Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
40
Favori
89.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sana tavsiyem SlimDriver diye bir program var onu indir sistemdeki gerekli olan tüm programları günceller böylece her zaman pcsin güncel kalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ben bu cihazı adam gibi bir monitör ile kullansam aynı ekran sıkıntısını yaşar mıyım?

Onun kullandığı panel kötü olabilir ancak benim güzel bir monitörüm varsa ne olacak?
  • Aldıktan sonra Ekran değiştirmek istiyorum, bu ürüne uyan parlak kaliteli ekran nerede bulabilirim arkadaşlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba;
    2 Eylülde kardeşime hediye olarak lenovo y50 aldım. bilgisayarın incelemesini yapmıştım performans fiyat açısından bilgisayar on numara.
    Asıl konumuza gelelim 1. lenovo y50 bilgisayarımın geç açılması kapanmasından ve harddiskten gelen sesten dolayı geri verdim aldığım yere sonra yeni ürün geldi bu modelde ses baha rahatsız edici ve açılma ve kapanma daha geç bir şekildeydi. 2. kezde ürünü geri verdim bir çok ürün sattık sadece sizin bilgisayarınızda mı ses çıkıyor diye söylediler ve biz test edelim duruma göre size yenisini vericez dediler tamam dedim üründe ses sorununun olmadığını açılma ve kapanmaların normal olduğunu söylediler.Ve ürünün para iadesini aldım 2950 ye almıştım.

Bilgisayardan gelen ses aynen şu şekildeydi sessiz bir ortamda koltukta oturarak duyuluyordu;http://www.youtube.com/watch?v=_Qu5zRizVLA (gıcırama sesi bariz ortada)

Bu ürünü alan 5 kişi ile konuştum 4 kişi böyle bir sesin olmadığını söyledi kullanıcı isimleri; (@memoli31200 @digi_boy2006 @davidoffvincent @aytaccgl)
    sadece benimle aynı sorunla karşılaşan @WlcmToMyWrld harddiski sökerek ssd takarak sorunu halletmiş.

Dediğim gibi parayı geri aldım pcdepodan ürünü almayı tekrar düşünüyorum, sizler nereden aldınız ve böyle bir ses sorunu ile karşılaştınız mı? Pc depodan indirimi mi beklemeliyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

quote:

Orijinalden alıntı: Leon

Lenovo fiyatı ucuz tutmak için kalitesiz panel kullanmış renklerin soluk ve cansız olma sebebi bu yüzden. İmkanı olanlar yurtdışından veya bulabilirseniz Türkiye'den kaliteli IPS panel ile rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

İmkanı olan SSD taksın, imkanı olan ekranını değiştirsin. Madem imkanınız var bunlara bu kadar ek ücret verene kadar farklı bir bilgisayar alın yav; 2700 liraya bilgisayar aldıktan sonra 1000 kağıda yakın masraf yapınca nerde kaldı onun F/P ürünü olması

Çoğu kişi ekran kartına bakarak laptop alıyor sonra aldığı cihazın eksik yönlerinden şikayet edip duruyor. 2700-3000 aralığında kusursuz, eksiksiz laptop yok. Hadi ekranı, kasası soğutması her şeyi dört dörtlük olsun diyip Asus'un G550JK modeline bakıyorsun ekran kartı GTX 850M gayet yeterli bir kart ama belleğinin GDDR3 oluşu tam bir fiyasko Asus gibi firmaya yakışmamış fiyatı desen o parayı hak etmiyor. Sonuç olarak kusursuz laptop yok ya ekran kartına bakmayıp kaliteli malzeme kullanan markanın modelini alacaksınız ya da ekran kartı için aldığınız laptop'un eksiklerini görmezden geleceksiniz yada eksiklerini kendiniz kapatacaksınız tabi bu da ek masraf demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezermsk

Aldıktan sonra Ekran değiştirmek istiyorum, bu ürüne uyan parlak kaliteli ekran nerede bulabilirim arkadaşlar?

Hocam böyle sürekli bir ssd bir ekran değistirmeyi düşünüyorsanız gidin custom laptop alın. Garantili marka laptopbalıp garantisinden mahrum kalmayın.

• Desmotes kullanıcısına yanıt
    Evet ekran kartları arasında asusla y50 arasında bariz bir fark var ama y50 nin ekran kartı iyi olmasına karşın dediğim gibi oyun esnasında donmalar oluyor diyen arkadaşlar var bu durumda ekran kartının ne önemi kaldı ve de alacağım y50 şansa artık deyip donma yapar veya yapmaz diye umut mu edeceğim yapacaklarsa standart yapsınlar kullanıcıları böyle ikilemde bırakmak doğru değil,asusa gelince ekran kartı y50 ye göre zayıf olmasına karşı 1,5 tb hdd si 7200 rpm ki bence bu da ekran kartı kadar elzem ve ips panel olması.Sonuçta her ikisininde kendine göre artı ve eksileri var ama asus n550jk alanlar çok memnun ve y50 gibi sorunlarla karşılaşan duymadım.Fiyata gelince 2615 e y50 alan arkadslar var ama 1 haftadır 2850 ile 3100 arsında farklı sitelerde fiyatlar dansöz gibi oynuyor 2600 lere düştüğünü hiç görmedim.asus fiyatıda 3100-3300 arsında oynuyor.
  • Asus N550JK da bulunan Hdd 5400 Rpm kardeşim. G550JK da bulunan 1 Tb. lık Hdd 7200 Rpm. Ayrıca doların yükselmesinden dolayı Y50 nin tekrar 2.615 e bu aralar düşeceğini hiç zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhDamaqeSw

Asus N550JK da bulunan Hdd 5400 Rpm kardeşim. G550JK da bulunan 1 Tb. lık Hdd 7200 Rpm. Ayrıca doların yükselmesinden dolayı Y50 nin tekrar 2.615 e bu aralar düşeceğini hiç zannetmiyorum.

Evet haklısın
  • qorqener41 Q kullanıcısına yanıt
    Y510 serisinin ısınmasındaki en büyük neden harici ekran kartının soğutma sisteminin yetersiz gelmesi. Y510 serisinde ısınma sorunu var. Fakat Y50 serisinde bu sorunu aşmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhDamaqeSw

Haklısın kardeşim GTX860M bir yanlışlık olmuş. Ben sadece alan arkadaşların söylediklerini söyledim.
    Çünkü alan bir çok arkadaş ekranın kötü olduğunda hemfikir.
    Ayrıca bu hibrid Hdd tam bir yüz karası hiç koymasalardı daha iyiydi bence. Yada 7200 Rpm. daha fena olurdu bence.
    5-10 Dk. da bir donmalar yaşayan arkadaşlar var. Üstelik bu donmaları league of legends gibi bir oyunda yaşıyorlar.
    Böyle bir ürün alıp Ssd takdırayım desem garanti kapsamına çıkıyor.
    İyi düşünmek lazım. Ben şuanda Asus G550JK ya yönelmiş durumdayım.

Selamlar,

bende Asus G550JK alacaktım fakat bulamayınca Y50 serisinden karar kıldım. 2 gün önce ürünü aldım beraberinden 256GB ssd ile beraber. Kurulumu yamadan ilk işim SSD değişimi oldu. Şu zaman kadar hiçbir takılma yaşamadım. Üzerinde GTX 860M modeli bulunuyor. Ekran dediğiniz gibi soluk canlı renkler yok ne yazıkki. oun haricinde alet SSD sonrası akıyor. şekli, klavyesi, yazımı tasarımı harika. Tek sorunu ekranın biraz soluk olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

quote:

Orijinalden alıntı: sezermsk

Aldıktan sonra Ekran değiştirmek istiyorum, bu ürüne uyan parlak kaliteli ekran nerede bulabilirim arkadaşlar?

Hocam böyle sürekli bir ssd bir ekran değistirmeyi düşünüyorsanız gidin custom laptop alın. Garantili marka laptopbalıp garantisinden mahrum kalmayın.

Benim için önemli olan garanti değilki, tasarımı,taşınabilirliği hoşuma gitti oyüzden bu notebookta karar kıldım ancak mat ekran sevmiyorum. Oyüzden de değiştirmek istiyorum. Ayrıca dediğiniz notebookları kullanmak bıktım artık upgrade yapmadan notebook kullanmak istiyorum, yinede öneriniz için teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• DarbeLeeMatkap kullanıcısına yanıt
    Aynen bende de var aydınlık ortamda sıkıntı olmuyor fark etmedim bile sizin yazınızı görene kadar :) karanlıkta biraz fark ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kyser Sozey

Aynen bende de var aydınlık ortamda sıkıntı olmuyor fark etmedim bile sizin yazınızı görene kadar :) karanlıkta biraz fark ediliyor.

Tesekkur ederim bende sadece bende var diye dusunuyordum. :)

• Ben yazımda her notebook un eksileri var, artıları var dedim. Asusun eksisi ekran kartı, artısı kalitesi eğer size uygunsa asus alıp sorunsuzca kullanabilirsiniz. Y50 için bahsettiğiniz takılma sorunu benimde kafamı kurcalıyor, bu sorunun sshd den kaynaklandığı söyleniyor ssd kullananlarda böyle bir sorun yok fakat tabiki yeni bir üründe bu tarz bir hata olmamalıydı. Fiyatın özellikle vatanada geldikten sonra 2600 lere düşeceğine eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: Desmotes

Ben yazımda her notebook un eksileri var, artıları var dedim. Asusun eksisi ekran kartı, artısı kalitesi eğer size uygunsa asus alıp sorunsuzca kullanabilirsiniz. Y50 için bahsettiğiniz takılma sorunu benimde kafamı kurcalıyor, bu sorunun sshd den kaynaklandığı söyleniyor ssd kullananlarda böyle bir sorun yok fakat tabiki yeni bir üründe bu tarz bir hata olmamalıydı. Fiyatın özellikle vatanada geldikten sonra 2600 lere düşeceğine eminim

Açıkçası asus n550jk ya yöneldim freedos lu olanı fiyat olarak y50 den daha uygun fiyatlara bulunabiliyor.Sadece ekran kartı dezavantaj ama sonuçta son çıkan oyunları oynatabilecek kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum,her oyunu ultra seviyede oynayacak halimiz yok. Kalite ve servis olarak asusun daha önde olduğu algısı var ama benim öyle bir fanboyluğum yok,teknoloji birazda şans işi en iyi ürünlerde bile arıza çıkabiliyor ama söylediğin gibi ssd takmadan sorun yaşayacaksam o zaman ne anladım ekran kartının iyi olmasından.Lenovo y510p kullanıcılarınında birçok şikayeti oldu beklerdim ki lenovo, y50 ile bu durumu kompanse etsin ama görüyorum ki yine belli başlı problemler ortaya çıkabiliyor en nihayetinde bu bir oyuncu bilgisayarı ve en istenmedik yerde insanın kafasını kurcalayıcı problem var.Bu problemi benim ekstra maliyetle ssd alarak çözmem değil,bizzati lenovonun kendisi çözmesi gerektiği kanaatindeyim.Bu benim en doğal hakkım :)

• Kullananlar buraz yorum yapın tavsiye ediyor musunuz

• Alt kasanin vidalarinda beyazlik yalama olmus vida var mi rica etsem bakar misiniz ?

• Darbelimatkap sana kullanılmış cihaz mı verdiler nedir,baktım şimdi kasanın altına öyle bişey yok,senin söylediğin hiçbir kusur benim cihazda yok.sen cihazı nerden almıştın?

• quote:

Orijinalden alıntı: taylan31

Darbelimatkap sana kullanılmış cihaz mı verdiler nedir,baktım şimdi kasanın altına öyle bişey yok,senin söylediğin hiçbir kusur benim cihazda yok.sen cihazı nerden almıştın?

Bimexten hocam geri iade ettim. Kutu acilmamisti servise gitmemis anlamadm nasil oldu bu durum sanssizlik

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.