Şimdi Ara

LENOVO VİBE P1-P1 PRO ANAKONU (799. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.178
Cevap
116
Favori
472.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 797798799800801
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim p1 yazilim attirdim. Şimdilik sorun şu yazilimdan sonra klavyede yazarken kelimeyi otomatik tamamlayan kelimeler gelmiyor örneğin Mustafa yazarken Must yazinca öngörücü çıkardı. Bu da yazim işini kolaylaştırıyordu. Şimdi çok zorlaniyorum yazarken. Bunu nasıl düzeltebilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonuna custom rom yükleyen var mı
  • Arkadaşlar telefon bazen kendi kendine kapanıyor açılmıyor da Lenovo yazıyı çıkıyor beyaz zemin üzerine bazen 10dk bazen abartısız 2 saat o şekilde durduktan sonra açılıyor bunun çözümü nedir acil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android 7 veya 8 rom yükleyen var mı? Nerden başlamak lazım, bu tip rom ların güvenliğinden nasıl emin olunuyor?
  • Bir Allah 'in kulu Yok mu yardımcı olacak

• fatihcanery kullanıcısına yanıt
    Bende aldığımdan beri var aynı sorun telefon o haldeyken ses açma kapama tuşuyla beraber açma tuşuna basılı tutun reset olarak yeniden açılıyor büyük ihtimalle anakart arızası nedeniyle yapıyor ama servisle uğraşmak istemedim ben göndermedim

• Elinde çıkma durumda p1 i olan varsa şarj soketini alabilirim benimki hafif yanık görünüyor hızlı şarj almıyor o günden beri

• quote:

Orijinalden alıntı: alikkkk

Bende aldığımdan beri var aynı sorun telefon o haldeyken ses açma kapama tuşuyla beraber açma tuşuna basılı tutun reset olarak yeniden açılıyor büyük ihtimalle anakart arızası nedeniyle yapıyor ama servisle uğraşmak istemedim ben göndermedim
    Üstad önceden onu yapıyordum açılıyordu artık o da çözmuyor ,ne yapacağımi şaşırdım AliExpress ten anakart mi alsam

• HSeldon H kullanıcısına yanıt
    Güvenliğinden emin olunmuyor mecbur kalıp atıyoruz. Bazıları kaynak kodları açık bir şey olsa görürüz/görürler diyorlar ama ben katılmıyorum. Ben artık p1 kullanmıyorum ama önce bootloader kilidini kaldırıp twrp yükleyecek sonra da istediğiniz custom rom'u atacaksınız.

Şuradaki konuma bakabilir, dandikse google'da arayabilirsiniz :) :

https://forum.donanimhaber.com/lenovo-vibe-p1-unlock-ve-root--128858239#133190766

Custom romlar şurada:

XDA Developers
    Lenovo Vibe P1 ROMs, Kernels, Recoveries, & Other Development
    https://forum.xda-developers.com/vibe-p1/development

Pek geliştiricisi kalmadı ama aospextended romu iyi çalışıyordu diye hatırlıyorum.

• Video çekimindeki bu simge nedir

• telefonum yaklaşık 10 saattir açılmıyor ve şarj olmuyor (vibe p1 p1a41)

bugun öğlen sıcak bir havada kullanırken kapandı (şarjı yüzde 25'de idi.) daha sonra şarja bağladığımda en başta çıkan beyaz lenovo ekranı ve onunla birlikte gelen titreşim kendini sürekli tekrarlamaya başladı..sanki oraya takılı kalmış gibi kapanıp açılıyor kapanıp açılıyordu.

şu anda bu bile olmuyor.. şarja bağladığımda ne ışığı yanıyor ne bir belirti gösteriyor..

recovery ekranı vs her şeyi denedim. hiç bir buton bir tepki vermiyor..

bayram öncesi gerçekten büyük bir darbe oldu bu, kafayı yiyeceğim

var mı başına bu tür bir şey gelen?

• quote:

Orijinalden alıntı: nokisss

telefonum yaklaşık 10 saattir açılmıyor ve şarj olmuyor (vibe p1 p1a41)

bugun öğlen sıcak bir havada kullanırken kapandı (şarjı yüzde 25'de idi.) daha sonra şarja bağladığımda en başta çıkan beyaz lenovo ekranı ve onunla birlikte gelen titreşim kendini sürekli tekrarlamaya başladı..sanki oraya takılı kalmış gibi kapanıp açılıyor kapanıp açılıyordu.

şu anda bu bile olmuyor.. şarja bağladığımda ne ışığı yanıyor ne bir belirti gösteriyor..

recovery ekranı vs her şeyi denedim. hiç bir buton bir tepki vermiyor..

bayram öncesi gerçekten büyük bir darbe oldu bu, kafayı yiyeceğim

var mı başına bu tür bir şey gelen?
    Gecmis olsun kardes %99 anakart arizasi. Sebebi ise islemci olma ihtimali cok yuksek. Asiri isida islemci bacaklari soguk lehime dusmus olabilir.

Daha once elime bu sekilde bir anakart gecti. Yazilim attim duzelmedi, power cipini degistirdim duzelmedi, Emmc hafiza cipini sokup lehim toplari ile reballing islemi yaptim duzelmedi. Geriye sadece islemci kaldi onunda reballing kalibi olmadigi icin denemedim...

Arkadaslar bu telefonda yasayabileceginiz problemleri yazayim bakacaginiz yerler hakkinda fikir sahibi olun.

1- HİZLİ SARJ OZELLİGİNİ YİTİRME: bu sorunda ilk olarak usb ile pc ye baglayin. Muhtemelen pc de tanimayacaktir. Cunku problem usb nin data( iletisim kuran bolum) zarar gormesi.

COZUM: ilk olarak usb soketinin icinde pislik varsa bir igne veya kurdan yardimiyla temizleyin. Sonra dis fircasiyla fircalayin iyice. Halen tanimiyorsa farkli bir usb kablosu ile deneyin. Halen calismiyorsa ilk olarak telefonu sokup usb soketine bakmak lazim. Eger sokette problem yoksa sorun %90 ihtimal anakarttadir. Bu durumda 0.46 amper akim ceker ve yaklasik 10 saatte dolar telefon... Buda telefonu kullanilmaz duruma getirir. Batarya konnektoru yanindaki sarj cipini degistirsenizde sorun devam eder tecrubeyle sabit :))) power cipni degistirmek lazim oda cok riskli bir islem altta diger sorunlarda bahsedecegim bundan...

COZUM2: benim buldugum bir yontemle cihazi en azindan 2-3 saatte sarj edecek hale getirebilirsiniz. Fakat usb aygit olarak pc tanimaz yine bilginiz olsun.. yontem ise icine harici sarj cipi ekleyerek yapilan bir yontem. Biraz masrafli ama anakart fiyati kadar degil tabiki...isteyene detay paylasabilirim ilerleyen zamanda.

2- ACİLİSTA SUREKLİ RESET ATMA: konuda ilk bahsettigim konu budur. İlk olarak yazilim deneyin yukleyip halen ayni hataya dusuyorsa yapacak cok bisey kalmiyor maalesef...

3- TEPKİ VERMEME SADECE SARJDA SARJ İSİGİ YANMASİ: oncelikle cihazi ses artirma tusu ile pc ye baglayin yazilim deneyin. Eger yemiyorsa veya pc hic tanimiyorsa gecmis olsun anakartiniz arizali. Arizali kisim ise pm8916 guc entegresi. Degisirmi derseniz kolay degisen bir entegre ama lenovo sagolsun cipi oyle bir yere koymus ki arkasinda islemci var. Cipi isitip sokmek gerektigi icin isitinca islemci pinlerine zarar veriyor ve cipi degissenizde anakart perte cikiyor. Benim telefonda 2 defa anakart degistirdim ikisinde de telefon gece sarjdayken guc entegresini yakti... Her yolu denedim ama yapacak birsey yok maalesef...

4- AHİZE SESİ COK KİSİK GELİYOR: sorunu ne yazilimda ne hoparlorde arayin. Sorun tamamen ahize hoparloru onundeki izgarada...

COZUM: Kulak hoparloru onundeki izgara delikleri cok ince oldugu icin zamanla toz pislik cok kolay tikiyor. Orayi dis fircasi ile fircalayin. Muhtemelen duzelir. Eger duzelmezse oradaki pislikler kaliplasmistir ozaman cok ince bir igne ucu ile oranin deliklerini (goruntusunu bozmadan) kurcalayin. Yada diger bir secenek telefonu sokun anakarti ve ahize hoparlorunu cikarin altinda ince bir bez olur siyah. Onu sokup atin yerini dis fircasi ile fircalayin sorun duzelmistir gecmis olsun...

5- TİTRESİM CALİSMİYOR: titresim motoru arizali.

COZUM: telefonu sokup titresim motorunu az kurcalasaniz gecici cozum olabilir ama sorun surekli tekrar eder tek kalici cozum motorun degismesi gerekir. Yanilmiyorsam 4*8mm uzun titresim olmasi lazim...

6- SESİM KARSİYA GİTMİYOR: sarj bordundaki mikrofon arizali.

COZUM: sarj bordunu cikarin tiner veya saf alkolle komple fircalayin. Duzelmezse mikrofonu degistirmeniz lazim. Yada ucuz sayilabilecegi icin sarj bordunu komple degistirebilirsiniz size kalmis bir durum...

7- SESİM KARSİYA GİDİYOR AMA SES KAYDİ CALİSMİYOR VEYA WHATSAPP GORUNTULU GORUSMEDE SESİM KARSİYA GİTMİYOR: bu sorun anakarttaki ikincil mikrofondan kaynaklaniyor.

COZUM: yakinlik isik sensorlerinin arka tarafinda yani anakartin arka yuzunde bir mikrofon var. Onun degismesi gerekiyor ustalik gerektiren bir islem oldugu icin tamirciye yaptirabilirsiniz. Ama tamirci iyi olsun yoksa anakarti perte cikarir...

8- SARJ SUREM COK AZALDİ: sorun bataryadan degil yazilimdan.

COZUM: telefona format atmadan guc yoneticisinden programlarin arka planda calismasini durdurun. Whatsapp gibi arka planda calismasini istedikleriniz yesil tikli kalsin. Sorun buyuk oranda duzelir. Halen duzelmiyorsa yazilim atin. Yazilimla da duzelmiyorsa bataryayi degistirin. Halen bunlara ragmen daha da duzelmiyorsa anakart arizadi olma ihtimali yuksek cunku bazi arizalar telefon kapaliyken bile bataryadan guc ceker.

Simdilik aklima gelenler bunlar hepside tecrube ile sabit arkadaslar yazdiklarima dikkat edin derim ;)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 19 Ağustos 2018; 6:45:44 >

• wanted007 W kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevap için teşekkürler.

bugün açık bir teknik servise gitürdüm telefonumu, batarya ölmüş dedi ve yeni batarya takılınca düzeleceğini söyledi.

yarın bataryayı takacak inşallah. umarım anlattığınız gibi anakart arızası yoktur ve hollolur. yoksa çok uğraştıracak
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokisss

öncelikle cevap için teşekkürler.

bugün açık bir teknik servise gitürdüm telefonumu, batarya ölmüş dedi ve yeni batarya takılınca düzeleceğini söyledi.

yarın bataryayı takacak inşallah. umarım anlattığınız gibi anakart arızası yoktur ve hollolur. yoksa çok uğraştıracak
    Gelisme varmi ustad telefondan. İnsallah problem anakart degildir...

• ORIJINAL SARJ ALETIM KIRILDI..

bgun uc degısık telefoncuda ve teknosada toplam 8 tane degısık marka model adaptoru denedım,hepsıde 2.0 amper ve uzerı degerı veren adaptorlerdı.

fakat hıcbırı benım telefonu sarj ederken cıft yıldırım ısaretı,yanı hızlı sarj olayını yapamadı, nasıl ve nerden temın edebılırız orıjınal yada bır baska sekılde hızlı sarj eden uyumlu adaptor arkadaslar.

tesekkurler.

• Telefonu 1.5 yıldır kullanıyorum ama home tuşu köşeleri paslandi kozmetik olarak kötü gözüküyor ne yapılabilir acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Crauls

ORIJINAL SARJ ALETIM KIRILDI..

bgun uc degısık telefoncuda ve teknosada toplam 8 tane degısık marka model adaptoru denedım,hepsıde 2.0 amper ve uzerı degerı veren adaptorlerdı.

fakat hıcbırı benım telefonu sarj ederken cıft yıldırım ısaretı,yanı hızlı sarj olayını yapamadı, nasıl ve nerden temın edebılırız orıjınal yada bır baska sekılde hızlı sarj eden uyumlu adaptor arkadaslar.

tesekkurler.

Acil bir isin yoksa bence hic hizli sarj olayina girme. Hizli sarj (cift simsikte) 11.9v 1.79 amper cekiyor telefon ve asiri isiaya neden oluyor. Ben bu yuzden iki tane anakart yaktim. Gece sarja taktim sabah acilmadi kronik pm8916 power entegresi yanma sorunu...

2 amperlik sarj aletleri ile 1.70 civari amper.cekiyor farki 5v olmasi. Telefon hic isinmiyor 2.5-3 saatte doluyor ama yanma riski cok cok cok dusuyor :) bence hic arama saglam bir 2 amperlik sarj cihazi ile sarj et...

Ayrica orijinal sarj cihazini cikma disinda bulamazsin aliexpreste bile satilmiyor...

• Merhaba arkadaşlar. Oğlumda da bu telefondan var. Son sürüm Android 6. Ama bizim çocuk tutturdu. Android 8 e çıkaralım. Oğlum olmaz diyorum anlamıyor. Benimde bildigim 6 dan sonra güncelleme gelmeyecegi. Şimdi Android 8 e kendimiz yapabilir miyiz. Yapabilirsek nasıl yaparım. Bana ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz. Özelden veya burdan farketmez. Tamam telefon kullanıyorum ama o kadar haşır neşir değiliz. En son root işlerini samsung galaxy Ace 2 de yapmıştım. Üzerinden en az 5 - 6 yıl geçti. Şimdi hatırlamıyorum bile. Yardimci olursaniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihcanery

Arkadaşlar telefon bazen kendi kendine kapanıyor açılmıyor da Lenovo yazıyı çıkıyor beyaz zemin üzerine bazen 10dk bazen abartısız 2 saat o şekilde durduktan sonra açılıyor bunun çözümü nedir acil
    bende 2 kere yaşadım telefonu sıfırladım oyle duzeldi.
    ilk olduğunda telefonun kapanmamasını saglıyordum.
  • Arkadaşlar ekranın koşesi gitti üst yarım cm dokunmatik çalışmıyor. Ekran değişimi yaptıran var mi? yada başka bir çözümü var mıdır ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 797798799800801
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.