Şimdi Ara

Lenovo Z500 SSD Taktıktan sonraki Performansı ve Arka Kapağa Delik açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhabalar.Konum biraz uzun belki de saçma olabilir ama şöyle giriş yapayım..

Lenovo z500 kullanan herkes bilir. Bu pc açılıp kendine gelmesi 1.5 2 dakika sürüyordu. Herneyse Kingston Hyperx 240 GB SSD satın aldım.

Bu bilgisayarımın ayrıca HDD varken büyük bir ISI problemi vardı. SSD biraz rahatlatır işlemciyi düşüncesiyle taktım. Ancak ısı değerlerinde ahım şahım bir fark göremedim.

Gündüz klimasız bir odada boştayken 55-60 oyundayken 80-85 dereceleri gördüm ve hatta sözde ısınmaz denilen SSD diskin sıcaklığı oyundayken 45 dereceleri gördü aynı sıcaklığı HDD de de görüyordum ve bu sıcaklıklar bana göre çok fazla geliyor. SSD üst düzey hız sağladı bilgisayara(Açılıp kendine gelmesi 10 sn kapanması 7 sn vs vs) ancak gel gör ki aynı şeyi ISI değerleri için söyleyemiyorum.

Size soracağım şey şu ki bu benim laptopun arka kapağı.
    http://i.hizliresim.com/PMyVMv.jpg

Sağdaki ızgaranın Solunda bilgidiğiniz üzere laptop fanı mevcut. Bu fanın tam altına yani kasaya matkapla delikler açsam aynı işlemi işlemci ve ekran kartı için yapsam .

İşlemci ve ekran kartı olan bölgeye bir soğutucu yardımıyla hava akımı sağlasam sizce değişen birşeyler olabilir mi ? Bir sitede gördüm z500 kasası çok ince olduğu için kendi fanının üstü kapalı olduğu için iyi hava akışı yapamıyormuş. Sizce bu işlemleri yaparsam ne derece fark eder tekrardan kusura bakmayın konu biraz uzun oldu yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

NOT: SSD takarken fanı söküp fırça yardımıyla ve hava atarak fanı temizledim. işlemci ve gpu macununu Zalmanın üst düzey performas macunu ile yeniledim tek tüp 31 liraya geldi maliyetli de bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .ScyLax -- 3 Ağustos 2016; 19:52:38 >

• hocam benimde g570 kingston ssd takılı bende grçrn laptopu fanı ızgarayı temizledim termal macunu 19 tlye vatandan aldım ve cpu ve gpu ya srdüm bu arada yer izmir klima açık değil ben otururken terliyorum bence bu sıcaklarda bu ısılar normal ayn

Lenovo Z500 SSD Taktıktan sonraki Performansı ve Arka Kapağa Delik açma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.