Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
40
Favori
89.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: foranonymous

Belki de. Tum cekirdekleri nasil acabilirim? Pek bilgili degilim bu konu da. Bir de tum cekirdekler nasil bi avantaj saglar bana?

çekirdeklere siz müdahale edemezsiniz kendisi yük durumuna göre ayarlıyor, mesela 4 çekirdeğin hepsine birden yüklenmeyen 2 çekirdek kullanan oyun ve uygulamalarda cpu 3,5ghz e çıkartıyor o aktif olan 2 çekirdeği ama isterseniz XTU ile overclock yaparak 3,7ghz e çıkartabilirsiniz tabi sadece 2 çekirdek aftif iken bu hıza ulaşır 4 ü birden aktif olunca yine 2,5ghz e düşer, şuan bios edit araştırması içindeyim bakalım yapabilirsem biosdan konan 2,5ghz kilidini açmaya çalışacağım
  • quote:

Hayir hocam alt kisimda turkce vardi ondan eminim. Su an turkce kullaniyorum

bende öyle bir seçenek yoktu, bilmiyorum belki işletim sistemini revize etmişlerdir bazılarında, zaten her halukarda format atacaktım çünkü geldiğinde bir sürü gerekli gereksiz yazılım kuruluydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

quote:

Merhaba arkadaşlar, kısaca cihaz hakkında deneyimlerimi paylaşayım,

Ürün üzerinde windows 8.1 ingilizce geliyor, format atıp daha önce satın aldığım 8.1 türkçe yi kurdum , üzerinde yeni nesil Maxwell mimarili GTX860M GDDR5 bulunuyor, bu ekran kartındaki gpu masaüstü GTX750 Ti ile aynı sadece bellek hızı biraz düşük geliyor, MSI after burner ile ekran kartına overclock yapabiliyorsunuz, nvidia tarafından limitlendiği için gpu ya max +135mhz verilebiliyor, belleklere ise +600mhz stabil oalrak verebildim bu halde 3DMark 11 de 5500 Garaphic skoru alıyor, ekran kartı overclocklu iken benchmark testinde 62 dereceyi geçmedi aynı şekilde işlemci test altında 70-73 derece civarında kaldı bu değerler i7 li bir laptop için çok çok iyi, çünkü birçok i7 li laptop yük altında throttlige geçer yada geçmeye çok yaklaşır ama bu laptopda bulunan çift fan sayesinde soğutma işini çözmüşler, birde bu cihazda bulunan i7 nin all core boost çarpanı 25 e limitlenmiş sanıyorum ısınmasın diye yani işlemcinin tüm çekirdeklerine yük bindiğinde cpu max 2,5ghz e çıkmakta, intel xtreme tuning utility ile cpu ya da overclock yapabiliyorum ama all core olarak değil, 3 veya daha az çekirdek yük altına girdiğinde 3,7ghz e kadar overclok ile çıkartabiliyorum, ama 4 çekirdekde yükde iken malesef overcloku dinlemiyor 2,5ghz e düşürüyor kendini, bunu lenovo bilgisayarın daha serin çalışması için ayarlamış olsa gerek, ses çıkışı olarak oldukça iyi üzerindeki JBL hoparlörler Harman markası altında imal ediliyor.(bazı BMW lerdeki ses sisteminde Harman/Kardon var mesela).Bilgisayarın klavye ışığının parlaklığını 2 kademe olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Hocam üzerinde gelen işletim sistemi kurarken türkçeye çevrilebiliyordu, konuda bunu yazan arkadaşlar oldu. Keşke konuyu okusaydınız önce. Hayırlı olsun ama oldukça memnunsunuz anlaşılan cihazdan

sadece klavyeyi TR seçebiliyorsunuz dil standart İngilizce geliyor zaten sürümüde o SL yani single language, standart olarak İngilizce gelir.

Hocam arka sayfalarda recovery yapıp tekrar kurarken türkçe seçen arkadaşlar var; sistemleri Türkçe olmuş. Tr'de resmi garantili satılan cihaza SL işletim sistemi koymazlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar, kısaca cihaz hakkında deneyimlerimi paylaşayım,

Ürün üzerinde windows 8.1 ingilizce geliyor, format atıp daha önce satın aldığım 8.1 türkçe yi kurdum , üzerinde yeni nesil Maxwell mimarili GTX860M GDDR5 bulunuyor, bu ekran kartındaki gpu masaüstü GTX750 Ti ile aynı sadece bellek hızı biraz düşük geliyor, MSI after burner ile ekran kartına overclock yapabiliyorsunuz, nvidia tarafından limitlendiği için gpu ya max +135mhz verilebiliyor, belleklere ise +600mhz stabil oalrak verebildim bu halde 3DMark 11 de 5500 Garaphic skoru alıyor, ekran kartı overclocklu iken benchmark testinde 62 dereceyi geçmedi aynı şekilde işlemci test altında 70-73 derece civarında kaldı bu değerler i7 li bir laptop için çok çok iyi, çünkü birçok i7 li laptop yük altında throttlige geçer yada geçmeye çok yaklaşır ama bu laptopda bulunan çift fan sayesinde soğutma işini çözmüşler, birde bu cihazda bulunan i7 nin all core boost çarpanı 25 e limitlenmiş sanıyorum ısınmasın diye yani işlemcinin tüm çekirdeklerine yük bindiğinde cpu max 2,5ghz e çıkmakta, intel xtreme tuning utility ile cpu ya da overclock yapabiliyorum ama all core olarak değil, 3 veya daha az çekirdek yük altına girdiğinde 3,7ghz e kadar overclok ile çıkartabiliyorum, ama 4 çekirdekde yükde iken malesef overcloku dinlemiyor 2,5ghz e düşürüyor kendini, bunu lenovo bilgisayarın daha serin çalışması için ayarlamış olsa gerek, ses çıkışı olarak oldukça iyi üzerindeki JBL hoparlörler Harman markası altında imal ediliyor.(bazı BMW lerdeki ses sisteminde Harman/Kardon var mesela).Bilgisayarın klavye ışığının parlaklığını 2 kademe olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Hocam üzerinde gelen işletim sistemi kurarken türkçeye çevrilebiliyordu, konuda bunu yazan arkadaşlar oldu. Keşke konuyu okusaydınız önce. Hayırlı olsun ama oldukça memnunsunuz anlaşılan cihazdan

sadece klavyeyi TR seçebiliyorsunuz dil standart İngilizce geliyor zaten sürümüde o SL yani single language, standart olarak İngilizce gelir.

Hocam arka sayfalarda recovery yapıp tekrar kurarken türkçe seçen arkadaşlar var; sistemleri Türkçe olmuş. Tr'de resmi garantili satılan cihaza SL işletim sistemi koymazlar

bana gelen cihaz aynen dediğim gibiydi , dil değiştirmemize imkan vermeyen SL sürüm idi , hatta sistem özelliklerinde de açıkça SL diye yazıyordu.

• Merhaba cihazı kullananlara birkaç sorum olacak. Bazı arkadaşlar Wifi'nin zayıf olduğundan iyi çekmediğinden bahsetmiş. Sizde de deneyimlediniz mi? Modem en uzak odadayken evin balkonundan nasıl çekiyor mesela? Kopmalar oluyor mu? Bu sorunu yaşayan arkadaşlar sürücülerini güncelleyip tekrar denediler mi? (Zira bir arkadaşımın ASUSunda da aynı problem vardı, sürücüyü ASUStan değil de direk Realtekten güncelleyince düzelmişti) Bir de kasa sağlamlığı nasıl? Hergün işe götürüp getirecek tenefüslerde ekranı açıp kapayacak bir yoğunluğa dayanır mı?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Bu arada ekranın mat olması avantajdır, takılmayın.
  • Cihazın Wifi adaptörü Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 mı, aygıt yöneticisinden bakıp söyleyebilir misiniz?
  • quote:

Merhaba arkadaslar. Laptop 2 haftadir elimde. Ilk aldigimda lol u yukledim. Ultra ayarlarda 220 fps yakin aliyordum fakat ara sira 1 sn lik takilmalar yasiyordum. Ama bunun da cozumu varmis. Ben 2 sey yaptim. Ikisinden biri duzeltti ama hangisi bilmiyorum. Biosu guncledim ve intelin sshd duzenleyizi gibi bi program vardi hizlandirmayla alakali. Bunlari yukleyince sikinti kalmadi. Bir de bazi arkadaslar 2.5 ghz ustune cikmiyor demis. Alt kisimda pilden yulsek performans secildiginde 3.5 e kadar cikiyor. Pc ilk aldigimda 40 sn de acilirdi o guncellemeyi ve programi yukleyince 13 snde aciliyor. Isinma konusunda da wow ve lol ultrada sabahladigim oldu. En yuksek 73 gordum. Ama bana sanki daha sicak geldi. Q w e r tuslari bazen elinizi acitabiliyor. Bu sicaklik dandik bi sogutucuyla alindi. Bir de bi sikinti var belki herkes de yoktur. Laptop u kaldirip saga sola cevirince isin kilici sesi cikiyor o kadar. Baska bi problem yok. Bir de arkadas ingilizce demiste kurulum da alt kisimda turkce secenegi vardi. Sorular olursa cevaplarim.

Hocam intel'in sshd düzenleyici programının ismi nedir acaba? Nerden yüklediniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

quote:

Merhaba arkadaslar. Laptop 2 haftadir elimde. Ilk aldigimda lol u yukledim. Ultra ayarlarda 220 fps yakin aliyordum fakat ara sira 1 sn lik takilmalar yasiyordum. Ama bunun da cozumu varmis. Ben 2 sey yaptim. Ikisinden biri duzeltti ama hangisi bilmiyorum. Biosu guncledim ve intelin sshd duzenleyizi gibi bi program vardi hizlandirmayla alakali. Bunlari yukleyince sikinti kalmadi. Bir de bazi arkadaslar 2.5 ghz ustune cikmiyor demis. Alt kisimda pilden yulsek performans secildiginde 3.5 e kadar cikiyor. Pc ilk aldigimda 40 sn de acilirdi o guncellemeyi ve programi yukleyince 13 snde aciliyor. Isinma konusunda da wow ve lol ultrada sabahladigim oldu. En yuksek 73 gordum. Ama bana sanki daha sicak geldi. Q w e r tuslari bazen elinizi acitabiliyor. Bu sicaklik dandik bi sogutucuyla alindi. Bir de bi sikinti var belki herkes de yoktur. Laptop u kaldirip saga sola cevirince isin kilici sesi cikiyor o kadar. Baska bi problem yok. Bir de arkadas ingilizce demiste kurulum da alt kisimda turkce secenegi vardi. Sorular olursa cevaplarim.

Hocam intel'in sshd düzenleyici programının ismi nedir acaba? Nerden yüklediniz?

Intel Rapid Storage Technology Driver bu kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

quote:

Arkadas cevabi vermis :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GuiWan

Merhaba cihazı kullananlara birkaç sorum olacak. Bazı arkadaşlar Wifi'nin zayıf olduğundan iyi çekmediğinden bahsetmiş. Sizde de deneyimlediniz mi? Modem en uzak odadayken evin balkonundan nasıl çekiyor mesela? Kopmalar oluyor mu? Bu sorunu yaşayan arkadaşlar sürücülerini güncelleyip tekrar denediler mi? (Zira bir arkadaşımın ASUSunda da aynı problem vardı, sürücüyü ASUStan değil de direk Realtekten güncelleyince düzelmişti) Bir de kasa sağlamlığı nasıl? Hergün işe götürüp getirecek tenefüslerde ekranı açıp kapayacak bir yoğunluğa dayanır mı?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Bu arada ekranın mat olması avantajdır, takılmayın.

Ben apartta kaliyorum. Her katta 1 modem var. Bizim daire de en sonda. Pc full cekerken s4 telefon yarim cekiyor. Ancak boyle aciklayabilirim.

• Arkadaslar bende yeni y50 modelini aldim ama eski pc de zar zor oynadigim pes 2013 oyunu kuurdum surekli oyundan atiyor. Ekran kartini tanimiyor cozunurlugunu yukseltemiyorum. Yapmadigim sey kalmadi yardim edermisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kayakayakaya

Arkadaslar bende yeni y50 modelini aldim ama eski pc de zar zor oynadigim pes 2013 oyunu kuurdum surekli oyundan atiyor. Ekran kartini tanimiyor cozunurlugunu yukseltemiyorum. Yapmadigim sey kalmadi yardim edermisiniz?

ekran kartını güncelledin mi?
  • Guncelledim ama malesef sorun devam ediyor.

• Merhaba arkadaşlar. Ürün elime geçeli 4-5 gün oluyor. Bende size tecrübelerimi aktarıcağım.
    Tasarımı fena değil benim hoşuma gitti ama bazı bölgeleri çok fazla parmak izi bırakıyor kasa plastik. Ekran, fiyatına göre iyi değil ama kötü de değil. Doğru kalibrasyonları yaptığınızda sizi tatmin edicektir ama bazı renklerde sıkıntı var özellikle mor ve lacivertte. Aldığım günden beri sürekli oyun oynuyorum ve 3 gündür açık bilgisayar ve işlemci 70 dereceyi görmedi. The witcher 2, Bioshock infitinite kurulu şu an ultra-high arasında 35-60 fps alıyor ve aşırı bi ısınma olmuyor klavyenin üst kısımlarında hissedilir bir ısınma yaşadım sadece (altlık kullanıyorum). İlerki zamanlarda bi kaç oyun daha kurucam . Harddisk konusuna gelince The witcher2 de ve Dota 2 de anlık donmalar oluyor 1 saniye bile değil beni çok rahatsız etmedi ama olmasaydı daha güzel olurdu. Şimdilik aklıma gelenler bukadar. Sizde merak ettiklerinizi sorun elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: xmayus

Merhaba arkadaşlar. Ürün elime geçeli 4-5 gün oluyor. Bende size tecrübelerimi aktarıcağım.
    Tasarımı fena değil benim hoşuma gitti ama bazı bölgeleri çok fazla parmak izi bırakıyor kasa plastik. Ekran, fiyatına göre iyi değil ama kötü de değil. Doğru kalibrasyonları yaptığınızda sizi tatmin edicektir ama bazı renklerde sıkıntı var özellikle mor ve lacivertte. Aldığım günden beri sürekli oyun oynuyorum ve 3 gündür açık bilgisayar ve işlemci 70 dereceyi görmedi. The witcher 2, Bioshock infitinite kurulu şu an ultra-high arasında 35-60 fps alıyor ve aşırı bi ısınma olmuyor klavyenin üst kısımlarında hissedilir bir ısınma yaşadım sadece (altlık kullanıyorum). İlerki zamanlarda bi kaç oyun daha kurucam . Harddisk konusuna gelince The witcher2 de ve Dota 2 de anlık donmalar oluyor 1 saniye bile değil beni çok rahatsız etmedi ama olmasaydı daha güzel olurdu. Şimdilik aklıma gelenler bukadar. Sizde merak ettiklerinizi sorun elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Dostum en merak ettiğim online oyunlar da özellikle WOT WOA gibi FPS oyunlarda ultrada oynarsan fps düşmesi , wi-fi kopması çekim gücü nasıl ?

• MrLacrymosa kullanıcısına yanıt
    (World of tanks ve diğerini anlayamadım)O Oyunlarda grafik anlamında bi sıkıntı çıkcağını düşünmüyorum ama harddisk kaynaklı sıkıntılar olabilir özellikle online oyunlarda anlık takılmalar oluyor. Wifi le ilgili bi sıkıntı yaşamadım modemle aramda yaklaşık 20-25 metre var (2 duvar) full gösteriyor şu an (bi oda daha değiştirince çekim gücü düşüyor) telefonum bile full çekmiyor. Şuana kadar hiç kopma yaşamadım ping sorunum oldu sadece oda ortak kullanım internetim oldugu için.
  • GuiWan kullanıcısına yanıt
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 hocam.
  • quote:

(World of tanks ve diğerini anlayamadım)O Oyunlarda grafik anlamında bi sıkıntı çıkcağını düşünmüyorum ama harddisk kaynaklı sıkıntılar olabilir özellikle online oyunlarda anlık takılmalar oluyor. Wifi le ilgili bi sıkıntı yaşamadım modemle aramda yaklaşık 20-25 metre var (2 duvar) full gösteriyor şu an (bi oda daha değiştirince çekim gücü düşüyor) telefonum bile full çekmiyor. Şuana kadar hiç kopma yaşamadım ping sorunum oldu sadece oda ortak kullanım internetim oldugu için.

Hocam yukarıda yaşadığınız micro stutteringler(anlık kasılmalar) için çözüm var. Hem kasılmalardan kurtulup hem genel anlamda performansınızı arttırabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Hocam yukarıda yaşadığınız micro stutteringler(anlık kasılmalar) için çözüm var. Hem kasılmalardan kurtulup hem genel anlamda performansınızı arttırabilirsiniz.

Nasil hocam

• Arkadaşlar öncelikle iyi geceler.
    Geçen gün aldığım y50'yi bugün deneyebildim.
    +Ekran konusunu abartmışlar oyun için bile gayet yeterli.
    -Hybrid HDD biraz sıkıntılı oyunlarda ve programlarda hiçbir türlü sorun çıkarmıyor ancak Windows açılış ve kapanışları biraz yavaş.
    +Ses sistemi kulaklıkla ve kendisi ile mükkemmel denebilir.
    +Isınma sorunu diğer çoğu bilgisayardan daha az (Yaklaşık 4 saattir Call Of Duty Ghosts) (Ultra) oynuyorum rahatsız edici bir sıcaklığa ulaşmadı.
    +Bir çok oyunu ultrada denedim herhangi bir takılma yada fps kaybı yaşamadım. ( Sniper Elite 3 , Battlefield 4 , Call Of Duty Ghosts , Medal Of Honor Warfighter , Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist , Crysis 3 )
    Şimdilik gözlemlediklerim bunlardır daha sonra tekrar ekleme yapmaya çalışacağım.
    +İnternet ile ilgili en ufak bi kopma donma yaşamadım.
    +Diğer çoğu bilgisayarlara göre daha ince ve çok daha sessiz.
    +Işıklı tuş takımı sayesinde gece çok rahat kullanım olanağı sunuyor.
    +Bilgisayarınız kapalıyken de şarj işlemi gerçekleştirebilirsiniz. (Bios ayarı gerekiyor (USB Always ON) yanlış hatırlamıyorsam).

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.