Şimdi Ara

Lens önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben radyo televizyon bölümünde okuyorum okulda ders gereği Canon 700d almıştım ancak hocaya hiç danışmadan aldığım için hata yapmışım hoca lensin en düşük 18-105 olması gerektiğini söyledi ben makineyi alırken 18-55 ile birlikte aldım. Şimdi bazı çekimlerde senin ihtiyaçlarını karşılamayacak dedi. Açıkçası 18-105 veya 18-135 lens alsam elimdeki 18-55 lens ölmüş olacak 300 lira zarar etmiş olacağım. Ayrıca bu lenslerin fiyatı da en düşük 800 TL o kadar para vermekte istemiyorum açıkçası aklıma şöyle bir çözüm geldi bunun yerine 400 TL civarına 75-300 mm lens alsam zoom çekimlerde onu normal çekimlerde kullansam sizce işimi görür mü? Hem makro çekimlerdede baya işime yarar diye düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instant7171 -- 11 Kasım 2016; 9:33:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yeniyim bu işlerde ama Canon un 18-105 mm lensi yok sanırsam yani baktığım araştırdığım kadarıyla ben bulamadım. 18-135mm lensi 2.el alabiliyosan 500 - 600 tl ye falan bulabilirsin. 75-300 iş görür mü orasını bende bilmiyorum dediğim gibi yeniyim :) ama forumdaki arkadaşlar emininm yardımcı olacaktır.
  • 2.el 18-135mm almanız mantıklı. Mümkünse İS özelliği olsun.

Olmadı mevcut lensinizin yanına 70-300 veya 55-500 alabilirsiniz. Ama lens tak-çıkar yapmak sizi bir süre sonra bıktırır.
  • Bu işi yapacaksan sonuçda tak çıkart senin için dert okmamalı brndede 18x55 vardı zoom lens 55x200 alacaktım ama zoom lens çokda işime yaramayacağı için vazgeçip 18x105 aldım crop çarpanla 155 yapıyor ki yeterli

Telelens olacaksa titreşim olmalı mutlaka

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.