Başlıkta da bahsettiğim gibi, genelde yeniden başlatırken bir problem yok, fakat boot edilebilir bir DVD-CD takılı iken(Windows 8, Ubuntu vs.) yeniden başlatınca bilgisayar kapanıyor(tamamen güç gitmiş gibi) ve birkaç saniye sonra kendi kendine yeniden başlıyor ve sorunsuz devam ediyor. Genel bir problem mi bu ? Yoksa problem değil de normal, olması gereken bir şey mi ? Aydınlatırsanız sevinirim.
aynı sorun bendede var sadecenotebook.com'dan aldım ve bios güncellemeside yaptım ama aynı şekilde açılırken reset atıyor içinde dvd varken
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
İkimizde de olduğuna göre belki problem değil gerekli bir şey olabilir dvd'yi tanıması için. Önemli bir şey gibi de gözükmüyor aslında.
Bios boot bölümünden bakın DVD sürücü ilk sıradamı oradan sistemi başlatıyor olabilir.
Evet işte BIOS EFI'de DVD sürücü ilk sırada olduğu zaman bilgisayar yeniden başlarken bir kapanıyor, birkaç saniye sonra tekrar kendi kendine açılıyor. Normal mi sizde de mi oluyor yoksa ?
nevergonnabethesameN
kullanıcısına yanıt
DVD sürücü neden ilk sırada bilgisayarınızı kurmuşsunuz ilk sıraya hdd'yi alın sıkıntı bundan kaynaklı DVD sürücüden başlatmaya çalışıyor DVD de işletim sistemi görmeyince yeniden başlatıyor.
Zaten şuan sıkıntı yok, UEFI'de işletim sistemi yoksa DVD'nin içinde boot menüsünde bile göstermiyor zaten, sıkıntı kurulum yaparken.