Şimdi Ara

Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
205
Cevap
8
Favori
20.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Lenovo Yoga 710 14" bilgisayar kullanan ya da bir şekilde incelemiş olan varsa izlenimlerini yazabilir mi? İnternette hakkında pek yorum yok. Kağıt üzerinde güzel görünüyor.

www.vatanbilgisayar.com
    Lenovo 80TY002QTX yoga 710 core i7 notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, lenovo yoga 710 en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da. Hemen satın al.
    http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga-710-core-i7-6500u-2-5ghz-8gb-256gb-ssd-14-2gb-w10-notebook.html

• Henüz çok yeni bu seri o yüzden inceleme bulamamanız normal internette..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ki-ok

Henüz çok yeni bu seri o yüzden inceleme bulamamanız normal internette..
    Yoga 710 birkaç gündür kullanıyorum. Daha önce yoga 13 kullandığım için Yoga modelini iyi biliyorum.

Yoga 710 yoga 700 modelinin güncellenmiş hali.

Metal kasa, iyi işçilik, oldukça ince sayılır. i7 6500u işlemci ve 940mx harici ekran kartıyla iyi performans sunuyor. 8gb ram ve 256gb ssd mevcut. Full HD ekran.

Ben yoga 900 ile 710 arasında epey bocaladım tercih yapmak için. Yoga 900 modelinin yeni sürümünde i7 6560u işlemci kullanılmış ve bu işlemci iris 540 grafik desteği sunuyor. Yoga 900 daha ince ve daha hafif. Yine 8gb bellek ve 256gb pcie ssd mevcut.

710 un avantajları (900 modeline göre):
    1. daha hızlı grafik işlemcisi (940mx)
    2. biraz daha büyük ekran (14")
    3. 1200TL civarı fiyat avantajı
    4. güçlendirilmiş anten ile daha güçlü kablosuz ağ bağlantısı.
    5. ddr4 bellek.

900 ün avantajları (710 modeline göre)
    1. daha ince ve hafif, taşıması kolay, daha estetik duruyor.
    2. pci-e ssd daha hızlı disk performansı sunuyor.
    3. 3800x1200 ekran çözünürlüğü (bunun avantaj olup olmadığı tartışılır).
    4. ilave portlar (usb2 ve usb-c portu).

ben açıkçası 1200tl daha fazla vermek istemedim çünkü sadece biraz daha ince ve hafif olması dışında 900 modelinin hiçbir artısı yok. yüksek çözünürlük ise windows 10 için bazen avantaj yerine dezavantaj olabiliyor.

Eski yoga 13 modelinin yerine aldığım 710 modelinden gayet memnunum. Zaten fiyat/performans/özellik açısından bakıldığında pek rakibi yok denilebilir.

• truwan T kullanıcısına yanıt
    Pil performansı nasıl hocam? Ben kampüste kütüphanede çalışırken kabloya mahkum olmayacağım sessiz, hafif bir dizüstü bilgisayar arıyordum. Fiyatı ve özellikleri itibariyle 710 oldukça iyi gözüküyor. Ancak pil performansı konusunda tam olarak net bir şey bulamadım. MobileTechReview kanalındaki incelemeci 700'ün 900'den %40 daha az pile sahip oldugunu söylemişti. 710'da da aşırı bir değişiklik bekleyemeyiz hallice.

Sizin deneyimleriniz nasıl? Kablosuz çalışırken, internette gezinirken ne kadar pil süresi sağlıyor? Örneğin şarja bağlı değilken internet üzerinden film veya dizi yada uzun süreli video izlerken fan sesi nasıl, pil süresi tatmin edici mi? Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bir de son olarak sormak istediğim soru, ön yüklü olarak çok uygulama geliyor mu? Yoksa temiz bir deneyim mi var? İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohan -- 4 Temmuz 2016; 22:36:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohan

Pil performansı nasıl hocam? Ben kampüste kütüphanede çalışırken kabloya mahkum olmayacağım sessiz, hafif bir dizüstü bilgisayar arıyordum. Fiyatı ve özellikleri itibariyle 710 oldukça iyi gözüküyor. Ancak pil performansı konusunda tam olarak net bir şey bulamadım. MobileTechReview kanalındaki incelemeci 700'ün 900'den %40 daha az pile sahip oldugunu söylemişti. 710'da da aşırı bir değişiklik bekleyemeyiz hallice.

Sizin deneyimleriniz nasıl? Kablosuz çalışırken, internette gezinirken ne kadar pil süresi sağlıyor? Örneğin şarja bağlı değilken internet üzerinden film veya dizi yada uzun süreli video izlerken fan sesi nasıl, pil süresi tatmin edici mi? Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bir de son olarak sormak istediğim soru, ön yüklü olarak çok uygulama geliyor mu? Yoksa temiz bir deneyim mi var? İyi akşamlar.
    Oyun fazla deneme imkanım olmadı. Fallout 4 oyjadım sadece.

Nividia geforce 940mx kartının gücüne notebookcheck.com adresinden bakılabilir. Orada birçok oyun için sonuçlar var.

Fallout 4 düşük ayarlarda gayet güzel oynanabilir durumda. Gta5 de düşük veya orta ayarlarda rahat oynanabilir. Ben GTA5 i geforce 525m ile oynamıştım, 940mx gayet rahat oynatması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: truwan

Oyun fazla deneme imkanım olmadı. Fallout 4 oyjadım sadece.

Nividia geforce 940mx kartının gücüne notebookcheck.com adresinden bakılabilir. Orada birçok oyun için sonuçlar var.

Fallout 4 düşük ayarlarda gayet güzel oynanabilir durumda. Gta5 de düşük veya orta ayarlarda rahat oynanabilir. Ben GTA5 i geforce 525m ile oynamıştım, 940mx gayet rahat oynatması gerekir.

Alıntıları Göster
    Önyüklü olarak gereksiz bir mcafee ve ofis 365 denemesi geliyor. İkisi de kolayca kaldırılıyor.

Bunların dışında lenovonun bazı uygulamaları var (toplam 5 veya altı tanesi. İşe yarar bişi yok diyebilirim, hepsi kaldırılabilir.

Klavyede sağ Shift tuşu çok sağa konmuş, alışması zaman alacak galiba. Bu tuşun yerini ayarlayamamışlar resmen, on parmak yazanlar için ulaşılması nerdeyse imkansız.

Klavye ışıklandırılmalı (3 seviyesi var : kapalı, az ışıklı, çok ışıklı). Klayye tuşları yumuşak ve sessiz. İyi bir yazma deneyimi sunuyor.

Pil ömrü gayet başarılı, 700 serisinden iyi. Normal (ligth kullanımda) 8 saat ömür biçiliyor. 7 saat kesintisiz video oynatma yapıyor. Yani günü rahat çıkarır gibi. Yoga 900e göre biraz az ama kesinlikle 700 serisinden iyi.

256gb disk iki parça. 25gb bölümü D sürücüsü yapılmış, içinde uygulama kurulumları ve sürücüler var. Geri kalan alan C sürücüsü yapılmış.

OneKeyRecovery güzel bir özellik lenovo yogalarda.

Şarz aleti tek parça ve biraz kaba.

• YouTube
    Lenovo Yoga 710 ön inceleme
    https://youtu.be/NlQxd6Aayy4

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: obi1

YouTube
    Lenovo Yoga 710 ön inceleme
    https://youtu.be/NlQxd6Aayy4
    Bu cihazı almaya kafayı koydum. Oldukça performanslı gözüküyor. Kod yazmak için Lenovo klavye dizaynı süper. Umarım buda öyledir. Acaba kullanan arkadaşlar cevaplayabilir mi sorularımı 1-Cihaz çok ısınıyor mu ? 2-Taşıması kolay mı ? Çok ağır değil gibi ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: atabrkk

Bu cihazı almaya kafayı koydum. Oldukça performanslı gözüküyor. Kod yazmak için Lenovo klavye dizaynı süper. Umarım buda öyledir. Acaba kullanan arkadaşlar cevaplayabilir mi sorularımı 1-Cihaz çok ısınıyor mu ? 2-Taşıması kolay mı ? Çok ağır değil gibi ama.

Isınma sözkonusu bile değil. Ağırlık 1.55kg. Kullanıyorsanız sağ shift tuşunun yeri sorunlu klavyede,
  • quote:

Cihazı 15 gündür kullanıyorum. Her cihazın ısındığı kadar ısınıyor rahatsız edici bir ısınma söz konusu değil. Cihaz çok hızlı, klavye tok. Bastırınca çökme vb olmuyor. Cihaz pil performansını artırmak için ayarlanmış geliyor. Bu ayarları koruyarak pil 8 saat WiFi ile görürüsünüz. Ancak karışık kullanımda 6 saat görüyorum %50 parlaklık ve WiFi açık. Yabancı forumlarda da okuduğum ve benim de henüz çözemediğim fan çalışma konusu var. Win10 ile başlayan ve fanın sürekli çalışması durumu var. Bios ile Fan ayarı yapılamıyor henüz lenovo yeni bir bios yayınlarda düzelecektir. Fan sesli olmasa da sürekli çalışma eğiliminde, özellikle de prize takılı olduğunda. Güç ayarlarından soğutma ilkesini edilgen yaptım ama yine de devam ediyor. Tabi normal internet gezintisi yaparken işlemci %5 ve ram %27 kullanımdayken fanın çalışması garip geliyor. Ancak bu cihazın sorunlu olduğu anlamına gelmesin, yoga serisi ve X1 carbon kullanıcıları da bu durumdan muzdarip ve bir şekilde hallediliyor. Yakında bir bios güncellemesi ile halledileceğini düşünüyorum. Tpfancontroller diye ufak bir yazılım var ama pek işe yaramadı. Bu Konudan aşağıdaki linkte de bahsediliyor.

Cihazın ağırlığı yanlış lanse ediliyor koskoca vatan, mediamarkt ve Teknosa 1,9 kg yazıyorlar ama cihaz 1,55 kg ve gerçekten hafif. Sağdaki shift tuşu gerçekten de küçük alışmak Zaman alıyor. Kasa tamamen metal ve kaliteli.

Eleştirilecek konular: bu fiyattaki bir cihazın şarj aleti daha küçük ve şık olmalıydı, cihazın şarj bağlantı noktası klasik, MacBook gibi mıknatıslı olabilirdi. Ekran dokunmatik ve gerçekten de hassas ama biraz fazla parlıyor mat bir ekran koruyucu ile halledildiğini okudum.

Genel olarak memnunum, düşünenlere rahatlıkla tavsiye edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geomatik_ -- 8 Temmuz 2016; 12:17:27 >

• Geomatik_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ayrıntılı bilgi için teşekkürler. Şarj konusu iyi sayılır o zaman rahat bir günü çıkartır. Shift tuşu çok önemli değil alışılır. Fan herhalde yüksek ses yapıyor rahatsız ediyor. Düzeltilir umarım. Kasa aynen çok kalite gördüm yakından. Yarın bu cihazı alacağım bir aksilik olmazsa ancak ekrana koruyucu falan nereden bulabilirim bu cihaza ait onu düşünüyorum.
  • Oyun deneme fırsatım olmadı. Daha çok çizim yapmak amacıyla kullanacağım. Ancak grafik gereksinimi çok yüksek olmayan oyunlarda sorun çıkaracağını sanmıyorum.

• quote:

Hocam ayrıntılı bilgi için teşekkürler. Şarj konusu iyi sayılır o zaman rahat bir günü çıkartır. Shift tuşu çok önemli değil alışılır. Fan herhalde yüksek ses yapıyor rahatsız ediyor. Düzeltilir umarım. Kasa aynen çok kalite gördüm yakından. Yarın bu cihazı alacağım bir aksilik olmazsa ancak ekrana koruyucu falan nereden bulabilirim bu cihaza ait onu düşünüyorum.

Fan sesi rahatsız edecek boyutta değil ama elbette az da olsa ses geliyor, asıl konu hiç çalışmaması gerekirken çalışıyor ben bu nedenle kafaya taktım biraz :) Ekran koruyucuyu ben de henüz almadım. Ama evet Amazon'da var.

Batarya konusu çok net aslında grafik kartı ve işlemciyi yoracak birşey çalıştırırsanız süre düşecektir. %50 parlaklık ile WiFi açık 6 saat, emsallerinde geri kalır bir yanı olmadığını gösteriyor. Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

• Sağol hocam bakacağım.
  • quote:

Sağol hocam bakacağım.
    Merhaba.Bende bu ürünü ciddi şekilde almayı düşünüyorum,ama internette bazı ultrabookları inceleme fırsatım oldu youtube dan orada bazı ultrabookların klavyesine basınca kasadan da metal sesi geliyordu bu üründe öyle bir sorun var mı onu sormak istiyorum birde ben bu sene bilgisayar mühendisliği okumaya başlıcam bu ürün performans açısından beni tatmin eder mi he bide bazı forumlarda ultrabooklar dayanıksız oluyor diye okumuştum bu ürünün sağlamlığı açısından deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum. Teşşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmncn87

Merhaba.Bende bu ürünü ciddi şekilde almayı düşünüyorum,ama internette bazı ultrabookları inceleme fırsatım oldu youtube dan orada bazı ultrabookların klavyesine basınca kasadan da metal sesi geliyordu bu üründe öyle bir sorun var mı onu sormak istiyorum birde ben bu sene bilgisayar mühendisliği okumaya başlıcam bu ürün performans açısından beni tatmin eder mi he bide bazı forumlarda ultrabooklar dayanıksız oluyor diye okumuştum bu ürünün sağlamlığı açısından deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum. Teşşekkürler.

Sorduğunuz sorular çok net olmadığı için gelecek cevaplar da göreceli olacaktır. Yine de cevap vermeye çalışayım.

1- Klavye kısmından bastırınca ses gelmiyor ve genel olarak sağlam bir görünümü var.
    2- Performans açısından sizi tatmin edip etmeyeceği çalıştıracağınız yazılımla ilgili. Siz de biliyorsunuz ki U işlemciler mobilite olanakları açısından avantajlı ve bunun yanında kabul edilebilir bir performans sunuyorlar. Render almayacaksanız performansın tatmin edeceğini sanıyorum.
    3- Ultrabookların dayanıksız olması pek olası birşey değil, insanlar yıllardır sorunsuz kullanıyorlar.

• Çalıştıracagim program visal studio gibi programlar video ve photo editleri felan ben yetecegini düşünüyorum ama yine de bir kullanana sormak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmncn87

Çalıştıracagim program visal studio gibi programlar video ve photo editleri felan ben yetecegini düşünüyorum ama yine de bir kullanana sormak istedim.
    www.istanbulbilisim.com.tr
    Lenovo Yoga 700 80KD0050CF Gümüş Dokunmatik Ultrabook/Tablet (Teşhir Ürünü)
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-yoga-700-80kd0050cf-gumus-dokunmatik-ultrabook-tablet-fiyati,211750.html

ben aralarında bir fark göremedim ama 1000 tl gibi fark var , yoga 700'ün ekran kartı gt 940m , 710'un gt 940mx ve arada 1000 tl fark var neden acaba tasarım açısından da fark yok gibi internetten baktığım kadarıyla yoksa yoga 710 daha ince ve daha hafif mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmncn87 -- 15 Temmuz 2016; 16:39:11 >

• osmncn87 O kullanıcısına yanıt
    Şurada daha ucuz ama ekran kartı gt 940m.

Bu paralara çıkacaksanız Macbook ve Dell XPS'ye de bakmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WestworId

Bu mesaj silindi.
    Bu bilgisayarın kullanıcı konusu yok mu? İncelemelere bakınca güzel duruyor, gidip mağazada inceledim önceki seri yogaların yanında (yoga 700, yoga 500) ekran kalitesi çok belirgin şekilde önde ve çerçeve kalınlığı da düşük, Dell XPS'i anımsatıyor. 14" ama 13.3" laptoplardan büyük değil bu sayede.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.