Bildirim
LENOVO VİBE P1-P1 PRO ANAKONU (800. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Ali expresten bakacam kullanılıyor şimdilik böyle idare ediyor 😊
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben zamaninda birkac saticiya mesaj atmistim orijinal oldugunu iddia eden (orijinalligine garanti veremem) bir satici vardi bulursam linkini atayim kolaylik olur ;)quote:
Orijinalden alıntı: Erdmgclr
Ali expresten bakacam kullanılıyor şimdilik böyle idare ediyor 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aliexpress satıcısıysa iyi olur
Asagidaki linkteki saticiya ozel mesajla sordum orijinal oldugunu soylemisti. Garanti veremem ama satici orijinal oldugunu iddia ediyor fiyatida orijinalse uygun bence ;)quote:
Orijinalden alıntı: Erdmgclr
Aliexpress satıcısıysa iyi olur
m.tr.aliexpress.comOnline Shop 5.5 inç lcd ekran + dokunmatik ekran paneli Çerçeve Ile Sayısallaştırıcı Aksesuarları Lenovo VIBE P1 P1C72 P1C58 Smartphone Siyah ve Altın | Aliexpress Mobile_en titlehttps://m.tr.aliexpress.com/item/32807807469.html?shortkey=7RRfi2AB&addresstype=600
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Birde bu satici var. Ltpronun sattigi ekranlar ya orijinal yada orijinale yakin kalite oluyor bilgin olsun degerlendir bence ;)
to Clipboards.aliexpress.comOnline Shop Orijinal En Kaliteli lcd ekran dokunmatik ekran digitizer Cam Panel Meclisi Için Çerçeve ile Lenovo Vibe P1 1920x1080 Telefon Parçaları | Aliexpress Mobile_en titlehttp://s.aliexpress.com/NBJVvuuA?fromSns=Copy
-
Teşekkürler
Çok sağolun evde anca dışarda hiç ses gelmiyodu ahizeden hoparlöre alıyodum fırçayla temizledim ses inanılmaz arttı
Hızlı şarja geçmiyor 10 kez denedikten sonra geçmeye başladı tak çıkar yapıyorum sürekli hızlı şarja geçmezse çok yavaş şarj oluyo akşamdan sabaha bile dolmuyor ondan sürekli tak çıkar deniyom
Kardesim esimin telefonunun eski anakarti da son donemlerinde bu hatayi vermeye baslamisti.. birgun oda ise yaramayacak maalesef :((quote:
Orijinalden alıntı: cono01
Hızlı şarja geçmiyor 10 kez denedikten sonra geçmeye başladı tak çıkar yapıyorum sürekli hızlı şarja geçmezse çok yavaş şarj oluyo akşamdan sabaha bile dolmuyor ondan sürekli tak çıkar deniyom
Sorunun kabloda degilse anakartin (hizli sarj ozelligi) eli kulaginda.. ayrica hizli sarji yitirince 10 saat gibi bir surede tam dolacak maalesef.
Cozum yolu dersen. Herhangi bir cozum yolu yok. En azindan ben bulamadim. Anakart uzerindeki sarj voltaj cipini batarya yanindaki sarj cipini degistirdim sorun devam etti. En son riske ederek power cipini degisim yapmayi denedim oda alttaki emmcyi kullanilmaz hale getirdi ve anakart perte cikti.
Denedigim bir yontemle anakarta harici cip atinca hizli sarji geliyor. En azindan daha fazla akim cekiyor sarj suresi 2.5-3 saate iniyor. İstersen tarifini yaparim istersende cuzi miktarda tamirini yapabilirim.
Yani demem o ki sorunun kaynagi power cipinin kendisi pm8916. Degisimi imkansiz gibi birsey cunku altinda islemci ve emmc var cipi degistirmek icin isitinca islemci veya emmc ucuyor cihaz perte cikiyor maalesef...
-
Şarj girişide sıkıntılı çoğu kablo şarj etmiyor yukarı doğru bastırarak takınca hızlıya geçiyo çözdüm işi,
Şarj soketide bozuk yani 10 saatte şarj olma işi soketten olabilir mi yoksa hem soket hem anakarttan mı proglem,
dayanasıya kadar kullancam zaten 1 seneye yakındır böyle soket tamamen bozulunca serviste şarj soketi+batarya değişimi yaptıracaktım 1200 dolum yapmışımdır ona rağmen batarya %85 çok kötü değil ama tamire gitmişken bida uğraştırmasın illaki değişcek servis 5 sene parça garantisi vermek zorunda 5 sene kullanmayı düşünüyorum
Bozulunca sizede yollayabilirim sıfır batarya var mı yada bulabilir misiniz yoksada serviste batarya değiştiririm ondan sonra size yollarım anakart tamir edilecekce yok şarj soketi+bataryaysa hiç sizi yormam serviste tamir ettiririm bu arada hiç açılmadı cihaz daha
Sokete bastirinca duseliyorsa soket sorunu olma ihtimali cok cok yuksek. Gec dolma sebebi de eger sokettense anakartta problem yoktur ;) deneme imkanin varsa cihazi pcye bagla soketle oynayinca bir taniyip bir tanimiyorsa soket degisimi ile kurtarir durumu..quote:
Orijinalden alıntı: cono01
Şarj girişide sıkıntılı çoğu kablo şarj etmiyor yukarı doğru bastırarak takınca hızlıya geçiyo çözdüm işi,
Şarj soketide bozuk yani 10 saatte şarj olma işi soketten olabilir mi yoksa hem soket hem anakarttan mı proglem,
dayanasıya kadar kullancam zaten 1 seneye yakındır böyle soket tamamen bozulunca serviste şarj soketi+batarya değişimi yaptıracaktım 1200 dolum yapmışımdır ona rağmen batarya %85 çok kötü değil ama tamire gitmişken bida uğraştırmasın illaki değişcek servis 5 sene parça garantisi vermek zorunda 5 sene kullanmayı düşünüyorum
Bozulunca sizede yollayabilirim sıfır batarya var mı yada bulabilir misiniz yoksada serviste batarya değiştiririm ondan sonra size yollarım anakart tamir edilecekce yok şarj soketi+bataryaysa hiç sizi yormam serviste tamir ettiririm bu arada hiç açılmadı cihaz daha
Sifir batarya heleki sifir orijinal batarya bulman cok ama cok zor. Ayrica lenovo bataryalari kolay olecek turden degil bilgin olsun batarya performansin dusmusse yazilim atman (format degil komple yeniden yazilim) veya arka plan uygulamalarini kisitlaman sorunu %90 cozecektir..
-
yeni kablo geldi bugün onun dişleri sert onda direk hızlı şarja geçiyor, orjinal batarya bulmam neden zor teleseservise yollasam takarlar, batarya zaten kötü değil %85 dedim zaten 1200 şarjda çok iyi diğer telefonlar olsa batarya şarj bile tutmazdı 10 saat ekran sürem 8,5 saate düşmüştür 2,5 senede normal
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cono01 -- 1 Ekim 2018; 21:59:5 >
bende aynı dertten müzdripim geçen ay yazmıştım şarj giriş soket içindeki dişliler hafif yanık görünüyor kenarı hızlı şarj olmuyor akşam kapatıp takıyordum sabaha dolmuyordu şimdi hiç dolmaz oldu sooket alsam nasıl değişecek oraya yapışık gibi anlamadım gitti -
Soket degisim yerine kadar sokebilirsen soketi kaldirmasi kolay. Soket bordunun altinda bant var ekran kasasina yapisik. Orayi fon makinasi ile isitip soket bordunu kolayca alabilirsin. İsitmadan da cikar ama tecrubeli degilsen bordda catlak olusturabilirsin. Bu islemleri yaparken anakarttan gelen soketi cikarmayi unutma kisadevre yapip anakarti yakabilirsin... Bunun disinda parmak izinin alttan gelen soketi bordun ustune takilidir. Onunda altinda cift tarafli bant var onu sokerken de parmak izinin soketine zarar verme.. bunlara dikkat ettikten sonra sorun cikmadan degisim yapilabilir...quote:
Orijinalden alıntı: alikkkk
bende aynı dertten müzdripim geçen ay yazmıştım şarj giriş soket içindeki dişliler hafif yanık görünüyor kenarı hızlı şarj olmuyor akşam kapatıp takıyordum sabaha dolmuyordu şimdi hiç dolmaz oldu sooket alsam nasıl değişecek oraya yapışık gibi anlamadım gitti
Telefonu sokmeden once soketin icini kurdanla temizlermisin? İci pislik dolunca soket tam yerine oturmaz buda temaasizliga neden olur icinde pislik birikmis olabilir.. temizledigin materyal iletken olmasin kurdanla temizle.. herneyse kurdanla temizledikten sonra orasini kuru bir dis fircasi ile fircala sorun pisliktense duzelir...
Cono01 kardesim senin sorunun kabloymus demekki yeni kablo ile devam et bence ;) ayrica batatya suren cok iyi hic elletme...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 1 Ekim 2018; 22:50:56 >
-
cevap için teşekkürler ama riske atamadım tamirciye götürdüm soketi değişti 50 liraya temassızlık bitti şarj olmamaya devam edince kabloyu kontrol ettik kablodan gelen enerji 0.100 lerdeydi kendi kablosuna baktı ondan gelen enerji 0.450 lerde yeni bir kablo verdi. Şu anda adaptöre o kabloyu takıyorum 7 dk. da yüzde bir yükseliyor ve pc tanımıyor telefonu.Telefonun parmak izi de çalışmıyordu zaten 3 ay önce o gitti ertesi ay şarj olayı patlak verdi. Bence adaptör elektriği kaçırdı kabloda sokette yandı yani şu anda adaptörde bozuk tahminimce. Yok adaptörde de değilse sorun artık gittiği yere kadar geceleri takacam şarja sabaha kadar dolacak zaten tek elle tutulur yanı telefonun şarj süresinde bi olumsuzluk yok hala normal kullanımda 1.5 gün gidiyor. -
Bazı kablolar oluyo Yeni Kabloda olmadı ama eski kablom var onu dedim gibi yukarı bastırarak takıyorum komple bozuluncaya kadar dayansın bozulunca sana yollarım çok sıkıntı değil zaten ilk hızlıya geçtikten sonra kablo çekilmedi sürece kablo alttada olsa hızlı şarj devam ediyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cono01 -- 3 Ekim 2018; 11:22:0 >
Kardesim anlattiklarina gore sorun %99 anakart maalesef... 0.46 amper sarj cekmesi bunu gosteriyor. Cihaz sarj aletini tanimazsa 0.46 amper sarj ceker. Sabittir ne artar ne azalir. Buda yaklasik 10 saatte doldurur bataryayi. Dedigim gibi bir yontem var harici cip ile yeniden canlanir cihaz. Usb tanimaz ama sarji yaklasik 2.5-3 saatte dolar. Bundan oncesinde bir cihaza uyguladim sorunsuz calisti senin cihazda da %99 calisir. %1 ihtimalde olsa olmama ihtimali var tabi. gecmis olsun.. ayrica tamirci arkadas sarj soketine cok para almis zaten koku 40-50 lira olan bir bordun soket degisimi 50 lira cok geldi bana acikcasi...quote:
cevap için teşekkürler ama riske atamadım tamirciye götürdüm soketi değişti 50 liraya temassızlık bitti şarj olmamaya devam edince kabloyu kontrol ettik kablodan gelen enerji 0.100 lerdeydi kendi kablosuna baktı ondan gelen enerji 0.450 lerde yeni bir kablo verdi. Şu anda adaptöre o kabloyu takıyorum 7 dk. da yüzde bir yükseliyor ve pc tanımıyor telefonu.Telefonun parmak izi de çalışmıyordu zaten 3 ay önce o gitti ertesi ay şarj olayı patlak verdi. Bence adaptör elektriği kaçırdı kabloda sokette yandı yani şu anda adaptörde bozuk tahminimce. Yok adaptörde de değilse sorun artık gittiği yere kadar geceleri takacam şarja sabaha kadar dolacak zaten tek elle tutulur yanı telefonun şarj süresinde bi olumsuzluk yok hala normal kullanımda 1.5 gün gidiyor.
Cono01 kardesim sana da gecmis olsun suan dedigin gibi gittigi yere kadar gitsin bakalim maalesef birgun komple gidecek yada cip isindiginda bu sorunu bir daha vermeyip duzelecek. Bu ihtimalde var tabi :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 3 Ekim 2018; 19:42:18 >
-
Şarj soketi kargo dahil 25 liraya geliyor baktım değişim işlerini beceremem burası da küçük ilçe tamirci bulmak bile mucize:)) bahsettiğiniz işlemi nasıl yapar veya yaptiririz aynı şehirde bulunsak size yaptirirdim ama buralarda nasıl yaparım biraz tarif edebilir misiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefonun icine ozel bir cip eklenecek ve yol cekilecek. Giris 5v harici cipe gelecek sase ve arti kisimlari batarya pinlerine cekilecek. Cip cok kucuk boyutlu oldugu icin icine sigdirmak pek problem olmaz.. yalniz cip Turkiyede nadir tamircilerin elinde var o yuzden bulamama ihtimalin yuksek. Bende de yanilmiyorsam 1 tane kaldi yeni siparis gececegim yakinda... Ozelden aliexpress linki atarim. Neden ozelden dersen piyasada tamirciyim diye gecinen kasaplar bulus yapmis gibi tamir icin anakart parasi cikariyor musteriye bilmesinler yada takip eden varsa arastirip bulsun yada yaptiklari isin hakkini versin. İsteyene ozelden paylasirim yapilacak islemi...quote:
Şarj soketi kargo dahil 25 liraya geliyor baktım değişim işlerini beceremem burası da küçük ilçe tamirci bulmak bile mucize:)) bahsettiğiniz işlemi nasıl yapar veya yaptiririz aynı şehirde bulunsak size yaptirirdim ama buralarda nasıl yaparım biraz tarif edebilir misiniz
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X