Bildirim
Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı? (9. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Fan için güncelleme gelmiş mi arkadaşlar şimdi durum nedir acaba? -
Bizim seriye şimdilik gelmedi, IKB serisi ( i5 işlemci dahili ekran kartlı model) güncellemeyi aldı ve Fan sorunun çözüldüğünü söylüyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Geomatik_
Bizim seriye şimdilik gelmedi, IKB serisi ( i5 işlemci dahili ekran kartlı model) güncellemeyi aldı ve Fan sorunun çözüldüğünü söylüyorlar.
Bizimkilere de gelmesi yakındır o zaman. -
Evet yakında yayınlarlar diye düşünüyorum.
Arkdaşlar selam;
1.Acaba yoga 710da mikrofon ile yazabilme özelliği varmıdır yani arama kutusuna örneğin bu konuya herhangi bi yere hep mikrofonla konuşarak yazma varmıdır?
2.ekranı tam tur arkaya çevirdiğimizde bile klavyeyi kullanabilme özelliği varmıdır?
Bilen varsa çok sevinirim bu bilgisayarı kullanıyorum ama bu bilgilere çok ihtiyacım var. -
Söylediğiniz konuları ben de merak ediyorum, birşey bulabilirsem yazacağım.
Sonunda bizim modellere (14-ISK)bios güncelleme yayınlamışlar. Umarım herkesin sorunu çözülmüştür.
http://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/downloads/ds112987
Merhabalar,
Bu cihazı yeni aldım. Karşılaştığım iki durumu paylaşmak istedim. Birincisi, cihazın kasası kapalı konumdayken, üst kasanın milimetrik ölçülerde alt kasının sağında olduğunu gördüm. Yani üst kasa sağa doğru kaymış durumda. Bu duruma, Lenovo "bunun bir tasarım olduğu" yanıtını verdi. İkincisi ise, cihaz 10 metreden daha uzak mesafede wifi sinyalini kaybediyor. Diğer bütün cihazlarım bu mesafenin ötesinde sinyali alıyorlarken, Yoga 710 maalesef alamıyor. Lenovo bu duruma henüz bir yanıt veremedi.
"Lenovo Companion" üzerinden güncellemeyi kontrol edebildiniz mi? bende çıkmıyor bios update..
manuel olarak indirip kurduysanız bir fark gördünüz mü fan sesi açısından?
edit: kendime cevap yazayım, bios güncellemesini manuel indirip kurdum. AC güçte fan eskiye göre daha sessiz çalışıyor, fanın sürekli çalışma eğilimi sona ermiş gibi. gerektiğinde hızlanıyor..
ancak anlamadığım "Lenovo Companion" da tüm güncellemeler gözükmüyor, web den girince çıkıyor tüm güncellemeler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -HKN- -- 28 Şubat 2017; 22:34:16 > -
Lenovo Companion üzerinden güncelleme görünmüyor henüz bende de. Açıkçası kendi bilgisayarıma kurmadım çünkü ihtiyaç hissetmedim (yaklaşık 6 aydır NBFC kullanıyorum gerçekten çok iyi çalışıyor. 45 dereceye kadar çıt çıkmıyor ve fan gerektiğinde çalışıyor). Ama kuranlar sizinle aynı fikirde,diğer taraftan sorunun tamamen çözülmediğini düşünenler de oldukça fazla. Yine belirgin olarak işe yaradığı görülüyor. -
-
@Geomatik_ @hakmel
quote:
Lenovo Companion üzerinden güncelleme görünmüyor henüz bende de. Açıkçası kendi bilgisayarıma kurmadım çünkü ihtiyaç hissetmedim (yaklaşık 6 aydır NBFC kullanıyorum gerçekten çok iyi çalışıyor. 45 dereceye kadar çıt çıkmıyor ve fan gerektiğinde çalışıyor). Ama kuranlar sizinle aynı fikirde,diğer taraftan sorunun tamamen çözülmediğini düşünenler de oldukça fazla. Yine belirgin olarak işe yaradığı görülüyor.
Üstteki mesajıma bakarmisiniz?
Merhaba, forumda iki tür Fan şikayeti okuduk şimdiye kadar. Bunlardan ilki arka planda fanın sürekli hafifçe çalışması ve işlemciye yük bindikçe Fan hızının artarak rahatsız etmesi. İkincisi ise fanın sanki içerden bir cisime sürtünerek çıkardığı, normal kabul edilemeyecek bir sesle rahatsız etmesi. İlk sorun nbfc veya bios güncellemesi ile tamamen ortadan kalkabiliyor/azaltılabiliyor. İkinci Fan sorunu mekanik bir arıza ve servisin işlem yapması gerekiyor. Malesef servise gönderip memnun kalmayanlar da okuduk.
Yazışmada(Mesajda) söz edilen çözüme gelirsek, yazılımsal Fan sorunu için çözüm önerilmiş ancak format atarak çözmeye çalışan çok fazla kişi olduğunu düşünmüyorum. Sorun tamamen yazılımsal ve başka birşeye yapmadan sadece bios güncellemesi ile bile çözülebileceğini biliyoruz.
Ürünü deneyerek satıl alma imkanınız olabilse keşke.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Merhaba, forumda iki tür Fan şikayeti okuduk şimdiye kadar. Bunlardan ilki arka planda fanın sürekli hafifçe çalışması ve işlemciye yük bindikçe Fan hızının artarak rahatsız etmesi. İkincisi ise fanın sanki içerden bir cisime sürtünerek çıkardığı, normal kabul edilemeyecek bir sesle rahatsız etmesi. İlk sorun nbfc veya bios güncellemesi ile tamamen ortadan kalkabiliyor/azaltılabiliyor. İkinci Fan sorunu mekanik bir arıza ve servisin işlem yapması gerekiyor. Malesef servise gönderip memnun kalmayanlar da okuduk.
Yazışmada(Mesajda) söz edilen çözüme gelirsek, yazılımsal Fan sorunu için çözüm önerilmiş ancak format atarak çözmeye çalışan çok fazla kişi olduğunu düşünmüyorum. Sorun tamamen yazılımsal ve başka birşeye yapmadan sadece bios güncellemesi ile bile çözülebileceğini biliyoruz.
Ürünü deneyerek satıl alma imkanınız olabilse keşke.
Hocam sence alayim mi? 2900 e buldum bi tane.
-
Eğer sorunsuz cihazsa yani fandan sürtünme sesi gibi bir ses gelmiyor, menteşeler düzgün çalışıyorsa, dokunmatik ekranda ölü piksel veya çok abartılı ışık sızması yoksa, metal alaşımlı kasada eğilme, bükülme veya ezilme gibi bir deformasyon yoksa evet alınabilir. 2900 iyi fiyat. Ancak kimse de enayi değil 4,5 k lık cihazı 3500 e rahatlıkla herkese satabilir. neden ucuza veriyor onu anlamak lazım
quote:
Eğer sorunsuz cihazsa yani fandan sürtünme sesi gibi bir ses gelmiyor, menteşeler düzgün çalışıyorsa, dokunmatik ekranda ölü piksel veya çok abartılı ışık sızması yoksa, metal alaşımlı kasada eğilme, bükülme veya ezilme gibi bir deformasyon yoksa evet alınabilir. 2900 iyi fiyat. Ancak kimse de enayi değil 4,5 k lık cihazı 3500 e rahatlıkla herkese satabilir. neden ucuza veriyor onu anlamak lazım
Hocam teşhir ürünü gibi birşey. Lansmanlarda kullanilan pcleri lenovo satmıyor biz alip satiyoruz dedi adam.
Sahibinden üzerinde get ile aldim pcyi. 3-5 gun test edicrm begenmezsem iade ederim bakalim pc gelsin yorumlarımi yazarim.
Baktim kullanilacak gibi değil iade ederim. Ama Çin'in 1. ,dunyanin 4.en büyük pc üreticisinin böyle hatali bir pc üretmesi çok sacma...
-
quote:
Pc geldi hocam. Şöyle bir sorun var. Ekrandan ışık sizmasi mevcut. Işık sizan yerlere parmağımla bastırınca gidiyor. Beni pek rahat etmedi açıkçası.
Ama suan sessiz bir odadayim. Ekranda sadece chrome açık. Fan sesini duyabiliyorum. Ama suanlik bu da beni rahatsız etmedi çünkü cok alttan geliyor ses.
Haricinde pc bayağı hizli ve kaliteli.
-
7. Nesil işlemcili laptobu satan varsa bana donebilir mi ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X