Şimdi Ara

Lenovo Z580 aldım. İzlenimlerim ve yaşadığım sıkıntılar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Geçen hafta cumartesi uzun araştırmalarım sonucu Vatan bilgisayar %25 indirimden 1380 liraya LENOVO Z580 Modelini aldım.

Özellikler:
    Core i5 3210
    6 GB DDR 3 Ram
    Geforce GT635M 2 GB Ekran kartı
    500 gb hdd
    Windows 8
    (2012.12 üretim tarihi,son serilerden)

-Bilgisayarın 3D performansına bayıldım. Son Nvidia sürücü güncelleştirmeleriyle son çıkan oyunlarda orta ayar ve max çözünürlükte (1366x768) çok iyi performans aldım. Grafik kartı vatan sitesinde GT630 yazmasına rağmen GT635 çıktı. Fakat aynıymış ikisi de.

-Kasası mükemmel.Şık ve sağlam. Fakat touchpad çok dandik. 4 günde renginde açılmalar oldu, çok kolay yıpranıyor.

-Fan söylendiği gibi çok da sessiz değil.

-Ses kalitesi ve dolby home theater yazılımı mükemmel. Bass'lar tizler ses kalitesi çok net.

-Wireless özelliği çok zayıf. 2009 model Acer dizüstümde 5 yıldız çeken şimdi 1-2 yıldız çekiyor. Performansa da etki ediyor. Sondan bir önceki driver var üründe. En son broadcom wireless sürücüsüne güncelleyince mavi ekran verip restart atıyor makina. Sistem sadece geri yükleme ile düzeliyor.

-Üründe BIOS özelliği yok arkadaşlar. Ne yaptıysam bios'a giremedim. F2,F1,Del, B'ye basılı tutmak, FN+F2.... vs tüm kombinasyonları denedim. NOVO (power tuşunun hemen yanındaki küçük tuş) tuşuna basınca gelen menüden de giremedim.(Bios setup deyince windows'a devam ediyor) Shift'e basılı tutup restart ettim gene olmadı. UEFI bellenim ayarlarını değiştir dedim. Onla da olmadı. Pili çıkardım.Sonra reset tuşuna 30 saniye basılı tuttum sıfırlamak için bios'u. O da olmadı. Ne yaptıysam direk windows açılıyor. İnternet sitesinden bios güncelleme aradım o da yok. Aynı sorunla karşılaşan dünya çapında bir sürü insan var fakat Lenovo buna bir çözüm bulamamış.

-Üründe 5400 RPM 500 GB Seagate Momentus Thin hdd kullanılmış. Elimde 120 gb'lık SSD var. Tüm çabama rağmen kabul etmedi makina. Acronis True Image Plus pack 2013 ile disc'leri klonladım fakat recovery yapamıyorsunuz bir daha. Recovery partition'ı bozuyor. One key recovery tuşu çalışmıyor bir daha. İnternette çok araştırdım. Herkes aynı sorunu yaşamış. SSD kullanmak istiyorsanız vazgeçin. Bios'a da girilmediği için başka bir işletim sistemi kurmaya da izin vermiyor.

-Topraksız prizde kullandığınız zaman elektriklenme yapıyor. Kasada elinizi gezdirdiğinizde karıncalanmayı bariz hissediyorsunuz. Aynı sorunu yaşayan birçok kişi var.

-Ürünün adaptörü bariz bir şekilde ısınıyor. Elle zor tutuluyor.

-Windows 8 alışması zor bir işletim sistemi. Daha çok güncelleme gelmesi lazım. Uyumluluk sorunları var.

Çok da memnun kaldığımı söyleyemem üründen. En son revizyonlu halini aldım. Fakat birçok sorunla karşılaştım. İade etmeyi bile düşünüyorum.

Bugun destek hattını aradım sağolsun ilgilendiler telefonda baya. Bios sorunumu çözmeye çalıştılar. 20 dakikalık bir telefon görüşmem oldu. Fakat başarılı olunmadı. Servis kaydı açtırdım. 1 haftalık dizüstü bilgisayarımı servise gönderiyorum arkadaşlar. 5 iş günü sürecekmiş süreç. Servis kalitesini de görünce buradan haber ederim size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaonline -- 16 Mart 2013; 3:21:55 >

• Servis kalitesinin rezalet olduğunu biliyorum. Bir Z580 kullanıcısı olarak sonucu çok merak ettim. Aydınlatır mısın bizleri?
  • arkadaşlar bende p580 aldım yukarıdaki özelliklerden tek farkı 4 ram ve 128 bit ekran kartı olması. Bende 8 günlük bilgisayarımı servise göndereceğim yarın. Hdd arızalandı. Çıtır çıtır etti ve artık pc görmüyor. Takılıyordu zaten. Servis nasıl merak ediyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.