2013 yılında vatan computer dan almış olduğum lenovo Z585 cihazını bu günlere kadar gayet ıyı kullanıyordum. Fakat yaklasık son 2 aydır bilgisayar açıldıktan yaklaşık 1-2 dakika sonra İnternet kopması yaşamaya başladım WiFi açıp kapatmak istediğimde ise WiFi sembolunun yerınde şöyle bir işaret çıkarak bilgisayar tamamen donuyordu. Mausu hareket bile ettiremiyor Bilgisayarı resetlemek zorunda kalıyordum. 2. açtıgımda ise yaşanmıyordu. Ancak son bir haftadır bu çok sıklaştı. Sürekli bir hal aldı 2. 3. resetleyısımdede aynı sorun olmaya başladı. Dünden itibarense internet dahi kopmadan(o işaret gelmeden) bilgisayar donmaya başladı. Bugün format atmaya karar verdiğim eskiden cok rahat bi şekilde format atabılıyorken bugün ise novo button menüden system recovery dediğimde şu sorun çıktı ve bilgisayara format da atılamıyor. Sorun nedir ne yapmam gerekir ? Şimdiden teşekkürler DH
Merhabalar,
BIOS tarafından verilen bir hata ve hatanın nedeni Boot ayarını yanlış yapmış olman. Boot sırasında Windows kurulu diski ilk sıraya al. Eğer olmaz ise system recovery datası bozulmuş olabilir. Yeniden windows kurmanı tavsiye ederim.
İnternet kopması hakkında ise; Wifi olduğu için anlık kopmalar olabilmesi normal.Lakin modeme çok yakın olduğun halde kopuyorsa wifi sürücüsünde bir sebepten engelleniyor olabilir. Donma konusu ise yine chipset kaynaklı olabilir.Yeni bir sistem kurman sağlıklı olacaktır. Ayrıcahttp://support.lenovo.com/us/en/?menu-id=Technical_Support&tabName=Downloads biosunu güncellemeni tavsiye ederim.
Kolaylıklar Dilerim.
merhaba.bendede lenovo z580 var ve anlattığınız sorun aynen var. bi türlü çözemedim. formatla düzelir mi?
wiriles çipinizde sorun var harici bir adaptörle sorun çözülür dert etmeyin