Şimdi Ara

Lenovo Z5070 i5 59-432152 İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
12.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada daha ucuz sitelerde bulanlar i5 i7 farketmez linklerse alacak arkadaşlara yardımı dokunur.
  • Daha çok beklersin o zaman yeni yıl ürünlerinde fazladan kdv grlcek bidaha 1900 olmaz yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InViSibLe06

Daha çok beklersin o zaman yeni yıl ürünlerinde fazladan kdv grlcek bidaha 1900 olmaz yani

nerede 1900 göstersende bizde alsak
  • http://m.teknosa.com/urun/bilgisayar/lenovo-z5070-59432152-notebook/125032877 1999 dahada ucuz bulamazsın artık

• Makinayı aldım şu an itibariyle kurulumu yapıyorum arkadaşlar.Teknosa 2099 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratAtes -- 4 Ocak 2015; 20:55:29 >
  • z serisi kasalar lenovo da şuanda assus kaliteli özellikle bu model fiyat ve performans olarak

http://www.pcdepo.com/arama&filter_name=z5070
  • MuratAtes M kullanıcısına yanıt
    Kardesim öncelikle hayirli olsun iyi günlerde kullan inşallah :) yakından detaylı fotograflari ve incelemeni bekliyorum kardesim

• (59-425035) ile ne farkı var bunun ? bu ay almayı düşünüyorum 432152 modelini de
  • Biri i7 biri i5 152 i5

• MuratAtes M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Evet inceleme fotoğraf,yorum artıları eksikleri bizimle paylaşırsan yararlanırız kardeşim.

• firadiko kullanıcısına yanıt
    Bu numaralar çok önemli özellikle siteden almak isteyen kullanıcılar için. Çok denk geldim adam belirtmiş yalan yanlış. Gelse bilgisayar adam bu ne ben bunu istemedim der. Bu konuda araştırma yapsın kullanıcılar.

• Aslında i5 ve i7 arasında tamamen kullanıcı açısından fark olacak demek istiyorum. Yani ciddi anlamda işlemci öncelikli programlar kullanmıyorsanız size i5 de rahatlıkla yeter.
    Ayrıca Z5070 sadece kasa numarasını belirtiyor yani diğer tüm kasa özellikleri her iki üründe de aynıdır. Farkı belirten 59- dan sonra gelen kodlardadır. Bu kodlar ülkelere mahsustur ve sadece TR satılan ürünler bile bu kod ile ayrılırlar. Bu nedenle bu koda sahip bir ürünü yurt dışında aratırsanız bir şeyler bulmanız çok zor olacaktır. Bu nedenle bu konuda yurt dışında arama yapacaksanız sadece Z5070 ve yanına da i7 ya da i5 olarak işlemci modeli yazarsanız neticeye ulaşabilirsiniz.
    Lenovo'nun bu modelinin en bariz özelliklerinden birisi SSHD bir hard diske sahip olması diyebiliriz. Ancak sakın bunu gerçek bir SSD ile karıştırmayın. Bu sadece CACHE olarak kullanılabilen bir harddisktir. Ancak önemi de büyüktür. Örnek olarak siz aynı programı bir den fazla kullanacak olursanız her seferinde programın daha hızlı açılacağını fark edeceksinizdir.
    Cache mantığını da bilmeyenlere şu şekilde açıklayabiliriz:
    Her gün aynı kütüphaneye gidip aynı kitabı okumak için istediğinizi düşünün. Bir kaç sefer sonra kütüphaneci bakar ki her gün aynı kişi aynı kitabı alıyor, o kitabı rafa kaldırmaktansa tezgahın altında tutmaya başlar. Böylece her seferinde içeri gidip kitabı getirmektense son derece hızlı bir şekilde müşteriye kitabı sunar....!
    İşte CACHE budur.

Bir de fiyatlar konusunda bir kaç şey söylemek istiyorum.
    Dikkat ettiyseniz dolar hala yüksek ve bu da satıcıları doğal olarak zorluyor. Ayrıca devletin de yeni vergiler getireceği ile ilgili ortalıkta epeyce bilgi kirliliği olduğundan distribütörler dahil şu sıralar kulak kesilmiş bekleme vaziyetindeler... Ama şahsi fikrim bu sıralar bir indirim yapılmayacağı yönünde. Tabii piyasalar nasıl gelişecek bilmek mümkün olmadığı için de herkes bir beklenti içinde.
    Bu nedenle çok aceleniz yoksa 1 hafta kadar daha bekleyin derim. Ancak değişecek rakamlarından 5-10 TL ler seviyelerinden fazla olmayacağını da şahsen ben beklemiyorum. (İnşallah yanılıyorumdur...!)

Bu arada bahsedilen ürün notebooktesting'de test edilmiş bilginiz olsun. (Yalnız sadece yorum yapılmış nedense resimler yok...!
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/karsilastir/item/58-lenovo-z5070-424639

Saygılar,
    www.indirimkenti.com

• indirimkenti kullanıcısına yanıt
    Ben programlar ile fazla haşır neşir oluyorum. Şuanda masaüstü Bilgisayarlarim da intel Pentium Dual Core e5200 var ve fazlası ile yetiyor autocad SolidWorks gibi çizim programlarını da gayet iyi acıyor. İ5 serisini alsam bu laptop daki i5 ile benim işlemci arasında karşılaştığı zaman i5 daha iyi geliyor.

Şimdi i7 ile i5 versiyonuna bakıyorum arada bir charche bellek ve frekans farkı var biri 3.1 e çıkıyor diğeri de 2.7 ye. İ5 3 mb bellek i7 4 mb. Arada 1 mb için i7 fiyati bu kadar fazla olmamalı. H işlemciler var bu fiyata.
    Aklımı kurcalıyor i7 U işlemciye ye bu fiyati vermek ne kadar doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proportions -- 6 Ocak 2015; 14:49:16 >
  • Bu U ve H işlemci konusu da tamamen üreticilerin kafa karıştırmasından başka bir şey değil. Tabii ki benchmarklara bakarsanız arada fark olduğunu göreceksiniz ama bunun gerçek dünyaya yansıması inanın söylendiği kadar insanın dikkati çekecek ölçüde değil. Bu nedele bunu çok da kafaya takmayın derim ben. Aynı şekilde frekans da ciddi anlamda belirleyici gibi gözükse de dediğim gibi gerçek hayatta ne yazı ki beklentiler bu mertebelerde olmuyor ne yazık ki. Yani bana kalırsa paranız varsa H tercih edin derim ama çok da gerekmediğini unutmayın...

Ayrıca bu modelde işlemcinin üzerindeki cache'den çok SSHD olan cache daha önemli haberiniz olsun. Bana göre hangisini alırsanız alın pişman olacağınızı zannetmiyorum...

saygılar
    www.indirimkenti.com

• indirimkenti kullanıcısına yanıt
    Zaten elimde halihazırda bir adet ssd var içinden çıkanı kolonlayip kullanacağım da işte nasipse almak var birtek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proportions -- 6 Ocak 2015; 16:34:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InViSibLe06

Biri i7 biri i5 152 i5

pardon yanlış modelleri söylemişim. Y5070 59-425035 ile Y5070 59-432245 arasındaki farkı sorucaktım
  • firadiko kullanıcısına yanıt
    Biz burada z5070 serisini tartışıyoruz kardesim

• ahmetbozer A kullanıcısına yanıt
    İnceleme bekliyoruz

• yarıyıl tatilinde inceleme yapıp burda paylaşırım heyecanlıyım bu arada
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.