Şimdi Ara

Lenovo Türkiye Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo LOQ 15IRX9 laptopuma M.2 SSD eklemeye çalışırken yanlışlıkla SSD'nin vidası anakartla temas edip, anakart yandı. Lenovo'nun sitesinden onarım talebi açıp Lenovo'nun resmi teknik servisi olan BDH firmasına gönderdim.

Laptopun sıfır fiyatı 38 bin TL olmasına rağmen, BDH anakart değişimi için 47 BİN TL İSTEDİ! Yanlış okumadınız.

BDH'ı şikayet etme niyetine Lenovo Türkiye'yle konuştum. Fiyatlar dolar bazında, sabittir dediler.

Yorum sizin.

Lenovo Türkiye Rezaleti

Sıfır fiyatı:

Lenovo Türkiye Rezaleti

• Ssd vidası anakarta değince anakart yandı bana çok abartı geldi bu tür olaylar oluyor mu çok nadiren evet ama bu denli büyük bir sorun çıkarmaz.Çok zor biliyorum ama güvenilir bir tamirci bulun sorunu tespit etsin daha sonrasında bu güvenilir tamirciniz sorunu çözsün ve faturalandırsın.Sonra thh ve savcılığa haksız kazanç talebi nedeniyle şikayette bulunabilirsiniz sanırım.

He şimdi o anakart yanmadıysa bile servise gidip geldiği için serviste başına neler geldi bilemeyiz ah işte güvenilir servis tamirci olmayınca akla neler geliyor neler gördüm duydum.Tamirciye gidersin adam fahiş fiyat ister kabul etmezsen bir tornavida alır çipi kırar parça çalar yalap şap geri toplar.Zor ama güvenilir bir tamirci bulduysanız ne derse o.

Tahminimce basit bir sorunu vardı ama tamirciler de kural şudur bir kart daha önce işlem gördüyse yüzleri bir düşer benim aklıma gelen onların aklıma da Bu servisler öyle yerlerki anlatsam neler neler çıkar iyileri bir kenera ama kötüleri çok kötü ezbere tamir yapanlar mı dersin bu şekilde fahiş fiyat çıkaran mı dersin normalde hakkı nedir çok extrem bir tamir veye parça fiyatı çok değilde ürününfiyatnı yüzde 5 10 hadi 15 i kadar tamir ücreti alırsın.

Geçmiş olsun.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Vallah ben de şaşırdım M.2 vidasını sıkmaya çalışıyordum yerinde tam oturmamıştı tornavidayı çektim, vida düştü anakarta, sonra küçük yanma oldu düştüğü yerde. Nasıl neden bilmiyorum. Sert düşüş de değildi. İlk kez de M.2 takmıyorum yani. Çok garip. Hem de alalı bir ay oldu yeni laptop yani.

Neyse artık lenovo servisinden gelir gelmez bir tamirciye götüreceğim. Hem de ekran kartına işlemciye bişey olmuş diye korkuyorum o yüzden pahalı fiyat vermişlerdir.

Lenovo Türkiye Rezaleti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbdoSarmini -- 4 Temmuz 2024; 21:34:33 >

• Hocam problem olan bölge cpu ve gpu çiplerine de uzak zaten cpu gpuda sorun olsa servis haklı çip arızasının tamiri yok ama bu bölge basit bir sorun gibi gözüküyor elime geçse tamir etme ihtimalim çok yüksek.

Ah işte bataryayı çekmeden montaj yapınca böyle sorunlar oluyor amatörce kasa açılır açılmaz ilk iş bataryayı çıkarmak olmalı.
  • geçmiş olsun. ben de hiç batarya fişini çekmem. artık çekerim. benim msi da içinde vida unuttu servis öyle test etmişler şangır şungur 1 hafta kullandım sonra dayanamadım açtım. vidayı buldum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.