Şimdi Ara

LENOVO P780 CUSTOM RECOVERY/LIFE/MIUI/MUSE/SLXROM/VIBE KURULUM REHBERİ-KITKAT GELİYOR (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
14
Favori
26.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hex editorle falan uğraşmayın arkadaşlar. Aşağıdaki linkte bulunan ilk gönderinin sonunda "WIFI" ve "WIFI_CUSTOM" dosyaları var. Bu dosyaları yine aynı gönderinin sonunda bulunan root explorer ile "root/data/nvram/APCFG/APRDEB" adresindekilerle değiştirin sorun çözülüyor.

Root explorer güncel değilse veya cihaz uygun biçimde rootlanmamışsa bazen root explorer dosyayı kopyalarken hata veriyor. supersu veya superuser veya root için her ne kullanıyorsanız onun ve root explorer!' ın güncel olduğundan emin olun.

İlgili gönderi ve dosyalar şu adreste:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2730486

• quote:

Orijinalden alıntı: obblomovv

Hex editorle falan uğraşmayın arkadaşlar. Aşağıdaki linkte bulunan ilk gönderinin sonunda "WIFI" ve "WIFI_CUSTOM" dosyaları var. Bu dosyaları yine aynı gönderinin sonunda bulunan root explorer ile "root/data/nvram/APCFG/APRDEB" adresindekilerle değiştirin sorun çözülüyor.

Root explorer güncel değilse veya cihaz uygun biçimde rootlanmamışsa bazen root explorer dosyayı kopyalarken hata veriyor. supersu veya superuser veya root için her ne kullanıyorsanız onun ve root explorer!' ın güncel olduğundan emin olun.

wifi fix dosyasının içi boş.1 kb gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: boboco

quote:

Eger sorunu halledemediysen WIFI dosyasini olusturup gonderebilirim sana. Yukaridaki arkadasin dedigi yontemle sadece nvram icine atmasi kalir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boboco B kullanıcısına yanıt
    wanted007 ın da dediği biçimde dosyayı kendiniz oluşturup atma şansınız da var. Ancak bir kez daha denedim ilgili linkteki dosya bozuk veya boş değil. Sadece dosya boyutu çok küçük. Sıkıştırılmış dosyayı açarsanız 514 baytlık WIFI ve 6 baytlık WIFI_CUSTOM dosyaları çıkacak.
    Özellikle bu yöntemi önermemin nedeni bazı romlarda sadece WIFI dosyasını değiştirmek sorunu çözmüyor.
    Ayrıca wifi mac adresi kontrolü yapan bir kablosuz ağa dahil olmanız gerekmiyorsa bu sorun pek de büyük bir dert değil.
    Ben çalıştığım kurumda kullandığım cisco voice network' de wifi mac adresi kontrolü yapmak durumunda olduğum için önemsiyorum. Yoksa uğraşmaya bile değmez. Hatta bir tür gizlilik bile sağlıyor bu sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obblomovv -- 7 Nisan 2015; 8:16:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanted007

quote:

quote:

Eger sorunu halledemediysen WIFI dosyasini olusturup gonderebilirim sana. Yukaridaki arkadasin dedigi yontemle sadece nvram icine atmasi kalir...

ilginize çok teşekkür ederim.söylediklerinizi harfiyen uyguladım.ama sonuç alamadım.NVRAM WARNİNG:Err=0x10 hatasını almaya devam ediyorum.rom değiştirdiğim halde bu hata çıkıyor.söylediğiniz gibi wifi dosyasını oluşturup gönderirseniz çok sevinirim.saygılarımla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wanted007

quote:

quote:

ilginize çok teşekkür ederim.söylediklerinizi harfiyen uyguladım.ama sonuç alamadım.NVRAM WARNİNG:Err=0x10 hatasını almaya devam ediyorum.rom değiştirdiğim halde bu hata çıkıyor.söylediğiniz gibi wifi dosyasını oluşturup gönderirseniz çok sevinirim.saygılarımla.

Sorun çıkma ihtimaline karşı WIFI ve WIFI CUSTOM dosyalarını ayrı ayrı upload ettim. yüklersen sorunun çözülmesi lazım ;)

https://yadi.sk/d/rP_-SLNTfqFps

https://yadi.sk/d/FrxJNHfEfqFrr

• vibe ui rom heralde en iyi rom suanlık.

Acaba diğer lenovalara lolipop desteği gelince bizede portlar lar mı gelirmi ?

Nvram wifi sorununu ben nvram bağlan dedimde kendilinden silin di :)
    Birde gprs bazı yerlerde bağlanmıyor
  • pejo 206 mi? hyundai getz mi ? ikinci el araçta tavsiyeniz nedir ?
  • merhaba arkadaşlar bende barajı romu var bunun güncellemesi cıkmış needrom da bunu nasıl günceliyoruz? birde az önce maui metan3g imeil yükledim kalıcı oldu bu NVRAM WARNİNG:Err=0x10 hatası bende cıktı üzerine tıkladım kayboldu

• quote:

Orijinalden alıntı: asi.orhan

merhaba arkadaşlar bende barajı romu var bunun güncellemesi cıkmış needrom da bunu nasıl günceliyoruz? birde az önce maui metan3g imeil yükledim kalıcı oldu bu NVRAM WARNİNG:Err=0x10 hatası bende cıktı üzerine tıkladım kayboldu

Baralajbi romu guncellemeyi deneme cunku basarili olmaz. Guncelleme gelen orijinal rom yani baralajbi degil baralajbinin en son surumu 1503 versiyonu. Nvram hatasi uzerine tiklayinca ona baglaniyormus gibi yapip kayboluyor ama geri geliyor. Onemli bir sorunmu dersen onemli degil ama yine de yukarida paylastigim yontemle sorundan kurtulabilirsin ;)

• Arkadaşlar uzun süredir kullandığım vibe 1.5 romunu değiştirmek istiyorum.
    Memnun kaldığımdan vibe 2.0 yükleyeceğim. Yalnız mobile uncle tool yerine yeni yöntemler çıkmış galiba maui metan3g imei gibi. Bu yöntemi vibe 2.0 da deneyen oldumu.

Birde çok fazla vakitte ayıramıyorum, rootlanmış temizlenmiş bir rom olan VIBE 2.0 by VDT romunu yüklemeyi düşünüyorum. daha önce kullanan varmı.

Benim için önemli olan tabiki imei sorunu.
  • Romu kurdum gerçekten daha akıcı bir menüsü var, teleonun hızlandığını hissediyorsunuz. AMA imei yazma problemi var maalesef. Mobile uncle tool olmuyor.
    Sanırım 4.4.2 olan romlarda bu sıkıntı varmış.

Bir pazar günümü yemem rağmen p780 e imei yazdıramadım. Mobli uncle tool ile deniyince eski orijinal imeilerde uçtu. Son care eski roma dönmekte buldum.

Romu beğendi açıkçası, boş bir vakit bulursam tekrar deniycem önümüzdeki günlerde, çözeblirsem buradan paylaşırım.
    maui meta ve sn & writer programları denenmiştir. Sanırım driver sorunu var, telefonu gösterebilsemde bu sefer tam yazma anında sıkıntı veriyor.

Öerisi olan varsa alabilirim.
  • badcatbad B kullanıcısına yanıt
    hocam diger Lenovo P780 konusunda arkadas anlatmıstı. SP flash tools ile NVRam formatlama yapıyorsunuz, yükleme yaparken. Bylece imei alınan dosyalar bozuluyor ve sonra yazdıgınız imeileri kabul ediyor
  • rovolver kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. O yöntemde sanırım wifi hatası alınıyormuş daha sonrasında. sorun 4.4.2 olması romun, hiç bir şekilde mobile uncle tool ile olmuyor.

4.2.2 de değiştirip daha sonra 4.4.2 yükleyerek çözmüş bi kaç kişi, bakalım vakit bulabilirsem deniycem.

Bizdeki sıkıntı pilin çıkmaması, driver tanıtırken sorun oluyor. sp flashta ilk başlarda çok uğraştırmıştı beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: badcatbad

Romu kurdum gerçekten daha akıcı bir menüsü var, teleonun hızlandığını hissediyorsunuz. AMA imei yazma problemi var maalesef. Mobile uncle tool olmuyor.
    Sanırım 4.4.2 olan romlarda bu sıkıntı varmış.

Bir pazar günümü yemem rağmen p780 e imei yazdıramadım. Mobli uncle tool ile deniyince eski orijinal imeilerde uçtu. Son care eski roma dönmekte buldum.

Romu beğendi açıkçası, boş bir vakit bulursam tekrar deniycem önümüzdeki günlerde, çözeblirsem buradan paylaşırım.
    maui meta ve sn & writer programları denenmiştir. Sanırım driver sorunu var, telefonu gösterebilsemde bu sefer tam yazma anında sıkıntı veriyor.

Öerisi olan varsa alabilirim.

flash tool ile nvram i formatla sonra download modda romu kur. mtk droid tool ile imeileri ya bukadar arkadaşım bizde zamanında çok uğraştık

• badcatbad B kullanıcısına yanıt
    wifi hatası wifiye birkere bağlanınca gidiyor birdaha çıkmıyor hem o sorunu daha önceki romlarda kalıcıydı ufaj-k bi dosya var onu atınca wifi problemıde kalmıyordu ve vibe 2.0 da dediğim gibi wifiye birkere bağlanman yetiyor ayrıca windows 8 ve win 7 64 bitte driverleri tanıtmak için sürücü imzalamayı devre dışı bıraktıktan sonra tanıtyorsun vcomları hiç bir problem yaşamıyorsun ayrıca mobile uncle tool 4.4.2 de işe yaramıyor mtkdridtool imeileri kalıcı yapıyor format atmadığın sürece
  • quote:

Orijinalden alıntı: karanka38
    ayrıca windows 8 ve win 7 64 bitte driverleri tanıtmak için sürücü imzalamayı devre dışı bıraktıktan sonra tanıtyorsun vcomları

sanırım çözüm bu olabilir, win8 de bu yöntemi kullanmak gerekiyor ,hiç bir yerde win7 64 bit bilgisine ulaşmamıştım. win 7 64 bit kullanıyorum,ondada bu yöntem iş görürse sorun çözülmüş olur.

Teşekkürler.

1 yıldır rom değiştirmeyince unutmuşuz işlemleri. Sonucu paylaşırım.
  • İmei sorunu çzödüm arkadaşlar. Driver sorunun hiç bir şekilde yapamadığımdan spflashtool dahil hiçbir programı kullanamadım.

Çözüm : imei.exe ile imei dosyasını oluşturup MP0B_001 şeklinde adını değiştirerek . Zip haline getirip recovery uzerinden yüklemek oldu. Ama yine eski vibe taki gibi telefon boot startup tikli olmadan kapatılırsa imeiler uçuyor.

Şimdilik yeterli bir çözüm bu şekilde 1.5 yıl kullandım telefonu imeiler giderse mobile uncle tool ile getiriyoduk, bunda ise recoveryden yüklemek gerekecek. Driverları tanıtabilirsem ( arasıra uğraşıyorum). diğer yöntemleride deniycem. Gelişme olursa bilgilendiririm.

Not : bu yöntemden sonra imei değişmemiş gibi görünebilir ama benim kapanan hattım aktif olarak çalışıyor, yani arka planda değişme oluyor.
  • Imei tamiri cok kolay arkadaslar. Rom atmadan imei bolumu formatlanirsa koruma kalkiyor mobileuncletools ile kalici imei tamiri yapilabiliyor..

• wanted007 W kullanıcısına yanıt
    mobile uncle tools kitkatta işe yaramıyor malesef. İmeileri siliyor üstelik inalid imei uyarısı veriyor. Sıkıntı driver bende, halledebilirsem diğer yöntemleride deniycem.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.