Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (138. sayfa)
-
-
Asusun vramlere kullandığı sıvı termal pad den iyi bizzat tecrübe ettim
-
-
Asus vramler üzerinde sıvı termal ped kullanamaz kullanmıyorda.sıvı metal iletkendir vramler elektriğe duyarlıdır kullanılamaz.Bahsettiğiniz çip olmalı gpu ve cpu çipini kastediyorunuz.Evet haklısınız asusun uyguladığı sıvı termal cihaza ne olur ne olmaz diye az miktarda uygulanmıştır taşma olmasın diye açınca bakarsınız bir noktada ürün var öbür tarafında yok.İnternette aratırsanız bununla herkes karşılaşıyor.İnsanlar kendileri sıvı metal alıp sürdüklerinde sıcaklıkların çok daha fazla düştüğünü söylüyorlar.Burada firma ürünü daha iyi pazarlanmak için uyguladığı bir yöntem.Sıvı metal var mı var demek içindir aslında.Yanlışda hatırlamıyorsam sıvı termal pad msi’a özel olması lazım asusta normal sıvı metal kullanılıyor.Yani yanlış anlamayın bende meraklıyım bu konulara arkadaşlar yanlış yönlenmesin diye açıkladım ne nedir bilsinler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O halde düzelteyim,Sıvıdan kastım jel kıvamıda beyaz bir pad kullanıyor ismini unuttum.Asusun Kullandığı Jel kıvamındaki Pad den çok daha iyi ısıyı iyi iletiyor Ben çok memnun kaldım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Müşteri hizmetlerine gram güvenmiyorum ben, model numarası ile youtube kanallarından cihazın videosunu izleyin en doğru bilgiyi edinirsiniz. god of war tarzı oyunlar diyorsanız O zaman 3070 olan ekranı tercih edin, hakkınızda hayırlısı olsun temiz cihaz gelir inşallah
-
bu şekil undervolt yaptım ekran kartı performans modunda 83 derecelerde kalıyor
-
hiç görmemiştim bu termal macunu, kaç gram olarak geldi size
-
20 gram aldım ,şöyle kolaylığı var termal macundan biraz daha kıvamlı olduğu için vram ve bloğun ara boşluğunu ölçmeye gerek kalmıyor (Bu arada termal macun değil) termal padin macun kıvamlısı diyelim) Cpu ve Gpuya kullanımı önerilmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_60 -- 30 Nisan 2023; 0:25:50 > -
gayet iyi bir fiyat gibi duruyor, arkadaşlar piyasa mı düştü :D ? 4000 serisi çıktı diye mi böyle oldu anlamadım.
Bunun işlemci ve kullanılan ekranı bir önceki legiona göre daha iyi, 15.6 inç sadece ufak gelebilir
-
hocam ekran kartı ve işlemci kısmında taşma olmasın diye etrafına özel bir bant çekiyorlar ve sonrasında sıvı termal kullanıyorlar. Hatta TR de türkçe video olarakta var sıvı termal uygulanan video
-
900 değilde 850’de düzleyin overclock verdiniz mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
overclok hangi kısımdan veriliyor
-
Bunlara uygulanır hocam çünkü GPU ve CPU fotoğraftaki. Şu onun yanındaki kondansatör olarak duran şeylere ise termal ped konur. Sıvı metal akıp zarar vermesin diye çekilen bant da kapon bant oluyor. Antistatik ve yanmaya dirençli bir malzeme. Bu bant yoksa şeffaf oje kullanıyorlar. Ya da ojenin üstüne daha da sağlam olsn diye bu banttan kullanıyorlar :D
Soğutması iyi ama bana çok riskli geliyor. Keşke desktop pcler gibi laptop işlemcileri de kapalı olsa da rahatça sıvı metal kullanabilsek.
-
çok değil yakındır gözü karartıp sıvı termale geçişim :D
-
O değilde bende chrome falan aşırı donmaya başladı, hele youtube felaket ya. Tam ekran yapıyorum kitlenip kalıyor falan. Windows11 boka döndü iyiyce. Format atmaya da o kadar üşeniyorum ki, coin eklentileri falan var. Kurulu düzenim bozulmasın diye gurbetçiler gibiyim şu anda Çok fazla lag olmaya başladı anlık donmalar falan. Psikolojik olacak gerçi ama bazen AMD den şüphelenmiyor da değilim hani. satıp 12inci nesile geçesim var. kriptodan parayı vurak da hele ah ah boş hayaller 10uuncu nesil monster'ı 35'e sattı arkadaş geçen gün, lenovo 7 prox mi ne var ondan alacak vatandan 52bine. Millette ne şans var ya. Bize hep ölücü denk gelir.
-
İnşallah hocam 12700 olan modeli nasıl ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 30 Nisan 2023; 0:45:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu iyi hocam sevdim bunu. SSD alıp eklenebilir ileride. Tek eksik yanı SSD 512. aynı donanımda 1tb olanı varsa ona bakın. yoksa bu alınabilir. 1tb yüksek kalite ssdler de 1500 2500tl arası oluyor.
psref.lenovo.comLegion,Legion 5 15IAH7H,Model:82RB00DCTXhttps://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_5_15IAH7H?M=82rb00dctx -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X