Şimdi Ara

lenovo y50 bekleme konusu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
10
Favori
27.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resmi büyüterek bakın, üstü açık olan fanın solundaki siyah küçük yuvarlak woofer, fanın sağındaki üstü açık gri kapakla kapalı olan ikinci fan. Aralardaki küçük boşluklardan fan görünüyor.
  • Evet hocam şimdi dikkatle bakınca gördüm teşekkür ederim. Acaba ne zaman ithal edecek bizim bilgisyar firmaları çok merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Y510P yanlış hatırlamıyorsam çıktıktan 4-5ay sonra ülkemizde satılmaya başladı, umarım y50 için bu kadar beklemeyiz.
  • Resmi duyurulmasından sonra mı 5 ay sürdü hocam? O zaman Mayıs ayında ilk satışa sunulacağı düşünürsek o halde gelmesi eylül ekimi bulacak sanırım?
  • Y510p için durum böyleydi eğer yine aynı olursa dediğiniz gibi eylül ekimi bulabilir.
  • http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50/ satışa sunulmuş ama hiçbirinin ekranı 4k değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzo -- 15 Mayıs 2014; 10:35:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzo

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50/ satışa sunulmuş ama hiçbirinin ekranı 4k değil

4k ekranlıların mayıs sonu geleceği söyleniyor.

• Merhaba
    ürünü biraz bende inceledim.4K ekranlı modeli sitesindede görüldüğü gibi yok.Söylenenler gibi Mayıs sonunda gelecekse bekleyip onunda fiyatını görmek gerekli.
    Merak ettiğim bir konu şuan sitede bulunan modellerde sadece Touch yazan mı dokunmatik ekrana sahip? Diğer modeller dokunmatik değil mi? En dolu modeli (512GB SSD 16 GB Ram ve 4GB 192Bit GTX860m'li olan) dokunmatik ekrana sahip değil sanırım.Tam bu modelin dokunmatik ekranlısı çıkarsa kesinlikle bende almayı düşünüyorum tasarımı çok çok iyi olmuş.Ultrabook olduğu içinde optik sürücü yok.Neyse ki artık flash disklere yönelmiş durumdayız açığı buradan kapatabiliriz.Fiyat olarakta muadil ürünlere göre bence uygun bir fiyatı var.Diğer marka ürünleri karşılaştırdığım zaman MSİ gibi fiyatı makul seviyede.Özellik olarakta çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silence45

Merhaba
    ürünü biraz bende inceledim.4K ekranlı modeli sitesindede görüldüğü gibi yok.Söylenenler gibi Mayıs sonunda gelecekse bekleyip onunda fiyatını görmek gerekli.
    Merak ettiğim bir konu şuan sitede bulunan modellerde sadece Touch yazan mı dokunmatik ekrana sahip? Diğer modeller dokunmatik değil mi? En dolu modeli (512GB SSD 16 GB Ram ve 4GB 192Bit GTX860m'li olan) dokunmatik ekrana sahip değil sanırım.Tam bu modelin dokunmatik ekranlısı çıkarsa kesinlikle bende almayı düşünüyorum tasarımı çok çok iyi olmuş.Ultrabook olduğu içinde optik sürücü yok.Neyse ki artık flash disklere yönelmiş durumdayız açığı buradan kapatabiliriz.Fiyat olarakta muadil ürünlere göre bence uygun bir fiyatı var.Diğer marka ürünleri karşılaştırdığım zaman MSİ gibi fiyatı makul seviyede.Özellik olarakta çok iyi.

$1,249.00 olanda optik sürücü var hocam

Optical Drive
    Blu-ray/DVD-RW

• Desmotes kullanıcısına yanıt
    Genelde oyuncu laptopları(Asus G750, Alienware, Razer Blade, MSI GS70/GS60) ayrı olarak çift fan ve ayrı bakır borularına sahipken, Lenovo y50'nin soğutma sistemi garip geldi bana.
  • Ayrıca link için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzo

quote:

Orijinalden alıntı: Silence45

Merhaba

$1,249.00 olanda optik sürücü var hocam

Optical Drive
    Blu-ray/DVD-RW

Doğrudur Ben söylediğim modele odaklandığım için pek dikkat etmemişim.

• 1150 dolar bizde ne kadar olur acaba
  • 3000+
  • Bizde fiyatı etkileyen seylerden biride garanti süresi.Normalde üreticilerin çoğu 1 yıllık garanti verir ve ek garantiyi parayla satar.Turkiyede direk olarak 2 yıl garanti vermek zorunda.

• aynı isimli ekran kartlarıın kendi içinde birçok farklı secenekle sunulması saçma değil mi sizcede. gddr3 mu gddr5 mi 192 bit mi 128 bit mi belli değil. kartın ismini yazıp notebookcheck ten özelliklerine bakıyorsun ama acaba senin notebooktaki kart o mu belli değil. kartı kendi içinde seçeeklendirecegine farklı isimle kodlama yapmak bukadar mı zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon

Genelde oyuncu laptopları(Asus G750, Alienware, Razer Blade, MSI GS70/GS60) ayrı olarak çift fan ve ayrı bakır borularına sahipken, Lenovo y50'nin soğutma sistemi garip geldi bana.

Fanların yanyana durması banada garip gelmişti ama vardır bir sebebi, teknik detayını bilemiyorum. Çin forumlarında i5 işlemcili modelleriyle yapılan testlere göre cpu max. 86 dereceyi, gpu max. 77 dereceyi görmüş, buna göre gpu soğutması başarılıyken cpu sıkıntılı gözüküyor bunun bakır borunun kısalığından kaynaklandığını söylüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Desmotes

quote:

Orijinalden alıntı: Leon

Fanların yanyana durması banada garip gelmişti ama vardır bir sebebi, teknik detayını bilemiyorum. Çin forumlarında i5 işlemcili modelleriyle yapılan testlere göre cpu max. 86 dereceyi, gpu max. 77 dereceyi görmüş, buna göre gpu soğutması başarılıyken cpu sıkıntılı gözüküyor bunun bakır borunun kısalığından kaynaklandığını söylüyorlar.

i5'in ısısı bu kadar yüksekse i7'nin durumunu düşünemiyorum. Bence ısınmanın sebebi bakır boruların kısa olması değil, fanların ve boruların birleşik olmasından kaynaklanıyor.

• Bu cihazın türkiye'de resmen ne zaman satılmaya başlayacağını nereden ve nasıl öğrenebiliriz? Yok eğer az daha gecikirse ben benim asus g53e SSD takviyesi yapıp yola biraz daha devam edeceğim de. O yüzden soruyorum. Yok eğer hemen satılacaksa satmayı düşünüyorum.

• Kendi sorduğum soruyu kendim yanıtlayayım bari. Ağustos'un ortaları hatta belki Eylül başından önce bu bilgisayarı unutalım arkadaşlar :)

Önce PcDepo'yu aradım. Biz bilmiyoruz dediler. Lenovo'yu aradım distribütör'ü arayın dediler. Ben de onların çalıştığı Armada Bilg.'i aradım.

Satış bölümü öncelikle bizim "line up"ımız'da öyle bir şey yok dedi. (Line up'ın sıralama olduğunu da burada öğrendim. İthal edilecek ürünler arasında yok dedi.)

Sonrasında başka bir yetkili ile konuşunca dedi ki "Sıralama da Temmuz'un ortalarında görünüyor."

"Ama dedim Mayıs sonu gibi geleceği söyleniyordu. Bazı firmalar arkadaşlara bu yönde bilgi vermiş."

"Beyefendi öyle olmasının imkanı yok çünkü, Lenovo internetten satın almak için sistemi temmuzun ortalarında açacağını bildirmiş. Bu sadece bizim için bütün distribütör firmalar için böyle" dedi.

Başka firma sizden önce alamaz mı dedim. Öyle bir şeye imkan yok çünkü direkt fabrika bize dağıtımını belirtiyor. Hepimiz temmuzun ortasında satış açıldığı an ithal edebileceğiz" dedi.

Hülasa, Tüm distribütörler Temmuzun ortasında çekmeye başlasa dağıtımdı falan derken Ağustos ortasını hatta sonunu bulur dediler.

Bana kalırsa bu Eylül demektir. Diğer distribütörlerin hiçbirini aramadım çünkü hepsi de ancak Temmuz'da almaya başlayabilecek.

Bu sebeple ben sanırım beklemeyecek ve benim düldül yeni yatırımlar yaparak yoluma devam edeceğim :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.