Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
43
Favori
133.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alanlar var, bakalım inşallah güzel sonuçlar olur da tek eksik ram deriz.

Ben mouse ile type C bellek bakıom artık. Başlarım laptop piyasasına da benchmark testine de Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  sidik yarışından başka bir şey değil. 100 tane toplamda 2GB olan RAW fotoyu camera RAW'a 6sn'de import etti, yani çat diye açıyor tabi, alttaki çubuğu kaydırarak tüm fotolara baktım soru işaretlerinin silinmesi 6sn sürdü.

O 100 fotoyu 300dpi, 18mp, maximum kalite ayarında 56 sn'de export ettim. Daha ne olsun, bundan iyisi masaüstü zaten Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Rami' de bir şekilde hallederiz artık ilerde. Hayır lenovo da şöyle bir hizmet olsa, ver fiyat farkını iyi ram takalım deseler mis gibi olur hemen yaparım. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• Ben ram aldım da iptal ettim. Zaten Mediamarkt güzel okşadı üstüne ramden de okşanmayalım dedim, bir an gözüm kararmıştı. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Şu anlık performans gerektirecek bir şeyler yapmıyorum o yüzden performans konusunda bir eksiklik hissetmiyorum.

• HDR formatındaykende sonuçlar bu şekilde ben parlaklık seviyesini 76da tutup 180 nit üzerinden test ettim 100 yapılırsa daha iyi sonuçlar elde edilecektir.Ancak baş ağrıyor 80nin üzerine çıkınca. https://dosya.co/dnzke0hxgxto/MNG007DA1-1__1_2021-05-21_03-22_D6500_2.2_S_XYZLUT+MTX.icm.html bu renk profilinde ekran çok fazla yeşil oluyor sanırım bendeki cihaz hdr için yeterli değil yahut ben kullanamıyorum nitekim program yeşil renk paletinde sınırın dışına çıktığını gösteriyor ancak düzgüncede kalibre etmiyor.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 21 Mayıs 2021; 4:40:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Neyse birkaç kişi ram alıp denesin bakalım duruma göre bakalım önümüze.

O değil bugün eski laptop açtım (asus x550jk 720p ekran) gözlerim kör oldu. 

eski y500 un ekranina bakinca artik midem bulaniyor. Neler gostermisler bize.. 165 16inc 2.5k gordukten sonra bakalim 24 inch 1080p nasil olacak, yoksa 2 tane 1080p monitor satilik.

• nuksws_99 N kullanıcısına yanıt

27 inç WQHD monitörde piksel sayma yetisi edindim bu laptopun paneli sayesinde Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media Markt ta şuan stokta gözüküyor fiyatı da 21.500 pahalı değil mi, siz kaça aldınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • star scream S kullanıcısına yanıt

Almanya' dan vergisi dahil 16500 TL' ye satın aldım 16 GB ramli varyantını. Diğer arkadaşlar da Mediamarkt' tan 32 GB ramli varyantını 20.000 - 20.500 TL aralığına satın almıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 21 Mayıs 2021; 16:2:34 >
    Stoktaki ürünü almayı düşünüyorum ama iade mallardan biri olabilir diye de çekiniyorum açıkçası...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yakın zamanda iade edenler oldu ama iade ürünlerin Mediamarkt' a, oradan distrübitör firmaya gidip tekrardan paketlenmesi, ardından ürünlerin tekrar Mediamarkt' a kargolanması ve tekrar satışa çıkarılmasının bu kadar kısa sürede gerçekleşeceğini sanmıyorum.

Özetle iade ürün değildir diye düşünüyorum ama Türkiye' de yaşıyoruz, mağaza ve servisler tarafından basit bir iş azami sürede yapılıyorken dolandırıcılık söz konusu olduğunda işlerini jet hızında yapabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 21 Mayıs 2021; 17:34:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaveMartha

Almanya' dan vergisi dahil 16500 TL' ye satın aldım 16 GB ramli varyantını. Diğer arkadaşlar da Mediamarkt' tan 32 GB ramli varyantını 20.000 - 20.500 TL aralığına satın almıştı.

16500 TL çok iyiymiş. Yine girerse stoklara bu fiyattan hemen sipariş geçerim. Teşekkürler hocam.

Şu anki Euro kuruyla 18.000 TL' ye alınabilir stoklara girse de.

• Bilgisayarın soğutması acayip yahu bug var bir şeyde ama anlamadım. Ya da bu yeni termal modlar problemli, yeni bios update ile çözerler herhalde. Şu anda tamamen disable yaptım onları klavye falan buz gibi CPU core sıcaklığı böyle. Klavye falan buz gibi. Chrome da sadece 5 tane sekme açık ve performans modunda laptop.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

Gündüz ise klavye kısmı acayip ısınmaya başlamıştı termal mod 3 seçiliydi. Fanlar az çalışıyordu, çünkü görev yöneticisine bakıyorum işlemciyi kullanan yok %2 3 ama sıcaklık anlamsızca 62lere çıkmıştı. GPU sıcaklığı da artmış 50lere. Klavye kısmı oyundaymış gibi ısınmaya başlamıştı.

Biostan disable ettim termal modları şu anda iyi gibi

Bir de merak ettiğim, jarrod yeni video yayımladı. Cinebench de 13300 almış acaba yeni taktığı ramlerle mi yaptı. Benim cpu multicore testlerinde 3,92 üstüne çıkmıyor hiç. Single core'da ise 4,38 4,40 görebiliyorum. Multicore'da 4,45 boost hızına kadar çıkamamasıın sebebi nedir ? İşlemci de mi bir arıza var acaba yoksa normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 21 Mayıs 2021; 22:13:46 >

• nuksws_99 N kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun.. MacBook ile PC bir arada kullandığım için retina ekran çıktı çıkalı PC'lerden soğudum.. Üreticiler ya 4K yapıyorlar, ya 1080p.. 3070 gibi güçlü bir GPU olmasa bunlar 1080 satmaya devam ederlerdi.. 1600p bence 16" Windows için çok uygun..

MacOS fontları boyutları orantısını koruyacak şekilde çiziyor, o nedenle düşük DPI'da yazılar bulanık. Ancak windows en yakın pixel mantığıyla çizim yaptığı için yazılar keskin.. Tabi farklı DPI'larda ekran kullanınca DPI sorunu yaratıyor ama sistem böyle.. O nedenle 4K 16" Windows için çokken, 1600p tam uygun değer..

"Geçmiş olsun"u, bir kere yüksek DPI'a alıştıysanız dönüşünüzün olmadığı için söyledim..

• Ekran ölçeklendirme olarak ne kullanıyorsunuz? %125? Umarım böyledir, çünkü harici ekran tak çıkar yapınca ölçek farklı ise kimi uygulamaları -özellikle Java ile yazılmış olanları- kapatıp tekrar açmak gerekiyor.. Değilse bulanık oluyorlar..

Bir de Legion 5'te harici ekran takılı iken açtığınız uygulama, harici ekran dGPU'a bağlı olduğu için onda açılıyordu. Harici ekranı çıkardığınızda dGPU kullanmaya devam ediyordu.. Bu da harici ve dahili GPU'ları aynı anda aktive ettiği için pil tüketimini iyiden arttırıyordu.. İade sebepelrimden biri oldu..

Durum halen böyle mi? Son 5 yıldır Microsoft sağı solu janjanlarken bu konu yokmuş gibi davranmaya devam mı etmiş? Bu konuda Macbook'lar düzgün.. dGPU, iGPU geçişi, ölçeklendirme uygulamaya hissettirmeden yapılıyor.

• Media marketteki 21500 lük stokta tükenmiş şuan hepsiburada 27400 e satıyor

• Dün 25400 küsürdü bugün 27400 yapmış hepsi burada. Ben 20 bine alırken bile bu bilgisayarın değerinden çok çok üzerine çıkacağını biliyordum. Malum durmayan kur ve chip krizi

• Legion 5 Pro satılır, sahibinden, yanında küfür dahi edilmemiş Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• Laptopun altına bir şeyler almayı düşünüyorum bunlardan birini almak mantıklı olur mu fikriniz nedir arkadaşlar? (Başka şu daha iyi olur diyen olursa ürün olarak onada bakabilirim.)

https://www.hepsiburada.com/zalman-zm-ns2000-17-200mm-fanli-yukseklik-ayarli-notebook-sogutucu-stand-p-BS50163

https://www.hepsiburada.com/juo-c1-led-ekranli-notebook-sogutucu-p-HBV00000MIATY-yorumlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 22 Mayıs 2021; 0:47:50 >

• hhjkj H kullanıcısına yanıt

legion 'u mu iade ettiniz hocam ?

Ben sürekli harici gpu 'da kullandığım için farkı hissetmedim hiç. %150 okuması güzel ama çok saçma bir ölçeklendirme sevmedim. FHD varken bile %100 yapardım. Aslında bunu da %100 kullanırım da gözde astigmat olduğu için lensle rahat görüyorum da gözlükle okuması zor oluyor. %125 en ideali. Photoshop falan rahat oldu. Alan genişletmek için %100 yapıyorum nadiren.

16:10 formatı muazzam güzel. 15" boyutunda olmasına rağmen, daha geniş bir ekrana bakıyormuşum gibi zaten daha geniş :D

Geçen media markt 'a gittim. İade edersem ne alırım diye ? Ekran faktörü yüzünden hiç bir aleti beğenemedim. 17" olan legion vardı FHD model. Büyük ekran güzel ama FHD olduğu için pixel yoğunluğu az parlaklığı da azdı hiç memnun etmedi.

Aslında bu alet tam workstation modeli, şık ince çerçeveli ekran. Gerektiğinde eğlenceli 4 bölgeli de olsa RGBli klavye.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.