Şimdi Ara

Lenovo z580 şarj problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı dün aldım akşam şarja taktım. Sabah şarjdan çıkarıp oynamaya başladığımda 1.30 saat sonra falan şarj %10 uyarısı verdi, sizce bataryada bir problem var mı yoksa normal mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Am0nRa

Arkadaşlar bilgisayarı dün aldım akşam şarja taktım. Sabah şarjdan çıkarıp oynamaya başladığımda 1.30 saat sonra falan şarj %10 uyarısı verdi, sizce bataryada bir problem var mı yoksa normal mi ?

Batarya uzerinde oyun mi oynadiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar bilgisayarı dün aldım akşam şarja taktım. Sabah şarjdan çıkarıp oynamaya başladığımda 1.30 saat sonra falan şarj %10 uyarısı verdi, sizce bataryada bir problem var mı yoksa normal mi ?

şarjdan çıkarıp oynama sakın bir daha.şarjı hızlı boşaltmak bataryayı öldür ki senin %2 si gitti direk :D 3-4 gün sürekli şarjda oyna.şarjdan çıkar nette takıl güç tasarrufunda sonra uyarı verince yine şarja tak.3-4 gün yine şarjda kulllan bu döngüyle kullan.yoksa çok yakında o batarya ölür.
  • Ya ilk başta pil varken şarja takılı oynuyordum, şimdi bataryayı çıkarıp şarja takılı oyunuyorum sanırım bu şekilde bir sıkıntı olmaz ?
  • quote:

Ya ilk başta pil varken şarja takılı oynuyordum, şimdi bataryayı çıkarıp şarja takılı oyunuyorum sanırım bu şekilde bir sıkıntı olmaz ?

yine sıkıntı olur xD bataryanın içindeki hücrelerin çalışması lazım.ben eski laptopta hiç takmadım bataryayı direkt fişten oynuyordum 3-4 aya bataryanın yarısı ölmüştü :D bataryayı çıkarmayı aklından çıkar her zaman takılı olacak. 4 gün boyunca fişten çıkarmadan oynayacaksın.sonra fişten çıkarıp güç tasarrufunda takılıcaksın nette falan.(oyun falan oynama olabildiğince yavaş bitmesi lazım deşarj işinin) sonra yine 3-4 gün fiş -deşarj . 3-4 gün fiş - deşarj böyle böyle derken batarya ömrünü maksimum tutucaksın.
  • iyi de 4 gün boyunca fişten çıkarmassak %100 kalması bataryayı öldürmez mi ? sürekli dolu bir bardağa su doldurup içindekini taşırmak gibi
  • quote:

iyi de 4 gün boyunca fişten çıkarmassak %100 kalması bataryayı öldürmez mi ? sürekli dolu bir bardağa su doldurup içindekini taşırmak gibi

valla bende olmadı ama en iyi batarya ömrü modu var %60 a kadar dolduruyor sadece ama onda da %40 lık kısım ölüyor :D bugüne kadar denenip yapılanlar arasında en verimli çıkan sana söylediğim yöntem sen de öyle yap bence.konusu vardı forumda yarın atarım.belki de ana konudur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam şarjı %20 nin altına düşürmemeye dikkat et
  • quote:

iyi de 4 gün boyunca fişten çıkarmassak %100 kalması bataryayı öldürmez mi ? sürekli dolu bir bardağa su doldurup içindekini taşırmak gibi

%100 olduktan sonra elektriği kesiyor zaten elektriği direk bataryanın üstünden pcye gönderiyor bataryaya vermiyor ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya uzerinden oyun oynama bidaha.
    Bataryanin omrunu bayagi azaltir bu durum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bataryayı %50 de falan çıkardım artık bataryasız fişe takılı oynuyorum
  • quote:

bataryayı %50 de falan çıkardım artık bataryasız fişe takılı oynuyorum

3-4 ay sonra o batarya mezarda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.