Şimdi Ara

Lenovo Yoga C740-15IML 6863 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
6.877
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk mesajdaki ürün tabii ki daha iyi ve performanslı. Ancak bütçesi daha az olanlar için paylaşmak istedim bu modeli de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknesss45

Şimdi arklar, ben de bu tarz bir laptop aradığım için cok uygun geldi başta bu model ama biraz arastirinca soyle bir sorun çıktı;

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-Yoga-C740-15IML-Laptop-Review-Strong-Battery-Life-Weak-Display.449482.0.html

Bu linkteki incelemeye göre bu modelin 2 ekrani varmış bir 500 nit parlaklığında iyi olan bir de 250 nit renk gamı düşük %57.5 srgb olan. 2. versiyonun ekran kötüymüş bayağı. Burada satılan hangisi diyecek olursanız, sitedeki seri kodunu aratinca

https://psref.lenovo.com/Detail/Yoga/Yoga_C740_15IML?M=81TD000BTX

lenovonun kendi sitesi (sanırım) çıktı. Buraya göre de ekran 250 nit düşük olan 2. ver. Alacak olanlar bunu da göz önünde bulundursun derim
    Ben de buna tkıldım ama aldım artık gelince bakacağız lenovo resmi türkiye sitesinde ek açıklama olmadan direk 500 nit yazıyor.bu yanıltıcı bilgi olur eğer 250 nit çıkarsa. Cihaz gelsin test edilebiliyorsa edeceğim ve lenovo Türkiye'ye mail atacağım.Lenovo Yoga C740-15IML 6863 TL

• Bu 250 nit olayini nootebook check sitesinde de görmüştüm sakin 250 nit olanını almayın diyordu. Umarım 250 nit çıkmaz. Aldım ve bekliyorum kargonun gelmesini. Fiyatı çok uygundu ama Lenovo Türkiye sitesinde diğer arkadaşın dediği gibi 500nit yaziyor tüm 15 inch c740 modellerinde. Bakalım artık ne olacak. Bu laptop gelince nasıl test edebiliriz bu parlaklık olayını?
  • quote:

Orijinalden alıntı: californication82

Bu 250 nit olayini nootebook check sitesinde de görmüştüm sakin 250 nit olanını almayın diyordu. Umarım 250 nit çıkmaz. Aldım ve bekliyorum kargonun gelmesini. Fiyatı çok uygundu ama Lenovo Türkiye sitesinde diğer arkadaşın dediği gibi 500nit yaziyor tüm 15 inch c740 modellerinde. Bakalım artık ne olacak. Bu laptop gelince nasıl test edebiliriz bu parlaklık olayını?
    Ben de bu nits test olayına bakıyorum ama bir test bulamadım henüz. Cihazı bugün ptt kargoya vermişler. İnşallah çarşambaya kadar ilçe merkezine gelirse kendim gider teslim alırım.
  • turcoblanco kullanıcısına yanıt
    Şöyle birşey var ama işe yarar mı bilmiyorum.

Windows 10'da ekranınız için nit değeri nasıl ölçülür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turcoblanco

Ben de bu nits test olayına bakıyorum ama bir test bulamadım henüz. Cihazı bugün ptt kargoya vermişler. İnşallah çarşambaya kadar ilçe merkezine gelirse kendim gider teslim alırım.

Alıntıları Göster
    Hocam mutlaka laptop gelince haberleselim. Benimkiside PTT ye verilmiş 8nsallah Çarşamba perşembe elime geçer diye düşünüyorum. Lenovo sitesinde müşteri temsilcisine ulaşmak imkansız neredeyse. O kadar sitesinde gezdim ne mail adresi ne tel. Numarası var. Eğer 250 nit çıkarsa ve sitelerinde böyle bir seçeneğin olduğundan bahsetmiyor ki bumusteriyi kandırmak olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: novicem

Şöyle birşey var ama işe yarar mı bilmiyorum.

Windows 10'da ekranınız için nit değeri nasıl ölçülür?
    bunu Gordum ben de ama, suan elimdeki Cihaz macbook pro oldugu icin deneyemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam mutlaka laptop gelince haberleselim. Benimkiside PTT ye verilmiş 8nsallah Çarşamba perşembe elime geçer diye düşünüyorum. Lenovo sitesinde müşteri temsilcisine ulaşmak imkansız neredeyse. O kadar sitesinde gezdim ne mail adresi ne tel. Numarası var. Eğer 250 nit çıkarsa ve sitelerinde böyle bir seçeneğin olduğundan bahsetmiyor ki bumusteriyi kandırmak olur.

Alıntıları Göster
    olur hocam haberleselim sitede 14" icin direk 380 nits 15.6 icin 500 nits diyor. aslinda rakamlarin Benim icin cok Onemi yok gunes altinda rahatlikla kullanabileyim isterse 100 nits olsun ama dediginiz gibi bu Biraz kandirmacaya giriyor. gelsin makine de bir bakalim neymis

• Hocam laptop benim de hosuma gitti ama ekran olayi yuzunden dusunduruyor. 250 nit gelirse napacaksiniz? Iade olayi kolay oluyor mu laptoplarda HB'de bilginiz var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknesss45

Hocam laptop benim de hosuma gitti ama ekran olayi yuzunden dusunduruyor. 250 nit gelirse napacaksiniz? Iade olayi kolay oluyor mu laptoplarda HB'de bilginiz var mi?
    hocam 250 nit olmuş 500 nit olmuş benim için çok önemli değil ekran canlılığı renkleri güneş altında parlaklığı beni memnun ederse kullanırım. Ama 6750 tl ödedim beklentilerimi karşılamazsa iade başlatırım. İade süreci nasıl oluyor bilmiyorum ama cep telefonu gibi sıkıntılı değildir. imei yok bişe yok.
  • turcoblanco kullanıcısına yanıt
    Bende deneyemedim çünkü bende de 2011 model bir macbook air var. fiziksel olarak sorunsuz ama donanım olarak tam bir fosil. Zaten masaüstünde de linux kullanıyorum. Neyse bir tane de ben sipariş verdim. Umarım memnun kalırız.

Birde psref.lenovo.com sitesine göre ülkemizde satılan iki model var ama tuhaftır iki model arasında özellik olarak hiçbir fark yok.

BİRİNCİ MODEL : 81TD000ATX
    İKİNCİ MODEL : 81TD000BTX

Tek farkları ikinci model 10 gün sonra duyurulmuş. Yani bizim aldığımız model.

• Amazondan laptop al7nca sorunsuz ve ilâve masraf çıkmadan ürün gelir herhalde. Bir de ne kadar sürer acaba gelmesi.

• Laptopu alıp begenmezsem iade ederim düşüncesinde olanlar, iade edemezsiniz. Gecen sene aldıgım, ölü piksel ve ışık sızması olan Yoga 520 laptopu hepsiburada değiştirmedi. Servisden arızalı olduguna dair rapor almalısınız dediler.Üste servise de biz göndermeyiz dediler.Üzerine müsteri değişim istiyor yazarak bana geri gönderdiler.Bende değişim raporu istiyorum diyerek servise gönderdim. Servis, laptop eline ulasınca sifre için aradı. Direk ekranı değiştiriyoruz dediler. Üzerinde şifre olmasa anında o gun ekranı değiştirip geri göndereceklerdi. İtiraz ettim. Kabul etmediler. Sen ekran değişimi istiyorsun dediler. Rapor tamir edilmeden verilmez dediler. Ses kaydı ile tamir edin dememi beklediler 3 defa arayarak.ram takalım dediler. Daha neler neler. En son ben parami alırım ne isterseniz onu yapın dedim. o cihazı acarken iyi düşünün.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam ben bugün gidip bilgisayarı teslim aldım ptt kargo merkezinden. Microsoft store dan test indirdim ekran 250 nits. Şuan akşam oda normal ışıkta şu anda bile full parlaklıkta gözü rahatsız etmiyor. Bu da demek oluyor ki gündüz güneş altında bu bilgisayar ekranı çok zorlar. Ayrıca ayar bulamadım ama beyaz renk bildiğiniz sarı. İnşallah bir yerde ayarı vardır. Gerçi ben genelde night shift açık kullanıyorum genelde çünkü günde 8-10 saat bilgisayar başındayım direk mavi ışık gözümü çok yoruyor ama istediğimde de standart moda geçirmek isterim açıkcası.

Ama bunun dışında cihaza bayıldım. Klavye kullanımı ekran büyüklüğü kasa kalitesi, tuş basış hissi, hoparlör ses netliği, cihazın açılış hızı tepki süresi, touchpad kullanımı vs her şeyini çok beğendim. Bu sebeple iade düşünmüyorum. Ayrıca kutudan kalem de çıkıyor. Sorularınız varsa cevaplarım.

• kesbi kullanıcısına yanıt
    bence olmamalı tasarım bu kadar ince olmuyor o zaman . oyun oynamak vs ekran kartı gerektiren işlemler için bunu almayacaksın. hem ekran kartı güçlü olsun hem de çok zarif olsun istiyoruz ama olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turcoblanco

Hocam ben bugün gidip bilgisayarı teslim aldım ptt kargo merkezinden. Microsoft store dan test indirdim ekran 250 nits. Şuan akşam oda normal ışıkta şu anda bile full parlaklıkta gözü rahatsız etmiyor. Bu da demek oluyor ki gündüz güneş altında bu bilgisayar ekranı çok zorlar. Ayrıca ayar bulamadım ama beyaz renk bildiğiniz sarı. İnşallah bir yerde ayarı vardır. Gerçi ben genelde night shift açık kullanıyorum genelde çünkü günde 8-10 saat bilgisayar başındayım direk mavi ışık gözümü çok yoruyor ama istediğimde de standart moda geçirmek isterim açıkcası.

Ama bunun dışında cihaza bayıldım. Klavye kullanımı ekran büyüklüğü kasa kalitesi, tuş basış hissi, hoparlör ses netliği, cihazın açılış hızı tepki süresi, touchpad kullanımı vs her şeyini çok beğendim. Bu sebeple iade düşünmüyorum. Ayrıca kutudan kalem de çıkıyor. Sorularınız varsa cevaplarım.

Alıntıları Göster
    Hayırlı uğurlu olsun hocam. Büyük ihtimalle bende yarın gidip alacağım. Kullanınca yorumlarımı yazarım tekrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gunners49

bence olmamalı tasarım bu kadar ince olmuyor o zaman . oyun oynamak vs ekran kartı gerektiren işlemler için bunu almayacaksın. hem ekran kartı güçlü olsun hem de çok zarif olsun istiyoruz ama olmuyor
    Hayır çok daha ince de oluyor. MX serisi zaten ince olsun diye var. Ne cihazlara koyuyorlar bir bakın. İncelikle alakası yok.
  • 14 inc 8gb ram modeli vatanda 6620 tl dusunenlere

www.vatanbilgisayar.com
    LENOVO YOGA C740 CORE İ7 10510U 1.8GHZ-8GB RAM-512GB SSD-14''-INT-TOUCH-W10 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga-c740-core-i7-10510u-1-8ghz-8gb-ram-512gb-ssd-14-int-touch-w10.html

• Benim icin bir cihazda nit değeri önemlidir. Zamanında Lenovo y570 vardi. Nit değerini bilmiyordum ama ekran ışığını yarıdan aşağıda yeterli gelirdi. Yoga 520 aldım arkasından. Ekranı full e getirirdim ancak kurtarirdi.%90 da dahi gündüzleri ekranı görmekte zorlanirdim. Full isikta batarya süresi yarı yarıya düşerdi. iade ettim ve ideapad 720s aldım. 300 nitdi ekran %30 bana yeterli gelirdi ve 10 saate kadar batarya dayanirdi. Çok memnundum arıza yaptı ikinci defa lenovoyu iade ettim. En son Acer swift 3 i3-8145u aldiim 2200 liraya (Netflix için).ips fhd- 300 nite yakın değeri var ama nedense bu cihazı gündüzleri %20 ışıkta kullanıyorum. geceleri %0 da dahi güzel ışık veriyor.Batarya 13 saati buluyor. Kısaca nit değeri gündüz kullanımı, batarya süresi ve ekran canlılığı için çok önemli. Bir tane mac pro alın ekran yanıyor adeta. Cihaza kalite hissi katıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BuZ-MaViSi

Benim icin bir cihazda nit değeri önemlidir. Zamanında Lenovo y570 vardi. Nit değerini bilmiyordum ama ekran ışığını yarıdan aşağıda yeterli gelirdi. Yoga 520 aldım arkasından. Ekranı full e getirirdim ancak kurtarirdi.%90 da dahi gündüzleri ekranı görmekte zorlanirdim. Full isikta batarya süresi yarı yarıya düşerdi. iade ettim ve ideapad 720s aldım. 300 nitdi ekran %30 bana yeterli gelirdi ve 10 saate kadar batarya dayanirdi. Çok memnundum arıza yaptı ikinci defa lenovoyu iade ettim. En son Acer swift 3 i3-8145u aldiim 2200 liraya (Netflix için).ips fhd- 300 nite yakın değeri var ama nedense bu cihazı gündüzleri %20 ışıkta kullanıyorum. geceleri %0 da dahi güzel ışık veriyor.Batarya 13 saati buluyor. Kısaca nit değeri gündüz kullanımı, batarya süresi ve ekran canlılığı için çok önemli. Bir tane mac pro alın ekran yanıyor adeta. Cihaza kalite hissi katıyor.
    Bu cihazın nit değeri düşük hocam almayın hiç güzel değil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.