Şimdi Ara

Leon 2014 gizli özellikler hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gizli özelliklerin açılmasıyla alakalı bir çok konu okudum o yüzden açmıyorum bunu =)

Gizli Özellikler - Servis - Garanti durumunu şu şekilde anlatayım;

Aracı aldığım servise gittim, böyle böyle böyle vsvs... Şu konuşmalar geçti;

Servis Görevlisi : Bu işlem garantiyi bozar ve biz yapmıyoruz (daha önce de bir iki araca sadece selamlama ve park asistanının ekrana yansıtılmasını açmışlar öğrenmiştim)
    Ben : Ben ek birşey yaptırmıyorum chip mip sadece istediğim bi kaç özellik var, bana yazılı birşey verebilir misiniz bu işlemin garantiyi bozduğuna dair?
    Servis Görevlisi : Bir arıza olduğunda yazılımı oynadığınız tarih-saat çıkar ve garantiye girmez, yazılı birşey veremem. Ama illa yaptırmak isterseniz özellik başına 250 TL'ye yaparız.

Ben de tamam diyerek çıktım.

Seat'ın merkezini aradım, çağrı m. görevlisi araştırıp döneceğini söyledi ve dün akşam geri aradı.

Telefondaki Yetkili : xxx bey, bu özellikleri açtırmak garantiyi bozarmış bunu size iletmek istedim.
    Ben : Emin misiniz? O zaman niye var bu özellikler bakımlarda attığınız yazılımda 1er 1er kullanmak yerine niye başta açtıramıyorum zaten bakıma mecbur geleceğim.
    Telefondaki Yetkili : Benim aldığım bilgi bu yönde kusura bakmayın.
    Ben : Peki bir örnek vereyim: Misal anahtara basılı tutunca yan aynaları ve camları otomatik kapattırabiliyoruz. Ben şimdi tek tuşla bu işlemi yapabileceğim özelliği açtırdım diyelim. Ve tuşa bastığımda olduki aynalar kapandı camlar kapanmadı. Bu araçla alakalı bir sorun, bu garantiye girmez mi sırf o özelliği açtırdığım için?
    Telefondaki Yetkili : Ne yazıkki girmez, özelliğin oynanmasıyla alakalı bir problemin garantiye girmeyeceği tarafıma bilgilendirildi.
    Ben : Peki şöyle düşünün, hiç bir işlem yaptırmadım aynı böyle kullanıyorum. Anahtara basılı tuttuğumda aynalar ve camlar otomatik kapanıyor. Oldu ki birgün aynalar kapandı, camlar kapanmadı. Bu garantiye girer değil mi?
    Telefondaki Yetkili : Yazılımla alakalı bir işlem yapmadığınızdan girer xx bey,
    Ben : Yani bu sorun her iki durumda da başa gelebilir. Peki sorunun nedeni hakikatten yazılımla alakalı olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? Sorun aynı çözüm aynı.. Bana kısadan hisse, yazılımı ellemeseydim bile başıma gelebilecek bir sorundan, yazılımla o özelliği açtığım için sırf bunu dikkate alır vay anam bunun yazılımı oynanmış direkt garantiye girmez dersiniz gibime geliyor?
    Telefondaki Yetkili : Hmm çok haklısınız xxx bey. Bunu da teknik bir arkadaşla görüşüp sizi aramasını sağlayacağım.

Şeklinde konuşmalarımız oldu.

Şimdi bu özelliklerin arasında far 0 konumdayken arka farların açılmasını sağlamak da var. Size de soruyorum

A - Aracım da arka farlar yanmamaya başladığında garantiye girecek,
    B - Özellikle 0 konumda arka farların açık kalmasını sağladığımda arka farlar yanmamaya başladığnda bunun yazılımla alakalı olup olmadığını nasıl anlayacaklar? Bakacaklar yazılım güncellenmiş vs hobaa bu onla alakalı mı diyecekler?

Yani özellikleri açtırdğınız özellikler olsa da ilgili sorun verebilir, olmasa da sorun verebilir.

Hala haber bekliyorum bakalım nereye baglayacağız.

• Hocam okudum okudum ama.gizli ozellikler ne bi tek ayna ve camlarin tek tusla kapanmasini anladim.gizli ozellikleride bi baslik altinda yazsaydiniz keske.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben servise gittiğimde servis biz açamıyoruz ama yönlendirdiğimiz bi kişi var ona gidin açtırın dedi 50 tl ye hepsini açtırdım korkmayın açtıtrın
  • gizli özellikler deyince bende uzunca bir liste var sandım
  • Muaniye den geçiyormu peki? Gizli özellikleri aktif edince

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Selam,

Geçen ay 2018 FR Aracımın anahtarı bozuldu. Hiçbir şekilde tepki vermemeye başladı. ÜZerindeki ışık dahi yanmıyordu. Pilini vs değiştirdim ama işe yaramadı.

İstanbul / Kayadibi Servise götürdüm. Baktılar ettiler. Ve söyledikleri ilk şey araçta gizli özellik açılmış o yüzden anahtar bozulmuş diyip kestirip attılar. Hatta servis notunada böyle eklemişler. Biz yinede garantiden anahtar değişimi isteyelim dediler. Fakat çok bilmiş ustaları nota araçta yazılımsal müdahele var o yüzden anahtar bozulmuş olabilir yazdığı için doğuş oto anahtar değişimini onaylamadı. 1700tl civarı fiyatı varmış. Sanayide 400tl sıfır anahtar. Bu araada garanti devam ediyor. Doğuş Oto merkeze fln yazdım aradılar ettiler ama sonuç değişmedi. Hangi kodun bozduğunu söyleyin dedim ama telefondaki kişiler önlerinde yazanı okuyolar. Daha fazla sinir olmamak için kapattım telefonu.

Şansımı Doğuş Oto Kartal'da denemek istedim. Gittim derdimi anlattım. Kayadibinin yaptığını anlattım. Eğer gerçekten anahtarı gizli özellik açmak bozduysa hangi kodlamanın buna yol açtığının bilgisini istedim. Benimde düşündüğüm gibi Gizli Özellik anahtarı bozmaz diye görüş bildirdiler. Kadran selamlama anahtarı niye bozsun? Anahtara müdahele olsa tamam ama vagcomda öyle bişey yok ki? Neyse bıraktım aracı ve 1 saat sonra görüşmemizde kumanda pilinin değiştiğini, araca yeniden kumandanın tanıtıldığını ve anahtarın çalıştığını ilettiler. Akşamına gidip aracımı aldım.

Sözde Yetkili Servis olan Kayadibi çalışanı çok bilmiş kişi anahtar ölmüş yenisi lazım. Hemde gizli özellik bozmuş demişti. Doğuş Oto Kartal 1 saatte halletti!

Durumu Doğuş Oto başta olmak üzere hemen her yere yazdım. Sosyal medya vs dönüş yapıcaz dediler henüz ses yok!

Siz siz olun Kayadibine sakın gitmeyin! Şeylerinin keyfine saçma sapan sebepten aracı garanti dışı bırakabiliyolar. Anahtar tanıtmayla hallolacak hatayı bile kodlama bozmuştur diyip garantiden karşılanmasına bile karşı çıkıyolar engel oluyolar. Olası bi DSG arızasında bu araç hızlı gitmiş veya üstüne yağmur yağmışi sudan geçmiş diyerek garantiden işlem görmesini engelleyebilirler.

İlgi alaka hizmet ve bilgi olarak Doğuş Oto Kartal'ı Anadolu yakası için tek geçerim.

Bilginiz olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.