Şimdi Ara

Lensleri iyi bilenler gelebilir mi sorularım var...!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1. Soru : 18 105 alıp 2x teleconverter kullansam 55 200 un yerini tutar mı?
    2. Soru : makro lens yerine 4x raynox alsam makro lens yerini tutar mı?
    3. Soru : geniş açı lens yerine raynox genis acı aparatı alsam o lenslerin yerini tutar mı?

İlgilenenler soru numaralarıya cevap verebilir. Şimdiden teşekkür ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Soru : 18 105 alıp 2x teleconverter kullansam 55 200 un yerini tutar mı? Cevap : Telekonvertör takamazsın , her objektife converter takılmaz
    2. Soru : makro lens yerine 4x raynox alsam makro lens yerini tutar mı? Cevap : Makro objektifler de 1:1 alabiliyorsun detay daha iyi , o yüzden tutmaz
    3. Soru : geniş açı lens yerine raynox genis acı aparatı alsam o lenslerin yerini tutar mı? Cevap : Köşelerde bükme olacağından yerini tutmaz.
  • Teleconverter ışık geçirgenliğini düşürür. 2X ile kullanılırsa 3.5-5.6 olan diyafram ikilisi 7.1-11 olur ve o lensi kullanmak çoğu durum için zorlaşır.

Diğer sorulara gelince; 200 liralık aparatlar gerçek lenslerin yerine tutuyor olsaydı niye insanlar macro veya geniş açı lensler için binlerce lira para versin? O durumda hiçbir marka macro ve geniş açı lens üretmezdi zaten.

Yani bu soru bana pek mantıklı gelmedi. "Bu kadar ucuz aletlerle o kadar pahalı lenslerin verdiği kaliteyi alamayacağım garanti. Öyle olsaydı herkes kullanırdı. Peki ne kadar verim alabilirim?" şeklinde sorulabilirdi.
  • Haklısınız düşüncem ucuz yollardan güzel fotoğraflar çekmekti sanırım yanlış seçim peki lens önerileriniz nedir ?

• Ne kadar ekmek o kadar köfte .
    Tutmaz yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.