Şimdi Ara

Lens Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Arkadaşlar bende Nikon D5000'in var üzerinde 18-55 var yaklaşık 1,5 senedir 18-55 lens kullanıyorum artık lens beni kesmemeye başladı yeni bi lens almayı düşünüyorum. Aklımda bi kaçtane var 55-200,70-300 ve 18-200 bu üçtane arasında kararsız kaldım sizinde tavsiyeleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum Teşekkür ederim.

• Eğer yazdığınız Nikon 70-300 VR ise kesinlikle onu tercih edin.Ancak değilse 55-200 tam bir fiyat-performans canavarıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: akselunlu

Merhabalar Arkadaşlar bende Nikon D5000'in var üzerinde 18-55 var yaklaşık 1,5 senedir 18-55 lens kullanıyorum artık lens beni kesmemeye başladı yeni bi lens almayı düşünüyorum. Aklımda bi kaçtane var 55-200,70-300 ve 18-200 bu üçtane arasında kararsız kaldım sizinde tavsiyeleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum Teşekkür ederim.

Lens i kullanmak istediğiniz alanları yazarsanız sanırım daha çok yardımcı size daha çok yardımcı olabilirler. Her ne kadar bu işi çok iyi bilmesemde araştırmalarımdan anladığım kadarıyla lens konusu biraz derin.
  • merhaba arkadaslar ben nikon d70 s kullaniyorum ve uzerinde 18-70 kit lens ile kullaniyorum. genel olarak portre ve dis mekanlarda es dost cekiyorum :) daha cok amatorum sizce lens i degistirmem gerekirmi? 70-300 mm lens yada 50 mm sabit lens almama gerek varmi? cevaplar icin simdiden tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunu cevabı sizde.Bu lenslere ihtiyacınız varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Eğer yazdığınız Nikon 70-300 VR ise kesinlikle onu tercih edin.Ancak değilse 55-200 tam bir fiyat-performans canavarıdır

70-300 Vr modeli modeli tabikide. 55-200 sadece benim için ikinci bi secenek fiyat bakımından doğru diyosunuz artıık taksitle filan bişeyler yapıcaz ama verdiğim paranın hakkını vericek mi benim aklımda kalan soru işareti bu (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemkurtul

quote:

Merhabalar Arkadaşlar bende Nikon D5000'in var üzerinde 18-55 var yaklaşık 1,5 senedir 18-55 lens kullanıyorum artık lens beni kesmemeye başladı yeni bi lens almayı düşünüyorum. Aklımda bi kaçtane var 55-200,70-300 ve 18-200 bu üçtane arasında kararsız kaldım sizinde tavsiyeleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum Teşekkür ederim.

Lens i kullanmak istediğiniz alanları yazarsanız sanırım daha çok yardımcı size daha çok yardımcı olabilirler. Her ne kadar bu işi çok iyi bilmesemde araştırmalarımdan anladığım kadarıyla lens konusu biraz derin.

Bana çalıştığım yerdeki bi abi bana şöyle dedi fotoğraf ayarlayıp çekmiyicen fotoğraf anlıktır o zaman bir değer alır. Buda mantıklı geldi bana doğa vs. ne biliyim onun gibi fotoğraflar çekmiyomuyum çekiyorum tabi. Kafama ne eserse onu çekicem belli bi amaçım yok. (:

• quote:

quote:

Eğer yazdığınız Nikon 70-300 VR ise kesinlikle onu tercih edin.Ancak değilse 55-200 tam bir fiyat-performans canavarıdır

70-300 Vr modeli modeli tabikide. 55-200 sadece benim için ikinci bi secenek fiyat bakımından doğru diyosunuz artıık taksitle filan bişeyler yapıcaz ama verdiğim paranın hakkını vericek mi benim aklımda kalan soru işareti bu (:

2 lenste verdiğiniz parayı sonuna kadar hakediyor hiç süpheniz olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: EHABERDAR

merhaba arkadaslar ben nikon d70 s kullaniyorum ve uzerinde 18-70 kit lens ile kullaniyorum. genel olarak portre ve dis mekanlarda es dost cekiyorum :) daha cok amatorum sizce lens i degistirmem gerekirmi? 70-300 mm lens yada 50 mm sabit lens almama gerek varmi? cevaplar icin simdiden tesekkur ederim

Portre fotoğrafı çekiyosan 50 mm tercih ederim gayet iyi macro çekimlerdede gayet iyi....
  • quote:

quote:

quote:

70-300 bi kaç kere kullandım arkadaş çevremde var. 18-55 ten sonra sana altın değerinde geliyo çektiğin fotoğraflar ama şöyle bi sorunda var işte bu tip lenslerde geçe çekimlerde resmen iğrenç yani. Her anda tripot taşıyomıyosun.

• quote:

quote:

quote:

Fiyatlara bakıyodumda yalçınlarda 55-200 VR lens'in fiyatını görünce inanamıyıcaksın (:

yalçınlar

• peki elimdeki bu lensi satabilirmiyim? piyasasi varmidir varsa ne kadar eder hic bilgim yok. 2. el 300 e satanda var 500 e satan da var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Fiyatlara bakıyodumda yalçınlarda 55-200 VR lens'in fiyatını görünce inanamıyıcaksın (:

yalçınlar

70-300VR alınır o fiyata

@ehaberdar;

Satarsın fakat yerine ne koyacaksın? Değiştirmeye cidden ihtiyacın var mı, ya da ne yönde yetersiz geliyor sana? Önce atacağın adımı bi ölçüp tart, sonrasında adım atarken sıkıntı çekmezsin. Daha çok ne bazda ihtiyacın var mesela? Ne çekmek istiyorsun da yetersiz geliyor veya nesi seni tatmin etmiyor?

@akselunlu

O abiniz stüdyo fotoğrafçılarını öldürmüş direk; still life, senaryo çekimleri vs vs Sokak fotoğrafçılığında sıkışıp kalmış da olabilir tabi.

70-300VR günlük kullanımda tele-zoom aralığında iyi bir lenstir, VR sadece düşük enstantanelerde size destek olur, titreşimi tamamen engellemediğinden gece elbette zorlar. Siz daha çok ne üzerine düşünüyorsunuz? Prime lenslere yönelebilirsiniz mesela. 85mm f1.8 işinizi görebilir belki? Her şeyi çekiyorum diye bi lens yok malesef, 18-200VR veya 18-270 gibi bir aralık alırsınız ama tatmin edeceğinden şüpheliyim kesinlikle. Bütçe varsa prime derim ben; zoom aralığı olsun, uğraşamam diyorsanız da öncelikle daha çok neye meyiliniz olduğunu düşünün siz de, ona göre adım atın.

• Stüdyo fotoğrafçılığı ap ayrı bence daha çok olanağın olmalı daha çok ekipmanın olmalı. İmkanım olsa yapmayı düşünüyorum ama zor gibi (:

Çok şey dedim ama prime lenslerde sadece portre için yani insan çekimlerinde iyi zoom yok bişey yok neyse ben şimdilik 70-300 hedefledim 2 ay içinde almayı düşünüyorum. İlerki zamanlarda Fisheye lens düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

quote:

quote:

quote:

yalçınlar

70-300VR alınır o fiyata

@ehaberdar;

Satarsın fakat yerine ne koyacaksın? Değiştirmeye cidden ihtiyacın var mı, ya da ne yönde yetersiz geliyor sana? Önce atacağın adımı bi ölçüp tart, sonrasında adım atarken sıkıntı çekmezsin. Daha çok ne bazda ihtiyacın var mesela? Ne çekmek istiyorsun da yetersiz geliyor veya nesi seni tatmin etmiyor?

@akselunlu

O abiniz stüdyo fotoğrafçılarını öldürmüş direk; still life, senaryo çekimleri vs vs Sokak fotoğrafçılığında sıkışıp kalmış da olabilir tabi.

70-300VR günlük kullanımda tele-zoom aralığında iyi bir lenstir, VR sadece düşük enstantanelerde size destek olur, titreşimi tamamen engellemediğinden gece elbette zorlar. Siz daha çok ne üzerine düşünüyorsunuz? Prime lenslere yönelebilirsiniz mesela. 85mm f1.8 işinizi görebilir belki? Her şeyi çekiyorum diye bi lens yok malesef, 18-200VR veya 18-270 gibi bir aralık alırsınız ama tatmin edeceğinden şüpheliyim kesinlikle. Bütçe varsa prime derim ben; zoom aralığı olsun, uğraşamam diyorsanız da öncelikle daha çok neye meyiliniz olduğunu düşünün siz de, ona göre adım atın.

aslinda beni tatmin etmeyen birsey yok ben sadece makinemi kesfetmeye calisiyorum. neler yapabilirim hangi isik altinda ortamda nasil resimler cekerim deneyerek okuyarak ogrenmeye calisiyorum. bu nokta da ise acaba baska lensler ile nasil sonuclar alabilirim diye dusunuyorum. amacim cok yuksek fiyatli lensler almak degil elimdekini satip yakin fiyatlarda baska lensler kullanmak. yanlismi dusunuyorum sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EHABERDAR

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yalçınlar

70-300VR alınır o fiyata

@ehaberdar;

@akselunlu

aslinda beni tatmin etmeyen birsey yok ben sadece makinemi kesfetmeye calisiyorum. neler yapabilirim hangi isik altinda ortamda nasil resimler cekerim deneyerek okuyarak ogrenmeye calisiyorum. bu nokta da ise acaba baska lensler ile nasil sonuclar alabilirim diye dusunuyorum. amacim cok yuksek fiyatli lensler almak degil elimdekini satip yakin fiyatlarda baska lensler kullanmak. yanlismi dusunuyorum sizce?

Düşüncen çok doğru daha çok karıştırarak öğrene bilirisin ben fazla kitapçığa bakmadım. makinayı karıştırarak öğrendim aklımda kalanları ya internetten yada kitapçıktan baktım öyle yapmanı tercih ederim

• Olmazsa olmaz temel fotoğraf bilgisi yanında bir de makineyi tanımak için klavuza göz atarsanız en azından teorik kısmını ele almış olursunuz. Lens alımını da pratikte neye ihtiyaç duyduğunuzu anlayacak düzeye geldiğinizde yeniden gündeme getirin derim; anladığım kadarıyla henüz ne nedir tam bilmiyorsunuz.

@akselunlu;

Prime lensler sadece portre için değildir, ben hem kalite hem de diyafram açıklıkları sebebiyle önermiştim Siz şu anda tele-zoom arıyorsunuz sanırım; dediğim gibi ne çekeceğinize göre adım atmanız en akılcı olanı.
  • quote:

Olmazsa olmaz temel fotoğraf bilgisi yanında bir de makineyi tanımak için klavuza göz atarsanız en azından teorik kısmını ele almış olursunuz. Lens alımını da pratikte neye ihtiyaç duyduğunuzu anlayacak düzeye geldiğinizde yeniden gündeme getirin derim; anladığım kadarıyla henüz ne nedir tam bilmiyorsunuz.

@akselunlu;

Prime lensler sadece portre için değildir, ben hem kalite hem de diyafram açıklıkları sebebiyle önermiştim Siz şu anda tele-zoom arıyorsunuz sanırım; dediğim gibi ne çekeceğinize göre adım atmanız en akılcı olanı.

Ben makinayı almadan önce azda olsa bilgim vardı ona dayanarak pek kılavuza bakamadım ve makina alamadan önce bi hafta kadar internetten derslerine baktım.

Tamam çok teşekkür ederim bu bilgiler çok işime yarıyıcak (:

• Klavuz makineyi tanımaya yarar zaten, temel fotoğraf bilgisini klavuzdan net olarak edinemezsiniz

Alacağınız lens şimdiden hayırlı olsun, umarım isteğinize uygun bir yatırım yaparsınız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.