Şimdi Ara

lens yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Nikon D5200 kullanıcısıyım 18x55 dx vr-II kit le birlikte aldım
    50mm nikon af-s f/1.8 600 tl sıfır nikon garantili buldum
    Ben daha çok evde çocuğun resmini dış mekanlar da yoğunlukla eşimin ve çocuğumun beraber yada ayrı ayrı resimlerini çekiyorum. Bunların bir kısmı hızlı yolda sokakta yürürken oluyor. Resimlerde eşimi çocuğu çekerken arka planda manzara lı yada objelerinde olduğu resimlere bayılıyorum sizce nasıl bir mercek almam lazım
    35mm daha iyi sonuç verebilir hem portre hem de istediğiniz çekimler için diyor satıcılar 
    Birde vapurdan sahildeki yerleri çekmek için nikon un 55x200 dx vr lensi yeterli midir.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim

• Arka planda manzara olmasını seviyorsanız, 35mm veya 50mm hele ki crop'lu makinede beklentinizi karşılayacağını sanmıyorum. Kit lens bence yeterli. Eğer 50mm 1.8g alırsanız daha çok çocuğunuzun veya eşinizin ön planda olduğu arka planın biraz daha blur'lu yani flu olduğu fotoğraflar elde edersiniz ki çoğu zamanda dar kadraj sorunuyla da karşılaşacaksınız

İlla ki sabit odaklı bir lens alacak ve D5200 ile uzun bir süre gitmeyi düşünüyorsanız 35mm 1.8g'yi öneririm, en azından 50mm'den daha geniş bir kadrajınız olur
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi eşim ve çocuğu alarak arka plan manzaralı yada yakından birlikte fotoğrafları çok çekiyorum. Fotolardaki netliğe gerçeğe renk uyumuna çok takıyorum. Gece çekimimde buna benzer oluyor.(gece 35mm den daha iyi verim alırsın diyorlar ?)
    35mm çekilen fotoları internette baktım çok beğendim arka plandan çok çekilen kişi yada objelere detay katması çok güzel birde o tarz fotolarda boydan kişiyi almak eşimin tercihi(makinayı oda kullanıyor)
    (50mm ile 35mm kavgası neden bu kadar çok sadece olay genişlik farkı değilmi)
    Hediye çekim var
    35mm af-s1.8 hediye çekim var 607 tl ye geliyor sıfır ürün daha iyisini bulur muyum bilemiyorum (35mm f/1,4 af li 1100 e gördüm af-s lisi daha uçukur herhal )
    18x55 deki 35mm aldığım kadraj la 35mm deki kadraj aynı ama keskinlik ve arka plan fluluğu mu değişik oluyor(çok cahilim )
    Yoksa 430 tl ye 55x200 af-s dx vr mi alsam önceliğim sizce ne olmalı
    Bütçem bunla kısıtlı zaten bu fiyatlara hediye çekiyle ulaşıyorum  yoksa uzun süre başka bir lens alamam bana yararlı olacak hangisi olur
    Cidden kendimi geliştirmek için sizce hangisi yönlendirirseniz çok sevinirim
    makinam uzun süre d5200 olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ceramist

Dediğim gibi eşim ve çocuğu alarak arka plan manzaralı yada yakından birlikte fotoğrafları çok çekiyorum. Fotolardaki netliğe gerçeğe renk uyumuna çok takıyorum. Gece çekimimde buna benzer oluyor.(gece 35mm den daha iyi verim alırsın diyorlar ?)
    35mm çekilen fotoları internette baktım çok beğendim arka plandan çok çekilen kişi yada objelere detay katması çok güzel birde o tarz fotolarda boydan kişiyi almak eşimin tercihi(makinayı oda kullanıyor)
    (50mm ile 35mm kavgası neden bu kadar çok sadece olay genişlik farkı değilmi)
    Hediye çekim var
    35mm af-s1.8 hediye çekim var 607 tl ye geliyor sıfır ürün daha iyisini bulur muyum bilemiyorum (35mm f/1,4 af li 1100 e gördüm af-s lisi daha uçukur herhal )
    18x55 deki 35mm aldığım kadraj la 35mm deki kadraj aynı ama keskinlik ve arka plan fluluğu mu değişik oluyor(çok cahilim )
    Yoksa 430 tl ye 55x200 af-s dx vr mi alsam önceliğim sizce ne olmalı
    Bütçem bunla kısıtlı zaten bu fiyatlara hediye çekiyle ulaşıyorum  yoksa uzun süre başka bir lens alamam bana yararlı olacak hangisi olur
    Cidden kendimi geliştirmek için sizce hangisi yönlendirirseniz çok sevinirim
    makinam uzun süre d5200 olacak

Keskinlik bakımından sabit odaklı lensler (35mm, 50mm, 85mm vs) zoom lenslere nazaran daha üstündür çünkü ışık, sabit odaklı lensten geçerken daha az mekanik sürece tabii oluyor bu da doğal ışığın daha az deforme olması demek. Bu demek değildir ki zoom lensler kötüdür böyle algılanmasın

Sabit odaklı lenslerin gece daha iyi performans gösteriyor denmesinin nedeni diyafram açıklığının zoom lenslere nazaran daha yüksek olması. Çapı daha büyük olan bir dairenin içinden geçen ışık miktarı ile çapı daha küçük bir daireden geçen ışık miktarı takdir edersiniz ki aynı değildir. Gece çekimlerinin olmazsa olmazı ışıktır ki burada büyük diyafram değerleri küçük diyafram değerlerine nazaran (flaşsız) daha avantajlıdır. Özetle diğer değişkenleri sabit tuttuğumuzda (enstantane, iso, flash vs) odak uzaklığı değil (35, 50 veya 85mm) diyafram önemlidir

50mm-35mm kavgasının nedenini bilmiyorum birçok nedeni olabilir, crop faktör, arka plan detayı, kadraj farkı vs. Fakat d5200 için kadrajınız geniş olsun istiyorsanız 35mm idealdir. 50mm ile çok sıkıntı çekersiniz özellikle turistik yer gezilerinde 50mm'nin kadraj darlığından dolayı sürekli kit lensle dolaşmak zorunda kalırsınız. İkisinden biri olacaksa önerim 35mm

Satın alacağınız nikon lenslerinde "G" ibaresi olmasına dikkat edin. Sizin sahip olduğunuz fotoğraf makinesinin gövdesinde oto fokus motoru yok, mecburen bu işi lens yapacak. Nikonda oto fokuslu lensler "G" sınıfına dahildir. "D" sınıfı lenslerde netleme motoru yok. Yani ucuz gördüğünüz lens "D" serisi ise yaklaşmayın. Örneğin "Nikon 50mm f/1.8G" açıklaması netleme motoruna sahip lens demek, Nikon 50mm f/1.8D netleme motoruna sahip olmayan lens demek yani netlemeyi elinizle yaparsınız D sınıfı lens satın alırsanız. Fiyat farkları genellikle bundan sebeptir nikonda

18-55mm deki 35mm odak uzaklığı ile 35mm sabit lensin odak uzaklığı aynıdır fakat yukarıda dediğim gibi ışık sabit odaklı lenste daha az deforme olduğu için daha kaliteli görüntüler üretilmesinde yardımcı olurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 29 Nisan 2016; 16:13:23 >

• 35 mm, 50 mm ve 85 mm kullanıcısı olarak 35 mm 1.8 G yi tavsiye ederim. 50 mm zaman zaman dar kalacaktır. 35 mm ise hem sokak çekiminde hemde ailenizi çekerken iyi bir açı yakalamanızı sağlar. Keskinlik olarak 18-55 den üstündür, son derece net çekim yapar.

Saygılarımla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oto focuslu lens g serisi 607 ye geliyor sifir i 2. El bulurmuyum daha uygun sirkeciden bilemiyorum tecrubesizde olunca korkutuyor acikcasi
    35 mm her cantada gerek diyorlar alacam artik cok tesekkurler
    35mm alip ilerleyen donemde zoom lens bakacam artik uygun fiyata 55x200 vr dx nikon gordum yeterli olurmu sence vapurdan sahili cekmek, galata kulesi yada sahilden kizkulesini cekmek gibi

Yardimlarin icin cok sagol bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oto focuslu lens g serisi 607 ye geliyor sifir i 2. El bulurmuyum daha uygun sirkeciden bilemiyorum tecrubesizde olunca korkutuyor acikcasi
    35 mm her cantada gerek diyorlar alacam artik cok tesekkurler
    35mm alip ilerleyen donemde zoom lens bakacam artik uygun fiyata 55x200 vr dx nikon gordum yeterli olurmu sence vapurdan sahili cekmek, galata kulesi yada sahilden kizkulesini cekmek gibi

Yardimlarin icin cok sagol bu arada

Sabit odaklı lens kullandıktan sonra giriş seviyesi zoom lensler sizi tatmin etmeyecektir. O yüzden lens alırken aceleci davranmayın.

Saygılarımla....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda bahsettiğiniz çekim türlerini deneyin tecrübe edin yetersiz ise 18-55mm bir bakarsınız seçeneklere, bence de acele etmeyin o konuda
  • Indirim cekim 7 mayis si son gun lens dede indirim var 170 tl bosa gidecek yoksa alacak baska ihtiyac olsa öteliycem. Abant yolundayim 18x55 in canını okuycam bol foto cekmeyi planliyorum bazilarini paylasirim 35mm dediginiz gibi biraz kutuda bekletirim 18x55 e iyice akisincaya kadar yoksa 600 tl sifir 35mm yok 2.el bakmak lazım

• quote:

Indirim cekim 7 mayis si son gun lens dede indirim var 170 tl bosa gidecek yoksa alacak baska ihtiyac olsa öteliycem. Abant yolundayim 18x55 in canını okuycam bol foto cekmeyi planliyorum bazilarini paylasirim 35mm dediginiz gibi biraz kutuda bekletirim 18x55 e iyice akisincaya kadar yoksa 600 tl sifir 35mm yok 2.el bakmak lazım

Er yada geç alacansınız böyle bir lens zaten. Maden fırsatlar denk gelmiş bence kaçırmayın. Bir şey olmayınca nasıl kullanılacağını da bilemezsiniz ama o şey var ise kullanmasını öğrenirsiniz zamanla. 1 kit lens + 35mm. F1.8'de çok birşey değil, ikisi ile hani gezilir, istenilen her durumda ikisi de kullanılabilir. Hatta ben öyle de çok kez yapmışımdır. Aynı kareyi bir kit lens ile bir de prime lens ile çektiğim olmuştur. Hem gerçekten bana ne kazandırıyor, ne katıyor görmek için ve hem de optik kalite farkını kendi gözlerimle görmem için.

• 35mm lensim varken sadece onu kullanıyordum. Herşeyi biraz çekebileceğiniz bir lens. Hele aile biraylerini etrafla birlikte çekmeyi düşünüyorsanız ideal olabilir. 1-2 adım geriden çekerseniz aynı kadrajı 50mm ile de oluşturabilirsiniz.

Arada bir lazım olursa diye 35mm nin yanına 50-200 alıyordum.
  • Nikon D ve G lensler hk hatalı bilgi var.

Lenste netleme motoru olup olmadığını anlatmıyor o harfler
    D nin manası distance info. Bu modeller ve daha sonraki modellerde lens makinaya netleme noktası hakkında mesafe bilgisi vermeye başladı

G ise biraz ekonomi yapmak için üretilmiş diyafram halkası olmayan lens demek. Eski tip gövdelerde diyaframı ayarlayamayacağınızdan kullanamazsınız

Yani bu D ve G harfleri bize netleme motoru var mı yok mu söylemez.

Netleme motoru ilk AF-I lenslerle başladı "Internal motor"
    Daha sonra AF-S oldu "silent wave motor"

Nikon giriş seviye gövdelerde AF-I ve. AF-S lensler ile otomatik netleme yapılabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim alacagim 35mm af-s f/1.8G yaziyor otomatik odaklama var diyor

Ama hala diyorum 50x200 nikkor dx af-s vr mi alsam diyorum bana zoom lens onerisi verecek varmi ☺
    Hafta sonu abant safranbolu amasra turundaydim makineyi bil kullandim tabi hazir modlarda cok guzel resimler vektim compak makinadan sonra agzimin sulari akti diyebilirim birkac resmi koyarim buraya bakalim hatalarim ne 18x55 dx vr2 kitle cektim bu arada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.