Merhabalar, Laptopumda Takılı ve Şarj olmuyor sorunu var aldığımdan beri bataryakoruma modunda çalıştırıyorum. %60ın üstüne çıkmıyordu. Geçen gün şarj aletini takmayı unuttum ve şarjı bitmiş. Şimdi böyle bir sorun veriyor. Daha önce de başıma geldi ama biraz kurcalayınca düzeliyordu. Şimdi düzeltemedim. Batarya çıkar tak yapamıyorum kasanın içine gömülü. Bu konuda bir fikriniz var mı?
Bataryayı tam bitirmek böyle sorunlara yol açıyor ayrıca yıpranma sebebidir pil kendini böyle durumlarda korumaya alır sizde de böyle olmuş.Fişi çıkarın güç tuşuna basın ani kapanmalar statik elktriğe neden olabilir.Biraz bekletin ve tekrar takın fişi hemen makineyi açmayın fişi taktığınızda şarj ışığı nasıl yanıyor yanıp sönüyor mu sabit mi sabitse şarj aluyor yarım saat sonra makineyi açmayı deneyin bu modellerde bu sıkıntı çok baş gösteriyor.
Evet arkadaşım bende bugün dediğinin aynısını yaptım düzeldi. cevabın için teşekkür ederim.
arkadaşlar bende de lenovo laptop var %5 te kalmıştı şarjda kapanmıyodu ama şarjda olmuyodu pcyi kapadım tüm kabloları çıkarttım şarjı başka prize taktım ve ucunu tersine çevirip taktım zaten çift yönlü farketmiyo. sonra 5 dk sonra açtım %12 olmuştu ve kontrol ettim şarj oluyo. laptop 1.5 senelik baya korkuttu kerata 360 derece dönen i5 6200u 4 cigolayt ram gt940m ekran kart 360 derece dokunmatik windows 10