Şimdi Ara

Lenovo Y5070-59432245 Notebook İncelemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
7.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamün Aleyküm... Uzun araştırmalar sonucun da bu modeli aldım. 3 gündür kullanmaktayım. Trabzon formdan gold mağazasın dan elden aldım. Doğrusu ilk defa orada gördüm, kasa tasarımı vs beni cezbetti. Elimden geldiğince burayı güncel tutmaya oyun fps ve sıcaklık görüntülerini paylaşmaya çalışacağım. Alacak olanlar için belki de bir fikir oluşturabilirim.

Öncelikle söylemem gereken o ki, ilk defa bir lenovo markaya ait laptop aldım. Artıları ve Eksilerine gelecek olursak,

Cihazı aldığım fiyat: 3099. Yanın da, 1 adet lenovo marka çanta ve 1 Adet lenovo marka kablolu mouse verdiler. Lenovo marka çantanın piyasa fiyatı 80, farenin ise 40 TL. Ayrıca belirtmek isterim ki, cihazda optik sürücü bulunmamakta. Ama kutudan harici bir optik sürücü çıkmakta.

Artıları:

+ Çok şık ve İnce Tasarım
    + Metal Kasa
    + Windows 8.1 Single Langue kurulu gelmesi
    + 2 +1 Ses sistemine sahip olması (dolby ses teknolojisi)
    + Tuşların hafif kavisli yapısı
    + FULL HD Ekran ( Yansıma önleyici )
    + Aydınlatmalı Klavye

Eksileri:

- Kasanın özellikle üst kısma parmak izi bırakmakta.
    - Hard diskinin 5400 rpm hızın da olması ( benim için hayal kırıklığıydı )
    - Optik sürücüsünün olmaması ( ssd takmak isteyenleri üzecektir )

Benim gözüme çarpan artıları ve eksileri bunlardı. Şimdi gelelim biraz daha detaylı anlatıma.

TASARIM VE KASA

Üst tarafta dediğim gibi, beni en cezbeden şey buydu. Tasarımı çok hoşuma gitti. Çok ince ve şık bir görünümü var. Şu ana kadar kullandığım en ince yapılı kasa diyebilirim.

SES KALİTESİ

Belki de bu model de sizi etkileyecek en önemli şey bu aletin sesi olacaktır. Sesi gerçekten çok hoş ve gür çıkmakta. Daha önce bu sesi Asus un bir modelin de görmüştüm ( Sonic Master teknolojisi ) kullanıyordu. Bu makine de ise 2+1 dolby ses teknolojisi kullanılmış. Klavyenin sağ ve sol tarafına 2 adet hoparlör konumlandırılmış. Ve Bass çıkışını sağlamak için de Kasanın altın da bir çıkış daha bulunmakta. Monster in Abra serisi de dolby ses teknolojisini kullanıyor ama o ve bunun arasın da çok büyük bir fark var. Artık müzik veya film dinlerken harici hoparlörlere muhtaç kalmayacaksınız. Oyun oynarken adeta kendinizi oyunun içerisin de buluyorsunuz. Özellikle savaş oyunların da sağ hoparlör den bomba sesleri sol taraftan konuşma ve fişek sesleri... anlatılmaz yaşanır :)

EKRAN KALİTESİ

Ekran full hd 1920*1080 çözünürlüğün de ve yansıma önleyicisi mevcut. Yalnız sanki ekranın aydınlatması bana yeterli gelmedi gibi. Monster Abra a5 kullandım, ben o model de ekran seviyesini maximum yapamazdım, gözlerimi alırdı verdiği aydınlık, ama bu model de sürekli ekran ışığı en üst düzeyde olmasına rağmen hiçbir şekil de fazla gelmemekte bana.

TUŞLAR VE BATARYA PERFORMANSI

En başta söylemek gerekirse batarya kasaya gömülü, çıkartlamıyor, ve dört hücreli. Tam deneme fırsatım olmadı doğrusu ama ortalama internette gezinmeyle 3-4 saat sizi götürür. Tuşlar çok hoşuma gitti İnsan yazarken zevk alıyor. Kavisli yapıları sayesin de parmaklara tam oturmakta. Tuşların arkadan aydınlatmalı olması da ayrı bir avantaj. Tuşlar tek renk (kırmızı) yanmakta. Doğrusu on parmak yazdığım için aydınlatma pek işime yaramıyor ama gece yandığın da kasa çok karizma duruyor :)

LENOVO NUN PROGRAMLARI

Doğrusu ilk aldığım da bu programları fazla kurcalamadım ama daha sonra baktığım da işe yarayan pek çok uygulama gördüm. Yedek alma ve yedek yükleme, telefonlar arasın da hızlı dosya paylaşımı, ekranı tv ye verme, temassız el ile video, fotoğraf ve metin değiştirme programı vs bir çok yararlı program mevcut. Ayrıca tek tuş ile de tüm bilgisayarınızı yedekleyebiliyorsunuz veya yedeği yükleyebiliyorsunuz. (Power tuşunun yanında ki tuş)

OYUN PERFORMANSI VE ISI

Aldım alalı yaklaşık yarım saat oyun oynadım sadece. Makine metal olmasından dolayı ısı çok çabuk kasaya yayılıyor. özellikle kasanın altı çok ısınmakta. WASD tuşlarından W tuşunda ısı bariz hissediliyor. Programla ölçtüğümde ise 68-69-70 derece arasın da oynuyor ısı.. Yine metal olmasından kaynaklanan diğer bir ayrıntı kasa hemen soğuyor. 70 dereceden 50 dereceye yaklaşık 1-2 dakika içerisin de inmekte. Bu konuyu ileri de çok daha ayrıntılı bir şekil de anlatacağım kısmetse. Ayrıca ısıyı test ettiğim oyun, bf4. Ayarlar high te idi.

OYUN PERFORMANSI VE ISI EKRAN ALINTILARI ( SÜREKLİ GÜNCELLENECEKTİR )

Oyun adı: BF4
    Oynanan süre : 10 dakika

( GRAFİK AYARLARI HİGH çözünürlüğündeydi )

Oyundan önce ısı değeri: [simage]
    [/simage]

Oyundan sonra ısı değeri: [simage]
    [/simage]

Oyun Adı: Farming similatör 2015
    Oynanan süre: 20 Dakika

( GRAFİK AYARLARI EN ÜST AYARLARDAYDI )

Oyundan önce Isı değeri: [simage]
    [/simage]

Oyundan sonra ısı değeri: [simage]
    [/simage]

Aklınıza takılan şeyleri sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Elimden geldiğince tarafsız bir şekil de incelemeye çalıştım.

Lenovo Y5070-59432245 Notebook İncelemesi. Lenovo Y5070-59432245 Notebook İncelemesi. Lenovo Y5070-59432245 Notebook İncelemesi. Lenovo Y5070-59432245 Notebook İncelemesi. Lenovo Y5070-59432245 Notebook İncelemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 27 Şubat 2015; 15:53:42 >

• öncelikle paylasımız cok acıklayıcı olmus tesekkurler .. bende bu urunu 20 şubatta trabzon forumda vatan bılgısayardan 3467 tl ye aldım bılgısayarı alırken bana ssd var dedıler ama içinde ssd yokmus ben alıyorken bıle soyledım ben sureklı oyun oynayacam dedım adamlar bana bılgısayarı o kadar övdüki benım yerımde kım olsa alırdı yanı neyse ürünü geri vermeyi düşünüyorum ssd yok ve hdd 5400 rpm ben bunları bılmıyordum arastırmaya pek vaktım olmadı anı oldu hersey.. sizce ürünü geri vermelimiyim ben oyun oynadımmı en az 4 5 saat oynarım gerci daha fırsatım olmadı bılgısayarda oyun oynamaya hafta sonu kısmetse yuklucem. geri verip baska model alayımmı fıyatıda bıraz pahalı almısım gibime geldı . yardımlarınızı beklıyorum tesekkurler
  • babiz kullanıcısına yanıt
    Doğrusu bende bu ürün alırken gold da çalışan kişiler bana hard diskinin 7200 rpm olduğunu söylediler. Daha sonra program indirim ve özelliğine baktım meğersem 5400rpm imiş. Şikayet kaydı bırkatım gold bana geri dönüş yaptı, daha sonra gold trabzon form una yönlendirdi oradan benden özür dilediler, ürünü bana satan personel işe yeni başladığı için biraz amatörmüş vs vs.. ürünü geri iade alabiliriz dediler.. bende üründen memnunum değiştirmeyi düşünümoyrum dedim öyle kaldı.. şu anda hala kullanıyroum..

Sizin duruma gelince, ben yeriniz de olsaydım gider ürünü iade ederdim. Gider 3100 liraya gold tan alırdım. Ha ssd olmaması senin için sıkıntıysa başka model alırdım..
  • benım ıcın o kadar önemli değil ama yalan soylemerı sınır ettı benı gunahlarını almayayım bılmıyorda olabılırler.. ben oyun oynamak ıcın aldım zaten sıkıntı olmassa oyunlarda benım ıcınde sıkıntı yok.. ama arastırdıgıma gore baya pahalı almışım .. birde urun sankı kullanılmıs onceden gıbıme geldı ben urunu begendıgımde ordakı arkadas ısımız bıraz uzun surcek beklebılırmısınız dedı bende arkadasla gıtmıstım uzun surcekse bız bı yemek yıyeyıp gelıp alırız dedım teshır urununumu verdıler bana anlamadımkı :( para iadesi yaparlarmı acaba bilmiyorum ki :(
  • Bende bu modelinin i5lisini alacam. amacım oyun oynamak. Acaba oyunda i7 ile cok fark olur mu ve i5li modelde 4gb ram var. ram takviyesi yapabilir miyim teşekkürler....
  • İ5 modelini 1665.02 tl ye doa ürünü olarak aldım nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzkayra 85 O kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin etkisi yok denemez, elbette vardır. Ama oyun oynarken işlemciden ziyade ekran kartı modeli daha önemlidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • curufperlit C kullanıcısına yanıt
    Güzel tercih, hayırlı olsun.
  • Eyw messevim

• Bu alette kac ram slotu var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzkayra 85

Bu alette kac ram slotu var ?

Max. 16 GB destekliyor.
  • Bende lenova y5070 modelini takip diyorum laptopu kullandığınız üzere kararlarınız değişti mi bana alma mı tavsiye edermisiniz. laptopun dizaynı güzel oyun performansları hala iyi mi fiyatı şuan 3700- 3800 TL civarında bu fiyata değer mi yoksa asus laptoplarına mı yöneleyim cevap verirseniz çok makbule geçer iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legolas4121 -- 4 Aralık 2015; 20:27:25 >
  • legolas4121 kullanıcısına yanıt
    Biraz sıkıntılı bir model. Donanım Haberde ki kullanıcılar konusuna bakarsan ben dahil birçok kişi aldıktan 1 hafta sonra kronik sorunlarla karşılaştık. Ben olsam şu anda bu kadar para vermezdim. Bu fiyata çok güzel Asus modelleri bulabilirsin. Marka takıntıniz yoksa monster e de bakabilirsin.

• Ben ilk defa laptop alicam biraz kendim biraz ablam biraz babam para koyduk o yüzden doğru bir seçim yapıp bidaha bilgisayar almamak amacındayim. Marka takıntim yok fakat asusun servisini övüyorlar bir de kaliteli malzeme yapiyor diyorlar o yuzden asusu listeme aldim derken lenova y5070 in tasarımı ve ekran kartı işlemcisi dikkatimi çekti araştırıyordum siz böyle dediginiz için liste dışı birakicam sanırım lenova y5070 in tasarimi çok güzel yalniz bir de asus n550 ve n551 serileri hoşuma gitti yani hem tasarımı güzel hemde oyun da güçlü bilgisayar istiyorum teşekkür ederim asus alicam sanirim. Araştırmaya devam :) sizin de öneriniz varsa listeye alabilirim özellikle asus olursa 4000 - 3500 arasi bütçe ayırdım.

• legolas4121 kullanıcısına yanıt
    Lenovo nunda servisi guzel. Ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Monsterinde servisi güzel. Almadan önce güzelce bir araştırma yap. Kullanıcı yorumlarına bak. Hayırlı olsun şimdiden :)

• iyi günler arkadaşlar bataryası çıkmıyor derken ne demek istediniz ben o kısıma takıldım bide 7200 rpm yapmanın maliyeti ne kadardır ki ?
  • Kardeşim öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan..

Bende bunun yeni serisi olan LENOVO Y700 6700HQ Modelini alıcam inşallah bu akşam. Oyun için değil ama Solidworks,Powermill programlarını kullanmak için . Siz ne dersiniz ?

Sistem özellikleri ;

Lenovo Y700 6700HQ
    İntel core i7 2,6 Ghz (Turbo ile 3,5 Ghz)
    16 GB DDR4 Ram
    NVIDIA GTX960 - 4GB Ekran kartı 128bit
    1 TB Harddisk + 128 GB SSD harddisk
  • Arkadaslar merhaba.Bende yaklasık olarak 2 ay önce 2500 tl ye LenovoY5070 aldım.Bu arada 50+ yasım.İlk kez kendime ait bir bilgisayarım olsun istedim.Coluk cocugun eskilerinden bıkmıstım cünküGece hasta baktıgım ve uyumadıgım icin de ısıklı klavyesi beni asırı cezbetti.Tek ona vuruldum anlayacagınız.Geldiği günden beri asırı agır olusu canımı sıkıyordu.Cocukların begenmediğim laptoplarından hic farkı yoktu hızda.Ayrıca harici disk sürücüsü cıkması gerektiğini de simdi sizden ögreniyorum,ki benim kutudan cıkmadı öyle bisey...Neyse.Bir gün kapattım ve acamadım.Panikle servisi aradım.Seri numarasını istediler ve bana dedikleri.Laptopun daha önce servise geldiği bir cok parcasının degistiği.Klavye ve ekranda dahil.Ve geri iade edildiğini benim 2. el olarak aldıgım söylenince sok yasadım.Outlet oldugunu biliyordum ama satıcı kesinlikle sadece teshir ürünü oldugunu ısrarla söyleyerek ikna etmisti beni.Neyse yanlıs bir düğmeye basmısım sanırım esim ugrasarak actı laptop u.Calısıyor ama agırlıgı hala devam ediyor.Bu normalse bile,2. el olusu beni cok soguttu Laptopumdan.İade etmek istiyorum..Satıcıya bunu söyledim ama mümkün olmadıgını istersem servise yollayıp bakımını yaptırabilecegimi 1 laptopun 1 kez degisim yapılabildiğini,degisimi icin 3 kez servise gidip tamir edilememesi gerektiğini vs söylüyor.E peki benim günahım ne.Benim bu laptop u iade ya da degistirme sansım varmı arkadaslar acil yardım lütfen..

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatbu

Arkadaslar merhaba.Bende yaklasık olarak 2 ay önce 2500 tl ye LenovoY5070 aldım.Bu arada 50+ yasım.İlk kez kendime ait bir bilgisayarım olsun istedim.Coluk cocugun eskilerinden bıkmıstım cünküGece hasta baktıgım ve uyumadıgım icin de ısıklı klavyesi beni asırı cezbetti.Tek ona vuruldum anlayacagınız.Geldiği günden beri asırı agır olusu canımı sıkıyordu.Cocukların begenmediğim laptoplarından hic farkı yoktu hızda.Ayrıca harici disk sürücüsü cıkması gerektiğini de simdi sizden ögreniyorum,ki benim kutudan cıkmadı öyle bisey...Neyse.Bir gün kapattım ve acamadım.Panikle servisi aradım.Seri numarasını istediler ve bana dedikleri.Laptopun daha önce servise geldiği bir cok parcasının degistiği.Klavye ve ekranda dahil.Ve geri iade edildiğini benim 2. el olarak aldıgım söylenince sok yasadım.Outlet oldugunu biliyordum ama satıcı kesinlikle sadece teshir ürünü oldugunu ısrarla söyleyerek ikna etmisti beni.Neyse yanlıs bir düğmeye basmısım sanırım esim ugrasarak actı laptop u.Calısıyor ama agırlıgı hala devam ediyor.Bu normalse bile,2. el olusu beni cok soguttu Laptopumdan.İade etmek istiyorum..Satıcıya bunu söyledim ama mümkün olmadıgını istersem servise yollayıp bakımını yaptırabilecegimi 1 laptopun 1 kez degisim yapılabildiğini,degisimi icin 3 kez servise gidip tamir edilememesi gerektiğini vs söylüyor.E peki benim günahım ne.Benim bu laptop u iade ya da degistirme sansım varmı arkadaslar acil yardım lütfen..

bu bilgisayarı bende kullandım. böyle bir ağırlık yaşamadım. mazağadan falan aldıysanız tüketici hakem heyetine şkayette bulunabilirsiniz. bu pc yi bende kullandım dediğiniz gibi aşırı bir yavaşlıkla karşılaşmadım. format atsaydınız belki düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatbu

Arkadaslar merhaba.Bende yaklasık olarak 2 ay önce 2500 tl ye LenovoY5070 aldım.Bu arada 50+ yasım.İlk kez kendime ait bir bilgisayarım olsun istedim.Coluk cocugun eskilerinden bıkmıstım cünküGece hasta baktıgım ve uyumadıgım icin de ısıklı klavyesi beni asırı cezbetti.Tek ona vuruldum anlayacagınız.Geldiği günden beri asırı agır olusu canımı sıkıyordu.Cocukların begenmediğim laptoplarından hic farkı yoktu hızda.Ayrıca harici disk sürücüsü cıkması gerektiğini de simdi sizden ögreniyorum,ki benim kutudan cıkmadı öyle bisey...Neyse.Bir gün kapattım ve acamadım.Panikle servisi aradım.Seri numarasını istediler ve bana dedikleri.Laptopun daha önce servise geldiği bir cok parcasının degistiği.Klavye ve ekranda dahil.Ve geri iade edildiğini benim 2. el olarak aldıgım söylenince sok yasadım.Outlet oldugunu biliyordum ama satıcı kesinlikle sadece teshir ürünü oldugunu ısrarla söyleyerek ikna etmisti beni.Neyse yanlıs bir düğmeye basmısım sanırım esim ugrasarak actı laptop u.Calısıyor ama agırlıgı hala devam ediyor.Bu normalse bile,2. el olusu beni cok soguttu Laptopumdan.İade etmek istiyorum..Satıcıya bunu söyledim ama mümkün olmadıgını istersem servise yollayıp bakımını yaptırabilecegimi 1 laptopun 1 kez degisim yapılabildiğini,degisimi icin 3 kez servise gidip tamir edilememesi gerektiğini vs söylüyor.E peki benim günahım ne.Benim bu laptop u iade ya da degistirme sansım varmı arkadaslar acil yardım lütfen..

Nereden aldınız acaba? 3400 tl aşağısı bulamıyorum hiçbir yerde bu bilgisayarı.

3100'e istanbul bilişim'de vardı onun da stoğu bitti hemen. 3100 veya altına alabileceğim bir yere yönlendirebilecek varsa çok umutlu olurum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.