Şimdi Ara

Lenovo Z510 Mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
8.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir bekliyordum 4.nesil işlemcili yeni seri z500ü ve sonunda z510 adıyla çıktı. Araştırırken vatanda i5'lisini 1795e gördüm ama pc depoya bakınca i7lisi 1315 TL. Bana mantıksız geldi. Arayıp sormayı düşünüyorum sizce hata varmı? Yoksa bu fiyata gerçekten alınabilecek bir laptop mu?

pcdepo linki:http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z510-notebook-urun10092.html
    Vatan Bilgisayar linki:http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-391775-z510-notebook-core-i5-25ghz-6gb-500-sshd-156-2gb--w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69137

Görüş belirtiseniz sevinirim. Yaz başından beri laptop almayı düşünüyorum eğer sizden olumlu görüş ve pcdepodan da ürün-fiyat onayı alırsam büyük ihtimal yakın zamanda almayı düşünürüm.

• cct1903 kullanıcısına yanıt
    +1
  • yanlız pcdepo'da stok yok.ürün vatanın sitesinde ilk göründüğünde 1600 küsürdü sonra fiyatı köklediler.bende takipdeyim 4.nesil işlemcili cihaz arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye böyle arttı fiyatı ya bayağı yükselmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende z500 düşünüyorum kimi kasa kalitesiz demiş, kimi batarya gömülü işe yaramaz denmiş Gömülü bataryanın ne gibi zararları olur ?
    ilk linkteki cihaz fena değilmiş aslında stokta olsa alabilirdim.Vatan sürekli fiyat artırıyor 2 günde stok eritiyor.
    Bende max.1700 bütceyle laptop bakıyorum.

Konu takip.
  • +1
  • o ürünü o fiyata vermezler malesef arkadaşlar umutlanmayın 1700 tl en az stokta olmadığı için fiyat güncellememişler zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dell mi?, lenovo mu?
    14 yıl önce açıldı
    Lenovo Laptop Önerisi !!
    13 yıl önce açıldı
    Asus mu Lenovo mu???
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pcdepo her zaman aynı çakallığı yapıyor, fiyat güncelememek ile alakası yok. Bilerek yapıyorlar bu numarayı, tüketiciyi kandırmaya yönelik hamlelerden bir tanesi, şimdi vaktiniz var lenovo z510'u bekliyorsunuz fiyat araştırması yaptınız, bir bakıyorsunuz pcdepo'da fiyat çok uygun ama stoklarda yok. Diyorsunuz ki pcdepo'ya gelecek bekleyelim, gelmeden biraz önce birde bakıyorsunuz 300 - 400 lira artırıyorlar stoklara gelince de artırıyorlar ve o uygun fiyatlı ürününüz bir anda diğer satış noktalarında satılan fiyat ile aynı noktaya geliyor.

O yüzden ürün pcdepo'da yok ve fiyatı makulse anlayın ki stoklara girdiğinde o fiyat yükselecek, o yüzden boşuna zaman kaybetmeyin en uygun fiyatlı neresi varsa ona göre araştırma yapıp alın, pcdepo gibi siteleri es geçin.
  • tam tersine vatan kazıkçıdır
    pcdepo ya gelince iyi fiyta olur

http://www.notebookadresi.com/msi_notebook/msi_ge70_2oe-266xtr_notebook
  • bu ürünü dün aldım zamanım kısıtlı olduğu için fifa 14 oyununu denedim hem single hemde mp 1366*768 çözünürlük bütün ayarlar full şekilde 2 saat botunca ulitamate oynadım oyun sırasında fps 60 dan aşağı düşmedi maçın başındaki seronomi sırasında ise 40-55 arasında fps verdi 40 altına düşmedi sıcaklık gpu 50-60 derece cpu 40-50 arasndaydı soğutması iyi gözüktü bana göre daha sonra full hd tv me bağladım 1920*1080 çözünürlükte tüm ayarlar kapalı mediumda oyun sırasında fps 29-35 arasındaydı oyun akıcıydı takılma yoktu akşam bf3 ü denemeye çalışacam amatörce izlenimleri burdan aktarırım bence fiyatına göre orta düzeyde bir laptop çok fazla beklentisi olmayanları tatminkar edecektir. seside oldukça tatminkardı asıl performansını bu akşam bf3 de göreceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_44

bu ürünü dün aldım zamanım kısıtlı olduğu için fifa 14 oyununu denedim hem single hemde mp 1366*768 çözünürlük bütün ayarlar full şekilde 2 saat botunca ulitamate oynadım oyun sırasında fps 60 dan aşağı düşmedi maçın başındaki seronomi sırasında ise 40-55 arasında fps verdi 40 altına düşmedi sıcaklık gpu 50-60 derece cpu 40-50 arasndaydı soğutması iyi gözüktü bana göre daha sonra full hd tv me bağladım 1920*1080 çözünürlükte tüm ayarlar kapalı mediumda oyun sırasında fps 29-35 arasındaydı oyun akıcıydı takılma yoktu akşam bf3 ü denemeye çalışacam amatörce izlenimleri burdan aktarırım bence fiyatına göre orta düzeyde bir laptop çok fazla beklentisi olmayanları tatminkar edecektir. seside oldukça tatminkardı asıl performansını bu akşam bf3 de göreceğiz

pusuda bekleyenler olarak; senden iyi bir inceleme bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: avans09

quote:

bu ürünü dün aldım zamanım kısıtlı olduğu için fifa 14 oyununu denedim hem single hemde mp 1366*768 çözünürlük bütün ayarlar full şekilde 2 saat botunca ulitamate oynadım oyun sırasında fps 60 dan aşağı düşmedi maçın başındaki seronomi sırasında ise 40-55 arasında fps verdi 40 altına düşmedi sıcaklık gpu 50-60 derece cpu 40-50 arasndaydı soğutması iyi gözüktü bana göre daha sonra full hd tv me bağladım 1920*1080 çözünürlükte tüm ayarlar kapalı mediumda oyun sırasında fps 29-35 arasındaydı oyun akıcıydı takılma yoktu akşam bf3 ü denemeye çalışacam amatörce izlenimleri burdan aktarırım bence fiyatına göre orta düzeyde bir laptop çok fazla beklentisi olmayanları tatminkar edecektir. seside oldukça tatminkardı asıl performansını bu akşam bf3 de göreceğiz

pusuda bekleyenler olarak; senden iyi bir inceleme bekliyoruz.

ilk izlenımim fiyatına göre iyi masaüstü gibi değil ama beni yeni pc toplayana kadar eğlendirecektir :)

• quote:

Hocam z510 dan memnunmusun ? ısınma ve sessizlik durumu nasıl ? özellikle firefox ,ie ,chrome ve radyo programını aynı anda sürekli kullanan birisi olarak fan sesinin rahatsız etmemesi çok önemli sesizlik en önemlisi benim için.Oyun hiç oynamadıgım için oyun performansı önemli değil.

• Bu ürünü bende 10 gündür kullanıyorum.
    Sessizlik olarak sorun yok ama bazen HDD biraz fazla sesli çalışıyor gibi.
    Ses olarak JBL hoparlörlerin ortalamanın üzerinde bir performansı var.
    Ekranı biraz vasat diyebilirim kontrast oranı çok düşük.
    Batarya gömülü gelmesi dezavantaj gibi görünüyor ama cihazla beraber gelen Energy Manager programı ile şarjı %60'a sabitleyip şarjı kesebiliyorsun.
    Bunların haricinde performans olarak ben oyun oynamadığım için oyun performansını bilemiyorum fakat standart kullanımda gayet başarılı.
    SSHD ile gelmesi açılış ve kapanış sürelerini gerçekten olumlu etkiliyor.
    Ben Vatan'dan 1614TL ye aldım bu cihazı ve bu fiyatlarda bu performansı alabileceğim başka bir cihaz olduğunu sanmıyorum.

Kısacası bu cihazı oyun vs. haricinde kullanacaklara öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MylifeisPC

quote:

Hocam z510 dan memnunmusun ? ısınma ve sessizlik durumu nasıl ? özellikle firefox ,ie ,chrome ve radyo programını aynı anda sürekli kullanan birisi olarak fan sesinin rahatsız etmemesi çok önemli sesizlik en önemlisi benim için.Oyun hiç oynamadıgım için oyun performansı önemli değil.

ürünü ger verdim panel renleri hoşuma gitmedi konstrat az ve ve renkler çok maviye kaçıyordu onun yerine asus laptop aldım

• kardeş yazının batarya kısmı dikkatimi çekti.şarjı program ile %60 da kesmeyle % 100 de kesme arasında ne gibi bir fark var veya eskisi gibi sürekli %100 de şarjda olursa ne olur .(batarya ömrü ile mi alakalı ?).Sanırım lenovonun Z serisi laptoplarında sürekli şarj durumunda batarya ömrü azalır gibi birşey yokmuş forumda okudugum kadarıyla yani full şarj oldugu zaman otomatik olarak batarya kullanımını kesip prizden enerji alıyormuş tabi bu durumda ani elektirik kesintilerinde laptobun birden kapanmaması için de bir donanımsal özelliği olması lazım
  • bu laptopu bende çok araştırdım yabancı siteler dahil çoğu kişi ekran renginden şikayetçi sanırım soluk bir rengi varmış
  • Pil konusunda bir sürü farklı bilgi mevcut.
    Ben üreticinin önerdiği yöntemi uygulamayı uygun görüyorum.
    Forumda farklı yöntemleri öneren arkadaşlarda olmuş.
    Onların fikirlerine de saygı duyuyorum.
    Belki de %100 şarjda kullanmak daha doğrudur fakat bunu zamanla göreceğiz.
  • Cihazın görsellerini görebilcez mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: nelstar

Pil konusunda bir sürü farklı bilgi mevcut.
    Ben üreticinin önerdiği yöntemi uygulamayı uygun görüyorum.
    Forumda farklı yöntemleri öneren arkadaşlarda olmuş.
    Onların fikirlerine de saygı duyuyorum.
    Belki de %100 şarjda kullanmak daha doğrudur fakat bunu zamanla göreceğiz.

Size bu konuda aşağıdaki sitedeki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Pil kullanımı konusunda son derece kısa ve öz bir yazı yazmışlar...
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/batarya
    Aynı makalenin sonunda da daha fazla bilgi için enpedi.com daki bir link verilmiş. Hele ki bu konuda gerçekten meraklı iseniz okumadan geçmeyin derim...

Bu arada Z510'un ekranı hakkında ben de bir kaç yazı okudum. Tabii gözümle görüp inceleyemediğim için de yorum yapamıyorum.
    Aslında Lenovo Z500'ün 377485 i5 ve 379846 i7 olmak üzere eski nesil iki notebook modeli var ve hala çok satılıyor. Sebebi de ekranının hem kaliteli olması hem de MAT olması.
    Birde 4.nesil işlemcilerin performanslarının aslında 3.nesil ile aynı olduğu ve sadece pil kullanım optimizasyonunun daha iyi olduğu öğrenildiğinden beri bir çok kişi illa da 4.nesil olmasına gerek yok şekilde düşünüyor. hele ki 4.nesil bilgisayar alıp üzerine de windows 7 yükleyen aklıllılardansanız(!) haswell'in yani 4.neslin, 3 lerden hiçbir farkı kalmadığını da özellikle söylemek isterim. İntel kendi sitesinde bile Haswell işlemcilerden gerçek verimi ancak Windows 8 kullanırsanız alırsınız diye açık açık yazmış. Yani bu durumda esasen 3 ya da 4 sizin için çok da bir şey fark ettirmeyecek bilginiz olsun...
    Tabii ki haswell işlemcilere karşı değilim ve tersine her türlü yeniliğe de açığım. Ama dediğim gibi etrafımda ve de bu forumda o kadar çok windows 7 yüklemeye çalışan kişi görüyorum ki, kendi kendime "bu durumda 4.nesile ne gerek var ki " demek ten de geri duramıyorum...

Bir küçük not daha yazayım... Dün bir teknik servis çalışanının ağzından duyduğumu yazayım. Eleman telefondaki kişiye aynen şöyle diyor. Siz ne yapın yapın o notebooka windows 7 32 bit kurun...!!!! 64 bit kurarsanız makineniz çok yorulur....!!!!

Aman tanrım...Cehaletin bu kadarını da duymamıştım inanın şoka uğradım... Dünya nerelere gelmiş ve teknik servis elemanının tavsiyesine bakın... Ve bu tavsiyeyi alan arkadaşlar da gelip buradlarda bile bu konuyu yazıyorlar... Bari araştırın öğrenin ...Yok...!

Neyse Allah akıl fikir versin diyelim...

Saygılarımla,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.