Şimdi Ara

lenovo y50 bekleme konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
10
Favori
27.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gtx860m var eğer iyi bir soğutma sistemi yoksa ısınma olacaktır Lenovo soğutma işini beceremedi Y500 ve Y510p lerde bunu gördük. Ayrıca bu laptop oldukça ince klavye kim bilir nasıl ısınır. :)
  • Dell xps 15 var y50 den daha karizmatik görünüyor qhd o da, ama o da yok stoklarında birde Türkiye'de xps 15 ve y 50 yi sitesine ekleyen tek firma pcdepo ilginç yani başka hiçbiryer isimlerini bile anmıyor
  • Pcdepodan urum gorup urun beklemeyin daha oncede yazdim

Fakr haber fake urun cok koyuyorlar siteye
    + uzak durulmasi gereken bir firma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lenovo sitesinde yayınladığına bakarsak bilgisayar galiba 4k olarak değil fhd olarak gelecek
    http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50/#customize
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahdet45

Arkadaşlar lenovo sitesinde yayınladığına bakarsak bilgisayar galiba 4k olarak değil fhd olarak gelecek
    http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50/#customize

4k ekranlı olanların amerikada 1-2 ay sonra çıkacağı söyleniyor.
  • Kendi sitelerinde 4k ekran ggörünmüyor. Aynı donanım ancak ssd'li bir MODEL var. Fiyatı 1500 dolar. Ayrıca gtx860m bir 2gb model var bir de 4? Bu nasıl oluyor? Sitelere baktım ama sadece gtx860m olarak tek bir kart görüyorum ben.?

• quote:

Orijinalden alıntı: shario

Kendi sitelerinde 4k ekran ggörünmüyor. Aynı donanım ancak ssd'li bir MODEL var. Fiyatı 1500 dolar. Ayrıca gtx860m bir 2gb model var bir de 4? Bu nasıl oluyor? Sitelere baktım ama sadece gtx860m olarak tek bir kart görüyorum ben.?

GTX 860M 2 GB 128 Bit maxwell mimarisi kullanıyor. 4 GB olan ise 192 Bit kepler mimarisini kullanıyor.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-860M.107794.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 9 Mayıs 2014; 19:05:55 >
  • O halde umarım 4gb olanı türkiye ye gelir de bir de dokunmatik olmazsa hemen alınır.

• arkadaşlar y50 ultrabook ve optik sürücüsü yoktur yalnız tasarımı fena değil ve y510pye hemen hemen denk bi ekran kartına sahip belki daha iyidir ve oc ile performans artabilir. sıcaklık konusunda bilgim yok doğal olarak daha yeni çıktı makine
  • Şimdi benim anlamadığım nokta 2gb olan kartı mı daha iyi 4 GB olan mı? 192 bit tabii ki daha iyi ama bazı yabancı forumlarda tam tersini söyleyenler var.?

Ikinci olarak ince olması ve soğutması nasıl olacak merak içindeyim. Türkiye'de görsem ve inceleme imkanım olsa o zaman asus gamerı mı satmayı düşünebilirim.

Hiç denk gelen deneyen oldu mu?

• quote:

Şimdi benim anlamadığım nokta 2gb olan kartı mı daha iyi 4 GB olan mı? 192 bit tabii ki daha iyi ama bazı yabancı forumlarda tam tersini söyleyenler var.?

Ikinci olarak ince olması ve soğutması nasıl olacak merak içindeyim. Türkiye'de görsem ve inceleme imkanım olsa o zaman asus gamerı mı satmayı düşünebilirim.

http://www.notebookcheck.net/Review-Nvidia-GeForce-GTX-860M-Maxwell-vs-Kepler.114908.0.html

Buradan karşılaştırmaya bakabilirsiniz Maxwell mimarisine sahip olan kartın biraz daha iyi olduğu söyleniyor.
    Soğutma konusunda y510 dan daha iyi olacağını düşünüyorum. Çifta fan kullanıyor, ana hava çıkışları arka tarafta, ek olarak azda olsa alt taraftada hava delikleri mevcut.

• evet şimdi puanlara vs. bakınca sanırım 4gb ve 192 bit olanı daha iyi skorlar elde etmiş. Hocam ben başka yerde tek fan diye okumuştum ama sanırım o da yanlış. Çift fan kullanıyor ise mükemmel demektir. En azından soğutması o kadar da kötü olmaz.

Peki sizce sadece ssd'li olan ve 4gb olan modeli türkiyede ne kadar olur. Sanırım 4500 liradan aşağı olmaz. Ondan aşağısına da saçma sapan 1tb hard disk koyuyorlar (5400 rpm) onları hiç almak istemiyorum.

SAnırım benim oyun bilgisayarım asus g53'ü satma vaktim geldi.

Tam olarak ne zaman geleceği ve fiyatı hakkında fikri olan var mı?

Youtube'a baktım ama sanırım adam gibi bir inceleme henüz yapılmamış. Çünkü kimse satın alamamış sanırım.
  • Ekran kartıyla ilgili kesin sonuç henüz yok ama dediğiniz gibi 192bitlik kepler in biraz daha hızlı olması bekleniyor.
    Çift fan konusunda bir tereddütünüz olmasın Y50 de kesinlikle çift fan var. Fiyat olarak şöyle söyleyim y510p lenovo'nun
    sitesinde 1049 dolarken Vatanda %30 indirimle 2500tl civarına satıldı, bahsettiğiniz 4gb ekran kartlı 512gb ssd li model lenovonun sitesinde şu anda 1449 dolar buradan az çok bir çıkarımda bulanabilirsiniz. Beni tahminim 3600-3800 arası bir rakama gelir
  • Haklsınız hocam. Benim de tahminim (tabii eğer Türkiye'ye gelirse) 512 GB SSD'li modelin 3500 üzerinde olacağı yönünde. Kimse tutup da 2500 lira civarına onu almayı beklememeli. Henüz hiçbir hareketlilik olmadığı için sanırım Türkiye'ye gelmesi Ağustos sonunu bulacaktır. Youtube'deki kullanıcı videoları bize bu konuda öngörü sağlayabilir.

Ayrıca araştırma yaparken Razer diye bir bilgisayarla karşılaştım ki aklımı yerimden oynattı. Adamlar 14'' modele neler koymuşlar öyle. Tam bir taşınabilir canavar ancak ne yazık ki Türkiye'de satışı yok. Eğer satış ve destekleri olsaydı sanırım hiç düşünmeden ona yönelirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Desmotes

quote:

Şimdi benim anlamadığım nokta 2gb olan kartı mı daha iyi 4 GB olan mı? 192 bit tabii ki daha iyi ama bazı yabancı forumlarda tam tersini söyleyenler var.?

http://www.notebookcheck.net/Review-Nvidia-GeForce-GTX-860M-Maxwell-vs-Kepler.114908.0.html

Buradan karşılaştırmaya bakabilirsiniz Maxwell mimarisine sahip olan kartın biraz daha iyi olduğu söyleniyor.
    Soğutma konusunda y510 dan daha iyi olacağını düşünüyorum. Çifta fan kullanıyor, ana hava çıkışları arka tarafta, ek olarak azda olsa alt taraftada hava delikleri mevcut.

Çift fan kullanıldığı hakkında kaynak var mı?

• Razer tıpkı Alienware gibi özel tasarım oyuncu bilgisayarları üreten bir marka, kalitesi tartışılmaz ama fiyat performans oranı bana göre kötü.
    Denk özelliklerdeki Razer alacağınız paraya 2 tane y50 alabilirsiniz.

http://www.lenovoblog.cz/2014/05/lenovo-y50-70-touch-prvni-pohled-video.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+LenovoBlog+%28Lenovo+Blog%29

Bu incelemede cihazın içini görebilirsiniz.

• Hocam siteye baktım ama bir fan net olarak görünürken ikincisini göremedim ben. Biraz daha araştıracağım.

• Peki, fiyatı ya da çıkacağı tarih ile ilgili bir bilgisi olan var mı acaba?

Düzenleme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shario -- 10 Mayıs 2014; 22:32:21 >
  • quote:

Hocam siteye baktım ama bir fan net olarak görünürken ikincisini göremedim ben. Biraz daha araştıracağım.

İki fan bitişik duruyor, resimde çok net görünüyor iki fan yan yana, üstlerinde açık gri bir kapak var.
  • Diğeri sanki fan değil de woofer gibi duruyor. Fanın üstü açık ve belli oluyor. Diğerinin kapalı ya o yüzden dedim hocam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.