bu iki notebook'tan hangisini önerirsiniz. bu konuda gerçekten bilgisizim. benzer fiyatta başka öneriniz varsa da yazabilirsiniz
Özellik bakımından Lenovo Y570 daha iyi Asus'dan. Asus'un tek artısı Full hd olması diyebiliriz, filmlerde işe yarar oyunlarda işe yaramaz. Bu ikisi arasında Lenovo Y570 derim.
quote:
Orijinalden alıntı: 35turka
Özellik bakımından Lenovo Y570 daha iyi Asus'dan. Asus'un tek artısı Full hd olması diyebiliriz, filmlerde işe yarar oyunlarda işe yaramaz. Bu ikisi arasında Lenovo Y570 derim.
performans lenovo diyorsanız lenovo daha mantıklı. tasarım olarak da daha çok hoşuma gitti peki ısınma problemi var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: arshavin
performans lenovo diyorsanız lenovo daha mantıklı. tasarım olarak da daha çok hoşuma gitti peki ısınma problemi var mı?
Bundan önce 3 Toshiba (1 tanesi X200 oyun serisi olmak uzere) kullanmış biri olarak şunu söylemeliyim ki bu laptop ISINMIYOR. Ben Toshiba X200 de elimi klavyenin ustune zor koydugumu biliyorum. Gerci 4 yılllık bilgisayar hala taş gibi çalışıyor maşallah ama lenovo bunların yanında hem cok sessiz hem de cok soguk. Dun 1-2 saat DiRT 3 oynadım ve gördüğüm max sıcaklık 64-65 derece idi. Bilgisayar boşta iken ise 41-42 derecede dolaşıyor İzmir'in bu sıcak yaz aylarında. Kışın daha da serin olacağından eminim.
ekran kartı hangisinde daha iyi peki?
quote:
Orijinalden alıntı: arshavin
ekran kartı hangisinde daha iyi peki?
Tabiki Lenovo'nun ekran kartı Asus'a göre daha iyi, arada bariz bir performans farkı var
Tabiki Lenovo'nun ekran kartı Asus'a göre daha iyi, arada bariz bir performans farkı var
Alıntıları Göster
peki lenovo'nun hard diski kaç rpm? göremedim özelliklerde
quote:
Orijinalden alıntı: FinalFrontier
peki lenovo'nun hard diski kaç rpm? göremedim özelliklerde
Alıntıları Göster
5400
quote:
Orijinalden alıntı: carpediem89
5400
Alıntıları Göster
lenovonun izlediğim videolarında ekran titremesi (esneklikten dolayı) biraz kafamı kurcaladı açıkçası çünkü ekran acayip dayanıksız duruyor :/ Bazı arkadaşlar mnteşe problemi vs demiş bu y560 la ilgili bir durum y570 de aynı tasarım menteşe kullanmışlar ama aynı malzememi onu bilemiyorum. Çok tepki almışlarsa bu konuda düzeltme yapmış olabileceklerini düşünüyorum ki bu kadar esnek bi ekranın menteşesininde kırılabileceği kafama yatmıyor.(Elimle tutmadım denemedim ama videodan gördüğüm kadarıyla konuşuyorum.)
Asus'da böyle bi esneme vs varmı acaba ne kadar dayanıklı malzeme kalitesi kullanan biri varmı söyleyebilicek ? Birde sizce gt555m yerine gt550m i tercih eteye değermi bu laptop ??
quote:
Orijinalden alıntı: LoNGBoLT
lenovonun izlediğim videolarında ekran titremesi (esneklikten dolayı) biraz kafamı kurcaladı açıkçası çünkü ekran acayip dayanıksız duruyor :/ Bazı arkadaşlar mnteşe problemi vs demiş bu y560 la ilgili bir durum y570 de aynı tasarım menteşe kullanmışlar ama aynı malzememi onu bilemiyorum. Çok tepki almışlarsa bu konuda düzeltme yapmış olabileceklerini düşünüyorum ki bu kadar esnek bi ekranın menteşesininde kırılabileceği kafama yatmıyor.(Elimle tutmadım denemedim ama videodan gördüğüm kadarıyla konuşuyorum.)
Asus'da böyle bi esneme vs varmı acaba ne kadar dayanıklı malzeme kalitesi kullanan biri varmı söyleyebilicek ? Birde sizce gt555m yerine gt550m i tercih eteye değermi bu laptop ??
Bende daha demin bir kaç konuya amazonun sitesine verdim de ...
neyse boşver aka yapmıtım zaten
quote:
Orijinalden alıntı: VuslatTunc
:) bende yeniyim forumda bi hatamı yaptık diye düşündüm:) O siteden sipariş verebiliyomuz acaba, bi fikrin varmı
quote:
Orijinalden alıntı: emrex42
quote:
:) bende yeniyim forumda bi hatamı yaptık diye düşündüm:) O siteden sipariş verebiliyomuz acaba, bi fikrin varmı
Az önce öğrendim malesef hayır
quote:
Orijinalden alıntı: emfore
quote:
Alıntıları Göster
O siteden sipariş veremezsin. Amazon'un kendisi göndermez yani. Sitedeki bireysel satıcılar gönderirler ama %20 gümrüktü, nakliyattı derken başına bela alabilirsin.
İki bilgisayar arasında bariz fark falan yok. Full HD herkese göre değil. Kimisi 15,6 inçte uygun bulmuyor, kimisi için daha geniş çalışma alanı sunduğu için avanatajlı geliyor.
GT 555M ile GT 550M arasındaki fark da çok az. Dikkat değecek tek fark Full HD muhabbeti. Bu da tamamen ihtiyacınla alakalı. Ben olsam HP DV6-6020et ya da st alırım. İkisinden de ucuz ve ekran kartı az da olsa daha iyi ikisine oranla. Gerçi HP 200 lira geri ödeme yapıyordu ama o kampanya bitti sanırım. Ona da bakmak lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Ersin Özbükey
O siteden sipariş veremezsin. Amazon'un kendisi göndermez yani. Sitedeki bireysel satıcılar gönderirler ama %20 gümrüktü, nakliyattı derken başına bela alabilirsin.
İki bilgisayar arasında bariz fark falan yok. Full HD herkese göre değil. Kimisi 15,6 inçte uygun bulmuyor, kimisi için daha geniş çalışma alanı sunduğu için avanatajlı geliyor.
GT 555M ile GT 550M arasındaki fark da çok az. Dikkat değecek tek fark Full HD muhabbeti. Bu da tamamen ihtiyacınla alakalı. Ben olsam HP DV6-6020et ya da st alırım. İkisinden de ucuz ve ekran kartı az da olsa daha iyi ikisine oranla. Gerçi HP 200 lira geri ödeme yapıyordu ama o kampanya bitti sanırım. Ona da bakmak lazım.
Alıntıları Göster
Amozon hangi ülkede peki? Belki bi tanıdık dek gelir :)
quote:
Orijinalden alıntı: emfore
Amozon hangi ülkede peki? Belki bi tanıdık dek gelir :)
Alıntıları Göster
lenovo y560 aldım , herkeste bulunan bir sorun olan ekrandaki görüntü esnasında bıos guncellemesı olsa dahi kıpırdama seklinde pixellerinde bı sorun var bu yuzden soğudum lenovo'dan üstüne bırde sımdı gene herkeste yavaş yavaş ortaya cıkan menteşe sorunu var. sol menteşe durduk yere kırılıyomu bozuluyormu ne. artık bedava mal verseler gene almam lenovo. he üründen memnun muyum ?evet. ama tüketiciyi kazıklamaya kalkan şerefsiz firmadan hayır gelmez bugün bunu yapan yarın neler yapmaz.
asus bu yuzden .. unutmadan full hd olması oyunlarda kasma vb seyler yaptırabılıyormuş. ama genede asustan şaşma derim.