Şimdi Ara

Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
205
Cevap
8
Favori
20.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BREATH

Arkdaşlar selam;

1.Acaba yoga 710da mikrofon ile yazabilme özelliği varmıdır yani arama kutusuna örneğin bu konuya herhangi bi yere hep mikrofonla konuşarak yazma varmıdır?

2.ekranı tam tur arkaya çevirdiğimizde bile klavyeyi kullanabilme özelliği varmıdır?

Bilen varsa çok sevinirim bu bilgisayarı kullanıyorum ama bu bilgilere çok ihtiyacım var.

beyler bu sorunlarımı çözebilecek arkadaşım varmıdır?
  • BREATH kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

1) Windows'un "Speech Recognition" özelliği var; Türkçe işletim sisteminde "Konuşma Tanıma" olarak geçiyor. Ancak bildiğim kadarıyla Türkçe desteği yok.

Bunun dışında deşifre yapan Voicedocs uygulaması var, denemedim ama Türkçe de destekliyormuş, çözüm olabilir.

2) Lenovo forumlarındaki eski bir konuda (Yoga 13 için) tablet modundayken fiziksel klavyenin mümkün olmayacağı yazılmış. Sanırım durum halen aynıdır.
  • Evet arkadaşlar tüm kullanıcılara hayırlı olsun resmi olarak fan sorununa çözüm gelmiş. Bios update bizim cihazlar için yayında 14isk. Update kurdum bilgisayar tam istedigim gibi oldu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alésta

Evet arkadaşlar tüm kullanıcılara hayırlı olsun resmi olarak fan sorununa çözüm gelmiş. Bios update bizim cihazlar için yayında 14isk. Update kurdum bilgisayar tam istedigim gibi oldu..

Hocam onu nasıl yapacağım ? Açıklar mısın biraz ? Fan sesi çok rahatsız ediyor çünkü.

• theiq T kullanıcısına yanıt
    Hocam sisteminize göre aşağıdaki linkten blgisayarınıza uyumlu bios güncellemesini indirip kurun. Fan sesi daha stabil bir hal alıyor. Bu kurulumu yaparken dikkatli olun, bilgisayarınız fişi takılı olsun..

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Yoga-Series-Notebooks/Yoga-710-Constant-Fan-Noise-even-when-idle/m-p/3582335#M49109
  • quote:

Orijinalden alıntı: remilyan

bios güncellemesi ile ısk modellerde de büyük oranda fan sorunu çözüldü. artık çok nadir fanlar gereksiz yere olması gerekenden fazla hızlanıyor.
    hatta fişe takılıyken bile aşırı bir yük yoksa oldukça düşük devirde dönmekte. rahatsız etmiyor.

Batarya konusunda ne gibi sonuçlar alıyorsunuz arkadaşlar.
    batarya yıpranma oranı diye bir şey var.
    BatteryBar v3.6.6 isimli yazılım ile kontrol ettim %42 görünüyor bende.
    kapasite 53.000 mwh'imiş.
    yüzde 42.4 yıpranma ile 30.540 mwh olmuş. yani 6 saat gidiyorsa artık 3 buçuk saat falan gidiyor sarjı yazılıma göre.

ki gördüğüm kadarıyla hem windowsun kendi batarya bilgilerine göre hemde yazılımın verdiği bilgilere 2 buçuk ile 3 buçuk saat arası sarj ömrü var cihazımın.

sizde ki sonuçlar nedir.
    Takip ediyor musunuz cihazın batarya durumunu?

Az önce söylediğiniz (BatteryBar v3.6.6)yazılımı kurarak test ettim. Pil elbette zamanla performans kaybına uğrayacaktır. Ancak bu tarz yazılımların doğru sonuç verebilmesi için birkaç kez pilin dolup boşalması gerekiyor diye düşünüyorum. Benim sonuçlarım aşağıda

Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geomatik_ -- 27 Mart 2017; 21:49:56 >

• remilyan kullanıcısına yanıt
    Hocam windows'un kendi battery report u daha doğru sonuç verir. Uygulamalara güven olmayabiliyor.
    Ki windows bile tutarsız sonuçlar verebiliyor, ara ara yaptığım testlerde batarya kapasitem sırayla 50-53-52-51 mWh çıkmış.
    Os'u kurduğum günden beri de ortalama kullanım sürem de 5.17 saatmiş.

http://www.windowscentral.com/generate-battery-report-windows-10
  • remilyan kullanıcısına yanıt
    Program ne kadar sağlıklı veri içeriyor bilemiyorum ama ben de kurdum ve benim yıpranma % 3,5 gözüküyor. Sizin yıpranma fazla gibi.
    Yalnız biz 6 ay oldu alalı ve aldığımız günden beri zorunlu kalmadıkça hiç şarjdayken kullanmadık. Tablet mantıcıyla pil tamamen bitmeden şarja takıyorum, dolduktan sonra da sadece pilde kullanım yapıyoruz. bu şekilde dengeli pil modunda ortalama 7-8 saat kullanım oluyor. Tabi oyun vs oynanmıyor, bunun da etkisi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -HKN- -- 27 Mart 2017; 0:25:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, buradaki tavsiyeleri okuyup bu laptoptan aldım bugün elime ulaştı. Laptop gayet güzel istediğim gibi hafif ve taşınabilir. Hızı daha gayet yeterli. Ayrıca bahsedilen fan ve ekran sızması problemleri yok veya ben rahatsız olmadım. Dokunmatik ekran olmasının şuan için bir avantajı yok fakat belki ileride işe yarar :) Son olarak yeni sürüm i7 7500U işlemciyle geliyor, performans gerektiren bir iş için henüz kullanmadım ama sanırım o da ağır olmayan işler için gayet yeterli.

Fakat size danışmak istediğim bir sorun var. Sol ekran menteşesinde kauçuk bir parça çıkıntısı var bu normal midir? Ürün ayıbı ise ne yapmam gerekiyor yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı? Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bastebasri -- 7 Nisan 2017; 17:8:16 >

• Arkadaşlar Merhaba
    Ben Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim.
    Bu bilgisayar duruş ve taşınabilirlik açısından çok hoşuma gitti.Öyle ahım şahım çok da oyun oynamıyorum.1 2 el pes nba vs.Daha çok yazılım(her türlü) otomasyon ve çizimle uğraşıyorum.(3d değil devre tasarımı vs.)
    Çizim yapacağım sırada monitör kullanırım diye düşündüm.Bu bilgisayarı almamı önerir misiniz.? şöyle geniş bir kullanıcı deneyimi olan var mı? beni 4 5 yıl götürür mü ses nasıl ? vb tarzı sorulara cevap verebilir mi?
  • Ben sorunsuz olarak kullanıyorum. En son yayınlanan ve fan sorununu çözen bios güncellemesini yüklemedim. NBFC ile devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geomatik_ -- 6 Haziran 2017; 22:47:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmbemre0

Arkadaşlar Merhaba
    Ben Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim.
    Bu bilgisayar duruş ve taşınabilirlik açısından çok hoşuma gitti.Öyle ahım şahım çok da oyun oynamıyorum.1 2 el pes nba vs.Daha çok yazılım(her türlü) otomasyon ve çizimle uğraşıyorum.(3d değil devre tasarımı vs.)
    Çizim yapacağım sırada monitör kullanırım diye düşündüm.Bu bilgisayarı almamı önerir misiniz.? şöyle geniş bir kullanıcı deneyimi olan var mı? beni 4 5 yıl götürür mü ses nasıl ? vb tarzı sorulara cevap verebilir mi?

Evet öneririm, parlak ekran dışında hiç bir şikayetim yok. Yüklü olan bazı CAD tabanlı yazılımlar;

-Autocad

-Netcad

-Global Mapper

-ArcMap

-Surfer

Bunlar çalışırken zaman zaman Fan çalışılıyor ancak oyunda olduğu gibi sürekli değil.

- 5 yıl rahatlıkla götüreceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geomatik_ -- 6 Haziran 2017; 23:1:30 >

• Arkadaslar benim elime bugun gecicek bu yuzden size sorularim olacak.
    1. Sorum : Windows SSD'ye yüklü olarak geliyor mu?
    2. Sorum : CS:GO Yüksek ayarda oynamak uzun vadede sorun yaşatır mı?

Cevaplarinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yankeex1

Arkadaslar benim elime bugun gecicek bu yuzden size sorularim olacak.
    1. Sorum : Windows SSD'ye yüklü olarak geliyor mu?
    2. Sorum : CS:GO Yüksek ayarda oynamak uzun vadede sorun yaşatır mı?

Cevaplarinizi bekliyorum.

1. Evet yüklü geliyor. İstersek de recovery için alan zaten ayrılmış durumda.

2. Uzun vadede yaratacağını hatta kısa vadede de sorunlar doğuracağını düşünüyorum(bkz. Remilyan)

Fan sürekli çalışır cs go da. Bu da sürekli ısınan cihaz soğutulamıyor demektir. Bu ısı er ya da geç cihazı bozacaktır.

• selam arkadaslar. bugun ablama mimarlik isleri icin aldim bu laptop u. urun gayet hizli ama beni de fan sesi rahatsiz etti. bios guncelledim 2.05 surumu idi sanirim en son sitede yazan ama fanlarda herhangi bir degisiklik olmadim autocad icin aldi sadece pc ve normal internet isleri icin. fan sorunu arkadas bitane screenshot atmis. temiz windows 10 format ve sadece gerekli driverlar ile sorun cozuluyormus sanirsam. ben de temiz format mi atsam acaba?

diger bir sorum windows urun anahtarini bulamadim pc nin altinda yazmiyor nerden bulabilirim? usb den uefi format atmadan once urun anahtarini deaktive etmek gerekir mi?

ve son olarak daha yeni kutudan cikardim duz masanin ustune koydum ama sag alt taraf cok hafif kalkik duruyor elimle bastirinca farkettim yani elinle basinca tik diye masaya vuruyor azicik kalkik. bu sorun olur mu?

tesekkurler

• Arkadaşlar cihazin bataryasinda sorun yaşayan var mı? Kapalı şarj ediyorum. Doldu çıkardım. Yarım saat sonra açtım %94te. Bi kaç kez böyle oldu.

• Bilgisayarı alalı 1 yıl olmasına 10 gün kalmış, kardeşime bilgisayar bakıyorum ama bunu kullandıktan sonra başka cihaz beğenmez oldum.

Fiyatlarıda çok artmış geçen sene 2 aylık cihaza 2400₺ vermiştim, şimdilik herhangi bir sorun yaşamadım.

SSD deyi tamamen dolu vaziyette kullandığım zamanlarda oldu öyle performans kaybı yaşadığımı pek hatırlamıyorum şuan biraz boşalttım 10gb yer açtım.

Tek kötü yani depolama alanı azlığı onunda taşınabilir harddisk alarak çözebilirim.

• Sizin normal kulanimda web de sorf olsun excel de calisma olsun sarjiniz kac saat gidiyor. Birde benim bilgisayarim prize takili degilken excel kullanirken kasilmalar yasiyorum. Normal mi bunlar

• Arkadaslar malumunuz yoga 720 çıktı ve aktif kalem özelliği varmış bu kalemi alsak bizim 710'larda da çalışır mı yoksa dece mouse görevi mi görür?

+ Bu fan çalışması olayi için bi çözüm yolu onerebilir misiniz?

Teşekkürler:)

• quote:

Orijinalden alıntı: onur12onur12onur

selam arkadaslar. bugun ablama mimarlik isleri icin aldim bu laptop u. urun gayet hizli ama beni de fan sesi rahatsiz etti. bios guncelledim 2.05 surumu idi sanirim en son sitede yazan ama fanlarda herhangi bir degisiklik olmadim autocad icin aldi sadece pc ve normal internet isleri icin. fan sorunu arkadas bitane screenshot atmis. temiz windows 10 format ve sadece gerekli driverlar ile sorun cozuluyormus sanirsam. ben de temiz format mi atsam acaba?

diger bir sorum windows urun anahtarini bulamadim pc nin altinda yazmiyor nerden bulabilirim? usb den uefi format atmadan once urun anahtarini deaktive etmek gerekir mi?

ve son olarak daha yeni kutudan cikardim duz masanin ustune koydum ama sag alt taraf cok hafif kalkik duruyor elimle bastirinca farkettim yani elinle basinca tik diye masaya vuruyor azicik kalkik. bu sorun olur mu?

tesekkurler

Fotmat Atmayı deneyebilirsiniz. Durum değişmezse notebook fan control yükleyin sorunu çözecektir. Ben de cad tabanlı yazılımlar kullanılamıyorum fan ara sıra çalışıyor ve bu normal.

Bazı ürünlerde metal kasa nedeniyle denge sorunları okuduk burda. Ürünü yere değen köşesinden tutup bir kaç defa kaldırarak denge kurulabilir.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.