Şimdi Ara

Lens İle İlgili Çok Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malumunuz üniversiteler başlıyor, bende yaklaşık 8-9 yıldır gözlük kullanıyorum. Sağ ve sol gözüm 4.25, miyop ve astigmat mevcut. Bu yaz veya şubat tatilinde lazer olmayı düşünüyorum fakat o zamana kadar artık gözlük kullanamayacak kadar sıkıldığım ve gına geldiği için lens düşünüyorum.

Sizce yazın ya da şubat tatilinde olacağım lazer ameliyatına '' - '' bir etkisi olur mu ?

Ayrıca doktora gitmem gerekiyor mu lens almak için?

Çok teşekkürler, sağlıkla kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tryagain4

Malumunuz üniversiteler başlıyor, bende yaklaşık 8-9 yıldır gözlük kullanıyorum. Sağ ve sol gözüm 4.25, miyop ve astigmat mevcut. Bu yaz veya şubat tatilinde lazer olmayı düşünüyorum fakat o zamana kadar artık gözlük kullanamayacak kadar sıkıldığım ve gına geldiği için lens düşünüyorum.

Sizce yazın ya da şubat tatilinde olacağım lazer ameliyatına '' - '' bir etkisi olur mu ?

hayır doktora gitmen gerekmiyor ama birçok site artık doktor reçetesi istiyor ayrıca daha ucuz oluyor doktor reçetesini gönderince. Ya da hiç uğraşmadan git eczaneye oradan al. Oasys'i öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeerNet* -- 6 Eylül 2014; 18:26:54 >

• doktora gitmene gerek yok aslında ama gitsen iyi olur ben acuvua oasys kullanıyorum öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

Malumunuz üniversiteler başlıyor, bende yaklaşık 8-9 yıldır gözlük kullanıyorum. Sağ ve sol gözüm 4.25, miyop ve astigmat mevcut. Bu yaz veya şubat tatilinde lazer olmayı düşünüyorum fakat o zamana kadar artık gözlük kullanamayacak kadar sıkıldığım ve gına geldiği için lens düşünüyorum.

hayır doktora gitmen gerekmiyor ama birçok site artık doktor reçetesi istiyor ayrıca daha ucuz oluyor doktor reçetesini gönderince. Ya da hiç uğraşmadan git eczaneye oradan al. Oasys'i öneririm

Doktora gitmesi gerekmiyor evet ama sonuçta ilk defa lens kullanıcağı için gidip görünmesinde fayda var bence.

• Bence gidin doktora. Doktor gözünüze göre lens tavaiye eder.

Bir de lens kullanmak zor mu? Bununla ilgili de yorum yapar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Lazer konusunda bir fikriniz var mıdır? Zaten takacağım max 1 sene oda en fazla. Dediğim gibi ya yazın, ya da şubatta olacağım.

Edit: Sabala'nın sorduğu soruyu soracaktım tamda bazıları gözde hissediyorsun falan diyor ne derece doğru ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tryagain4 -- 6 Eylül 2014; 18:34:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabala

Bence gidin doktora. Doktor gözünüze göre lens tavaiye eder.

Bir de lens kullanmak zor mu? Bununla ilgili de yorum yapar mısınız?

İlk zamanlar takıp çıkartmak zor ama kullandıkça çok kolay geliyor.
  • Doktara kesinlikle git. Çünkü gözünün haritasını çıkarıp ona göre veriyor lens olayını falan, lazer olayına sakatlık çıkarabilir yanlış lens olayı.
  • Lens muayenesi olman lazım. Gözlük muayenesinde sadece gözün görme derecesi ölçülüyor ancak lens muayenesinde uygun lens için gözün çapı büyüklüğü falan da ölçülüyor. Solüsyon olarak bio true, solo care aqua dışında kullanma. Lens olarak da en iyisi acuvue dir.

• quote:

lazer ameliyatına kadar bekle lens korneayı çiziyormuş çünkü
    lazer ameliyat ben de düşünüyordum ama senelerdir lens kullanırım bu yüzden olamıyorum
    lazer başarılı olsun istiyorsan biraz daha sabret lens kullanmadan

• omgomg kullanıcısına yanıt
    Olamıyorum derken ? Gidip doktorla görüştüğünüzde lens kullandığınız için mi lazer olamıyorsunuz dediler?
  • Tryagain4 T kullanıcısına yanıt
    Gözüne sonuçta plastik bir madde sokuyorsun. İlk zamanlar ben takabilmek için neredeyse gözümü oyacaktım. Önce ayna karşısında yapıyordum şimdi ise aynaya bile gerek kalmadan ikisini 3-4 saniyede takıp çıkarabiliyorum. Lensin de kendine göre zorluğu var tabi ki. Mesela havuza filan gittiğinde direk kayar gözünden. Bazen sokakta giderken toz falan kaçar acayip rahatsız eder. O lensi çıkarıp temizlemen lazım. Bayanların yanında çanta olduğu için sürekli solisyon ve kutu bulundurabiliyor ama erkeklerde fazla bulunmadığı için sıkıntı oluyor. Bu tür olaylarda lensi çıkarıp bir peçeteye koyup eve gidince solüsyonda 1 gün bekletip öyle kullanıyorum ben. Zaten kız arkadaşlarımda genellikle solüsyon mevcut oluyor
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Devlet ölçüyor değil mi ? Yakınımda devlet hastanesi var, oraya gitmeyi düşünüyorum.
  • omgomg kullanıcısına yanıt
    İyi güzel de hocam kornea çizilirse adam kör olur. Yok öyle bir çizme olayı filan. Ama lens kornea tabakasını inceltiyor ve çizik atılmayacak kadar inceldi benim korneam dersen tamam kabul.
  • italinecikk İ kullanıcısına yanıt
    Bu göze zarar verme mevzusu uzun süre kullanıldığı zaman mı yaşanıyor? Benim amacım sadece okula giderken ve dışarıda takmak. Yurda geldiğimde full gözlükle takılacağım.
  • 18 yaşında direk lazer yaptırırsak ilerde büyüyebilir mi? Bir arkadaşım 21-22 yaşını beklmekete fayda var demişti?

• quote:

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Lazer konusunda bir fikriniz var mıdır? Zaten takacağım max 1 sene oda en fazla. Dediğim gibi ya yazın, ya da şubatta olacağım.

Edit: Sabala'nın sorduğu soruyu soracaktım tamda bazıları gözde hissediyorsun falan diyor ne derece doğru ?

Ben de merak ediyorum lazer işlemini. Bir kaç kişi ile konuştum, zararlı dedi göz çizdirmek. İyi araştırın hocam. Sizinki daha yakın. Benim 1 sene var.

• Tryagain4 T kullanıcısına yanıt
    Bende o niyetle almıştım. Sonra bir baktım dünyayı çercevesez görmek mükemmel. Yurtta boğuşma olduğunda gözlük kırılmasın diye kendimi çekerdim. Ama daha sonra yurttada lens kullanmaya başladım. Ama dediğin gibi uygulayabilirsen korneea tabakan fazla incelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: italinecikk

İyi güzel de hocam kornea çizilirse adam kör olur. Yok öyle bir çizme olayı filan. Ama lens kornea tabakasını inceltiyor ve çizik atılmayacak kadar inceldi benim korneam dersen tamam kabul.

evet aynen dediğin gibi hemen anlamışsın demek istediğimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omgomg -- 6 Eylül 2014; 18:47:55 >
  • quote:

Devlet ölçüyor değil mi ? Yakınımda devlet hastanesi var, oraya gitmeyi düşünüyorum.

Büyük ihtimalle alet vardır ama bazılarında olmayabiliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.