Şimdi Ara

Lens Kullanmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce lens kullanmadım bu yüzden kullanan kişilerden yardım istiyorum.
    Miyop'um,1 yıldır gözlük kullanıyorum ve artık gözlük kullanmak istemiyorum.Bir yerden sonra gözlük takmak sıkıntı veriyor,bazen gözlük engel olabiliyor.Eğer kırılırsa 1 hafta kör gibi dolaşmak zorunda kalıyoruz. vb.

1-Markalar hakkında hiç bir bilgim yok,bu yüzden en iyisi hangisi ?

2-Lensi taktığımız zaman batma,yanma gibi zararları oluyor mu ?

3-Araştırdığım zaman karşıma 2-3 haber çıkmıştı ve beni korkutmuştu.''Kontakt lens yüzünden gözünü kaybetti'',''Lensteki parazit korneasını yedi'' araştırırsanız görebilirsiniz
    haberleri.Bu tür olaylar açıkçası korkuttu,haberlere tam olarak bakamadım hem korkudan hem iğrendim. Bu tür olaylar sık sık mı olur yoksa nadiren mi ?

4-Sizce lens iyi bir şey mi ?

5-Kullanması kolay mı ? (takması-çıkarması)

6- Son sorum,bir yerde görmüştüm.Lens gözün arkasına kaçabiliyor mu ? peki bu tür kazalar ciddi bir durum mu ? zararsız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiaDalma -- 23 Ağustos 2013; 16:57:27 >

• 2- ben ilk zamanlarda taktıdığımda bunlar vardı. bir kaç güne geçti.
    4- ben 1 sene taktım sonra bıraktım. sebep kuruluk olmuştu nedense. o günden beri takmadım. ama lens ile daha iyi gözüküyor.
    5- pratiklik kazandıkça evet.
    6- kaçabileceği en sonra yer göz kapağının altıdır. yani arkaya kaçmaz diye biliyorum.
  • Bende kendi yorumumu yazayım 3 yıldır lens kullanıyorum ve hiç bir sıkıntım yok ve 1 yıllık lense 100 lira ödüyorum.
    Markalar sana kalmış hocam ancak Bausch&Lomb öneririm 6 aylık olanları 50 lira geceleri çıkartıp lens solüsyonuna koyuyorsun,4 saatte dezenfekte oluyor.
    Hayır hiç bir şey olmuyor ancak geceleri çıkarmanız lazım tabi bazı lensler geceleri de kalabiliyor.
    Yalan haberlerdir.
    İlk gün çok zorlanırsın ancak zamanla alışırsın 10 saniye bile almıyor 2 göz
    Evet alırken o korku bende de vardı doktorla konuşmuştum normal şartlarda kaçması gerçekten çok zor dedi zaten arkaya gitmiyor imkansız gibi bir şey.
    Hocam lensi alın takın ve kullanın gerçekten çok iyi

• Teşekkür ederim yardımlarınız için.Korkularım azaldı sayenizde,en kısa zamanda doktora gitmeyi düşünüyorum.
  • Bende çok düşündüm gözlük kullanmaya karar verdim.Gözleriniz bozuksa gözlük takmak kaçınılmaz bir şey.Gözlük takmak lensten daha basit ve rahat bir şey.Lensteki göz kuruluğu , alerji gibi problemlerde olmuyor.Tabi biraz tipi bozuyor.
    Lens bence en fazla 3-4 saat takılır.Eve geldiğinde her türlü çıkarıp gözlük takacaksın.Benim gözler 2 derece miyop.Yolda gözlük takmadanda rahatça yürüyebiliyorum.Geceleyin biraz sıkıntı oluyor nedense karanlıkta daha zor görüyorum sanırım bu sorun her miyop kişide var.
    Sonuç olarak estetik görünüm için lens iyi fakat gözlük kadar sağlıklı ve kullanışlı değil diye düşünüyorum.
  • 15 yasindan beri dktor tavsiyesiyle numarali lens kullaniyorum cok memnunum tavsiye ederim.. Goz numaram 2 sene icine 2.5 nmaradan 1.75 ekadar dustu. İlk once operator bir doktora git zaten ayrintili bi muayne ettiginde alerjik bir durum yoksa lens istediginde verecektir . gozluge nazaran tedavi surecini hizlandiriyor kontak lensler. Ustelik gozde kuruluk felanda yapmiyor . lensler kalite kalite degisiyor. Sen oksijen gecirmeyen bi lens alirsan zaten zararini gorursun. Doktorumun verdigi denemelik lensi taktigimda sıkınt yasamistim ama arastirip ACUVUE (johnson &johnson a ait bir marka)markali lensi aldiktan sonra cok memnun kaldim ustelik uyunabilir lens oldugundan uyuyakaldigmda sorun yasamiyorrum. Tabi uyumak iyi dgil lenslerle uyumamaya ozen gosteriyorum. Uyuyakaldigimda zarar gormeyim diye uyunabilir aldim . tavsiye ederim. Agladigmda da sorun yasamyorum diledigim gibi makyajimida yapiyorum. Temizligine dikkat edicekseen almalisin. Ben lensimi 3 gun gozumden cikarmadigimi biliyorum. Korkulacak bi durum yok.. Lens suyu olarak goze uygun renu pure moist var cok memnunum. Elegance markali lens suyunu pek onermem elegance haric diger markalari kullanabilirsin. Sunu eklemek isterim sakin benim gibi denize lenslerle grme iste o zaman gercekten tehlike seni bekler . dustada cikarmayya ozen goster ne olur ne olmaz diye. Mangal dumanina yaklasma ocakta yemekte ugrasacaksan takmamani tavsiye ederim. Hani gozun dinlenmesi acisindan evde gozluk takmaya ozen goster ama kisin yagmurdu kardi derken gozlukte zor oldugundan lensi tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.