Şimdi Ara

Lenovo Türkiye garantisi hakkında bilgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo Türkiye destek çağrı merkezini aramak istedim ama sanırım akşam saatleri ve hafta sonu çalışmıyor.
    Şimdi Lenovo Z510 cihazımın sabit diskinde sorun var. Muhtemelen elektronik bir hata. Cihazı servise göndermem çok uzun zaman alır bunun için. Bu bir ay ise en çok ihtiyacım olduğu dönem. Diyorum ki bir SSD alıp taksam acaba içini açtığım için garantisi bozuluyor mu?
    Lenovo yabancı forumunda bozulmadığı yazmış, ama Türkiye'deki durum nedir? Sabit diskte Smart hataları kaynayıp duruyor. Bir SanDisk V300 ile kullanmayı düşünüyorum diski de göçene kadar optik sürücü yerinde kullanayım diyorum...

Bu konuda bilgisi olan var mı? Diski SSD ile değiştirdim diye garantisine bir şey olur mu?

• Bozuluyor. SSD değiştirmeyi bırakın arka kapağı açıp hiç bir işlem yapmasanız dahi bozuluyor. Servis konusuna gelince bende cihazımı yollamıştım 1-2 ay önce gayet iyi ilgilendiler 5 iş günü sonrada geri yolladılar. Sürekli cihazıla ilgili gelişmeler için sms vs geliyor. Memnun kaldım diyebilirim.
  • Lenovo servisi gerçekten çok iyi. Ekran kartı yanımıştı eve kurye gönderip aldılar 3 gün sonrada anakartı değiştirip geri getirdiler.. Boşuna uğraşıp garantiden olma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan PTT kargonun cihazı götürmesi bir hafta. Diske sağlam bu deyip geri gönderdikten sonra bana gelmesi bir hafta. Sadece iki hafta yollarda atılacak cihaz. Serviste geçireceği zamanı bilmiyorum. Diske sağlam derlerse de daha sakat hesap.
    SSD'yi aldım, hafta içi gelir.
    Etikete zarar vermeden açabilirsem iyi olur, olmazsa da yapacak bir şey yok.

Cihazın anakartı vs. yedek parça olarak baktım biraz ama İnternet'te bulamadım bir şey pek. Sıkıntı olursa mecburen servise parayı bayılıp yaptırmam gerekecek.

@Tall Man
    Ekran kartı nasıl yanmıştı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 10 Mayıs 2014; 19:52:16 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • BDH Bilgisayar ilgileniyormus sanırım bizim akraba cok sıkıntı yaşadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serviste mi sıkıntı yaşadı, yoksa garantisini bozduğu için mi sıkıntı yaşadı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Serviste mi sıkıntı yaşadı, yoksa garantisini bozduğu için mi sıkıntı yaşadı?

Serviste hocam

Aleti sarjdayken ve kullanirken uyari sesi gelmiş ve yanmış. Servise gonderdi kullanıcı hatası oldugunu ve eger para oderlerse yapılacağını söylediler. Halbuki kullanici hatası falan yok. Bilirkişiye falan da gösterdi onlar da tüketici hatasi demisler.

Sıvı temasi oldugu yaziyormus fakat sivi temasi dışarıdan degil aletin icindeki bir sividan gerçekleşmiş. Su anki sonucu ise para boşuna gitti (Y510 SLI)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Buradan PTT kargonun cihazı götürmesi bir hafta. Diske sağlam bu deyip geri gönderdikten sonra bana gelmesi bir hafta. Sadece iki hafta yollarda atılacak cihaz. Serviste geçireceği zamanı bilmiyorum. Diske sağlam derlerse de daha sakat hesap.
    SSD'yi aldım, hafta içi gelir.
    Etikete zarar vermeden açabilirsem iyi olur, olmazsa da yapacak bir şey yok.

Cihazın anakartı vs. yedek parça olarak baktım biraz ama İnternet'te bulamadım bir şey pek. Sıkıntı olursa mecburen servise parayı bayılıp yaptırmam gerekecek.

@Tall Man
    Ekran kartı nasıl yanmıştı hocam?

BF3 ü indiriyordum 30 gb olduğu için geceden bıraktım sabaha açtığımda oyun dahili gpu ile açıyodu bayağı uğraştım son çare Lenovo ile görüştüm . TW ile bağlanıp baktılar sonra eve kurye geldi vs. Ben memnun kaldım şahsen . Bir telefon için bile 1 aya yakın beklediğimi bilirim ama maksimum 4 günde yapılıp geri getirildi...

• Servisle ilgili şikayetler de çok da, göndermeden bilemeyiz. Herkesin deneyimi farklı oluyor.

Aletin içindeki sıvı da ne sıvısı imiş ki, bir hava borularında bir miktar sıvı oluyor o da hava ile karışınca gaz haline geçip yokolacak bir şey zaten. CD sürücüsünün içine su döksen bile iç tarafa gidip zarar vereceği kesin değil. İlginç şeyler olabiliyor.

Bu arada eBay'de Lenovo Z510 anakartı buldum. Ancak bulduğum anakartta GPU ve RAM'leri yok. Yani sadece CPU üzerindeki entegre GPU ile kullanmak mümkün. Bu haline rağmen fiyatı tam tamına 275$ ki kargo masrafı ile 300$ en azından işte. :)

Ayrıca bu cihazlardaki anakart sanırım Palwonn marka, eBay'de bulduğum ise HannStar. Nasıl işse!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 10 Mayıs 2014; 20:31:09 >
  • quote:

Servisle ilgili şikayetler de çok da, göndermeden bilemeyiz. Herkesin deneyimi farklı oluyor.

Aletin içindeki sıvı da ne sıvısı imiş ki, bir hava borularında bir miktar sıvı oluyor o da hava ile karışınca gaz haline geçip yokolacak bir şey zaten. CD sürücüsünün içine su döksen bile iç tarafa gidip zarar vereceği kesin değil. İlginç şeyler olabiliyor.

Bu arada eBay'de Lenovo Z510 anakartı buldum. Ancak bulduğum anakartta GPU ve RAM'leri yok. Yani sadece CPU üzerindeki entegre GPU ile kullanmak mümkün. Bu haline rağmen fiyatı tam tamına 275$ ki kargo masrafı ile 300$ en azından işte. :)

Ben de anlamadım zaten bir detayli sorayım tekrar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tall Man kullanıcısına yanıt
    Bende GPU devamlı yük altında gibi, serin tutmaya çalışıyorum. Entegre GPU olduğundan Linux'ta çok zararı olmaz böyle bir şeyin ama anakart üzerinde farklı bir parçanın zarar görmesi durumunda garanti olmaması kötü olur ki anakart ve diğer parçalar pahalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.