Bilgisayarı yeni aldım her şeyini kontrol ettiğim halde böyle bir sorunla karşılaşmamıştım Ancak son zamanlar video izlerken ve oyun oynarken elektriksel bir cızırtıyla süregelen 2-3 saniyelik ses takılmaları yaşamaya başladım Bu durum şarjda da pilde de aynı Bütün ses ayarlarını denedim ancak sonuç aynı Bu durum çok fazla canımı sıkmaya başladı Sistem bilgilerim şöyle İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-7300HQ CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,9 GB) Windows 11 işletim sistemim 8 gb ekran kartı 4+4 |
Lenovo Y520-IKBN Cızırtılı Ses Sorunu
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hoparlör de patlak mı var?
-
kulaklıkta da aynı sorunu yaşıyorum
-
Sürücü çakışması olabilir mi? Youtube den izlerken değilde, normal video ya da müzik dinlerken cızırtı geliyor mu?
-
oyun oynarken de aynı sorunu yaşıyorum sürücüleri kaldırdım orijinal sürücülere döndüm sonuç yine aynı
-
Sürücüleri windows dan otomatik mi yükledin? Lenovo nın sitesinden indir. Sonra aygıt yöneticisinden ses sürücüsünü kaldır, bilgisayarı yeniden başlat. İndirdiğin driver dosyasını seçerek yükleyip tekrar yeniden başlat, bir değişim var mı bak.
-
Ses denetimden
Hoparlör
Geliştirmeler
Tüm ses efektlerini engelle tıkla
Gelişmiş tıkla
16 bit 44100 cd kalitesini seç
Uygulamaların bu aygıtın öncelikli denetimi ele almasına izin ver işareti kaldır
Uygula
Tamam
-
Sorunum bu videoyu izleyince daha iyi anlarsınız bunu hem kulaklıkta hem de hoparlörde yaşıyorum
-
Video da takılma gördüm. Kamerayı oynattığınız için net anlaşılmıyor. Ekran kartı dahili mi? Ekran kartı çipi zarar görmüş
olabilir. Ram leri ve ssd yi de test edip emin olun. Çip arızası gibi görünüyor.
-
Oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum ama bu ses çok fazla sorun yapıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yetkili servise gitmen en mantıklısı gibi
-
Ekran kartı çipini nasıl test edebilirim
Sen edemezsin. Servis yapar.
-
İstanbul Avrupa yakası bildiğiniz Lenovo servisi var mı
Lenovo’nun tüketici ürünlerinde tek yetkili servisi iletişim bilgileri aşağıda yer alan BDH’tır.
Adres: Bağlarbaşı, Cemal Bey Cd. no:110, 34394 Maltepe/İstanbul
Telefon: 0212 912 01 34
-
Cihazı hiç düşürdün mü veya klavyenin olduğu kısım darbe aldı mı? Cihaz pahalı inşallah donanımsal birşey çıkmaz.
-
Yok hiç öyle bir şey olmadı
Bunun işletim sistemi ile ilgili olma olasılığı var mıdır? Windows 11 de bu tarz sorunlar olabilir mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- iets gt600
- rtx 4050 vs 4060
- rtx 4070 laptop alınır mı
- 4060 laptop önerisi
- monster klavye çalışmıyor
- hx işlemci nedir
- sıvı soğutmalı laptop
- en iyi laptop çantaları
- freedos bilgisayara windows 11 kurma
- amd radeon 780m
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X