İzlediğim videolarda 4060 sıcaklık olarak 3070 den daha serin çalışıyor yaklaşık 10 derece daha düşük neredeyse. Şuan sıcaklık olarak Asus da iyi ama lenovo çok daha iyi görünüyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (145. sayfa)
-
-
Hocam panelle ilgili sikinti cekiyorum uzun sure byeaz ekranda kaldigi zaman hayalet ekran olusuyor panelde. Benden baska bu sorunla karsilasan oldu mu ? Kronik bir sikinti mi yoksa sadece benim panelle ilgili mi bilmek isterim. Ilk seneden basladi ghostscreen cok kotu:/
-
Bende de mevcut.Paneli 10 bit kullanıyordum hep.Şimdi 8 bit kullanıyorum eskisine göre daha iyi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunu ilk dile getirenlerden birisi shiftlenbik 'di bizim konudan. Sonra ben deneyince hakikaten bende de olduğunu gördüm. İkimizin paneli de CSOT1600 olması lazım.
Problemi önceleri kafamda çok büyüttüm ama kalıcı hasar olmadığı için önemsemedim açıkçası. 10 15dk sonra kayboluyor tabi. 5 10bit farkınndan mı kaynaklı bilemiyorum ama her ikisini de denemiştim ben. overdrive kapalı 8bit ve 60hz de kullandım ama yine olmuştu . IPS panelin cinsi ile alakalı sanırım. Kimi panelelrde renkli kalıyor bir de. Bizimki yine iyi, deişik bir koyu gride gözüküyor sadece. O da kalıcı değil 3 5dk sonra geçiyor. O yüzden önemsemiyorum hiç.
-
bilgisayara tableti ikinci ekran olarak bağlamaya çalışıyorum da bunun için windowsun "connect" uygulaması var. windows + k tuşuna bastığımız zaman geliyor. ancak bu uygulama bende sürekli çöküyor, açtıktan sonra 1 saniye içinde kendini otomatik olarak kapatıyor. buna benzer bi sorun yaşayan var mı?
aynı şekilde bilgisayarımın bluetoothu da çalışmıyor. yine aynı şekilde kendini kapatıyor görünüyor windowsun sağ altındaki menüde. ayarlara girdiğim zaman açık gibi görünse de bluetooth cihazları görmüyor bilgisayar. wifi kartım mediatekti ama intel ax210 ile değiştirdim. ancak yine de bu sorun düzelmedi. driverı silip tekrar kurdum ancak bir değişiklik olmadı. benzer bir sorun yaşayıp çözebilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim.
-
arkadaşlar merhaba,
lenovo nun kendi sitesinde legion 5i gen 7 modeli bulunuyor, ancak bu modeli hiçbir yerde bulamıyorum. bazı sitelerde legion 5 pro olarak satılmakta. Bu durum neye göre değişiyor pek anlamadım.
belirttiğim modelde; i7 12700h işlemci, rtx 3070ti ekran kartı, 32 gb ddr5 var.
sizler legion 5 pro AMD ryzen 7 5800h olan modeli mi önerirsiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizim cihaz ondan daha güçsüz.Ben baktığınız cihazı öneririm.Fiyat kısmını bilmiyorum.
inceleme videoların da hep AMD versiyon 5 pro övülmüş herhalde işbirlikleri vs var. teşekkürler yorum için 🫡
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizimkimin 16 inç ekranı var parlaklığı daha yüksek.Ama ham performans olarak gösterdiğiniz cihaz daha performanslı.
kesinlikle intel. 12inci nesil ve üstü ise amd ye hiç bakmayın bile.
Ama amd 7 serisinde belki seneye yeni işlemciler ile intele fark atacak gibi duruyor yine ama ben şimdiki aklım olsa yine intel almaya çalışırdım. AMD güzel ama sektördeki programlar çok fazla adaptasyon yapmıyor. Günlük kullanımda anlaşılır mı elbette hayır ama işte insan bazen kafaya takıyor :D Amd 6xxx 5xxx serisi kadar ses getirmedi ama 7xxx muhtemelen performanslı olacak. Zaten 5800h 'dan sonra bir daha amd sürümü pek çıkartmadı lenovo :D
-
Hocam sıvı termalden son durumlar nedir, memnun kaldınız mı ?
-
acayip memnunum, artık sürekli yüksek performans modunda kullanıyorum ve legion fan control programını açmıyorum bile :D hep düşük devirde fan hızı. Photoshop da foto işledim 2 gündür, rally için foto çekmiştim. Eskiden fan hızı zırt pırt artıp artıp dururdu kafa ütülerdi. Kafa ütülemeden ziyade dikkatim ona kayardı hep. Ama 60 derece üstüne çıkmadı hiç. CPU şu anda 45 derecede.
En başında keşke termal macun deneme macerasına girip fazla para harcamak yerine baştan sıvı metal alsaymışım. 1-1,5 ay sonra açıp tekrar bakım yapın deniyor bakır soğutucu için. Bakalım şimdilik performans düşüşü yok. Bakır sıvı metali bir miktar emip tabaka oluşturuyormuş ve onun üzerine sıvı metal yenilemesi yapınca bir daha açmanıza gerek yok, uzun ömürlü oluyor diyorlar. Ama ben dediğim gibi taşma etme var mı, kapton bant ne alemde diye bakarım biraz daha zaman geçince :d
-
Tekrar açıp kontrol ettiğinizde onları da fotoğraf halinde atarsanız çok sevinirim, bende sizin sonuçlar doğrultusunda sıvı termal macuna geçeceğim büyük bir ihtimal ile :)
-
Bende thermal grizzy nin 73 kw / 1 Gr sıvı termal macunundan sipariş ettim, yanına da kapton bant aldım birde bakalım nasıl sonuçlar bizi bekliyor ^^
-
Arkadaslar sogutmayla ilgili problemleri cok gereksiz uzatmissiniz, alt tarafi Aliexpress'ten honeywell 7950 siparis edip kullanacaksiniz, birde mazgal temizligi baska yapmaniz gereken hicbirsey yok.
-
dediğiniz kadar basit olmadığı için demek ki uzatmışız dostum, honeywell 7950 de kullandık sorun 5 derecelik bir düşüş sağladı. Zaten blogta ki konuşmalar bir birinden farklı marka ve ürünlerin pc de denenip en iyisine ulaşım sağlamak. Bir önceki Arkadaşımız Pulsarın sıvı termal macununu kullanıp memnun kaldı, ben ise pulsar almayıp thermal grizzy aldım ki farklı bir model de nasıl bir sonuç alacağız. Amaç herkesin faydalanması.
-
Ben de ayni laptopa sahibim gayet de honeywell uygulayip kullaniyorum sicakliklarda hicbir sikinti yok.
-
Fazla alternatifin yok ya honeywell kullanacaksin ya likit metal, likit metalde soyle bir sorun var surdukten bir sure sonra infuz edip bakirla birlesiyor tekrar uygulaman gerekiyor. Bazen o da yetmiyor 2. kez 3. kez uygulamak zorunda kaliyorsun angarya yani. Sonucta da termal blogun pert oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 16 Haziran 2023; 21:23:6 > -
Sizde pump-out durumu yaşanmadığı için şanslısınız o zaman. Honeywell yurt dışından geldiği için orjinaline de denk gelmek önemli. Aliex den gelen ürün ile Amazonda gelen ürün arasında dahi farklar söz konusu.
-
Evet, oda üzücü bir durum. Fakat işlemci sıcaklıkları 95-100 derece bandında gidiyor sürekli performans modunda. Bilgisayarı da sürekli olarak sessiz modda kullanıyorum, bunun düzelmesi içinde başka bir çarem kalmadı. Garantiye gidip orada da değiştirdim termal macunu fakat sonuç aynı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X