Şimdi Ara

LENOVO Y50 (Y5070 59-432245) Notebook Satışta (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
10
Favori
57.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aklına gelen en iyi 5 markayı yaz ve o markaların en yüksek modellerine bak. Ardından tiklediğin modellerin fiyat araştırmasını yap, Lenovo'dan vazgeçmeyeceksin. Fakat bilgisayarı kaç liraya aldığını yazmamışsın. Eğer 3200'ün üstüne aldıysan, 1 ay içerisinde donanımsal arızalarda para iadesi HAKKIN var. Paranı al, daha ucuza tekrar satın al.

Ürünü daha satın almadım, bekleyenler kervanındayım. Fakat incelemeler ve fiyatlar ortada, bu üründen daha iyisini alman için Lenovo'nun yeni serisini beklemen gerekiyor bence.
  • brkman kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazı pcdepo dan 2900 TL ye satın almıştım...

Söylediğin mantıklı geldi hocam, en iyisi para iadesi yaptırıp,aynı cihazın kampanyalarını beklemek.
    Cihazı 1 Aydır kullandım,hani ilk kullanım heyecanı,o duygular hepsi gitti
    Ama Lenovonun Y50-70 serisini sevdim...tipi çok hoş
    Ama ekranı arkadaşların dediği gibi hafif soluk(renklerde)bi eksi yönü de kasa da parlak yerlerin olması(tozları silerken çiziliyor)
  • abdispowerr kullanıcısına yanıt
    Dolar bugün tırmanmayı bıraktı, zıplamaya geçti. Pcepo'da ürün şu an 3500 lira, en düşük fiyat ise 3200 lira*. Yani iade ettiğin taktirde 300-600 lira değer kaybetmiş olacak bilgisayarın. "Ben daha 1 aylık ürün için parça değişimi gerekiyorsa ben o ürünü kullanmam." diyorsan -ki ben öyle derdim- bekle derim ama tamamen kör rulet bu siyasi atmosferde.

*Vatanbilgisayar

1 Amerikan Doları
    ALIŞ/ 2,2814 TL
    SATIŞ/ 2,2820 TL
    Hocam değişim çıkarsa ki mutlaka çıkar diye düşünüyorum pcdepo dan yeni ürün mü talep etmeliyim ? yoksa para mı ?
    Bu piyasa da yeni cihaz almak için beklememmi daha mantıklı olur ?

üstüne 1000 lira daha ekleyebilirim..

Lenovoyu arayıp HDD yerine SSD taktırmak istiyorum dedim..SSD yi size göndersem değiştirirmisiniz dedim ?

Öyle bir seçeneğiniz yok siz değiştirirseniz garanti dışı kalır dediler.
    Üzerine para verip daha iyi bir cihaz alabiliyorsan araştırmanı yap derim. Herhangi bir şey bulamazsan ve Lenovo Y5-70'den pişmanlık duymam diyorsan yeni ürün talep etmen daha sağlıklı olur. Çünkü güzel fiyata satın almışsın, o fiyatı tekrar görme için 1,5-2 ay beklemen gerekebilir. Risk. O karar senin.

Karar verirken fikrini pek değiştirmek istemiyorum ama bir dip not geçeyim. Türkiye'de yaşıyoruz ve uluslararası firmalar da olsa ülkemizdeki genel merkezlerin ürün değişimi ve iade politikası, insiyatifleri pek müşteri nazarında değil. Bu 1 ay muhabbeti bazı yerlerde 3 aya hatta 6 aya çıktı ama en kötü ihtimalde bile 1 ay (30gün) içerisinde üründe donanımsal bir arızada, müşterinin talebine göre, para iadesi veya yeni ürün alma hakkın var. Eğer tamirata girer ve yollarlarsa kargoyu sakın alma ve kağıt imzalama, geri gönder.
    Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim hocam

Lenovo Y50-70 cihazını elime aldığımda kasada ki parlak kısımlar canımı sıkmıştı,keşke buralar da klavyenin etrafındaki yapı gibi polikarbon yapılsaydı dedim..birde HDD konusu canımı sıktı..müşteri hizmetleri değiştirmemiz mümkün değil,siz değiştirirseniz garanti dışı kalır dedi...

Donanım arızalarında birebir değişimin 6 ay içerisinde yapılabildiğini söyledi görüştüğüm kişi...

Lenovo y50-70 Modelinin kasasında parlak yerleri olmasa,SSD disk 500 GB olsa tadından yenmezdi

Pcdepoyu aradım Stoklara Ekim sonunda gireceğini söyledi,o zamana kadar beklemektense parasını alıp alternatif modellere bakmak daha uygun olur diye düşünüyorum hocam..
    Ama Lenovonun en çok bu serisi hoşuma gitti..

Tekrar teşekkürler

olay ince ve şık dediğin yerde bitiyor dostum. ben monsterlara bakıyordum. amd ekran kartlı 17.3 monster laptop 3100tl idi. ama elime aldım ve cidden ağır olduğunu anladım(5kg). ve kasası inanılmaz kalındı. 2 saat sonra vatan da bunu gördüm ve aldım. bana göre gözüken sorunlar altta biriken tozlar ve ekran. onun dışında ince ve hafif. gtx860 i7 1tb daha ne sayabilirmki. ekran sorununa burdan bakabilirsin eğer rahatsız ettiyse(https://www.youtube.com/watch?v=7BqVuCKew1E) ancak garanti dışı kalıyor. onun dışında bu fiyata asus marka bakabilirsin ama ekran kartı muhtemelen daha düşük çıkar.
  • Hocam Monster a5 v2.1 modeli 2600 tl. Özellik olarak gtx 860m ekran kartı ve 1 tb 7200 rpm hdd. Şahsen ben monster almayı düşünüyorum. 500-600 tl cebimde kalır. V2.1 inceleme şansınız oldu mu hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shakumakavelli S kullanıcısına yanıt
    Sırf daha ucuz diye bir çok ayrıntıyı gözden kaçırmıyor musunuz? Örneğin Monster Notebook'larda kullanılan kasalar ve soğutma sistemleri 2-3 yıldır çok fazla değişmedi. Yaklaşık 3 nesildir işlemci ve grafik kartları değişiyor, bir çok üretici daha iyi ve sessiz soğutma çözümleri, daha ince ve hafif kasalar dizayn ediyorlar. Monster hala aynı plastik, kaba, kalın ve ağır kasaları kullanıyor. Sırf içindeki donanım yenilenmiş diye o bilgisayara ne kadar güvenebilirsiniz? Zaten 3 ay içinde parça arızası nedeniyle sorun yaşayan birçok kullanıcı varken hala almayı düşünüyorsanız siz bilirsiniz. Önemli bir söz var unutmayın; "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim"

Gidip Lenovo da alın demiyorum ama karşılaştırma yaparken her şeyi ile incelemek ve öyle karar vermek gerekir

• Bir çok ayrıntı demişsiniz. Monster kullanıp da ısınma sorunu yaşayan hiç kimseye rastlamadım. Fan sesi derseniz göreceli olarak haklısınız. Monster'ın kullandığı kasalar hakkında açıklamasını veriyorum.

https://m.facebook.com/notes/monster-notebook/monster-notebook-kasa-tasarimlari-ile-ilgili-açiklama-/10150405402368766

Valla hocam 2600 tlmi monstera vermek daha mantıklı geliyor. Teknosada hala 7. nesil ekran kartlı asusu 3500 tlye kakalamaya çalıştıklarını görünce onlara para veren fanboylara karşı daha da tiksiniyorum. Bu arada Monsterla bir bağlantım yok geçen güne kadar asus cn167d modelini alma düşüncesindeydim. Yanlışım varsa düzeltin hocam.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    haklısın.

sen de haklısın.

Monster'in açıklamasının tarihi bile söylediklerimi teyit eder cinsten. 18 Kasım 2011
    Siz sorun yaşayan kimseye rastlamamışsınızdır ancak benim gibi 3 yıldır bu forumda notebook konusunu sürekli takip ediyor olsanız Monster tarafından sildirilen, kaldırtılan, kullanıcıya başlığı ve içeri değiştirtilen bir çok yazı görebilirdiniz. Kalan konular hep olumlu olanlar yada göze batmayanlar. Kullanıcıların genel olarak yaşadıkların sorunlar, ilk 3 ay içinde fps düşüşleri, ekran kartı arızası, turbo fan çalıştırmadan oyun oynayamama, turbo fan ile bile 95 derece üstü sıcaklıklar vb.

Herhalde Teknosa ve Bimeks'in Türkiye'de en yüksek fiyatları veren firmalar olduğunu bilmeyen yok. Bilgisayar alacaksanız pcdepo, ebrarbilgisayar, sadecenotebook, sanalmarketim gibi yerlere bakmanız gerekir. Objektif olarak fiyat karşılaştırmasını ancak böyle yapabilirsiniz.

Not: O zamanki Monster müdürü İlhan YILMAZ'ın "MONSTER markasına ÖZEL TASARIMLARI sizlere inşallah sunmak istiyoruz. Şu an CLEVO gibi üreticileri tasarımlarını daha gösterişli yapmaları konusunda sürekli olarak tetikliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda pozitif değişimlerin kademeli olarak hayata geçtiğini göreceksiniz inşallah." diyeli 3 yıl olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 30 Eylül 2014; 23:46:15 >

• Valla hocam bende sizdeki tecrübe yoktur o zaman. Daha 3 haftadır araştırıyorum zaten. Lenovo y50yi zaten geçtim Asus cn167d için 200tl kadar açığım var. Muhtemelen monster alırım.

• Arkadaşlar dün vatandan bu cihazı alıyordum. Hatta kasaya kadar götürdüm fakat içime bir kurt düştü ve almaktan son anda vazgeçtim.Çünkü cihazı pek araştırmamıştım. Sizlere danışmak istedim. Benim en büyük korkum ısınma ve fan sesi... Her bilgisayar ısınır evet ama bu cihazın fan sesi nasıl acaba ? Demek istediğim günlük kullanımda ve oyunlardaki fan sesi çok gürültülü mü ? Kullanan arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
  • 2 haftadır kullanıyorum fanı çok sessiz ve ısınmasıda düşük seviyelerde, çok dikkat edersen duyabileceğin hdd sesi var arada tık tık edio çok kısık bi sesle başkada hiç bir sorunla karşılaşmadım klavyesi ve aydınlatması çok hoşuma gitti ayrıca jbl hoparlörlerde cidden iyi iş yapıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: medemin

Arkadaşlar dün vatandan bu cihazı alıyordum. Hatta kasaya kadar götürdüm fakat içime bir kurt düştü ve almaktan son anda vazgeçtim.Çünkü cihazı pek araştırmamıştım. Sizlere danışmak istedim. Benim en büyük korkum ısınma ve fan sesi... Her bilgisayar ısınır evet ama bu cihazın fan sesi nasıl acaba ? Demek istediğim günlük kullanımda ve oyunlardaki fan sesi çok gürültülü mü ? Kullanan arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

dostum fan sıcaklığa göre çalışıyor sanırım normal sıcaklıkta falan kolay kolay duyamazsın sesini sıcaklık artınca falan fanın hızlandığını hissediyorsun ama yinede oyun oynarken farketmiyorum ben çalıştığını
  • GuiWan kullanıcısına yanıt
    Hocam servisi aradım HDD yerine SSD taksam veya size göndersem de siz taksanız olur mu dedim ?
    Garanti dışı kalır dediler...Ama açarsınız pc yi değiştirirsiniz, olur da bir gün kasada sıkıntı yaşarsanız orjinal HDD sini takıp gönderirsiniz teknik servise.

Bilgisayar çok şık ve güzel, lakin Mekanik disk kullanılması hiç hoş olmamış..SSD ye terfi şart.
  • bilgisayarın fiyatı gün geçtikçe arttı. 3200 tl lerde seyrediyor her yerde. Kesin alıcam ama uygun fiyata nerden bulucam onu bilmiyorum tabi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.