Şimdi Ara

Lenovo Y510P SLI İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
17.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaza dogru laptop alacagim. Onceden monster karar vermistim ama gtx880m veya esdegeri amd ekran kartlilara param yetmiyor. Butce max 4000 cunku. Aklimda bunun 755m sli versiyonu ve gx70 var. Malzeme kalitesi ve sogutma olarak biraz uzagim lenovoya. Tavsiye edermisin kardes? Gpu stress testlerinde sicakliklar ne alemde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

Yaza dogru laptop alacagim. Onceden monster karar vermistim ama gtx880m veya esdegeri amd ekran kartlilara param yetmiyor. Butce max 4000 cunku. Aklimda bunun 755m sli versiyonu ve gx70 var. Malzeme kalitesi ve sogutma olarak biraz uzagim lenovoya. Tavsiye edermisin kardes? Gpu stress testlerinde sicakliklar ne alemde?

Stres testi yapmadım, yaparım ama bir ara.Malzeme kalitesi güzel, Ge60-70 kasasından bin kat iyidir en azından.Soğutma olarak bence sli'ye anca bu kadar soğutma olabilir, yinede 95 derece hiç görmedim.Gx 70 ' in içindeki 8970m biraz daha iyi olabilir, fakat işlemcisi dar boğaz yapıyormuş.Kasa kalitesini vb. bilmiyorum.Ama işlemcisi yüzünden battlefield gibi oyunlarda sürekli düşük fps sorunu yaşanıyormuş, grafiğini istediğin kadar düşürsen bile.Mantle teknolojisi gelip yaygınlaştıktan sonra düşünülebilir bir seçenek olabilir.İşlemcisi çok geri, güzel bir işlemci konsaydı tadından yenmezdi o cihaz.Kararınızı verirsiniz Gx70 o bütçeye daha güzel bir seçim olabilir.Gt serisine de bakabilirsiniz..

Monster almayın kesinlikle, ne müşteriyle ilgilenirler nede ürünleri sağlam olur.Kasaların çoğu msiden çalıntı çakma kasalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clexa -- 8 Şubat 2014; 20:03:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Prolaciek

quote:

Yaza dogru laptop alacagim. Onceden monster karar vermistim ama gtx880m veya esdegeri amd ekran kartlilara param yetmiyor. Butce max 4000 cunku. Aklimda bunun 755m sli versiyonu ve gx70 var. Malzeme kalitesi ve sogutma olarak biraz uzagim lenovoya. Tavsiye edermisin kardes? Gpu stress testlerinde sicakliklar ne alemde?

Stres testi yapmadım, yaparım ama bir ara.Malzeme kalitesi güzel, Ge60-70 kasasından bin kat iyidir en azından.Soğutma olarak bence sli'ye anca bu kadar soğutma olabilir, yinede 95 derece hiç görmedim.Gx 70 ' in içindeki 8970m biraz daha iyi olabilir, fakat işlemcisi dar boğaz yapıyormuş.Kasa kalitesini vb. bilmiyorum.Ama işlemcisi yüzünden battlefield gibi oyunlarda sürekli düşük fps sorunu yaşanıyormuş, grafiğini istediğin kadar düşürsen bile.Mantle teknolojisi gelip yaygınlaştıktan sonra düşünülebilir bir seçenek olabilir.İşlemcisi çok geri, güzel bir işlemci konsaydı tadından yenmezdi o cihaz.Kararınızı verirsiniz Gx70 o bütçeye daha güzel bir seçim olabilir.Gt serisine de bakabilirsiniz..

Monster almayın kesinlikle, ne müşteriyle ilgilenirler nede ürünleri sağlam olur.Kasaların çoğu msiden çalıntı çakma kasalar.

O zaman biraz daha bekleyip yeni seri gx alayim. Belki amd 6### ile islemcisini guclendirir. En kotu biostan o.c atarim islemciye. Neyse cok sagol kardes.

• quote:

quote:

quote:

O zaman biraz daha bekleyip yeni seri gx alayim. Belki amd 6### ile islemcisini guclendirir. En kotu biostan o.c atarim islemciye. Neyse cok sagol kardes.

Rica ederim

• Yalnız yeni Gx70 de yeni ekran kartı kullanılmasına rağmen ( çok fena bir ekran kartı var :D ) işlemci hala 5750 A10. Belki GX60 ile beraber değişir . Ama gerçekten çok berbat çünkü biraz araştırma yaptım en basitinden AC4 de bile 30-40 fps e low da ulaiabiliyor . Mediuma alınca müthiş kavgalı Lenovo Y510P ve Msi GE60 ın çok rahat her türlü ( ultra dahil AA msi da 8x . Lenovodaki sli teknolojisi daha iyisni desteklediği için AA CSA4x yani MSAA16X e değer oluyor . ) gördüğü 20 fps i anca alıyor . Tabi bu geçen senenin GX60 ı . belki yenisiyle patlama yaparlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmtMlh

Yalnız yeni Gx70 de yeni ekran kartı kullanılmasına rağmen ( çok fena bir ekran kartı var :D ) işlemci hala 5750 A10. Belki GX60 ile beraber değişir . Ama gerçekten çok berbat çünkü biraz araştırma yaptım en basitinden AC4 de bile 30-40 fps e low da ulaiabiliyor . Mediuma alınca müthiş kavgalı Lenovo Y510P ve Msi GE60 ın çok rahat her türlü ( ultra dahil AA msi da 8x . Lenovodaki sli teknolojisi daha iyisni desteklediği için AA CSA4x yani MSAA16X e değer oluyor . ) gördüğü 20 fps i anca alıyor . Tabi bu geçen senenin GX60 ı . belki yenisiyle patlama yaparlar :)

Evet işlemcisi yüzünden o güzelim ekran kartının özelliklerini kullanamıyor bilgisayar :/ bende gölgemidir nedir o x8 ssao sanırım diğer herşey ultra 30-60 fps kasmıyor.hbao mu iyi ssao mu bilmiyorum hiç, bana şu oyun ayarlarını anlatır mısınız pek anlayamadım ne işe yaradıklarını fxxa filan falan var.

• quote:

quote:

Yalnız yeni Gx70 de yeni ekran kartı kullanılmasına rağmen ( çok fena bir ekran kartı var :D ) işlemci hala 5750 A10. Belki GX60 ile beraber değişir . Ama gerçekten çok berbat çünkü biraz araştırma yaptım en basitinden AC4 de bile 30-40 fps e low da ulaiabiliyor . Mediuma alınca müthiş kavgalı Lenovo Y510P ve Msi GE60 ın çok rahat her türlü ( ultra dahil AA msi da 8x . Lenovodaki sli teknolojisi daha iyisni desteklediği için AA CSA4x yani MSAA16X e değer oluyor . ) gördüğü 20 fps i anca alıyor . Tabi bu geçen senenin GX60 ı . belki yenisiyle patlama yaparlar :)

Evet işlemcisi yüzünden o güzelim ekran kartının özelliklerini kullanamıyor bilgisayar :/ bende gölgemidir nedir o x8 ssao sanırım diğer herşey ultra 30-60 fps kasmıyor.hbao mu iyi ssao mu bilmiyorum hiç, bana şu oyun ayarlarını anlatır mısınız pek anlayamadım ne işe yaradıklarını fxxa filan falan var.

Hocam hsbo yu bende tam bilmiyorum ama galiba daha iyi grafik için hsbo seçilmeli . teknik bilgim çok fazla değil . ancak MSAA olarak bahsettiğimiz şey şudur : köşelerin yumuşatılması ve ayrıntı oranın artırma ile ilgilidir . anlayacağınız gibi X sayısı artında grafiği daha çok isteyecektir hareketli nesnelerde gözle görülür grafik artışı sağlanır . FXAA ise bunun hızlandırılmış hali , ayrıntıya bakmaz bulanıklaştırma sağlar . ben şahsen msaa kullanırım ama fxaa kullanan daha doğrusu gözü alışmışlarda vardır . FPS için FXAA tabi . Ancak elinizdeki cihaz çok iyi ayrıca AC4 SLI ile tam uyumluluk sağlıyor yani MSAA yı 16X e kadar çıkarabilen nadir cihazlardan biri var elinizde . Ben MSAA yı 8X de oynardım benim fikrimi alacak olsanız . Tabi karar sizin :) Umarım aydınlatıcı olmuşumdur :)

http://cdn.overclock.net/4/47/47ecc159_1320203990wggDqWGb3l_7_3_l.png

burada gayet güzel anlatılmış . Ayrıca forumda daha geniş kapsamlı bir konu var . Oraya bakın isterseniz :http://forum.donanimhaber.com/m_65831647/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

Hocam hsbo yu bende tam bilmiyorum ama galiba daha iyi grafik için hsbo seçilmeli . teknik bilgim çok fazla değil . ancak MSAA olarak bahsettiğimiz şey şudur : köşelerin yumuşatılması ve ayrıntı oranın artırma ile ilgilidir . anlayacağınız gibi X sayısı artında grafiği daha çok isteyecektir hareketli nesnelerde gözle görülür grafik artışı sağlanır . FXAA ise bunun hızlandırılmış hali , ayrıntıya bakmaz bulanıklaştırma sağlar . ben şahsen msaa kullanırım ama fxaa kullanan daha doğrusu gözü alışmışlarda vardır . FPS için FXAA tabi . Ancak elinizdeki cihaz çok iyi ayrıca AC4 SLI ile tam uyumluluk sağlıyor yani MSAA yı 16X e kadar çıkarabilen nadir cihazlardan biri var elinizde . Ben MSAA yı 8X de oynardım benim fikrimi alacak olsanız . Tabi karar sizin :) Umarım aydınlatıcı olmuşumdur :)

http://cdn.overclock.net/4/47/47ecc159_1320203990wggDqWGb3l_7_3_l.png

burada gayet güzel anlatılmış . Ayrıca forumda daha geniş kapsamlı bir konu var . Oraya bakın isterseniz :http://forum.donanimhaber.com/m_65831647/tm.htm

Gerçekten çok teşekkür ederim.Bende bu ayarlar ne diye bakıyordum saf saf herşey ultra hsbo ve x8 yeter bana x16 da çok kasıyor battlefieldde.Aydınlattığınız için tekrardan teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clexa -- 8 Şubat 2014; 23:25:03 >

• arkadaslar güncellemeleri yaptiktan sonra ekran karti sorunu çıktı. win 8.1 e yükseltmeyin yada ekran kartini güncellemeyin.. vatan bilgisayar win 8.1 sorun cikartiyor driverleri oturmadi daha dedi lenovo m.hizmetleri de nvidea nin güncellemesi uyum saglamiyor dedi.. sonuc olarak ben ikisinin güncellemesini de kaldiracam simdi. güncellemeyin ekran kartinizi ve windows u zaten 8.1 bişey getirmiyor dogru düzgün.. bu arada daha önce fijitsu siemens, acer ve hp pavilion pc ler kullanmiştim ama lenovo nun müsteri hizmetleri kadar iyisini görmedim sagolsunlar cok ilgili ve bilgililer buradan da tşk ediyorum kendinlerine :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin79

arkadaslar güncellemeleri yaptiktan sonra ekran karti sorunu çıktı. win 8.1 e yükseltmeyin yada ekran kartini güncellemeyin.. vatan bilgisayar win 8.1 sorun cikartiyor driverleri oturmadi daha dedi lenovo m.hizmetleri de nvidea nin güncellemesi uyum saglamiyor dedi.. sonuc olarak ben ikisinin güncellemesini de kaldiracam simdi. güncellemeyin ekran kartinizi ve windows u zaten 8.1 bişey getirmiyor dogru düzgün.. bu arada daha önce fijitsu siemens, acer ve hp pavilion pc ler kullanmiştim ama lenovo nun müsteri hizmetleri kadar iyisini görmedim sagolsunlar cok ilgili ve bilgililer buradan da tşk ediyorum kendinlerine :)

Hocam bas bas bağırdık ya 8.1 geçirmeyin diye Bios updatesi yaparsanız gözüküyor ama boşverin dönün 8 e

• quote:

ÖNEMLİ : Windows 8.1 yaparsanız 2. ekran kartı gözükmüyor bios updatesi yapmak zorunda kalırsınız, şimdilik bekleyin 8 kullanın lütfen.

Oyun testlerini zamanla eklerim.Herhangi bir sorunuz veya sorununuz olursa konuya yazın :)

Wifi'de kesinlikle sorun yok, muhteşem :) 10 metre aramız var modemle ve 2 duvar var 5 çubuk çekiyor :) Arasıra kesilme gibi bir durum yok.

Klavye gerçekten çok harika hemen alıştım, ışıklandırması süper.

Ses sistemi harika.Gerçekten süper bir ses sistemi.

Kasası sağlam bastırdım elimle hiçbirşey olmuyor, çok sağlam duruyor bilgisayar.

Bilgisayar çok hızlı şuana kadar sorun yaşamadım.

Bu arada şarj adaptörü bizim 3 lü prizden büyük :) :)

Mousepadi biraz dandik ama herkes mouse kullandığı için sıkıntı yok.Sizi yarı yolda bırakacak bir mousepad değil.

ARTILARI :

İşlemcisinin fiyatına göre yüksek olması
    Ekran kartının çok iyi olması
    Ses sistemi çok iyi
    Kasası çok sağlam
    Soğutmasında sorun yok, halıda yatakda kullanırsanız farklı tabi
    Klavyesi ışıklandırmalı

EKSİLERİ :

Mousepadi kötü
    Diski hızı düşük (5400 rpm) (msi oyun laptoplarının 7200 rpm)
    Optik sürücüsü yok (Bence gereksiz ama olsun yazalım)
    Kasası parmak izi bakıyor

Resimler :

Lenovo Y510P SLI İnceleme

Oyun Performansları : Eklemeye devam edeceğim

1. League of Legends : En yüksek ayarlarda 60 fps sabit kaldı(anti alising ayarının altındaki ayarı :D kapatınca 100-200 fps arası gidip geliyor).Bu arada pingde sorun yok çok rahat 50-60 dolaylarında geziyor, wifi iyi yani Nadiren 55 fpsye düştüğünü gördüm.Isı hissetmedim bile, sadece dışarı sıcak hava üflüyordu.Çok güzel bir oyun deneyimi yaşattı.Eski bilgisayarda ne oynamışım bilmiyorum.
    41 Dakika lol oynadım sıcaklık değerleri bunlar.

2. Skyrim : Ultra ayarlarda 2 saat oynadım.Kasma olmadı.Fan sesi oyunun sesini kapatınca doğal olarak duyuluyor.Çok güzel sıcak hava üflüyor üşüyünce elinizi ısıtabilirsiniz o derece :).Sabit olarak 60 fpslerde arada 40-50 oluyor.

Sıcaklık değerleri bunlar.

Gta 4 : 1 saat oynadım en yüksek ayarlarda.Maksimum sıcaklıklar bunlar.Oyun problemli bayağı sanırım 2 saat açmaya çalıştım.

Battlefiled 4 : 2 Saat ultrada oynadım.30-60 Fps arası gezdi, kasma yaşamadım.Sıcaklıklar beni şaşırttı daha yüksek bekliyordum.
    Not : Oyun neden görünmüyor derseniz, hemen kapatıp çektim.Bilginize :)

Hitman Absolution : 2 buçuk saat ultra ayarlarda oynadım.Pek kasma olmadı, video programı 80-180 fps arası gösteriyordu doğru mu bilmiyorum.Sıcaklıklar normal.

kardeş bende yıl başında aldım vatandan 1-2 sorum olabilirmi ? :)

window 8 tertemiz mi geldi yoksa içinden bir kaç lenovo programı kurulu olarak mı geldi ?

bu pc de serial felan yok recovery cd side gelmedi naıl format atıcam bu pc ye :D ?

bide ben ilk kez laptop kullanıyorumda masam war sabit burda duruyor pc hep fişe takılı duruyor şarjı bi sıkıntı olurmu kapattıgımdada takılı duruyo ?

bende wfi sorunu var bi türlü baglanmıyo hata weriyo kendi pc me wifi baglanamıyorum bunu nasıl hallederim ?

• Herkese merhaba :) bende Lenovo Y510P kullanıcısıyım ve son derece memnunum diyebilirim ancak hoparlörden cızırtı geliyor donanımsal olduğunu düşünüyorum çünkü kulaklık taktığımda da cızırtı geliyor bir arkadaş paylaşmış gerçi o Y500 ama sorun aynı buyrun http://www.youtube.com/watch?v=0-oEBE47OxY yardımcı olabilirsenix çok mutlu olurum
  • Lenovo programlari yukluydu.Recovery at bosver su bilgisayarin soldaki tusuyla.serial yok.masanda kullan ama pcyi kapattikdan sonra hem fisi cek hem pcden cikar elektrik yazmasin.wifi sorunu varsa garantiye gonderin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clexa -- 12 Şubat 2014; 8:23:40 >
  • quote:

Lenovo programlari yukluydu.Recovery at bosver su bilgisayarin soldaki tusuyla.serial yok.masanda kullan ama pcyi kapattikdan sonra hem fisi cek hem pcden cikar elektrik yazmasin.wifi sorunu varsa garantiye gonderin

sen nerden girerek wifi agına baglanıyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali442dark

quote:

Lenovo programlari yukluydu.Recovery at bosver su bilgisayarin soldaki tusuyla.serial yok.masanda kullan ama pcyi kapattikdan sonra hem fisi cek hem pcden cikar elektrik yazmasin.wifi sorunu varsa garantiye gonderin

nası yani hocam intelin wifi şeysini kullanıyorum.modemle 10 metre 2 duvar var aramda 5 çubuk sorunsuz çekiyor
  • quote:

quote:

quote:

nası yani hocam intelin wifi şeysini kullanıyorum.modemle 10 metre 2 duvar var aramda 5 çubuk sorunsuz çekiyor

ya ben masaüstünde hani sağ alt köşede ağ işareti warya mavi bir köşe cıkıyo sağdan orda wifi aç diyorm ağa tıklıyom ordan girmiyor o intelin wifi şeysine nerden baglanırım bulamadım onu nerden giriyon onun sayfasına

• quote:

quote:

quote:

quote:

ya ben masaüstünde hani sağ alt köşede ağ işareti warya mavi bir köşe cıkıyo sağdan orda wifi aç diyorm ağa tıklıyom ordan girmiyor o intelin wifi şeysine nerden baglanırım bulamadım onu nerden giriyon onun sayfasına

Anlayamadim sorununuzu pek driver yuku degildir bir bakin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anlayamadim sorununuzu pek driver yuku degildir bir bakin

hacı o girdiğin yerin bi fotosunu çekip atarmsn buraya bi görsem lurmu

• Bios uptade i windows 8.1 e geçmeden kurup sonra windows 8.1 e mi yükseltmem gerekiyor
  • AltunıZade kullanıcısına yanıt
    Windows 8.1 e geçip yap.Ama tavsiye etmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.