arası. Ufak işlemlerde ara aara 50 55 lere fırlayıp hemen iniyor.

Cinebench testi yaptım tek seferlik olan testten ve multicore testi. Şöyle diyeyim windows 11'e geçtiğimden beri stock macunda bile 13bin scoru görememiştim. Hatta bazen 12200 falan alıyordu ama genelde 12500 civarıydı. Şimdi stabil 13bin alıyorum. (Win10'da çok rahat 13400 civarı skor alırdım )

Asetto corsa oyunu kurmuştum geçen. Onu oynarken cpu sıcaklığı 95 dereceye çıkıyordu. Sanırım işlemciye çok yükleniyor o oyun. Tekrar test ettim sıvı metal varken 75 derece stabil 80 derece max gördüm.

Bu arada testleri laptop soğutucuda değilken yaptım. Arkası sadece serçe parmak kadar havada. İncecik bir metal çubuk var onu koymuştum.

Kısacası çok memnunum şimdilik. İleride ne olur bakır ile etkileşime geçince bilemicem tabi ama bir süre sonra bakır korozyonu duruyormuş sanırım. alüminum gibi çürümüyormuş bakır. Nikel kaplamayı çok araştırdım da ev ortamında zor.

Macunu söktüğümde böyleydi. Bakır plaka üzerindeki yer ise tamamen kuru gibiydi. İşlemcinin pile bakan kısmı çok bastığı için macun orada ısınıp soğuyarak zamanla akıp gitmişti neredeyse ve kurumuş hemen 1 ayda. Bu macunlar kağıt bant kalınlığında hem plakaya hem işlemci üzerine sürülmüştü. Yine de taşmış. Bayağı sıfır basıyor aslında ama niye macunlarda bir süre sonra performans düşürüyor anlamıyorum. Isı farkından dolayı büzüşme çok oluyor herhalde.

Fanları çıkaramıyorum demiştim. Meğer alttan çıkıyormuş. Ben vidaları sökünce üst plaka çıkacak sanıyorum. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) dıştan temiz gözüküyordu içinden bayağı kirlenmiş.

Nikel kaplayamadığım için daha az korozyon olsun diye polisaj yaptım dremel ile. İşlemci yüzeyi gibi parlattım. Daha sonra ipa ve üstüne de ipadan daha temiz yüzey bırakan devre temizleyicim ile bütün polisaj kalıntılarını aldım kup kuru yüzey bıraktım. Kar kardır :)

Oje sürmedim. GPU ya dediğim sistemi yaptım çerçeve gibi yüksek ısıya dayanıklı kauçuk bantı conta gibi keserek çerçeve yaptm. Aslında kapton bant kalmayaca gibi duruyordu ama plaka ile basarak iyice garanti olsun dedim.

CPU kenarlarınıa yapamadım çünkü yalıtım bantının kalınlığı fazla geldi. aslında çektirip uzatılabiliyor ama sündürünce tekrar geri toparlandığı için ısındığında ne olur bilemem diye yapmadım. Kapton bant yüzey kuru ve temizken baya iyi tutacak gibi. Bastıra bastıra yapıştırdım plastik levye ile. Umarım ısıdan dolayı kalkıp gevşemez. Zaten ben 1 ay sonra falan dayanamaz bir açarım ne alemde diye.

Ve yapacaklara bir tavsiye daha. Şöyle bir şablon yapın uygulamadan önce. Bazen tüpte hava oluyor fırlar anakarta sonra uğraşır durursunuz Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  Ama sıçratmamak için taktik ise, şırıntagı iki elinizle tutun. Sol elinizle tutarken sağ elinizle normal tutuşta milim milim basın. Bir anda basarsanız fışkırır yoksa.

Olmaz hocam kurcalamazsan :D Benim sıcaklıklar kurcalayınca bozuldu. Eskiden öyleydi benim de, ekran kartında 80 i bile görmüyordum ama işlemci biraz yüksek gibiydi. Sonra bir yerde stress testi yaptıktan sonra plakanın vidalarını gevşetin sıcakken daha sonra tekrar sıkın gibi bir öneri görmüştüm. Temizlemek için açtığımda plakayı oynattım ve bozuldu sıcaklıklar. Stress testlerinde 90 95'e vurmaya başladı. GPU zaten en rahat soğuyan onda problem yoktu ama işlemci sürekli hız düşürüyordu. Sonra önden bir çin malı macun denedim sonra mx6 denedim derken bıktım ve sıvı metale geçtim. Maşallahı var çok iyi oldu şu an. Umarım böyle devam eder akıntı sızıntı olmadan kısa devre yaşamadan :D:D

İnşallah hocam benim ekran kartı 80 işlemci 71i hiç geçmedi soğutması maşallah boştayken 1 dakika bile sürmüyor direk 40 a düşürüyor. Bende böyle konuşları bilmediğim için kurcalamıyorum en son gittiği yere kadar ama benim ekran kartı ısınıyor onu anlamadım 80 normal mi. İşlemci 71 de kalıyor ama ekran kartı 80 i görüyor ekran kartı 140 watta çalıştığı için olabilir mi.

• Umarım uzun ömürlü olur bu sefer yahu, bu kadar uğraş. Hobi gibi macun değiştiriyorsunuzLenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Macunlara zarar vermeden, sadece fanları çıkartıp temizleyebiliyor muyuz yahu en son açtığımda zaman yoktu tam bakamadım.

bende öyle kasma gibi bir durum yok hocam, işlemcide güç kısma yapıyor musunuz ?

aslında bu laptopta en zor ısınan gpu ama belki işte binde bir fabrikasyon olarak tam düzgün yerleştirilmemiş macun olabiliyor. Fakat 85'i geçmediği sürece normal. Anlık 90'ı da göreilir ama uzun ömür açısından bence 90 altı kabuldur laptopda 80 iyi 80 altı daha da iyi. Zaten lenovo 70 80 derece arasında fan devirini bile çok arttırmıyor.

• Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

İnşallah hocam Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  Nazar değmesin şu an çok memnunum. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  benim için termal macun seçme işi bitmiştir artık. Bir daha macunla uğraşmam direkt sıvı metali sürer geçerim. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Pullsar da iyi gözüküyor şimdilik. Belki fiyatı uygunken bir paket daha alırım zamlanmamışsa. 1gr paketi 200 e aldım. İçinden kapton bant bile çıktı.

Fanlar maalesef blok sökülmeden açılamıyor. Ben vidaları sökünce direkt kapak kalkacak sanıyordum. Meğer vidaları sökünce alttan düşüyormuş fan. Yani fanın kasası bloğa vidalanıyormuş. Haliyle bloğu skmek gerekiyor.

• destannnn kullanıcısına yanıt

Bende 5800H modeli var hocam. Güç kısma derken inteldeli undervolt olayını falan diyorsanız benim işlemcide mümkün değil. Ama windows 11 de chrome pefromansı rezalet ya anlamadım gitti. Acaba kullandığım DNSlerle mi alakalı bak şimdi o geldi aklıma. router'a bir sürü dns girmiştim. Gerçi bir iyi oluyor bir kötü şimdi iyi gibi mesela üst üste açınca.

Bir de şey çok oluyor son 1 aydır. Tam ekran yapacağım mesela, sanki 10 senelik laptop kullanıyormuş gibi takııp kalıyor bazen tam ekrana geçmiyor, geçerse de küçük youtube kalıyor ortada sağ ve alt kısımlar kayboluyor tam ekran lmuş gibi ama olmuyor aslında, ESC yapıp tam ekrandan çıkıp tekrar giriyorum vs.

Ya intele yalakalık yapacak diye microsoft amd ye hiç önem vermiyor. Kesin bir şeyleri daha bozdu bunlar Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.