Şimdi Ara

Lens seçimi hakkında tavsiye (50mm 85mm 24-105mm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle makinem 70d, çoğunluklar portre fotoğrafçılıkla ilgileniyorum.

Şimdi soruma gelecek olursak eğer; öncelikle canon 50mm 1.4 ile 85mm 1.8 arasında optik kalite farkı var mıdır? sonuçta çarpanlı makine kullanıyorum ve portre için 50mm-85mm ideal aralıkta diye düşünüyorum. önemli olan optik kalite benim için. diğer sorum ise, 24-105 f/4 ile de güzel portreler çekilebilir mi? sonuçta devamlı dış mekan çekimi yapmayacağım. içerde de 50mm-85mm biraz dar kalabilir. 24-105 f/4 ile bu sorunu ortadan kaldırabilirim ama işte o f/4 biraz can sıkabilir :) gönül ister ki bi 24-70 f/2.8 alalım ama malum nedenler :)

sorularımı toparlayacak olursam, kısaca bu lensleri kullanan arkadaşlar varsa beni optik kaliteleri hakkında bilgilendirebilir mi? teşekkür ederim şimdiden.

• sigma 50mm 1.4 ex de düşünülebilir . 2.8 diyafram yeter derseniz sigma 24-70 ex bakın derim . 2.el 1000 lira altına bulmak mümkün
  • Croplu makinelerde 24-70 cok kullanisli bir aralik. Hem portre hem manzara icin kullanisli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 85mm 1.8 ile 50mm 1.4 fotoğraflarını incelediğimde kesinlikle 85mm 1.8 diyorum. 24-105mm f/4'te bile çok iyi sonuçlar veriyor. Tabi bir 85mm 1.8 kadar değil.

Sonuç olarak eğer sadece portre çekerim diyorsanız ve açı sorun olmayacaksa 85mm 1.8 alın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 85mm 1.8 olarak karar verip aldım. cevaplar için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: romasantaa

85mm 1.8 olarak karar verip aldım. cevaplar için teşekkür ederim.

Hayırlı olsun hocam. Nerden, ne kadara aldınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. macro fotodan alıcaktım ama ellerinde kalmamış, ben de fotografiumdan aldım. fiyatı da 1.160 tl civarıydı sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.