Şimdi Ara

Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
8
Favori
20.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihaz her açıdan çok dengeli; fiziksel ve donanımsal özellikleri açısından kesinlikle Macbook air'e rakip olabilecek türden. Gayet şık ve donanımları çok iyi, Windows platformuna özellikle ihtiyacı olanlar için çok iyi bir seçim. Fiyatı haliyle biraz yüksek, şu günlerde belli başlı teknoloji sitelerinde en uygun 3700-3800 TL civarında alınabiliyor.
    Ancak ben dün hepsiburada da kampanyayı görünce tereddüt etmeden sipariş ettim,

3700 fiyatı vardı;

-%10 anında indirim kampanyası
    - 100 TL World Puan
    - 150 TL Hepsiburada hediye çeki

bayram kampanyasını görünce hemen sipariş ettim. Değerlendirmek isteyen olursa yarın (15/09/2016) son gün.

Kabaca bi hesapla;

İndirimli 3329 TL - 100 TL Worldpuan - 150 TL Hediye Çeki = 3079 TL ye gelmiş oldu... Yalnız Hepsiburada nın hediye çeklerinin harcama şartları biraz kısıtlı ve kurnazca olduğundan 150 TL yi pek indirim gibi değerlendirmemek lazım, Çekleri 75 + 75 şeklinde 300 TL üzeri siparişlerde çok sonra ve ayrı ayrı harcayabiliyorsunuz ki bence tüketiciyi yanıltacak kadar kısıtlı şartlara sahip, yani tam anlamıyla hediye çeki değil bana göre... Bu yüzden 3229 TL ye aldım diye düşünebiliriz. Bu arada bu fiyat 9 taksit fiyatı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 14 Eylül 2016; 16:15:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

Cihaz her açıdan çok dengeli; fiziksel ve donanımsal özellikleri açısından kesinlikle Macbook air'e rakip olabilecek türden. Gayet şık ve donanımları çok iyi, Windows platformuna özellikle ihtiyacı olanlar için çok iyi bir seçim. Fiyatı haliyle biraz yüksek, şu günlerde belli başlı teknoloji sitelerinde en uygun 3700-3800 TL civarında alınabiliyor.

3700 fiyatı vardı;

- 100 TL World Puan

bayram kampanyasını görünce hemen sipariş ettim. Değerlendirmek isteyen olursa yarın (15/09/2016) son gün.

Kabaca bi hesapla;

İndirimli 3329 TL - 100 TL Worldpuan - 150 TL Hediye Çeki = 3079 TL ye gelmiş oldu... Yalnız Hepsiburada nın hediye çeklerinin harcama şartları biraz kısıtlı ve kurnazca olduğundan 150 TL yi pek indirim gibi değerlendirmemek lazım, Çekleri 75 + 75 şeklinde 300 TL üzeri siparişlerde çok sonra ve ayrı ayrı harcayabiliyorsunuz ki bence tüketiciyi yanıltacak kadar kısıtlı şartlara sahip, yani tam anlamıyla hediye çeki değil bana göre... Bu yüzden 3229 TL ye aldım diye düşünebiliriz. Bu arada bu fiyat 9 taksit fiyatı...

Ben de bu kampanyadan yararlanacaktım ama geç kaldım. Sağlık olsun. Bir şey diyeceğim, bu laptopu 4k tvye bağlasak masa üstünü 4k yapabiliyor muyuz? Yani hdmi cikisindan 4k alınabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: remilyan

quote:

Orijinalden alıntı: Cronic

quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

Cihaz her açıdan çok dengeli; fiziksel ve donanımsal özellikleri açısından kesinlikle Macbook air'e rakip olabilecek türden. Gayet şık ve donanımları çok iyi, Windows platformuna özellikle ihtiyacı olanlar için çok iyi bir seçim. Fiyatı haliyle biraz yüksek, şu günlerde belli başlı teknoloji sitelerinde en uygun 3700-3800 TL civarında alınabiliyor.

3700 fiyatı vardı;

- 100 TL World Puan

Kabaca bi hesapla;

Ben de bu kampanyadan yararlanacaktım ama geç kaldım. Sağlık olsun. Bir şey diyeceğim, bu laptopu 4k tvye bağlasak masa üstünü 4k yapabiliyor muyuz? Yani hdmi cikisindan 4k alınabiliyor mu?

ben denedim. evde 4k tv var LG'nin. bağladım. cs go açtım. 5 dk sonra pc hata verdi windows beklenmeyen bir problemle karşılaştı dedi ve pc kendini kapatıp açtı. tekrar bağladım tekrar cs go açtım bu sefer 15-20 dakika kadar bağlı kaldım. herhangi bir hata vermedi. fakat komutlar geç gittiği için oyunu oynayamadım mesela mouse'u hareket ettiriyorum yarım saniye falan geç işlediği için oynanışı engelliyor. fps de de düşüklük oluyor tvye bağlayınca. tvdende olabilir kablonun kötü oluşundan da bilemiyorum. oyun oynamak için pek kullanışlı olmadı ama film izlemek için olabilir belki. ama dediğim gibi hertürlü görüntünün hareketliliğinde bir fps düşüşü olduğu için 2k tvde falan denemek lazım bence. bizdeki 49 inch 4k LG model.

Benim asıl merakım 75 hertz 1ms özellikli bir pc monitörüne bağladığımda acaba performans alabilirmiyim? oyunlarda falan 14inch ekran yetmiyor çünkü. harici monitör kullanmayı düşünüyorum.

Cevap için teşekkürler, fakat merak ettiğim husus oyun değil de film için. Yani 4k bir video hdmi ile 4k tvye aktarılabiliyor mu? Masaüstü çözünürlüğü max ne oluyo tv de? tşk.

• remilyan kullanıcısına yanıt
    Pil dolarken cihazın üst kısmı normalden fazla ısınıyor bu nedenle (sizin de tarif ettiğiniz gibi) Fan dönüş hızı artıyor. Cihaz boştayken veya chrome çakışırken ( cpu kullanımı %6-7 ve ram kullanımı %25-29 oluyor genelde) cihaz 40 derecelerde geziniyor.

Fan sesinin bios güncellemesinden başka çözümü görünmüyor şuan ve lenovo konuya pek de ilgili görünmüyor.
    Cihaz pildeyken işlemci performansını düşürürseniz (örneğin %50) chrome açıkken Fan kolay kolay çalışmıyor. Ancak prize takılı durumdayken sürekli en yavaş dönüş hızında Fan çalışıyor. Hiçbir program açık olmasa da çalışıyor. Güç ayarlarını güç tasarrufu yapsanız da çalışıyor. Bu tamamen yazılımsal bir ayarlama ve (pil dolarken oluşan ısıyı azaltmak için sanırım) saçmalık.

Linkini verdiğiniz site lenovonun resmi forumu ve ben de takip ediyorum. Şimdilik bir çözüm bulunamadı ama Fan sorunu sadece Türkiye'ye özgü değil. İ5 işlemcili versiyonlarda da aynı sorunvar. Çoğu kullanıcı bunu kafaya takmayabilir ben de sizin gibi takıldım bu duruma. Bir gelişme olursa burada da paylaşacağım. Onun dışında cihazdan memnunum bunu almasam şunu alırdım yerine aynı paraya diyebileceğim bir cihaz göremedim/yok şimdilik. HP spectra var belki ama onun da harici ekran kartı yok malesef.

• Kaçırdık hepsiburadaki kampanyayı. LAnet olsun bimeksten macbook alıcam diye vazgeçmiştim. O da elimde patladı bu da :(

Şu an bu ürün için en iyi fırsat hala hepsiburada mı ? 3700 lira civarı bir fiyatı var ?

Yoksa yoga 900 ü bimeksten 4700 tl ye alıp %10 indirim artı %10 bi para alarak yaklaşık 3900 e falan almak mı daha mantıklı ?
  • Yoga 710 için orjinal kılıf/çanta önerisi olan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Aslında yabancı forumda önerilen çözüm ayarları değiştirerek fanın çalışmasını geciktirecek nitelikte. ACPI Driver interface indirilip kurulamıyor. Orada belki Fan başlangıç sıcaklığı ve dönüş hızı ayarlanabilirdi. Ancak Driver kurulamıyor malesef.

Güç yönetiminin altında ileri düzey ayarlar var orada soğutma ilkesi için 2 seçenek var. Pasif yaparsanız performans düşürülerek Fan mümkün olduğunca geç çalıştırılır. Aktif yaparsanız performans düşürülmez ve Fan çalıştırılarak aktif soğutma yapılır.

Sürekli ısınması bir elektronik cihazın en büyük düşmanıdır sizin de bildiğiniz gibi. Bu nedenle ara vererek devam edin oyuna soğutucu oldukça işe yarayacaktır.

• bowfinger B kullanıcısına yanıt
    Yoga 900 için o fiyatın fazla olduğunu düşünüyorum. Harici ekran kartı gerekmiyorsa lenovo almayın mac alın. 710 için de 3300 -3600 arası mutlaka kampanya olacaktır yine aceleniz yoksa biraz bekleyin.

• Katılıyorum, ilaveten windows platform ihtiyacı ve tablet kullanımı yoga 710 u fiyatıyla macbook air den daha öne çıkarıyor. Umarım uzun vadede macbook kadar stabil ve uzun ömürlü bir cihaz olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende lenovo yoga 710 aldım geçen hafta genel olarak çok şık kullanışlı ve müzik yapmak için gereksinimlerimi karşılıyor.

Tek merakım geçen eşim candy crush oynadı 3 - 3,5 saatte şarjı bitti ama pil tasarrufunda değildi normalmidir?

• BREATH kullanıcısına yanıt
    İnternet gezintisi için öngörülen pil süresi yaklaşık 7 saattır. Cihazın ekranı max. 300 nit aydınlanıyor, bu ölçüm %50 (150 nit) ekran parlaklığında yapıldı. Yani ekran parlaklığınınız %50 den fazlaysa ve güç tasarrufu kapalıysa 3-3,5 saat normaldir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

• Peki birşey daha sorsam usb girişlerini meşgul etmemek için bluetooth mouse almayı düşünüyorum.bluetooth un sürekli açık olması yarıya düşürürmü çalışma süresini yani wifi mouse almak çok daha mantıklı dermisin ?

• Yarıya düşürmese de mutlaka azaltacaktır süreyi. Usb hub veya wifi mause daha mantıklı olur bence de.

• Arkadaşlar vatan da bu gece kampanyada 3400 e düştü fiyat. Aylardır takipteydim ve kaptım. Umarım bir hata yapmamışımdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Memnun kalacaksınız. Fiyat da çok iyi olmuş.
  • Cihazı 3-5 gündür kullanıyorum, gayet şık, hızlı, kullanışlı ancak dendiği gibi (kullanıma göre ara ara çalışan) bir fan sesi mevcut, işin açığı ses seviyesi cihaza yakışmıyor ancak performanslı uygulamalar çalıştırmadığınız sürece ya tamamen susuyor yada çok azalıyor. Hatta bu durum cihazın şarj tamamlanmışken yada fişten çekili iken neredeyse hiç çalışmıyor denecek kadar azalıyor. İşlemcinin hızlı olmasının bir yan etkisi olarak düşünüyorum. Ancak bu problem bence cihazı tercih etmeye mani olacak düzeyde değil. 3-5 günlük kullanıcısı olarak cihazı rahatlıkla satın alınabilir şeklinde refere edebilirim.

Bu arada cihazın 3. gününde tüm güncellemeleri yaptım, bazı sistem driver larının (sistem güç kullanımı, ekran kartı, ses, anakart v.s. gibi) güncellemeleri de mevcuttu, bu güncellemeler sonrası fan yüksek devirde çalışmayı neredeyse kesti, tabiki grafik gerektiren oyun oynamadığımı belirtmeliyim. Muhtemelen grafik gerektiren bir oyun esnasında yine devreye girecektir ki bence çok rahatsızlık verecek bir durum değil. Yeterki gece sessizliğinde nette gezinirken, pc den kitap okurken, ofis uygulamalarında çalışırken uzun uzun çalışmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 22 Eylül 2016; 1:37:52 >

• Sonunda fanın sürekli çalışmasını önleyecek bir çözüm bulundu, elbette çözümü sunan Lenovo değil. Yabancı forumlarda sunulan çözümü kendi bilgisayarımda denedim ve işe yarıyor. Bunları yazarken fan sesi duymamak garip geliyor

Çözümü İngilizce olarak okumak için;

Çözümü Türkçe okumak isteyenler ile devam edelim.

Notebook fancontrol v.1.4.2 yazılımını kullanarak 50 °C'ye kadar fan sessiz kalacak şekilde bir çözüm sunuluyor. Yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Ayrıca aynı linkten güncel bilgisayarlar için oluşturulan config dosyalarına ulaşabilirsiniz.

1- yazılımı kurduktan sonra program files klasörünün içerisinden Notebook fan conrol/Configs klasörünün içerisindeki xml uzantılı dosyalardan birini kopyalayarak ismini Lenovo Yoga 710.xml olarak değiştirin.
    2- Yazılımı çalıştırın ve az önce ismini değiştirdiğiniz xml dosyasını (Lenovo Yoga 710.xml) yükleyin. Bu aşamada fan control servisinin pasif (disable) durumunda olması gerekiyor
    3- Edit butonuna basın ve "Fan configuration" ve "register configuration" sekmelerinin altındaki bütün bilgileri silin.
    4- Fan configuration sekmesine tıklayın ve "new" butonuna basaarak aşağıda görülen değerleri girin
     Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

5- Eşik sıcaklık değerlerini daha farklı ayarlayabilirsiniz. Son olarak kaydedip çıkmanız gerekiyor.

Bundan sonra her şey otomatik olarak yürütülüyor. isterseniz yazılımı silerek eski duruma geri dönebilirsiniz. Mevcut durumda 36 °C'de fanların çalıştığını hatırlatarak bitiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geomatik_ -- 27 Eylül 2016; 22:44:41 >

• Geomatik_ kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. Denedim program çalışıyor ancak benim korkum bu tip yazılımlarda yanlış bir ayar yapsak ve farkında olmasak ısınma sonucu bileşenlere zarar verebiliriz. Sürekli kulağımız fanda olacak, niye çalıştı niye çalışmadı şeklinde. Bu da zamanla takıntı haline gelirse sıkıntı.

• Valla bende böyle bi ses ve fan çalışma olayı pek olmuyor. Ancak eşim candy crush oynadığında ve ben müzik programı çalıştırdığımda fan 5 çalışıyor ama oda beni rahatsız etmiyor.

Rica ederim. Benim cihazdan da bukadar ses gelmiyor. Ve evet tarif ettiğinizgibi farklı bir Fan sesi var. Cihaz belliki çok sıcak ve fan max. Hızda soğuttuğundan çıkıyor belki de bu ses.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.