Şimdi Ara

Lenovo Uygulamadan Kaynaklanan Donanım Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizde bilirsiniz ki arada pil ömrü için pil sıfırlanır tam doldurulup tam boşaltma işlemi. Bu işlem için bilgisayarımla birlikte gelen programı kullanıp işimi sağlama almak istedim . Lenovonun Energy Management isimli programını kullandım.

Ertesi gün pl seçeneklerinden maksimum pil ömrü seçeneğinin seçili olduğunu fark ettim . Normalde bu seçenek seçili iken pilin hızlı bir şekilde dolup %100e gelmesi gerekirdi. Pil %76da yaklaşık bir 15 20 dk bekledikten sonra %77 oldu ve yavaş şarj olduğunu fark ettim .

Ve sonrada diğer seçeneğe alıp denemek istedim ama bu seferde farklı bir srunla karşılaştım

Pil kısmından en iyi pil seçeneğini işaretlediğim de ekran bir anda kararıp kararıp açılmaya başladı ve gözüm bildirim çubuğundaki pil ibaresine kaydı ve baktım ki pilin yanındaki fişe takılı işareti belirli aralıklarla gidip gidip geliyor ve sadece bu pil seçeneğinde yapıyor.

Gif. yapıp atayım dedim

Diğer sitelerde ve yabancı forumlarda araştırdığımda bir kullanıcı bu program modunun kullanıldığında ana kart arızasına yol açtığını ve pili ve güç kablosunu görmeme gibi sorunlara yol açtığını yazmış.

Orjinalden alıntı :

According to my Chinese friends, here are several problems they faced after they use this Battery gauge reset:
    1: The laptop will fail to boot.
    2: The power adapter cannot be detected.
    3: The battery cannot be detected.
    4: Even when the boot is success( they asked for help by the Chinese Lenovo engineers), the battery guage reset can not be used again.

Sizce ne yapmalıyım Lenovo servisinin garanti kapsamında dahi olsa sorun kullanıcıdan dolayı ise yaptırmasak bile belli bir ücret vermemiz gerekiyormuş . Üniversiteye gideceğim için maddi yönden sıkışığım sizce ne yapmalıyım bir akıl verin :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAŞMETLİi -- 22 Eylül 2014; 0:18:16 >

• Aynı konuyu açıp durma yeter!!!

@Ömer (aklıma ilk sen geldin :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istemeden oldu saırım forumda yeniyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.