Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.680
Cevap
112
Favori
668.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dedem annem teyzem kuzenlerim anneannem hep mavi gozluyken ben acik kahve hazel gozlu oldum.. isikta yesil gorunuyor hazel renk uzerinde siritmayacak gercekci bir mavi lens varsa alir takarim doktor mengele daha uzun sure deneylere devam etseydi kalici cozumu kesin bulurdu ama maalesef kaybettik.. ustun irktan oldugum daha da bir belli olsun istiyorum onerilerinizi alirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Hitler 88 -- 8 Nisan 2020; 13:42:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bc değerim 9.2 benim gibi yüksek bc değerine sahip olanlar kullandıkları lensi bu girdiyi alıntılayarak yazabilir mi teşekkürler.
  • yurt dışından alan var mı hiç. tavsiye edeceğiniz yurt dışı sitesi
  • yüksek dereceli torik lens kullanan var mı?
  • Sevgili forumlular size lenslere ilgili bir kac soru soracağim şimdiden teşekkurler.

15 yaşindayım ve gozluk takıyorum şu virüs döneminde iyice bilgisayar telefon derken gözlerim daha da bozuldu 10 Haziran da doktara gidecegim. Gozlukten de bıktım artık lens alabilirmiyim? Temizlik konusunda cok titizimdir. Doktora gittigimde nasıl bir muayane yapacak? Lensleri nereden temin edebilirim?

Sorularım biraz fazla cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

• ProfDrBilmemNe P kullanıcısına yanıt
    Normal göz muaynesinden pek farklı değil. Doktora girmeden önce bir makineye gözlerini sırasıyla yapıstırıyorsun orda bi işlem yapıyorlar 2-3 saniyelik eline fiş gibi birşey veriyorlar. sonra doktorun yanına gidiyorsun klasik muayene ediyor işte. şu harfleri oku falan. Lenslerde genellikle gözlükçülerde bulunuyor ama internetten de alabilirsin.

bu arada 10 yldır lens kullanıyorum sorusu olan varsa sorabilir. ilginc bir sey daha ekliyim. 10 yıldır lens kullaniyorum numaram 10 yildir ayni. 1.25.
  • bu arada lens alirken dogru capi aldiginiza dikkat edin. ilk zamanlar basima bir kac defa gelmisti capi ayni degilse acayip rahatsiz eder gozunuzu. cikarmak zorunda kalirsiniz lensi.
  • Kuruluk durumu nedir sizin tam olarak bende 6-7 yıl olacak ama ben iş harici lens kullanmıyorum birde damla düzenli olarak kullanıyorum kuruluk durumu yapıyor biofinity lens ve biotrue solüsyon kullanıyorum...
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    ben çok nadir damla kullanıyorum pek kuruluk olmuyor. benim hatta lensleri 2 hafta falan cikarmadigim bile oluyor. lensleri çıkarınca gözüm daha çok rahatsız oluyor. zamaninda gözleri çizdirip ameliyat olacaktim. doktor gerek yok dedi numaram düşük diye bizde kaldık böyle. ama yakın zamanda ameliyat olmayı düşünüyorum veya şu ömürlük lenslerden taktırmayı düşünüyorum.
  • Mercek tarzı lens falan taktırmayın derim ileriki yaşlarda o oluyor anca kuruluk olayı siz de olmaması enteresan normalde herkes de olur ne kadar düzenli kullanırsan kullan illaki olur bir nevi. Ama olmaması iyi tabi...
  • Doktor girmeden önce derken yani onun öncesinde de mi gözlerimizi kontrol ediyorlar ve bu her hastanede var mı?

• ProfDrBilmemNe P kullanıcısına yanıt
    Lens gözlükten daha sağlıklı. Göz merceği ile cam arasında mesafe olduğu için performansı etkiliyor. Lens hakkında kötü konuşanları dinleme. Çok yüksek bir teknoloji ve kullandığın an çok rahat edeceksin. Bazen ben lens taktığımı unutuyorum. O kadar konforlu. Doktora gittiğin zaman lens için de değerler istediğini söyle. Base Curve (BC) denilen bir değer söyleyecek ve genelde de normal değerden bir küçük almanı reçete ediyorlar. Aldığın reçete ile lensmarket.com üzerinden lens alabilirsin. 2011 yılından beri bu siteyi kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Başta lens takmak zor olacaktır çünkü gözlerin refleksleri var ve yabancı cinse karşı direnecek. Ancak yapa yapa o refleksi yenersin. Ben iki haftada anca takabildim. Şimdiden hayırlı olsun.
  • İlk defa lens almak için gittiğimde 200 lira gibi bi lens muayene ücreti istediler devlet hastanesinde olması gereken bu mudur?

• Merhaba, yaklaşık 10 senedir aralıklarla lens kullanıyorum.Ancak astigmatlı lense geçince problem yaşamaya başladım. İlk aldığım Air optix for astigmatizm idi. Her göz açıp kapamada görüş bozuluyordu. Birkaç kez kapatıp açınca düzeliyordu ancak alışamadığımdan dolayı kullanmayı bıraktım. O zaman sebebini araştırmaya başladım ve şunu gördüm.
    Benim normalde kullandığım lensin BC 8.6 Dia 13.8 iken astigmatlı olan 8.7 ve Dia 14.50 idi.
    BC değerlerini araştırdığımda problem olmayacağı konusunda ikna oldum ancak Dia değeri arasında fark yüksek.
    Şimdi Acuvue Oasys'in astigmatizm olanını aldım ancak henüz denemedim.Bunu tercih ederken BC olarak 8.6 olması sebebim oldu.
    Astigmatizm lenslerin Dia değeri neden bu kadar yüksek bir fikriniz var mı?Bu fark sorun yaratır mı?
    Ekleme: Acuvue Oasys for Astigmatizm gözüme tam oldu. Bu tesadüf mü yoksa BC deki 0.1'lik değer bile bu kadar fark yaratıyor mu bilmiyorum. Benim durumumda olan varsa birde Acuvue'yi denesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimurgFC -- 17 Haziran 2020; 21:6:46 >

• Arkadaşlar yıllardır acuvue oasys'in aylık lenslerini kullanıyorum ama eskisi gibi dışarı çok çıkmıyorum buna bağlı olarak aylık lenslerimi günlerce takmadığım oluyor.Acuvue oasys'in günlük takılan lensi hangi isimle geçiyor bilmiyorum.Bilenler yardımcı olursa çok severim.Aynı zamanda lense yeni başlayan arkadaşlara da yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt gibi açım -- 28 Haziran 2020; 19:23:59 >
  • Arkadaşlar benimde bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Aks değerlerin farklı, sağ 180 , sol 10
    Lens marketten sipariş geçerken 2 ayrı kutu olarak fiyat 2 misline çıkıyor oysa ben haftada 1 kez kullanıcam biraz dahauygun bakıyorum . İkisini de 10 veya ikisini de 180 alsam ne olur fark , gözümu rahatsız mı eder acaba

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tasyaka -- 13 Temmuz 2020; 8:47:1 >

• kurt gibi açım kullanıcısına yanıt

Merhaba. Arada kullanacaksanız oasys one day yada moist one day gibi günlük lensleri tercih edebilirsiniz. Bu linkteki bütün ürünler günlüktür https://lensoptikal.com/urun-kategori/gunluk-lensler//

• Tasyaka T kullanıcısına yanıt

Hocam bu durumı doktorunuza danışmanız daha sağlıklı olur.

• Merhaba arkadaşlar 3 gün önce acuvue oasys toric lensleri aldim ve 3 gündür kullanıyorum fakat alışamadım henüz ilk taktigimda bir batma oluyor sağa sola baktığımda lens kayıyor gibi hissediyorum bunlar geçer mi alıştıkça

• Harkwuao H kullanıcısına yanıt

Merhaba. Bu yaşamış oldugunuz sorun ilk kullanımda genelde oluyor. Zaman icerisinde bu sorunlar kaybolacak ve lense alışacaksınızdır.

• 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.